Cum să fii independent în timp ce trăiești în casa părintelui tău

Există o serie de motive pe care le-ați decide să trăiți cu părinții dvs. ca adult, dar asta nu înseamnă că vă veți pierde simțul libertății în timp ce sunteți acolo. Prin manipularea situației dvs. financiare, contribuind la gospodărie și comunicând clar cu părinții dvs., veți putea să vă mențineți independența. Mai presus de toate, având respectul pentru părinții dvs. și vă veți ajuta să vă păstrați intact independența.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilirea limitelor
  1. Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
1. Creați un sistem de comunicații. Comunicarea este importantă între dvs. și părinții dvs. pentru a vă clarifica când aveți nevoie de confidențialitate sau spațiu. Un semnal simplu, predeterminat poate denota când cineva are nevoie de un moment de cameră de respirație.
  • S-ar putea să spuneți ceva de genul "Mă simt copleșit și am nevoie de o confidențialitate."Acest lucru le va comunica ceea ce simțiți și ce pot face pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    2. Respectați confidențialitatea părinților. Ar trebui să vă mențineți confidențialitatea părinților dvs. prin respectarea limitelor lor. Urmați conducerea lor, dacă aveți îndoieli. De exemplu, dacă ușa dormitorului este închisă închisă, țineți-vă și a fost închisă. Deși sunteți bineveniți la casa părinților dvs., vă invităm să trăiți cu ei, ei pierd momente liniștite și spațiu personal pe care l-au avut odată pentru ei înșiși.
  • Să facă un efort concertat pentru a-și păstra momentele liniștite, neperturbate și pentru a le folosi ca o oportunitate de a avea și propriul dvs.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    3. Lăsați părinții să vă cunoască planurile. Din moment ce sunteți un adult, veți dori să ieșiți uneori cu prietenii și ar putea chiar să stați târziu. Va fi de ajutor să se stabilească cu părinții dvs. că le veți trimite să le informați că veți ieși și să comunicați cu ei în prealabil să le spuneți despre orice plan pe care îl aveți.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    4. Discutați despre potențialele HouseGests în avans. Va fi util să discutați despre potențialii prieteni pe care ați putea invita în prealabil pentru a evita orice conflict. În timp ce trăiesc în casa părintelui tău, asigurați-vă că voi, și oricine vă invitați în casă, respectați regulile casei.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    5. Creați un spațiu pentru dvs. Fie că este camera dvs. sau o zonă de birou / de lucru, este util să aveți un spațiu care este al dvs. Lăsați părinții dvs. să știe că doriți ca această zonă să fie privată și că ați prefera să rămâneți singuri în acest spațiu.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    6. Setați o dată fermă pentru a vă deplasa din casa părintelui dvs. și lipiți-o. Alegeți o dată rezonabilă pentru a părăsi casa, chiar dacă este selectată în mod arbitrar, și lăsați părinții dvs. să știe când intenționați să plecați. Urmați bugetul și construiți-vă încrederea și abilitățile în timpul părinților dvs. acasă, menținând data la care ați ales în minte ca motivator.
  • Metoda 2 din 3:
    Contribuția la gospodărie
    1. Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    1. Plătiți-vă propriul drum. În timp ce trăiți în casa părintelui dvs., vă puteți simți înclinată sau încurajați, pentru a vă neglija responsabilitățile financiare - rezistă tentației. Când vă mutați, începeți să contribuiți imediat la gospodărie și să urmați în mod constant, convenit.
    • Creați un plan și un buget și discutați ce plată vor avea nevoie de părinții dvs. pentru a vă acoperi cheltuielile de trai, cum ar fi chirie, utilități și orice costuri suplimentare.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    2. Respectați casa și posesiunile părinților dvs. Părinții dvs. pot avea reguli în loc de pantofi de pe covor, mâncare în camera de zi sau utilizarea camerelor specifice. Urmați regulile lor și curățați-vă după tine. Dacă tu, copiii tăi sau un prieten provoacă daune, fixați-o imediat pe cheltuiala dvs. și vă cereți scuze.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    3. Voluntar pentru a-ți ajuta părinții. Face sarcini pe care părinții dvs. nu doresc sau nu pot să facă. De exemplu, deveniți menajera în casă. Prin contribuția la gospodărie în plus față de finanțe, veți demonstra că vă respectați părinții și doriți să fiți utili și responsabili.
  • Profitați de ocazia de a le impresiona cu tot ce știi. Puneți-vă abilitățile pentru a le folosi bine și faceți-le bucuros să vă ajute acasă să îi ajutați.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    4. Arătați aprecierea dvs. Faceți ceva special pentru părinții dvs. ori de câte ori este posibil și mulțumiți-le că ați ieșit din calea lor de a vă adapta nevoilor. Fă-i cina, cumperi o sticlă de vin pentru ei să le împărtășească sau să le primească un certificat de cadouri pentru a ieși la cină sau la un film împreună.
  • Indiferent de circumstanțele care v-au determinat să vă deplasați cu părinții dvs., să mențineți o atitudine respectuoasă și apreciativă în timpul lor.
  • Metoda 3 din 3:
    Gestionarea vieții personale
    1. Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    1. Asigurați-vă propriile decizii. Este vital să vă mențineți și să continuați să vă construiți puterea în luarea deciziilor în timp ce trăiți cu părinții dvs. Deși este tentant să căutăm oa doua opinie, nu purtați toate sarcinile dvs. la masa de bucătărie care caută sfaturi - fi selective. Având încredere în abilitățile de luare a deciziilor vă vor aduce beneficii numai pe termen lung.
    • De exemplu, dacă sunteți separați de soțul / soția dvs. și aveți un copil, deciziile de îngrijire a copilului trebuie făcute între dvs. și soțul / soția dvs.
    • Problemele sau deciziile privind cariera dvs. ar trebui să fie făcute pe cont propriu cu viitoarele dvs. obiective de independență în minte.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    2. Petreceți timpul singur. Luați plimbări în jurul cartierului, mergeți la un parc sau vizitați biblioteca în fiecare zi. Timpul de petrecere a timpului vă va oferi șansa de a gândi în mod liber fără distragerile de a fi în mediul părinților dvs. Ți-au permis să stați în casa lor - ar trebui, prin urmare, să profitați de acel moment prin utilizarea acestuia pentru a crea un viitor mai stabil independent pentru dvs.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    3. Mențineți prieteniile dvs. Timpul cu prietenii vă poate ajuta să gândiți în mod clar și să faceți o pauză de a interacționa cu părinții dvs. atunci când ar putea fi impozitarea pentru amândoi. Prieteniile sunt importante pentru sprijinul emoțional, mai ales dacă treceți printr-un timp dificil.
  • Imaginea intitulată este independentă atunci când locuiește în părinte
    4. Asigurați o îngrijire adecvată pentru copiii dvs., dacă aveți vreunul. Deși părinții tăi au avut o mulțime de practici care cresc copii, este responsabilitatea dvs. să aveți grijă de copiii dvs. în timp ce trăiți în casa părinților voștri. Protejați statutul părinților ca bunăstarea bunicilor pentru a vă bucura de timpul special cu nepoții lor, dar care nu sunt acuzați de responsabilitate pentru ei. Permiteți părinților dvs. să decidă când și cum ar dori să-și petreacă timpul cu copiii dvs.
  • Ar trebui să oferiți limite pentru copiii dvs. să urmeze în casa părintelui dvs. Aceste limite ar putea include zone pe care nu le au voie să intre, ori unde ar trebui să lucreze la școală și limitele pe ecranul ecranului.
  • sfaturi

    Numărați-vă binecuvântările. Concentrați-vă mintea pe toate lucrurile bune pe care le aveți în viață și să vă angajați să creați lucruri și mai bune, atât pentru dvs. cât și pentru părinții voștri.
  • Amintiți-vă că părinții dvs. fac parte din soluție. Dacă vă deplasați cu ei, probabil că sunteți într-o situație în care aveți nevoie de ajutor și fac parte din soluție. Lucrați la îmbunătățirea dvs. și a vieții lor fără să le împovărați cu problemele dvs.
  • La stabilirea obiectivelor, includeți părinții dvs. în succesele pe care intenționați să le bucurați. Faceți fiecare piatră de hotar pentru ei să așteptăm cu nerăbdare să vă arătați aprecierea față de ei de fiecare dată când ajungeți la un obiectiv sau să faceți progrese semnificative spre un scop.
  • Avertizări

    Nu vă depășiți binevenit. Dacă părinții dvs. devin nemulțumiți de prezența voastră în casa lor, aranjați să rămână cu un prieten sau cu alt membru al familiei pentru câteva zile pentru a le oferi o pauză.În timp ce sunteți acolo, căutați o situație mai permanentă de viață.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar