Cum să fii tolerant la opiniile oamenilor

Poate fi dificil să tolerați opiniile altor persoane, în special despre subiecții sensibili în care aveți sentimente puternice. Cu toate acestea, toată lumea trebuie să se ocupe de oameni care nu sunt de acord cu uneori. Lucrați la schimbarea mentalității dvs. Dacă vă simțiți confortabil cu dvs., veți fi mai puțin sensibili despre alte persoane care nu sunt de acord cu dvs. Dacă intrați în conflicte, abordați-le într-o manieră calmă. Unele subiecte, totuși, ar trebui evitate uneori. Subiectele foarte sensibile pot fi atât de personale încât diferențele de opinie pot provoca tensiune.

Pași

Partea 1 din 3:
Schimbarea mentalității dvs
  1. Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
1. Formați-vă propriile opinii. Cu cât simți mai confortabil cu tine și opiniile tale, cu atât mai puțin defensivă veți simți. De multe ori, oamenii au probleme cu tolerarea opiniilor care amenință lumea lor. Fiind mai confortabil cu tine, și cum vedeți lumea, poate duce la interacțiuni mai pozitive cu oamenii diferiți de tine.
  • Într-adevăr luați în considerare opiniile dvs. cu privire la o varietate de probleme. Faceți unele cercetări folosind surse de reputație, mai degrabă decât bazându-vă la răspunsurile la genunchi pe care le aveți. Puteți citi, de exemplu, un număr de știri și editoriale care prezintă ambele părți ale unei chestiuni actuale înainte de a decide cum vă simțiți. Este o idee bună să învățați despre ambele părți ale unei probleme pentru a vă asigura că sunteți bine informat. Examinați o problemă ca reforma imigrației și decideți-vă opinia pentru dvs.
  • Este bine să nu aveți opinii pe anumite subiecte sau să fiți desenați în două direcții. Nu simți că trebuie să fii convingător. Dacă nu sunteți sigur, încercați să acceptați acest lucru. De exemplu, mulți oameni sunt sfâșiați cu privire la problema avortului. Dacă nu sunteți sigur cum vă simțiți despre această problemă, puteți spune ceva, "Sincer, nu-mi cunosc opinia. Îmi pare rău."
  • Încercați să vă amintiți că atitudinea voastră față de dvs. vă definește atitudinea față de lume. Dacă vă simțiți bine informați și încrezători, veți fi mai puțin probabil să fiți amenințați de opiniile și contribuția altor persoane.
  • Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    2. Nu personalizați opinia altcuiva. Uneori, poate fi dificil să separe modul în care cineva se simte despre o problemă din modul în care se simt despre tine. Oamenii nu sunt de acord cu privire la problemele de buton fierbinte, cum ar fi religia și politica. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, dezacordurile sunt legate de această problemă. Ele nu sunt o ușoară sau un atac personal împotriva unei alte persoane.
  • Gândiți-vă la lucrurile în care aveți opinii puternice. De exemplu, poate că sunteți foarte în favoarea asistenței medicale universale. Aveți prieteni sau rude care au o opinie diferită? Cum vă simțiți despre ei? De exemplu, vărul dvs. poate simți că asistența medicală ar trebui să rămână privată, în timp ce credeți într-un sistem unic de plătitor.
  • Sunt șanse, nu port opiniile negative despre oamenii care nu sunt de acord cu perspectiva ta. Prin urmare, este sigur să raționați pe cei care nu sunt de acord cu dvs. nu vă judecați ca o persoană pe baza opiniei dvs. De exemplu, vă judecați pe vărul dvs. pentru opinia lor privind asistența medicală? Probabil că nu, și vărul tău probabil nu te judecă nici pe tine.
  • Este mai ușor să fii tolerant de opiniile dacă le poți vedea în mod obiectiv. Încercați să vedeți opinia cuiva ca fiind separată de modul în care vă judecă pe tine și de personajul tău. Acest lucru va ajuta să nu fiți de acord cu oamenii, dar tolerează aceste dezacorduri.
  • Amintiți-vă că toată lumea este o persoană care are dreptul la opiniile și convingerile lor. Chiar dacă acestea diferă de opiniile și convingerile dvs., este încă important să respectăm că alte persoane au perspective diferite decât tine.
  • Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    3. Verificați așteptările. De multe ori, un lucru dificil de a tolera opiniile altor persoane este o reflectare a așteptărilor nerezonabile. Vă așteptați ca toată lumea să se înțeleagă tot timpul? Vă așteptați ca oamenii să fie de acord cu dvs. de cele mai multe ori? Dacă da, așteptările dvs. nu pot fi realiste.
  • Nu toată lumea este de acord cu totul. Chiar și cei mai buni prieteni și cuplurile căsătorite au locuri în care opiniile lor diferă. Dacă sunteți înconjurat de oameni cu opinii similare la dvs. de cele mai multe ori, puteți să presupunem uneori accidental că oamenii sunt de acord cu dvs. Cu toate acestea, chiar oameni asemănători nu sunt întotdeauna de acord.
  • Încercați să păstrați acest lucru în minte că intrați într-o situație. În timp ce majoritatea prietenilor și membrilor familiei dvs. pot vota democratul, de exemplu, păstrați în minte aproximativ jumătate din țară nu este de acord. Mergând în situații noi, nu vă așteptați la vederile oamenilor să se alinieze politic cu propria voastră.
  • Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    4. Amintiți-vă regula de aur. Cum ați simți dacă ați exprimat o opinie și cineva te-a judecat? Acest lucru vă va face probabil să vă simțiți răniți. Încercați să urmați regula de aur și să tratați pe alții așa cum doriți să fiți tratați. Așa cum nu doriți să vă simțiți judecați sau atacați pentru o opinie, nu judecați sau atacați pe alții.
  • Amintiți-vă, oamenii nu sunt opiniile lor. În timp ce cineva nu poate fi de acord cu privire la o problemă de importanță personală pentru dvs., încercați să vă întrerupeți și să vă gândiți la perspectiva acelei persoane. Poate că au avut experiențe unice care s-au format cum se simt, ceea ce poate fi diferit de al tău.
  • Ori de câte ori vă simțiți intoleranți la opinia unei alte persoane, întrerupeți și reflectați asupra regulii de aur. Așa cum ați aștepta ca cineva să vă gândească perspectiva fără a vă judeca, extindeți aceeași curtoazie față de altcineva.
  • Imaginea intitulată trece peste camera timid 2
    5. Dezvoltați mecanisme de coping sănătoase. Când întâmpinați un alt punct de vedere care nu este în linie cu propria voastră, puteți fi frustrat sau supărat. Prin urmare, ar putea fi utilă pentru a dezvolta unele mecanisme de coping pentru a face față acestui fel de frustrare mai ușor pentru dvs. Puteți încerca să includeți unele respirație adâncă, yoga, sau meditaţie În rutina dvs. zilnică sau intrați în obiceiul de a vă pune câteva întrebări ori de câte ori întâlniți un punct de vedere care vă confruntă. Unele întrebări pe care le puteți întreba includ:
  • Ce este despre subiectul care mă face să mă simt atât de pasionat de părerea mea?
  • Ce vreau cu adevărat pe ceilalți cu opțiuni opuse să știe despre partea mea? Ce vreau ca ei să înțeleagă și să înțeleagă?
  • Am un răspuns emoțional rațional la acest lucru? Sau aduc experiențe emoționale anterioare care nu pot fi relevante pentru această situație particulară?
  • Ce emoții mă simt acum legate acum de acest subiect?
  • Care sunt câteva modalități pe care le pot aborda punctul meu de vedere într-un mod ne-amenințat și pot reduce posibilitatea de a oferi altor persoane?
  • Partea 2 din 3:
    Gestionarea dezacordurilor
    1. Imagine intitulată face față unui pas părinte de pat
    1. Schimba subiectul. În unele situații, schimbarea subiectului poate fi cea mai bună modalitate de a face față unui dezacord cu privire la un subiect sensibil. Ați dori mai ales să utilizați această strategie atunci când vă ocupați de un dezacord la locul de muncă, dar îl puteți folosi în orice situație.
    • De exemplu, dacă un coleg aduce controlul armelor și nu sunteți de acord cu punctul lor de vedere, atunci ați putea schimba subiectul spunând: "Da, asta e greu. Hei, te duci la Picnicul companiei Următorul weekend? Se pare că va fi o zi distractivă!"
    • Dacă persoana persistă după ce ați încercat să schimbați subiectul, atunci puteți spune ceva asemănător ", nu mă simt confortabil vorbind despre acest subiect. Putem vorbi despre altceva?"
  • Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    2. Căutați un teren comun. Majoritatea oamenilor au un teren comun unul cu altul. Chiar și cineva care este foarte diferit de dvs. poate împărtăși anumite valori de bază. Când se ocupă de dezacorduri, încercați să găsiți un loc unde puteți fi de acord. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama cum să vă lumineze lucrurile și să vă raportați diferențele într-un mod calm, matur.
  • De exemplu, tu și un prieten nu sunt de acord cu privire la avort. Încercați să găsiți un teren comun.
  • În timp ce nu sunteți de acord cu privire la problemele morale care înconjoară avortul, gândiți-vă la valorile comune. Poate că amândoi sunt de acord că femeile au nevoie de acces la asistență medicală pentru a ajuta la transportul unui copil la termen. Poate că amândoi simți că oamenii ar trebui să aibă acces la contracepție pentru a preveni sarcini nedorite. Încercați să aduceți aceste probleme pentru a găsi locuri în care sunteți de acord cu privire la sprijinirea femeilor și a copiilor.
  • Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    3. Evitați limbajul negativ al corpului. Când vorbești un dezacord major, limbajul negativ al corpului poate să alunece accidental. Dacă lucrurile se încălzesc, puteți face lucruri cum ar fi răsturnarea ochilor, suspin sau traversați brațele. Limbajul corpului negativ va face ca cealaltă persoană să se simtă rănită și frustrată. Fiți conștienți de ceea ce face corpul dvs. și încercați să utilizați un limbaj al corpului atentiv și respectuos.
  • Încercați să mențineți contactul vizual atunci când vorbiți și ascultați să arătați că vă acordați atenție. Păstrați-vă și expresia facială relaxată. Evitați să vă browing sprâncenele sau încruntarea. Scopul unei expresii faciale neutră și relaxate.Dogding este, de asemenea, o modalitate bună de a vă indica atenția.
  • Stați cu fața în fața persoanei și încercați să evitați să aveți obstacole între dvs. Stați într-o proximitate destul de aproape de persoana pentru a vorbi, cum ar fi lângă ei pe o canapea sau de la ei la o masă. De asemenea, vă puteți sprijini pentru a vă indica interesul.
  • Mențineți o poziție bună. Nu vă traversați brațele, deoarece acest lucru vă poate face să vă aflați ca fiind rezistent la sau să respingeți ceea ce spune cealaltă persoană.
  • Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    4. Rămâneți calm și obiectiv. Poate fi greu să nu personalizați ceva. De multe ori, când vorbim de dezacorduri, aveți îndemnul de a câștiga un argument. Încercați să rămâneți calm și să vă uitați în mod obiectiv. Nimeni nu încearcă să câștige. Încercați să înțelegeți mai bine perspectiva altcuiva.
  • Amintiți-vă opinia cuiva nu este personală. Încercați să vă concentrați asupra faptelor obiective. Cum și de ce vă simțiți puternic despre acest lucru și cum vă afectează? Aceasta este ceea ce încercați să transmiteți.
  • Concentrați-vă pe fapte asupra sentimentelor. De exemplu, nu spuneți, "Este rău că nu credeți în furnizarea de contracepție pentru că mă bazez pe ea." În schimb, spuneți ceva asemănător, "O mulțime de femei, inclusiv, se bazează pe contracepție. De aceea este atât de important pentru mine."
  • Încercați să vă amintiți că o reacție emoțională nu vă va ajuta să obțineți o perspectivă și înțelegerea perspectivei altcuiva. Chiar și atunci când nu sunteți de acord, respectați persoana suficient pentru a rămâne calmă.
  • Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    5. Asculta. Ar trebui să ascultați întotdeauna partea altcuiva. Nu întrerupe când altcineva vorbește. Cereți ca ei să nu întrerupă când vă faceți rândul. Ascultați cu adevărat ceea ce spune o altă persoană și încercați să înțelegeți de unde vin în timp ce ascultați.
  • De asemenea, puteți încerca să parafraze pe scurt ceea ce spune cineva pentru a vă asigura că înțelegeți. De exemplu, "Deci, simți că guvernul nu este responsabil pentru plata pentru controlul nașterii?"
  • Amintiți-vă, ascultând pe altcineva nu se îndepărtează de propria dvs. opinie. Este productiv să înțelegem opiniile altora. Dacă înțelegeți de ce oamenii simt așa cum fac ei, veți găsi mai ușor să tolerați alte opinii.
  • Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    6. Încercați să veniți la o înțelegere reciprocă. Căutați un loc unde puteți fi de acord sau cel puțin de acord să nu fiți de acord cu restul. Avizele profund au avut loc uneori nu se schimbă. Cu toate acestea, puteți cel puțin să vă străduiți pentru respect reciproc.
  • De exemplu, spune ceva, "Văd că nu vom fi de acord cu contracepția. Dar înțeleg mai mult opinia dvs. și înțelegeți mai mult a mea. Cred că acest lucru era încă productiv."
  • Partea 3 din 3:
    Învățați ce subiecte să evite
    1. Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    1. Pregătiți declarații non-controversate. Dacă intrați într-o situație în care probabil că nu sunteți de acord sau unde pot fi ridicate subiecte de buton fierbinte, pregătiți declarații care nu vor proteja controverse. La lucruri cum ar fi evenimentele de lucru, de exemplu, este de multe ori mai bine să păstrați opiniile cu privire la problemele sensibile pentru tine. Încercați să vă gândiți la câteva comentarii ocazionale pentru a face în loc să discutați despre politică.
    • De exemplu, vă întâlniți cu colegii după o alegere recentă. Alegerile vor fi cu siguranță un subiect de discuție, dar încercați să vă gândiți la mai multe lucruri neutre pentru a discuta. Aduceți, spuneți, un vot care a trecut fără o mare rezistență în loc de o cursă încălzită pentru senator. Amintiți-vă, de asemenea, că este mai bine să evitați să vorbiți despre politică sau alte subiecte sensibile cu colegii.
    • De asemenea, puteți încerca să direcționați conversația în altă parte. Puteți vorbi despre traficul în ziua alegerilor și apoi încercați să conduceți conversația într-o discuție generală despre naveta de dimineață.
  • Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    2. Limitați conversațiile cu privire la problemele politice sensibile. În anumite locuri, poate doriți să evitați politica cu totul. Dacă mergeți la o cină de familie unde știți că nu sunteți de acord cu ceilalți, de exemplu, încercați să nu aduceți probleme politice încălzite. Discutați despre ceea ce se întâmplă cu membrii familiei și lăsați politica din discuție.
  • Cu toate acestea, în timp ce puteți încerca să evitați un subiect ca politica, amintiți-vă că este bine să spuneți clar că nu doriți să discutați. Puteți face acest lucru într-un mod tact, apoi schimbați subiectul dacă lucrurile sunt încălzite.
  • De exemplu, spune ceva, "Nu vreau să vorbesc despre acest subiect în acest moment."
  • Imaginea denumită să fie tolerantă pentru oameni
    3. Să se abțină de la discutarea religiei uneori. Religia este o altă problemă sensibilă. La setările profesionale sau chiar evenimente de familie, este de multe ori cel mai bine să nu-l aducă. Încercați să conduceți conversația departe de subiecte legate de religie, în special evenimentele curente. Aceste probleme sunt profund personale, iar oamenii pot avea probleme să nu ia opinii ca o ușoară ușoară.
  • Cu toate acestea, prietenii apropiați și membrii familiei nu pot fi de acord cu dvs. De asemenea, puteți să nu fiți de acord cu soțul dvs. pe subiecte precum religia. Ar trebui să discutați probleme majore cu cele pe care le apropiați, dar amintiți-vă că nu sunteți întotdeauna de acord.
  • Poate fi important ca prietenii apropiați și membrii familiei să vă cunoască opinia, mai ales dacă problema poate apărea. Dacă sunteți un ateu, de exemplu, este important să lăsați oamenii să știe, astfel încât să nu vă invită la biserică sau să-i împingeți religia pe tine. Cu toate acestea, puteți să fiți de acord să nu fiți de acord. Rețineți că aceasta nu va fi o idee bună în toate situațiile. De exemplu, este o idee bună pentru ca ceilalți dvs. semnificativi să cunoască aceste lucruri despre dvs., dar un vărul sau bunicul probabil nu are nevoie de aceste informații suplimentare. Încercați să evitați subiectul cu oricine pe care nu credeți că va fi tolerant la opiniile dvs.
  • De exemplu, dacă mătușa voastră vă invită la Liturghie pe Crăciun, puteți spune ceva, "Vă mulțumim pentru invitația de a merge la mătușa de masă Lilly, dar va trebui să declin cu respect." Nu este nevoie să vă explicați motivul și să faceți acest lucru poate duce la conflicte. Păstrați-l simplu și respectuos.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar