Cum să se ocupe de problemele familiale

Moartea, dependența, necazurile banilor, boala mintală, separarea / divorțul și ajustările tranzitorii să ia o taxă asupra membrilor unei familii. În timpul evenimentelor stresante sau când resursele familiei sunt grav impozitate, pot să nu fie rezolvate cu ușurință. Acest lucru poate duce la dezacorduri ostile, tensiune și resentimente. Conflictul din familie poate afecta funcționarea tuturor. Gestionați-vă problemele familiale prin învățarea abilităților eficiente de rezolvare a problemelor.

Pași

Partea 1 din 2:
Dezvoltarea rezolvării sănătoase a problemelor
  1. Imagine intitulată Deal cu problemele familiale Pasul 1
1. Programați un timp pentru a vorbi ca un grup. Față și depășirea problemelor de familie pot părea imposibilă. Când lucrați împreună, totuși, rezolvarea diferențelor de familie devine mai fezabilă. Primul pas spre rezoluție este de acord că există o problemă în primul rând. Apoi, odată ce temperaturile sunt răcite moderat, toată lumea trebuie să intenționeze să se unească și să elaboreze o strategie pentru a rezolva problema.
  • Programați o întâlnire la un moment dat fiind cel mai convenabil pentru toată lumea. Faceți pe toți conștienți de scopul întâlnirii și că doriți să sosească cu sugestii și soluții la gata.
  • Fiți atenți că copiii mici pot fi obstacole în fața unei întâlniri de familie. Blocați-le într-o cameră separată, dacă vă așteptați la temperaturi la informații de fler sau la informații sensibile să fie discutate.
  • Terapeuții sugerează adesea să dețin întâlniri regulate de familie. Această tactică permite membrilor familiei să aducă probleme în aer liber înainte de dezvoltarea resentimentelor. Vorbind cu familia dvs. poate îmbunătăți în mod regulat comunicarea și legătura pe care o împărțiți.
  • Imagine intitulată Deal cu problemele familiale Pasul 2
    2. Concentrați-vă pe problema la îndemână. Atunci când apar dezacorduri, oamenii tind să aducă orice problemă nerezolvată pe care au întâlnit-o vreodată cu celelalte părți. Aceasta împiedică rezolvarea conflictelor și împiedică punctul de discuție.
  • Încercați să descoperiți ceea ce este important în ceea ce privește problema actuală. Construirea unui caz sau aducerea unor greșeli vechi nu vă va ajuta să rezolvați această problemă.
  • Imagine intitulată Deal cu problemele familiale Pasul 3
    3. Toți spun ceea ce înseamnă cu adevărat. Comunicarea directă este esențială pentru rezolvarea eficientă a conflictelor. Fiecare parte ar trebui să utilizeze declarațiile "I" pentru a vă determina în mod clar nevoile, dorințele și preocupările.
  • Amintiți-vă, vă îndreptați să evacuați conflictul și să lucrați spre o soluție. Folosirea declarațiilor "i" permite tuturor să se exprime în timp ce arată respectul pentru alții ascultând.Efectuarea unor declarații "i" permite fiecărei persoane să ia proprietatea asupra a ceea ce simt și sugerează un remediu pentru această problemă în același timp.
  • Exemple de declarații "i" includ: "Sunt îngrijorat că familia noastră se încadrează. Aș vrea să lucrăm lucrurile."Sau" mă sperie când tatăl bea foarte mult pentru că începe să strige. Aș vrea să înceapă să bea ".
  • Imagine intitulată Deal cu problemele familiale Pasul 4
    4. Ascultați fără întrerupere. Pentru a ajunge la un acord în timpul conflictului de familie, ascultarea este imperativă. Numai prin ascultarea activă a fiecărei părți puteți înțelege ce încearcă să comunice. Ascultarea activă implică încorporarea în tonul și limbajul corpului cealaltă persoană, permițându-i să vorbească fără întreruperi sau remarci și parafrazând ceea ce a fost spus după aceea pentru a vă asigura că ați înțeles corect.
  • Ascultarea eficientă permite ca cealaltă persoană să se simtă audiată, motivează celelalte părți să vrea să vă asculte, defunese argumentele și emoțiile puternice și reconstrorează relația în timpul conflictului.
  • Imagine intitulată Deal cu problemele familiale Pasul 5
    5. Validați și prezentați respectul pentru punctul de vedere al fiecărei persoane.Validarea se referă la afișarea altcuiva pe care o recunoașteți, valoare și acceptați gândurile, opiniile sau convingerile sale. Desigur, opiniile voastre pot diferi foarte mult, dar folosind validarea demonstrează că îl vedeți pe celălalt ca un om, demn de integritate și respect.
  • Validați membrii familiei dvs. spunând ceva de genul "M-am bucurat foarte mult că te-ai simțit destul de confortabil pentru a împărtăși acest lucru cu mine" sau "Apreciez dorința ta de a lucra spre o soluție".
  • Imagine intitulată Deal cu problemele familiale Pasul 6
    6. Decideți asupra unei soluții împreună. Odată ce toată lumea și-a împărtășit nevoile, dorește și preocupări, apoi se străduiește pentru un compromis. Luați în considerare toate sugestiile pe care fiecare parte le-a furnizat și a căutat un teren de mijloc. Toți cei prezenți ar trebui să se simtă bine despre soluția propusă. Dacă este necesar, elaborați un contract sau un acord scris, care descrie modul în care veți gestiona problema.
  • Imagine intitulată Deal cu problemele familiale Pasul 7
    7. Solicitați sfaturi profesionale. Dacă nu puteți rezolva problema pe cont propriu, consultați-vă cu un terapeut de familie care vă poate oferi sfaturi practice despre gestionarea problemei familiei dvs.
  • Partea 2 din 2:
    Recunoașterea blocajelor de comunicare
    1. Imagine intitulată Deal cu problemele familiale Pasul 8
    1. Fiți conștienți de modul în care diferiții membri ai familiei pot reacționa la probleme. O obstrucție potențială a soluționării conflictelor în familiile este diferențe în ceea ce privește modul în care fiecare membru răspunde la stres sau tensiune. Aceste diferențe trebuie luate în considerare și toată lumea va trebui să aleagă în mod conștient să se confrunte cu problema pentru a găsi cu adevărat o soluție.
    • Pentru unii oameni, conflictul îi determină să devină ostil și defensiv. Acesta este aspectul "lupta" al răspunsului fiziologic "lupta sau zborul". Acești indivizi pot argumenta fără sfârșit pentru a elimina orice responsabilitate de la sine sau refuză să audă puncte de vedere al altora.
    • Alții recurg la aspectul "Flight". Acești indivizi pot rula de la conflicte cu orice preț. Ei pot nega că există o problemă sau cred că nu pot face nimic pentru ao rezolva oricum. Astfel de membri ai familiei se pot preface ca și cum nu observă nicio tensiune în gospodărie sau nu își pot scădea efectul asupra lor.
  • Imagine intitulată Deal cu problemele familiale Pasul 9
    2. Recunoașteți, dar obțineți un mâner pe emoții. Conștientizarea emoțională este importantă în recunoașterea experienței unice a dvs. și a altora. Dacă aveți probleme cu identificarea modului în care vă simțiți, veți avea probleme cu controlul emoțiilor dvs. sau vă exprimați nevoile în timpul conflictului.
  • Prima lucrare la încercarea de a vă identifica emoțiile. Luați în considerare ce gânduri aveți, ceea ce simțiți în corpul vostru și ce acțiuni doriți să luați? De exemplu, poate că te gândești "Urăsc această familie."Pumnii tăi sunt înclinați și vrei să pui ceva. O astfel de emoție puternică ar putea fi etichetată ca furie sau dispreț.
  • În continuare, încercați să controlați și să ușurați aceste emoții puternice, astfel încât să puteți rezolva eficient problema. În funcție de modul în care vă simțiți participați la o activitate complementară pentru a vă ușura disconfortul. De exemplu, dacă sunteți trist, ați putea dori să vizionați un film amuzant. Dacă sunteți supărat, ar putea fi util să vă aerisiți unui prieten sau să vă angajați în activitate fizică intensă.
  • Imagine intitulată Deal cu problemele familiale Pasul 10
    3. Rezista nevoii de a indica degetul. Acuzând că cineva de a fi cauza problemei va duce doar la faptul că persoana devenind defensivă și altfel, împiedicând un schimb de producție. Încercați întotdeauna să ataci problema, nu persoana. Poți iubi, cinstea și respecta pe cineva fără să-i placă fiecare lucru pe care îl face. Cu toate acestea, dacă vă faceți iubitul dvs. să fie vina emisiunii, progresând dincolo de acest punct este dificil.
  • Folosirea declarațiilor "I" sunt una dintre cele mai bune strategii de minimizare a vina și a defensivității ulterioare. Spuneți "Mă tem că dependența dvs. va duce la cineva rănit", mai degrabă decât "dependenții sunt doar oameni periculoși să fie în jur"
  • sfaturi

    Familia dvs. este formată din unele dintre cele mai importante relații din viața voastră. Având conflicte continue în această zonă vă poate afecta drastic satisfacția dvs. de viață. Dacă nu puteți rezolva problemele familiale, căutați ajutor profesional.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar