Cum să argumentați eficient cu o persoană într-o poziție de privilegiu

Argumentând cu o persoană într-o poziție de privilegiu poate fi foarte stresantă, mai ales dacă nu recunosc că ideile lor pot fi părtinitoare pe baza poziției lor. Pentru a avea cea mai eficientă discuție pe care o puteți, trebuie să pregătiți ce vreți să spuneți, să rămâneți liniștiți în timpul discuției și să luați timp pentru a reflecta asupra argumentului. Scopul întotdeauna pentru o conversație constructivă și productivă care vă ajută pe amândoi să înveți din perspectivele celorlalți.

Pași

Partea 1 din 3:
Stați calm și rațional
  1. Imaginea intitulată tipul trist ia respirația profundă.jpg
1. Decideți ce doriți să realizați din această situație. Clarificarea obiectivelor dvs. înainte de a vă confrunta cu persoana vă va ajuta să vă organizați argumentul mai bine și să aveți o discuție calmă și productivă. Gândiți-vă la situație, apoi reflectați asupra a ceea ce doriți să spuneți și cel mai bun mod de a spune acest lucru.
  • De exemplu, dacă sunteți la locul de muncă și auziți un om spune ceva negativ despre o femeie bazată pe sexul ei, obiectivele dvs. ar putea fi să-și sublinieze eroarea judecătorească și să-l ajute să înceapă să se schimbe. Pentru a face acest lucru, va trebui să rămâneți liniștiți și să vă concentrați pe nu la alienarea lui, ceea ce îl va face mai puțin probabil să-și schimbe comportamentul.
  • Imagine intitulată Hijabi Girl la Computer.jpg
    2. Alegeți dovezi logice, persuasive pentru a vă susține argumentul. Gândiți-vă la puncte pe care le puteți aduce pentru a arăta de ce persoana ar trebui să ia în considerare partea dvs. a argumentului. Faceți unele cercetări din mai multe surse, dacă vă puteți concentra pe găsirea unor dovezi justificative care vor fi eficiente pentru persoana cu care vorbiți, în special. Cu toate acestea, recunoașteți că sursele nu pot ajuta dacă persoana nu vrea să vă asculte.
  • De exemplu, dacă vorbești cu cineva care valori numere și fapte direct asupra punctelor emoționale sau etice, concentrați-vă argumentul în jurul statisticilor, mai degrabă decât anecdote personale.
  • Aveți întotdeauna atent să citiți și să cercetați utilizarea Surse de știri fiabile.
  • Imagine intitulată DayDreaming Hipster Redhead de Caramida.jpg
    3. Cercetarea sau gândiți-vă la contraargumentele lor probabile. Nu numai că vă cunoașteți partea voastră, trebuie să cunoașteți contraargumentele probabile care vor apărea de la cealaltă persoană. În acest fel, veți fi pregătiți să le respingeți. Dacă aveți timp, faceți o cercetare rapidă și uitați-vă la articole care au o viziune opusă. Dacă nu, încercați să vă puneți în pantofii celeilalte persoane și gândiți-vă la ceea ce ar putea spune pentru a vă contracara argumentele.
  • De exemplu, unii oameni în pozițiile de privilegiu cred că rapoartele de suferință al altor persoane sunt exagerate sau distorsionate, poate pentru că nu o întâlnesc în viața lor de zi cu zi. Găsiți date care prezintă dovezi ale suferinței și dezavantajelor care urmează.
  • Învățarea mai mult despre partea lor ar putea simți agravarea sau dureroasă. Împingeți dacă puteți, și nu ezitați să întrebați prietenii sau familia pentru sprijin. Amintiți-vă că faceți acest lucru pentru a vă face propriul argument mai puternic.
  • Imagine intitulată tipul evreu cu o idee.jpg
    4. Presupune că persoana este ignorantă, nu dăunătoare. Uneori, oamenii spun sau fac lucruri dureroase pentru că nu știu mai bine. Când presupuneți că sunt pur și simplu o persoană rea, intrați în argument agresiv, căutând să le aduceți în jos - și veți avea o șansă mult mai mică de a afecta efectiv schimbarea. În schimb, spuneți-vă că sunt o persoană bună care a făcut o greșeală. Începând cu această atitudine, poate contribui la construirea de bunăvoință și încurajați cealaltă persoană să se ridice la așteptările dvs. pozitive.
  • Evitați să le puneți în mod public pentru că ați greșit. Acest lucru poate conduce oameni bine înțeles care au făcut o greșeală unică și o fac pe alții să se simtă defensivă și mai probabil să răspundă cu agresiune.
  • Dacă știți această persoană ca pe cineva care înseamnă în mod obișnuit, chiar și după ce li se cere să o oprească, să stabilească limite și să petreacă mai puțin timp cu ei. Petreceți timpul vorbind cu cineva care va fi deschis la opiniile dvs.
  • Imaginea intitulată Teen spune că este supărată.jpg
    5. Evitați argumentul dacă cealaltă persoană ar putea să vă facă rău. Dacă persoana deține o poziție de putere asupra dvs. sau ar putea reprezenta o amenințare de siguranță, poate fi periculoasă să le chemi. Dacă ți-ai putea pierde slujba, fii dat afară din casa ta, fii atacat fizic sau altfel să fii rănit de dezacord cu această persoană, nu intri în argument. La fel de pasionat cum s-ar putea simți despre asta, siguranța voastră fizică și emoțională vine întotdeauna.
  • De exemplu, este posibil să nu doriți să vă confruntați cu șeful dvs. despre privilegiul lor, mai ales dacă ați fost recent angajat. Discuția dvs. ar putea fi văzută ca fiind ostilă sau inadecvată să aibă cu un superior, care ar putea afecta cariera dvs. pe termen lung.
  • Partea 2 din 3:
    Făcând argumentul dvs
    1. Imagine intitulată Omul negru cu negocierile albinismului față de femeie.jpg
    1. Începeți prin stabilirea valorilor comune și a terenului comun. Dacă începeți prin alegerea unei lupte, veți avea o luptă - și veți schimba opinia persoanei. Dacă începeți să încercați să convingeți o persoană bună să ia în considerare idei noi, este mult mai probabil să reușiți. Empatizează și precizează valorile comune, cum ar fi dorința de a fi utilă sau de a răspândi informații exacte, înainte de a intra în lucrurile pe care nu sunteți de acord.
    • De exemplu, ai putea spune, "Știu că amândoi vrem să păstrăm cartierul nostru în siguranță și fericit. Sunt îngrijorat că aceste noi politici vor face de fapt mai puțin sigure pentru oamenii de culoare, când vor doar să meargă la afacerea lor fără a fi hassled."
    • De asemenea, ați putea spune ceva, "Chiar admir că doriți să sprijiniți oamenii cu autism. Nu sunt sigur dacă îți dai seama asta Autismul vorbește este de fapt înșelătorie care face mai mult rău decât bine. Dacă doriți, vă pot trimite câteva organizații care fac mai multe lucruri pozitive."
  • Imaginea intitulată Femeia vorbește frumos lui Man.jpg
    2. Să recunoască orice adevăr în argumentul lor sau atribute pozitive în caracterul lor. Oamenii pot lua cu ușurință critica comportamentului lor ca critică a caracterului lor, care le poate închide și le face să nu vină să ia în considerare opiniile dvs. Să fie clar că le respectați ca pe o persoană și încercați să recunoașteți nimic despre poziția lor, care este parțial adevărat sau, cel puțin să recunoască persoana într-un mod pozitiv.
  • De exemplu, dacă prietenul dvs. a făcut declarații nefondate despre o anumită comunitate, ați putea spune, "Ești o persoană atât de corectă. Sunt surprins să aud un fel de lucru venind de la tine."
  • Dacă le introduceți la un tip de discriminare cu care nu erau familiarizați, ați putea spune "Știu că sunteți o persoană cu adevărat empatică și îngrijită și sunt sigur că nu vă place cum sunt tratați oamenii în acest fel."
  • Dacă vecinul tău pune pe cineva cu un handicap, spune, "Știu că ești o persoană cu adevărat grijuliu, așa că sunt destul de surprins că ai pus pe cineva cu nevoi speciale de genul asta."
  • Imagine intitulată Tipul vorbește cu FIDGETY AUSTIC GIRL.jpg
    3. Subliniați luptele lor pentru a le ajuta să se refere la cei cu mai puțin privilegi. Chiar și cineva cu fiecare avantaj aparent în viață sa luptat probabil într-un fel. Dacă știți pe cineva bine, vă puteți referi la acest lucru. Dacă nu le cunoașteți bine, presupuneți că știu cum este să fiți lipsiți de ceva de care au nevoie. Menționați că sunteți surprins că cineva ca ei, care a trecut prin dificultăți, ar fi atât de rapid să judece o altă persoană pentru a lor.
  • Ai putea spune, "Chris, știu că ai avut momente de lipsă de speranță. Cu siguranta am. Nu v-ați supărat vreodată sau ați acționat când vă simțiți cu adevărat disperați?"
  • De asemenea, puteți să recunoașteți căile pe care le aveți privilegi, precum și căile pe care nu le faceți, cum ar fi spunând: "Nu, nu am trecut niciodată prin așa ceva personal. Dar am făcut o mulțime de cercetări în ea și de aceea mă simt așa."
  • Acest lucru nu înseamnă echivalent de orice fel de privilegiu. Este mai mult o modalitate de a introduce nuanțe în discuție și de a lăsa cealaltă persoană să știe că le vedeți ca pe un întreg și nu șterge o parte din complexitatea experiențelor lor.
  • Imagine intitulată zâmbind tinere femeie și man.jpg
    4. Cereți-i să ia în considerare problema dintr-un alt unghi. Rama acest lucru ca un experiment de gândire sau un mod de presiune scăzută de a încerca o nouă perspectivă. Ei pot veni la noi realizări și pot schimba poziția. Chiar dacă nu, întrebările pe care le cereți vor rămâne probabil în mintea lor și își pot schimba treptat mințile în viitor.
  • Dacă persoana disprețuiește ceva, cum ar fi o organizație care apără un grup selectat dezavantajat și credeți că lipsesc punctul din spatele ei, întreabă "Gândiți-vă doar din altă perspectivă. De ce credeți că oamenii au vrut să formeze acest tip de organizație?"
  • Imagine intitulată Young Woman și MAN mai în vârstă Talk.jpg
    5. Prezentați argumentele într-un mod logic, plin de compasiune. Odată ce ați arătat că le respectați ca o persoană, treceți fără probleme în propriul argument, cu dovezi susținute. Menține un ton chiar. Începeți cu dovezile cele mai convingătoare, astfel încât să audă cele mai importante părți ale ceea ce aveți de spus, chiar dacă nu mai ascultă sau pleacă mai devreme.
  • Ai putea spune ceva de genul: "Pot să împărtășesc ceea ce cred despre aceste proteste? Știi că te respect și știu că simți același lucru pentru mine. Ne simțim diferit în legătură cu acest lucru, dar asta nu înseamnă că nu putem avea o discuție despre asta."
  • Când începeți să vă prezentați dovezile, spuneți ceva de genul "ați citit acest articol recent despre proteste? Ei intervievează unii oameni care au puncte de vedere foarte rezonabile. Ei doresc doar o modalitate pentru ca vocile lor să fie auzite."
  • Dacă te întrerup, uită-te la ei calm până când nu mai vorbesc, apoi reia ceea ce spui.
  • Imaginea intitulată Tipul evreu spune că nu 2.jpg
    6. Evitați argumentele împotriva lor personal. Încercați să nu atacați direct caracterul celorlalți sau să le acuzați că sunt prea privilegiate să înțeleagă. Învinuirea opiniilor lor cu privire la identitatea lor personală le va pune pe defensivă, ceea ce o va face mult mai dificil de a le face să vadă dincolo de părtinirea lor. Pentru a evita acest lucru și a vă concentra pe opiniile și opiniile lor, nu pe cine sunt personal.
  • Imagine intitulată nefericită vorbește despre sentimente.jpg
    7. Utilizare "I" declarații mai degrabă decât declarații "voi" pentru a arăta că nu vă învinuiți sau atacați-le.
  • Evitați să spuneți lucruri cum ar fi, "Ați atins doar succesul dvs. din cauza privilegiilor dvs," sau "Uită-te la fundalul tău - nu vei înțelege niciodată luptele pe care unii oameni trec."
  • Ai putea spune, "Spun că toată lumea merită acces la aceste oportunități pe care le-ați făcut atât de mult, dar multe grupuri de oameni nu o au."
  • Imaginea intitulată Femeia mai în vârstă discută cu tinerii man.jpg
    8. Dați-le o modalitate de a salva fața dacă își dau seama că au greșit. Chiar dacă persoana începe să vadă că au fost în greșeală, s-ar putea să aibă un timp greu să-l recunoască, ceea ce poate fi un obstacol major pentru a încheia argumentul. Fiind compasiune și ajutându-i să schimbe vina, vă permite să părăsiți argumentul să vă simțiți bine și să învățați ceva.
  • De exemplu, puteți sugera că ei ar putea să fi adus sfaturi proaste, că există o mulțime de informații contradictorii care pot fi greu de a trece prin aceasta sau că o mulțime de oameni nu sunt conștienți de aceste lucruri.
  • Dacă vezi un părinte spunând lucruri inexacte despre autism, de exemplu, ai putea spune, "Este foarte greu să găsești informații bune despre autism și cred că ai fi putut obține niște sfaturi proaste. Oprirea copiilor autismi de a-și arunca mâinile le poate accentua și le poate provoca mai multe izbucniri și auto-leziuni. De obicei, este mai bine să le lași să-și facă lucrurile dacă nu doare pe nimeni."
  • Dacă cineva nu înțelege că cuvântul cuvânt G * Psy este o slur, ai putea spune "Știu că nu ai vrut să spui așa. Nu toată lumea știe istoria acestui cuvânt, iar oamenii au abuzat-o tot timpul în conversație casual. Este total de înțeles ca oamenii să nu cunoască acest lucru."
  • Imagine intitulată om în verde vorbind.jpg
    9. Lăsați-i să-și voceze gândurile și să răspundă cu grijă. Odată ce ați avut ocazia să vă vorbiți, să rămâneți liniștiți și să-i spuneți piesa. Ascultați cu atenție ceea ce spun ei și faceți o clipă pentru a reflecta înainte de a răspunde. Întrebați-vă ce este cel mai bun rebuttal și cum puteți prezenta într-un mod care să le treacă cu adevărat.
  • De exemplu, dacă vorbesc despre modul în care oamenii născuți sub pragul sărăciei pot trăi mai confortabil dacă muncesc din greu, ați putea spune ceva de genul: "Este adevărat că ar putea fi capabili să facă acest lucru, dar fără oportunitățile pe care mulți le au mai bogați , cum ar fi școlarizarea și o viață stabilă de acasă, devine mult mai dificilă."
  • Nu vă spălați doar opiniile, indiferent cât de pasionat nu sunteți de acord. Dacă simt că nu le ascultați, cu siguranță nu vă vor asculta.
  • Imagine intitulată Asexual Persoană gândire.jpg
    10. Rămâneți calm, indiferent cât de supărat vă simțiți. Argumentarea eficientă nu este vorba despre cine poate să-ți strige cel mai tare, este vorba despre exprimarea faptelor și a opiniilor într-o manieră semnificativă și convingătoare. Dacă vă ridicați vocea, vor răspunde cu defensivitate, agresivitate sau frică, iar dialogul productiv va fi pierdut. Dacă începeți să fiți frustrați, supărați sau copleșiți, găsiți modalități de a vă liniști.
  • Ia o clipă să se calmeze. Încercați să închideți ochii și să luați o respirație lungă și profundă. Încercați să nu faceți acest lucru într-un mod neplăcut. Persoana ar putea vedea acest lucru ca un semn de agravare și nu vrea să continue conversația cu dvs.
  • Dacă cealaltă persoană începe să se supără, să rămână calm. Spune: "Amândoi ne simțim foarte pasionați de acest lucru și mă deranjez prea mult. Să ne concentrăm asupra vorbind despre acest lucru calm, astfel încât amândoi să luăm ceva din această discuție."
  • Imaginea intitulată Omul se află la femeie.jpg
    11. Luați o pauză dacă ajungeți prea mult. Spune "Am nevoie de un aer" sau "Bine, am nevoie de o pauză din această conversație" Dacă simți că nu respectă părerea dvs. sau dacă sunteți prea supărați pentru a continua să vorbească. Amintiți-vă că unii oameni nu sunt gata să asculte și încercând să-i convingă altfel, pot să-i facă doar mai încăpățânați. Scuzați-vă dacă:
  • Ei încearcă să vă aprinde (încercați să vă faceți să credeți că trecutul dvs. nu sa întâmplat cum vă amintiți).
  • Ei încearcă să te facă să te simți că experiențele tale nu sunt valide.
  • Ele devin agresive sau amenințătoare.
  • Ei continuă să se agațe de scuzie falsă sau falsă și nu vor asculta rațiunea.
  • Ei dovedesc că nu sunt dispuși să vă înțeleagă partea dvs. ("Nimic nu-mi poate schimba mintea...")
  • Vă simțiți ca unul sau mai multe dintre punctele lor pot fi valabile și trebuie să vă gândiți și să cercetați mai departe.
  • Nu simți că poți continua confortabil discuția.
  • Partea 3 din 3:
    Reflectând după argument
    1. Imagine intitulată Hijabi Femeie discută Time.jpg
    1. Luați ceva timp să vă liniștiți și să vă recepționați. Argumentând cu o persoană într-o poziție de privilegiu, mai ales dacă se află într-o poziție de putere, poate fi o experiență obositoare. Nu este nevoie să o faceți în fiecare zi și nu este întotdeauna sarcina dvs. să indicați privilegiul cuiva, mai ales dacă sunteți înconjurat de oameni care împărtășesc un avantaj pe care nu îl aveți. Plecați de la conversație și găsiți un loc liniștit în care puteți fi singur.
    • Respirați adânc, uitați-vă la cer, sau obțineți o băutură de apă. S-ar putea chiar să doriți să faceți o scurtă plimbare pentru a vă reorienta mintea și corpul.
  • Imagine intitulată Persoana se relaxează cu pernă.jpg
    2. Aerisiți emoțiile, apoi relaxați-vă. După ce v-ați liniștit și ați strâns gândurile în mod direct după argument, eliberați-vă emoțiile vorbind cu un prieten sau membru al familiei sau să le scrieți într-un jurnal. Apoi, lucrați pentru a vă relaxa pe deplin încercând ceva ca meditația, luând o baie fierbinte sau petrecerea timpului liniștit cu un iubit.
  • Imagine intitulată Două persoane vorbind.jpg
    3. Reconectați-vă cu ceilalți care se pot referi la experiența dvs. Ajungeți la alții cu aceleași experiențe sau celor care se află în aceeași poziție cu care vă reamintiți de ce discuții dificile ca acestea sunt importante. Discutați cu persoanele pe care le cunoașteți online sau în persoană, spunându-le ceea ce ați trecut, solicitând sprijinul și văzând ce sugestii au în cazul în care acest lucru se întâmplă din nou.
  • Ajungeți la membrii comunității dvs. online. S-ar putea să scrieți o postare despre întâlnirea într-un grup cu alți oameni care împărtășesc valorile dvs. Doar nu te prinde într-un alt argument!
  • Uită-te la următoarea întâlnire sau protest pentru o cauză în care te implici. Poate ajuta la grupul catharsis să așteptăm cu nerăbdare.
  • Imagine intitulată Tânără discută  Autism Articole.jpg
    4. Continuați să lucrați pentru schimbare în modurile în care puteți. Nu lăsați această discuție să fie punctul final. După reconectarea cu ceilalți, căutați următoarea întâlnire sau protest pentru cauza dvs. sau scrieți un post sau un articol despre opiniile și convingerile dvs. Indiferent de modul în care sa dovedit argumentul dvs., puteți lucra în continuare pentru a face o diferență în problema mai largă.
  • Aflați din argumentul dvs. și luați aceste lecții înainte în următoarea discuție pe care o aveți. Amintiți-vă să rămâneți întotdeauna calm, bine informat și plin de compasiune.
  • sfaturi

    Înțelegeți că oamenii beneficiază de privilegii dacă se află într-un grup care beneficiază de opresiune sistematică, indiferent dacă acestea au sau nu personal cu grupul (grupurile) asuprite.
  • Deși este important să vă gândiți în mod eficient, nu vă supărați și supărați. Faceți-vă argumentele clare și pleacă cu cunoașterea că ați făcut tot ce aveți mai bine pentru a vă face punctul.
  • Avertizări

    Când se certă, nu recurge niciodată la strigătele, numelui-chemarea, insultarea sau amenințările fizice. Niciodată nu a pus-o cu ea. Dacă cealaltă persoană răspunde în acest mod, plecați de discuție.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar