Cum să te înțelegi cu toată lumea

În viața noastră de zi cu zi, trebuie să interacționăm cu o mare varietate de oameni. Unele dintre ele sunt ușor de înțeles, dar altele pot fi mai provocatoare. Este imposibil să vă placă pe toți, dar uneori trebuie să ne înțelegem cu oamenii dacă le place sau nu. Cu atitudinea corectă și abilitățile sociale bune, chiar vă puteți întâlni cu aproape toată lumea (cel puțin în doze mici). Fi pozitiv și politicos și niciodată nu știți cine ar putea să fie un prieten viitor.

Pași

Metoda 1 din 3:
Dezvoltarea unei atitudini bune
  1. Imaginea intitulată nu mai gândiți la ceva sau la cineva pasul 7
1. Cultivați o perspectivă pozitivă. Oamenii cu adevărat atitudine pozitiva sunt văzute ca mai atractive și mai fermecătoare de către alții. Cu cât puteți cultiva această perspectivă în viața voastră, cu atât mai mulți oameni vă vor plăcea.
  • Nu vă faceți griji dacă acest lucru nu vine în mod natural - este ceva ce puteți învăța prin practică. Fi conștient de zâmbind mai mult. Acceptați complimente cu recunoștință și umilință.
  • Când vă aflați gândindu-vă la gânduri negative despre situații sau oameni, opriți și încercați să vă gândiți la o parte strălucitoare sau o caracteristică pozitivă care vă poate ajuta să vă simțiți mai bine despre asta.
  • Imaginea intitulată nu mai gândiți la ceva sau la cineva pasul 8
    2. Respectați diferențele dintre oameni. Acceptarea faptului că oamenii sunt diferiți de dvs. și că nu le face rău, face parte din atitudinea pozitivă. Dacă diferența este în ceea ce privește comportamentul, cultura sau opinia, amintiți-vă că aceste diferențe nu sunt doar bine, fac viața mai interesantă.
  • Este ușor să te gândești "Alți oameni ar fi mai fericiți dacă erau mai mult ca mine," Dar amintiți-vă că majoritatea oamenilor sunt fericiți fiind cine sunt, și că toți oamenii nu sunt fericiți de aceleași lucruri exacte. Timpul petrecut cu prietenii ar putea să vă facă fericiți, în timp ce petreceți timpul singur ar putea face o persoană diferită la fel de fericită.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă sora mică de la enervant Pasul 6
    3. Căutați să înțelegeți perspectivele celorlalți. Faceți obiceiul de a încerca să vă puneți în pantofii altor oameni, chiar (sau mai ales) pe cei pe care îi găsiți greu de înțeles sau de a se referi la.
  • Amintiți-vă că există cel puțin două părți la fiecare poveste. Faceți un efort real pentru a vedea cum alte persoane au perspective valide, chiar dacă acestea sunt în conflict cu propria dvs. Având o minte deschisă va face conflicte urât mai puțin probabil.
  • Imagine intitulată opri hărțuirea sexuală Femeile Pasul 8
    4. Cunoașteți propriile dvs. declanșatoare. Noi toți avem "animale de companie," lucruri care ne deranjează cu adevărat când alte persoane le fac. Gândiți-vă la ceea ce este al tău. Recunoaște că nu toată lumea simte același lucru cu privire la aceste lucruri.
  • Mai mult, faceți planuri de a face față acestor lucruri atunci când vin. Te conduce nebun când oamenii fluieră sau tambur degetele? Având un răspuns politicos, politicos la aceste comportamente care îi permite altora să știe că o consideră că este frustrant fără a fi critică sau combativ vă poate ajuta să vă întâlniți mai bine cu ceilalți.
  • De exemplu, ați putea spune: "Scuzați-mă, ar fi bine dacă v-am cerut să opriți fluierul? Nici o ofensă, dar mă conduce într-adevăr în nebunie după un timp!"
  • Metoda 2 din 3:
    Având interacțiuni pozitive cu alții
    1. Imaginea intitulată nu mai luați glume serios Pasul 6
    1. Fii vesel. Introducerea conversațiilor cu o atitudine bună va duce la interacțiuni mai pozitive cu alții și vor face mai ușor să se înțeleagă. Zâmbiți și vorbiți despre lucruri pozitive în măsura în care sunteți în stare.
    • Nu aveți nevoie să falsificați fericirea dacă cel mai bun prieten al dvs. tocmai a murit, dar, în general, încercați să nu împovărați pe alții cu problemele dvs., în special a gripelor minore.
    • De exemplu, dacă cineva vă întreabă cum sunteți și tocmai ați ajuns de la o navă lungă și dificilă, încercați să vă gândiți la ceva bun care sa întâmplat în acea zi încât să-i spui ei, mai degrabă decât să-ți exprimi imediat frustrarea cu graba ora traficului.
  • Imaginea intitulată face ca prietena voastră să vrea să-și petreacă timpul singur cu dvs. Pasul 8
    2. Să aibă un interes pentru alte persoane. Nu vorbiți doar despre tine când interacționați cu ceilalți. Găsiți ceva cu adevărat interesant despre ceea ce trebuie să spună și să pună întrebări despre ei.
  • Acest lucru va face ca alți oameni să se simtă mai importanți și apreciați de dvs.
  • Fii un bun ascultator. Oamenii doresc să simtă că ceea ce au de spus este auzit de alții. Acest lucru va face ca oamenii să se bucure de dvs. mai mult și să reducă conflictul în conversațiile dvs. de zi cu zi.
  • Imagine intitulată Planul unei reuniuni de liceu Pasul 4
    3. Fii bun și considerat. Fii atent la sentimentele altor oameni atunci când vorbești cu ei. Evitați criticile inutile sau glumele medii, care ar putea face pe alții să se simtă rău.
  • Compliment pe alții, în special la începutul unei conversații. Pornirea unei conversații cu o lingușire sinceră va face lucrurile pe piciorul drept.
  • Imaginea intitulată face o lucrare militară de căsătorie Pasul 3
    4. Se potrivesc cu ritmul altora. Fiecare persoană merge, discuții și, în general, se mișcă prin viață într-un ritm diferit de alții. Este ușor să simți că ritmul tău este "natural" unul, dar încercați să potriviți ritmul altor oameni.
  • Dacă cineva vorbește încet și liniștit, evitați să vorbiți cu voce tare și într-un ritm rapid. Acest lucru îl va face mai plăcut și mai confortabil pentru cealaltă persoană să vorbească cu dvs.
  • Imagine intitulată Planul unei reuniuni de liceu Pasul 19
    5. Concentrați-vă pe asemănările dvs. Este important să respectăm diferențele oamenilor, dar este bine să vă concentrați asupra a ceea ce aveți în comun cu ceilalți. Acest lucru va face conversația mai ușoară și mai ușoară pentru amândoi.
  • Acest lucru funcționează atât la nivel individual, cât și la nivel cultural. Dacă cineva vine să formeze o cultură complet diferită sau are doar o personalitate foarte diferită de a ta, căutând asemănări este o modalitate bună de a reduce decalajul.
  • Dacă, de exemplu, întâlnești pe cineva cu credințe politice sau religioase conflictuale, dar vă găsesc amândoi ca baseball sau câini, concentrați conversația pe baseball și câini, cel puțin până când cunoașteți cealaltă persoană mai bună.
  • Imaginea intitulată face ca prietena să vrea să-și petreacă timpul singur cu tine Pasul 6
    6. Nu faceți promisiuni pe care nu le puteți păstra. Făcând promisiuni pe care nu puteți trăi este o modalitate bună de a crea resentimente cu oamenii. Poate fi dificil să spunem oamenilor, mai ales atunci când doriți să vă întâlniți cu toată lumea și să doriți să spuneți cu toată inima pentru tot, dar există modalități de a spune fără a fi rău. Aceasta face parte din comunicarea similară.
  • Promiterea de a face ceva pe care nu doriți să faceți sau nu aveți timp pentru a construi resentimente. Dacă ajungeți să nu urmăriți sau să faceți o treabă proastă, cealaltă persoană nu vă poate avea încredere în dvs. sau să aveți propriile sale resentimente. Dacă nu puteți sau nu doriți să faceți ceva, este mai bine să spuneți că nu.
  • Când spui că nu respingeți pe cineva - pur și simplu refuzați o cerere.
  • Puteți spune nu direct, fără scuze sau explicații - "Nu, nu pot face asta." Sau încercați să spuneți în timp ce recunoașteți sentimentul din spatele cererii, cum ar fi: "Știu că vrei cu adevărat să mergi la o excursie după-amiaza, dar nu pot astăzi."
  • Dacă trebuie să spui nu la ceva ce vrei să faci, dar pur și simplu nu ai timp pentru acum, s-ar putea să urmezi cu ceva de genul, "Nu pot călători astăzi, dar există o altă dată când doriți să mergeți?"
  • Metoda 3 din 3:
    Care se ocupă de oameni dificili
    1. Imaginea intitulată Îmbunătățiți relația cu soțul / soția dvs. Pasul 13
    1. Păstrați-l scurt. Unii oameni sunt mult mai greu de a ajunge împreună decât alții, iar una dintre cele mai bune modalități de a se înțelege cu oamenii dificili este să nu mai cheltuiți timp cu ei decât este necesar. Cu cât petreceți mai puțin timp cu cineva pe care nu-ți place foarte mult, cu atât mai puțin probabil trebuie să ai un conflict.
    • Au o strategie de ieșire când știi că vei petrece timpul cu cineva pe care îl găsești greu de înțeles. Acest lucru ar putea face planuri să fie în altă parte, sau doar scuze pentru motive nespecificate.
    • Este, de asemenea, bun să fi practicat răspunsuri pentru limitarea politicoasă cu cineva care vorbește prea mult și veți găsi neplăcut. De exemplu, dacă trebuie să vă ocupați de cineva care oferă sfaturi îndelungate și nesolicitate, ați putea tăia o rant spunând "Mulțumiri! Nu m-am gândit la asta!" Pentru cineva care se laudă foarte mult, puteți căuta un loc de spus, "E minunat, sunt foarte fericit pentru tine," Apoi ieșiți din conversație.
  • Imaginea intitulată reacționează dacă un tip începe să se joace cu el însuși în pasul public 5
    2. Pastreaza-ti calmul. Cu toate acestea, frustrarea cuiva poate ajunge în interacțiunile dvs. cu ei, pentru a se înțelege, încercați să evitați să vă supărați.
  • Luați câteva respirații adânci, numărați la zece inciour, indiferent de ce trebuie să faceți. Doar încercați să rămâneți liniștiți și să evitați lucrurile transformate într-o luptă.
  • Imaginea intitulată nu mai iubesc pe cineva care nu are
    3. Evitați argumentele și subiectele dificile. Dacă există subiecte pe care le știți, vor duce la conflicte cu cineva, încercați să le evitați. Dacă tu și cumnatul tău se luptă întotdeauna cu privire la politică, nu aduci alegerile! Faceți tot posibilul pentru a direcționa conversația departe de astfel de subiecte.
  • De asemenea, dacă unul dintre aceste subiecte apare, evitați să fiți aspirați într-un argument. Nu încercați să vă apărați poziția sau să vă justificați, spuneți ceva de genul: "Știi că nu simțim același lucru cu privire la această problemă," și apoi încercați să mutați conversația pe altceva. Poți chiar să spui "Hai sa vorbim despre altceva."
  • 4
    Asculta atent. Când cineva vorbește cu dvs., nu petreceți acel timp judecând ceea ce spune sau gândește la apărarea dvs. - încercați să fiți prezenți, ascultând ceea ce spune persoana. În același timp, încercați să rețineți că ceea ce spune persoana este o reflectare a perspectivei ei - a ei experiența vieții, care poate fi foarte diferită de a ta. Punctele ei de vedere nu o fac neapărat o persoană rea, chiar dacă nu sunteți de acord cu ei. Majoritatea oamenilor au motive să se gândească la felul în care fac ei și devenind imediat judecători și defensivi vă vor împiedica să învățați de ce crede așa.
  • Când persoana se face vorbit, răspunde într-un mod adecvat și amabil. În loc să spui, "Nu pot să cred că credeți că. Ce e in neregula cu tine?", Ai putea spune, "Am avut o experiență foarte diferită cu asta. Pot să vă spun despre asta?", sau, "Sunt interesat să știu ce te face să crezi asta."
  • Imagine intitulată Rebel împotriva părinților dvs. Pasul 14
    5
    Acceptă critici. Dacă cineva pe care îl găsiți dificil este critică față de dvs., încercați să tratați această critică ca informații simple. Este informații pe care le puteți alege să le utilizați sau să nu utilizați, în funcție de faptul că credeți că are vreun merit.
  • Încercați să nu luați critici personal. Este la fel de mult o reflectare a punctului de vedere al celeilalte persoane ca și cu tine.
  • Imagine intitulată Rebel împotriva părinților dvs. Pasul 1
    6. Să fie măsurată în critica altora. Uneori, în special în situații profesionale, nu este posibil să se evite conflictul. Uneori este necesar să criticați pe alții, dacă, de exemplu, îi supravegheați la locul de muncă. Faceți-vă criticile cu tact pentru a evita infracțiunea personală.
  • Concentrați-vă pe comportament, nu pe persoana. Mai degrabă decât să atace caracteristicile personale ale cuiva, critica ceea ce face el nu-ți place. Acest lucru poate minimiza riscul de sentimente sau conflicte rănit. De exemplu, nu spuneți "Ești rău să planificați înainte." În schimb, spune: "Aș vrea să încercați să gândiți mai mult când avem termene majore."
  • Indicați îmbunătățirile specifice, concrete pe care doriți să le vedeți sau lucruri specifice care vă deranjează. De exemplu, ați putea spune unui coleg: "A fost foarte greu pentru mine în întâlnire săptămâna trecută când nu ați avut rapoartele gata să fi promis. În viitor, dacă există o problemă, anunțați-mă în avans și vă pot ajuta să le pregătiți."
  • Incearca "Compliment sandwich." Începeți prin a vorbi despre una dintre punctele forte ale persoanei, apoi livrați critica, apoi încheiați cu o altă declarație pozitivă.
  • Imaginea intitulată face un om crede-te
    7. Păstrați-l logic. Când trebuie să interacționați cu oamenii dificili, faceți tot posibilul pentru a păstra acest lucru. Acest lucru va face mai puțin probabil că veți obține emoțional și veți face mai greu pentru ca un argument să înceapă.
  • Imaginea intitulată nu mai gândiți la ceva sau la cineva pasul 5
    8. Eliberați-vă stres. După o interacțiune cu o persoană dificilă, faceți ceea ce puteți să renunțați la stres, astfel încât să nu se dezvolte și să vă afecteze interacțiunile cu ceilalți.
  • Mergeți la o alergare, ascultați muzica preferată, puneți o pernă sau orice lucrează pentru dvs. Orice lucru care nu direcționează frustrarea dvs. la alții vă va ajuta să vă întâlniți mai bine cu oamenii.
  • sfaturi

    Lumea este plină de diferențe. Învață să recunoști unicitatea oamenilor și să le respecte pentru cine sunt.
  • Dați oamenilor beneficiul îndoielii. Niciodată nu știi unde au fost sau unde merg. Aflați înainte de a le judeca singur.
  • Dacă știți că va trebui să interacționați cu cineva foarte dificil, luați în considerare luarea unui miros de lavandă în prealabil. Unele cercetări arată că are un efect calmant. Păstrați un ulei de lavandă cu dvs., astfel încât să puteți face acest lucru în orice moment.
  • Avertizări

    Unii oameni pot continua să fie dificil sau neplăcuți, indiferent de ceea ce faceți. Dacă întâlniți pe cineva ca acesta, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este adesea să vă limitați interacțiunile cu el sau cu ea cât mai mult posibil. Puteți găsi un teren comun cu majoritatea oamenilor, dar există unii cu care să se înțeleagă pur și simplu.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar