Cum să vă definiți valorile personale

Cunoașterea valorilor personale vă va ajuta să găsiți împlinirea și direcția în viață. Valorile dvs. pot să se comporte ca o busolă, directându-vă la alegerea vieții și carierei care vă dau sens. Când aveți de ales să vă faceți sau să vă simțiți blocați, examinând valorile dvs. și să rămâneți adevărat pentru ei vă va ajuta să obțineți pe calea cea bună. Puteți descoperi valorile dvs. personale făcând următoarele activități care dezvăluie ceea ce este important pentru dvs. Odată ce ați descoperit valorile personale, le puteți folosi ca un cadru pentru a vă reproduce viața. Acest lucru vă va ajuta să creați o viață și o carieră care sunt aliniate la valorile dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Descoperirea valorilor dvs
  1. Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 1
1. Listează lucrurile care sunt cele mai importante pentru tine în viață. În timp ce nu vă gândiți la ele ca valori, probabil că aveți câteva lucruri pe care le interesează cel mai mult în viața voastră, cum ar fi familia și prietenii dvs. Luați 5-10 minute să vă gândiți la ceea ce credeți că este important în viață și scrieți aceste lucruri în jos. Încercați să vă gândiți la cel puțin 5 lucruri.
  • De exemplu, ați putea scrie: "Familia mea, fiind creativă, ajutându-i pe alții, să fie amabili cu animalele și să învețe lucruri noi."
  • Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 2
    2. Identificați 3-5 experiențe în care v-ați simțit cu adevărat vii și angajați. Când faci ceva important pentru tine, este ușor să te pierzi în acest moment. Gândiți-vă la vremurile din viața voastră când ați simțit așa. Rețineți că aceste experiențe nu trebuie să fie "fericit" să se angajeze și să se îmbogățească. Apoi, întrebați-vă ce a făcut experiența care îndeplinește pentru a afla ce valoare ar putea reflecta.
  • Ai putea scrie: "Când l-am ajutat pe prietenul meu Amy după accidentul ei," "Când am câștigat un premiu de serviciu la școală," și "când am favorizat un așternut de pisoi."
  • Apoi, examinați de ce v-ați simțit viu în timp ce vă ajutați prietenul dvs. Amy. S-ar putea să vă simțiți să vă simțiți de ajutor, dar ați putea realiza, de asemenea, că a trebuit să obțineți creativi în găsirea de activități pe care le puteți face împreună în timpul recuperării ei, care a simțit interesant.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 3
    3. Imaginați-vă ce vreți ca oamenii să spună despre dvs. în ziua de 80 de ani. Această activitate vă permite să vă uitați înapoi în viața dvs. pentru a decide cum doriți să trăiți. Imaginați-vă că sărbătoriți 8 decenii pe Pământ și tot ce ați realizat. Apoi, decideți ce ar putea sugera despre valorile dvs. în viață. Întrebați-vă aceste întrebări:
  • Cine este la petrecerea mea?
  • Ce iubesc oamenii despre mine?
  • Cum am afectat viața oamenilor?
  • Ce am realizat în viață?
  • Ce spun răspunsurile dvs. la întrebările anterioare despre valorile dvs?
  • Sfat de experți
    Guy Reichard

    Guy Reichard

    Life CoachGuy Reichard este un antrenor de viață executiv și fondatorul Coaching & Training Hearthrich, un furnizor de instruire profesională de conducere și de conducere interioară cu sediul în Toronto, Ontario, Canada. El lucrează cu oamenii pentru a crea mai mult sens, scop, bunăstare și împlinire în viața lor. Guy are peste 10 ani de antrenament de creștere personală și experiență de formare a rezistenței, ajutând clienții să-și îmbunătățească și să-și transforme lumea interioară, astfel încât acestea pot fi o influență mai pozitivă și mai puternică asupra celor care iubesc și conduc. El este un antrenor profesionist certificat Adler (ACPC) și este acreditat de Federația Internațională a Antrenorilor. A câștigat un BA în psihologie de la Universitatea York din 1997 și un Master of Business Administration (MBA) de la Universitatea York în 2000.
    Guy Reichard
    Guy Reichard
    Antrenor de viață

    Expert truc: Un alt exercițiu pe care îl puteți face pentru a găsi valorile dvs. descrie ziua sau săptămâna perfectă. Ce activități ați face? Pe care oamenii ați vedea și ați fi cu? Acest experiment de gândire vă poate ajuta să aflați ce aspecte ale vieții voastre sunt cele mai importante pentru dvs.

  • Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 4
    4. Gândiți-vă la ceea ce admirați în alte persoane pentru a vă descoperi valorile. În primul rând, identificați 2 sau 3 persoane pe care le admirați, cum ar fi membrii familiei, prietenii, liderii, celebritățile sau personajele fictive. Apoi, dați seama ce admirați despre ei, cum ar fi realizările sau talentele lor. Apoi, decideți ce valori ar putea să reflecte din perspectiva dvs. Acestea sunt valorile personale pe care le dețineți.
  • De exemplu, ați putea admira Reverendul Martin Luther King, JR. Pentru curajul său, angajamentul de a se ridica pentru ceea ce este corect și de altruism.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 5
    5. Listează lucrurile pe care le doriți într-adevăr în viață. Fold o bucată de hârtie în jumătate sau creați 2 coloane într-un document Word. În partea stângă a paginii dvs., scrieți-vă răspunsurile la întrebările de mai jos. În partea dreaptă a paginii, scrieți ce poate arăta fiecare intrare din lista dvs. despre valorile dvs. Lista dvs. va fi probabil foarte lungă, dar este un lucru bun pentru că vă oferă mai multe modalități de a afla despre dvs.
  • Ce vrei să realizezi?
  • Ce vrei să fii în viață sau în cariera ta?
  • Ce lucruri sperați să aveți?
  • Ce sperați să experimentați?
  • Cum doriți să vă petreceți timpul?
  • Care sunt obiectivele și aspirațiile dvs?
  • Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 6
    6. Utilizați o listă de inventar valori pentru a decide ce este important pentru dvs. Un inventar de valori constă într-o listă de valori pe care le puteți revizui. Cerc sau scrieți valorile cu care vă identificați. Apoi, alegeți primele 10 valori pe lista dvs. pentru a afla ce este cel mai important pentru dvs.
  • De exemplu, puteți utiliza această listă aici: https: // CMU.edu / carieră / documente / My-cariera-Path-Activități / valori-exercițiu.pdf
  • Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 7
    7. Clasificați primele 10 valori de bază pe care le-ați identificat. După ce ați făcut 1 sau mai multe activități pentru a vă dezvălui valorile, compilați o listă cu primele 10 care sunt cele mai importante pentru dvs. Apoi, clasați aceste valori de la 1-10, cu numărul 1 fiind valoarea cea mai importantă pentru dvs. Utilizați această listă pentru a vă ajuta să faceți alegeri pentru viața și cariera dvs.
  • Este bine ca valorile dvs. și clasamentul lor să se schimbe în timp. Întotdeauna învățați, cultivați și schimbați, deci este natural pentru ca unele valori să se schimbe.
  • Partea 2 din 3:
    Evaluarea alinierii dvs. de valoare
    1. Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 8
    1. Evaluați modul în care viața dvs. este aliniată la fiecare valoare pe o scară de la 1-10. Începeți în partea de sus a listei dvs. și lucrați în jos. Gândiți-vă la modul în care fiecare valoare se reflectă în viața voastră și cât de îndeaproape îl urmați. Dacă simțiți că această valoare este complet exprimată, dă-vă un 10. Cu toate acestea, dacă nu vedeți această valoare în viața voastră, dați-vă un 1.
    • De exemplu, să spunem că prețuiți expresia artistică. S-ar putea să vă dați un 10 pentru expresia artistică dacă faceți artă, aflați despre artă, mergeți la muzeele de artă locale și aveți câteva amprente de artă pe care le iubiți. Cu toate acestea, vă puteți da doar un 1 dacă aveți câteva cărți despre artă, dar nu o includeți cu adevărat în viața voastră.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 9
    2. Determinați dacă cariera dvs. este aliniată la fiecare valoare utilizând o scară de la 1-10. În mod ideal, vă veți exprima valorile prin alegerea carierei dvs., astfel încât să fiți împlinită în viața și munca dvs. Gândiți-vă la modul în care locul de muncă sau cariera dvs. ar putea exprima fiecare valoare. Dați-i un 10 dacă vă simțiți că cariera dvs. reflectă valoarea, dar dați-i un 1 dacă nu.
  • De exemplu, să spunem că apreciați oamenii să ajute oamenii. Dacă lucrați la un nonprofit local, ați putea să vă dați un 10 pentru a ajuta oamenii. Pe de altă parte, dacă aveți un loc de muncă în care nu interacționați direct cu oamenii, vă puteți da doar 3, ceea ce ar putea să vă facă să vă simțiți neclintiți.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 10
    3. Căutați valori pe care nu le exprimați în prezent în viața voastră. După ce vă evaluați cariera și viața dvs. pe baza valorilor dvs., identificați valorile pe care le dețineți, dar nu vă încorporați în viața voastră. Acestea sunt zone pe care le puteți lucra la îmbunătățirea pentru a vă simți mai fericiți și mai îndeplinite. În plus, vă va ajuta să găsiți mai multe semnificații în activitățile dvs.
  • Faceți o listă cu valorile pe care doriți să le includeți în viața dvs. mai mult. Utilizați această listă pe măsură ce începeți să faceți modificări în viața dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Includerea valorilor în viața și cariera dvs
    1. Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 11
    1. Imaginați-vă cum ar arăta viața ideală. Gândiți-vă la cine ați fi dacă vă exprimați pe deplin valorile. Unde ați dori să trăiți? Ce tip de muncă ați face? Cum ți-ai petrece timpul liber? Asigurați-vă că alegerile dvs. sunt aliniate cu valorile personale pe care le-ați identificat.
    • De exemplu, ați putea decide că în viața ideală pe care ați ajuta oamenii să se potrivească prin dans. S-ar putea să vă imaginați că locuiți într-un oraș mare de pe coastă, învățând cursuri de dans cardio la o sală de gimnastică și mergeți la plajă cu prietenii în timpul liber. În plus, ați putea decide că doriți să dețineți mai multe animale de companie pentru că vă place animalele.
    • Puteți chiar să restrângeți acest lucru până la săptămâna sau ziua dvs. ideală. Ce ați face pe tot parcursul săptămânii? Cine ați petrece timp cu?

    Bacsis: Încercați să imaginați imagini din viața ideală pentru a vă ajuta să vă dați seama ce doriți cel mai mult. Apoi, căutați modalități prin care puteți face aceste imagini realitatea voastră.

  • Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 12
    2. Identificați carierele care se potrivesc cu valorile dvs. personale. Găsirea unei cariere care se potrivește cu valorile dvs. personale vă ajută să găsiți semnificația și scopul în viață. Gândiți-vă la tipurile de sarcini pe care le-ați putea bucura de făcut zilnic, ce tip de mediu ați dori să lucrați și cu cine doriți să lucrați. Apoi, căutați o carieră care reflectă aceste valori.
  • De exemplu, să spunem că doriți să ajutați oamenii din comunitatea dvs. și să faceți proiecte de impact comunitar. Carierele care au aceste calități ar putea include lucrări nonprofit, locuri de muncă guvernamentale și politice, asistență socială, planificare urbană și sănătate publică.
  • Imaginea intitulată Definiți valorile personale Pasul 13
    3. Faceți o listă de acțiuni pe care le puteți lua pentru a începe să trăiți viața ideală. Brainstorm 3-5 lucruri pe care le puteți face pentru a începe să trăiți cea mai bună viață. Îndepărtați lista în pași care sunt ușor de completat. Apoi, alegeți 1 lucru pe care îl puteți face astăzi. Mergând înainte, alegeți un lucru mic în fiecare zi pe care îl puteți face pentru a începe să vă aliniați viața și cariera cu valorile dvs.
  • De-a lungul timpului, ar trebui să găsiți că viața dvs. este mai aliniată cu valorile dvs. Acest proces poate fi lent sau rapid, în funcție de ceea ce este confortabil pentru dvs.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Este posibil ca valorile dvs. să se poată schimba pe măsură ce creșteți ca persoană. Dacă începeți să vă simțiți blocați în viață, repetați acest proces pentru a afla dacă aveți noi valori personale care au apărut.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar