Cum să dezvolți o minte creativă

Dezvoltarea unei minți creative înseamnă să vă permiteți să vă relaxați și să vă gândiți în afara casetei. Puteți stimula creativitatea prin anularea timpului de timp pentru a vă gândi, ruperea rutinei și, căutând inspirație de la oameni și locuri din jurul vostru. Călătorie, meditație și gândire pozitivă pot face și minuni.

Pași

Partea 1 din 4:
Facilitarea procesului creativ
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 1
1. Anulați timpul de relaxare și brainstorming. Pentru a fi creativ, mintea voastră ar trebui să fie în largul său și fără distragere a atenției. Planificați timpul liniștit, neîntrerupt pentru a vă relaxa și lăsați mintea să rătăcească. Odată ce stresul și grijile de zi cu zi ți-au lăsat mintea, vei fi capabil să-ți imaginezi și să cultive idei noi.
  • Programați acest timp într-o zi liberă de la locul de muncă sau în timpul unei părți a zilei când nu aveți angajamente.
  • Evitați planificarea de această dată înainte de un termen sau o întâlnire importantă, care vă poate distrage atenția.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 2
    2. Utilizați mâna dvs. non-dominantă pentru o perioadă scurtă de timp. De exemplu, ați putea scrie timp de 5 minute folosind mâna dvs. non-dominantă. Face acest lucru un obicei zilnic. Acesta va ajuta la activarea altor părți ale creierului.
  • Este o idee bună să faceți acest lucru înainte de a începe sesiunea de brainstorming. Acest lucru vă va încuraja să gândiți diferit.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 3
    3. Desemnează un spațiu creativ cu lumină naturală. Iluminatul artificial poate provoca o scădere a nivelului de cortizol, ducând la somnolență și productivitate redusă. Lumina naturală, pe de altă parte, vă poate face mai alertă. Alegeți un loc pentru timpul dvs. de gândire creativ care este în aer liber sau care are ferestre care oferă lumină naturală amplă în timpul zilei.
  • Un balcon, o terasă în aer liber sau o grădină liniștită sunt opțiuni excelente pentru un spațiu creativ.
  • Timp sesiunile dvs. creative dimineața sau după-amiaza devreme pentru a profita la maximum de orele de zi.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 4
    4. Eliminați toate distragerile digitale pentru a vă îmbunătăți concentrarea. Una dintre cele mai dificile părți ale procesului creativ este găsirea disciplinei de urmat de idei. Îndepărtați obstacolele cu acest obiectiv prin eliminarea distragerilor electronice în timp ce vă gândiți. Opriți telefonul, conexiunea Wi-Fi, televiziunea și radioul pentru a vă scufunda în proiect la îndemână.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 5
    5. Au sesiuni de brainstorming de 45-60 de minute pe subiecte specifice. Alegeți o problemă specifică, o problemă sau o temă la Brainstorm. Stați jos cu o bucată de hârtie și stilou și scrieți cât mai multe idei cum puteți într-o perioadă de 45-60 de minute. Pentru a permite creativitatea necondiționată, nu vă depășiți ideile sau nu le ghiciți înainte de a le scrie.
  • De exemplu, puteți beneficia de alternative la ambalarea produselor din plastic sau idei pentru o scurtă poveste convingătoare.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 6
    6. Efectuați liste pro și con pentru a lucra prin ideile dvs. O parte a creativi evaluează propria muncă și alegerea celor mai bune idei. Interogați-vă propriile idei prin ruperea acestora în avantajele lor și contra. A fi atât negativ, cât și pozitiv despre un concept vă va permite să o vedeți prin mai multe perspective și să o dezvoltați în consecință.
  • De exemplu, dacă vă gândiți să încorporați velur într-un design de cameră, ați putea cântări argumente practice și vă puteți dori ca cerințele sale de textură și de curățare.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 7
    7. Desenați-vă ideile pentru a vă angaja creierul în moduri diferite. Doodling în timp ce vă faceți brainstorming-ul vă poate ajuta să vă îmbrăcați ideile prin atingerea unor procese cognitive diferite. În timp ce se amestecă peste idei, trageți schițe simple care le aparțin. Prezentarea vizuală a gândurilor dvs. vă poate permite să vă extindeți și să le dezvoltați mai mult.
  • De exemplu, dacă încercați să veniți cu un concept pentru un roman, schițați unele dintre locațiile în care va avea loc povestea dvs.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 8
    8. Creați un colaj inspirat care se referă la o anumită temă. Dacă vă gândiți la o anumită idee sau problemă, extindeți-vă gândirea prin imagini. Treceți prin reviste, ziare sau site-uri de imagini online pentru a găsi imagini care sunt oarecum relevante pentru ea. Imprimați sau tăiați imaginile și lipiți-le într-un colaj pe care îl puteți uita la inspirație ulterioară.
  • De exemplu, ați putea găsi inspirație pentru a scrie o poveste de ficțiune științifică făcând un colaj de fenomene naturale ciudate și animale rare.
  • Plasați colajul în spațiul dvs. creativ pentru a vă ajuta procesul de gândire.
  • Partea 2 din 4:
    Dezvoltarea unor noi modalități de gândire
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 9
    1. Practicați meditația minunată pentru câteva minute în fiecare zi. Chiar și câteva momente Meditația minunată În fiecare zi vă poate ajuta să vă relaxați, să vă îmbunătățiți conștientizarea și să inspirați auto-reflecția. Stați liniștit și concentrați-vă pe îndepărtarea minții și respirației profunde. Faceți tot posibilul să vă simțiți prezent în acest moment și să uitați de îngrijorările trecute și viitoare.
    • Rețineți că nu există nici un mod potrivit sau greșit de a medita.
    • Puteți descărca aplicații de meditație dacă găsiți exerciții de meditație ghidate de ajutor.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 10
    2. Încercați gândirea pozitivă pentru a vă întări mintea creativă. Emoțiile pozitive vă pot întări psihicul, creșteți atenția dvs. și îmbunătățiți abilitățile creative. Construi o atitudine pozitivă prin exprimarea emoțiilor dvs. într-un mod sănătos, cultivând relații bune și luând timp pentru auto-îngrijire. Tratați momentele de adversitate ca oportunități de creștere și învățare emoțională.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 11
    3. Implicați partea dvs. sensibilă pentru a vă spori conștiința. Oamenii sensibili sunt adesea creativi din cauza percepției lor sporite asupra lumii din jurul lor. Ei pot simți emoții și experiențe senzoriale mai profund și se ridică pe nuanțe și detalii unice cu ușurință. Încercați să accesați partea dvs. sensibilă, urmărind filme nostalgice, citirea literaturii emoționale sau ascultarea muzicii evocatoare.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 12
    4. Du-te pentru plimbări în aer liber pentru a încuraja gândirea creativă. Intrărea în afara este o modalitate excelentă de a vă stimula simțurile și de a vă șterge capul. Acest lucru, combinat cu beneficiile cognitive ale exercițiului, poate permite gândirea creativă. Luați plimbări în afara timp de 15 minute sau mai mult pentru a obține sucurile creative care curg.
  • Plimbarea pe o banda de alergare în interior sau pur și simplu ședinței afară nu au același efect ca o plimbare în aer liber.
  • Partea 3 din 4:
    Schimbarea obiceiurilor
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 13
    1. Schimbați rutina zilnică pentru a vă extinde procesul de gândire. Rutina poate fi inamicul creativității, deoarece elimină nevoia de gândire rapidă și idei noi. Noii stimuli vă vor ține pe degetele de la picioare și vă veți deschide mintea creativă. Încercați să vă scuturați viața de zi cu zi cu câteva schimbări mici, cum ar fi:
    • Luând noi rute pentru a ajunge la locul de muncă sau la școală.
    • Schimbarea decorului în casa sau biroul dvs. în mod regulat.
    • Ascultarea diferitelor muzici, podcast-uri sau posturi de radio.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 14
    2. Stai în locuri diferite pentru a vă expune la noul stimul. Noi medii ne pot inspira și ne trezesc sentimentul de creativitate, oferind noi atracții, sunete și experiențe noi. Vizitați noi restaurante, cafenele sau magazine în zona dvs. pentru a explora. Călătoriți în parcuri, biblioteci și muzee din zonele din apropiere pentru a experimenta noi împrejurimi și pentru a ieși din zona dvs. de confort.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 15
    3. Încercați noi hobby-uri pentru a vă extinde experiențele de viață și pentru a obține noi talente. Învățarea lucrurilor noi într-un mod plăcut este o modalitate ideală de a vă deschide mintea. Hobby-urile distractive pot să vă aducă spiritul aventuros și să vă îmbunătățească perspectivele generale. Căutați cursuri legate de hobby la centrele locale sau căutarea online pentru clase interesante din zona dvs.
  • Hobby-urile distractive ar putea include fotografie, tir cu arcul, pictura, sculptură de lemn, coacere și gătit.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 16
    4. Începeți să vă ridicați mai devreme dimineața pentru a profita la maximum de timpul dvs. Trezirea mai devreme dimineața vă va oferi timp suplimentar pentru a fi creativ înainte de a trebui să vă ocupați de alte responsabilități. Câteva ore suplimentare de timp liber înainte de muncă poate fi fereastra ideală pentru a aborda idei noi cu o minte clară, fără distragere a atenției. A fi treaz la un moment diferit de zi poate inspira și noi gânduri și informații.
  • Încercați să schimbați treptat timpul de trezire pentru a evita copleșirea ciclului natural al corpului dvs.
  • Partea 4 din 4:
    Căutând inspirație
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 17
    1. Înconjurați-vă cu alți oameni creativi pentru a vă inspira. Creativitatea poate fi contagioasă, deci poate fi valoroasă să se facă prieteni cu oamenii care lucrează într-un câmp creativ sau să urmărească hobby-uri creative. În funcție de interesele dvs., vă puteți înțelege bine cu pictori, fotografi, scriitori, sculptori sau regizori. Participați la evenimente, luați lecții sau alăturați-vă grupurilor în care veți avea ocazia de a întâlni astfel de oameni.
    • Căutați artiști și pictori prin participarea la vernisaje sau luând cursuri de pictură sau de desen.
    • Faceți cunoștință cu fotografii prin luarea unui curs de fotografie sau vizitarea expozițiilor de fotografie.
    • Continuați cu scriitorii, participând la seminarii de scriere sau citiri de cărți.
    • Căutați grupuri de întâlniri online, care sunt dedicate intereselor dvs.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 18
    2. Citiți cât mai mult posibil pentru a descoperi idei și teme noi. Citiți cât mai multe cărți pe care le puteți afla despre o anumită nișă care vă interesează. Cercetați istoria unui anumit subiect sau citiți memoriile orstudies despre el pentru a înțelege mai bine. Cunoașterea subiectului din interior și citirea diferitelor perspective va face mai ușor să fie creativă despre asta.
  • Obțineți acces gratuit la cărți prin obținerea unui card de membru la biblioteca dvs. locală.
  • Accesați articole scolare de la egal la egal la egal online pentru a obține informații fiabile despre diferite subiecte.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 20
    3. Ascultați discuțiile TED sau alte prelegeri inspirate. Discursurile motivaționale pot fi catalizatori pentru creativitate prin tamburând optimismul și stimularea. Audierea despre experiențele și eforturile creative ale altor persoane poate fi un mare impuls pentru a-și urmări propriile obiective artistice. Uită-te online pentru TED discuții referitoare la interesele dvs. creative sau să participe la prelegeri la un colegiu sau universitate locală.
  • Răsfoiți discuțiile disponibile la TED la https: // Ted.com / discuții.
  • Vizitați site-urile web pentru instituțiile de învățământ din zona dvs. pentru a vă uita la evenimentele viitoare.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o minte creativă Pasul 19
    4. Călătoriți ori de câte ori puteți obține noi experiențe. Călătorind la noi locuri Jump pornește procesele noastre creative, expunându-ne la noi culturi și experiențe. Deoarece am fost condiționați de societatea noastră și de tradițiile locale, vizitând noi destinații pot oferi perspective unice. Planificați excursii Ori de câte ori programul și bugetul vă permit să faceți acest lucru pentru a vă inspira.
  • Chiar și excursii scurte pot îmbunătăți creativitatea, expunându-ne la un nou mediu pentru o perioadă de timp.
  • Profitați la maximum de călătoriile dvs. vizitând repere culturale cum ar fi muzee, galerii de artă, monumente și clădiri celebre (e.G. Muzeul Smithsonian din Washington, DC sau Muzeul de Artă Metropolitană din New York City.)
  • sfaturi

    Căutați soluții diferite la probleme pentru a vă ajuta să vă întindeți creativitatea.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar