Cum să vă dezvoltați al șaselea simț

Cele cinci simțuri de bază sunt miros, vedere, gust, atingere și auz. Aceste simțuri se bazează pe senzații de material - ne permit să percepem lucruri care există fizic în jurul nostru. Ideea "al șaselea simț" este că, în plus față de acești cinci fundamentali, oamenii au, de asemenea, un al șaselea simț care este atras de senzațiile subtile, non-fizice care nu sunt evidente sau perceptibile de celelalte cinci simțuri. Al șaselea simț este, uneori, descris ca intuiție sau simțul cunoașterii ceva fără cunoștințe stocate anterior despre asta. În ce urmează, învățați cum și de ce să atingeți "al șaselea simț."

Pași

Partea 1 din 3:
Atingând intuiția dvs
  1. Imagine intitulată Dezvoltați cel de-al șaselea pas de simț 01
1. Cultivați intuiția. Intuiția este termenul pentru "senzație de intestine" - ceva ce știi sau gândește probabil pe baza unui sentiment instinctiv, mai degrabă decât raționamentul conștient. Când primiți o relaxare instantanee sau vrem ca cineva pe care tocmai l-ați întâlnit sau să aveți un sentiment bun sau rău despre ceva care să se întâmple, este considerat sentiment intuitiv.
  • Oamenii de știință consideră că intuiția este o formă de procesare rapidă a informațiilor și este o abilitate care poate fi dezvoltată cu practică și atenție.
  • Abilitatea de a folosi intuiția se dezvoltă din expunerea repetată la diferite situații și rezultate - cu atât mai bogate și mai complexe experiențele dvs., cu atât este mai probabil să dezvoltați cunoștințe inconștiente și intuitive despre o gamă largă de situații și experiențe.
  • În consecință, dezvoltarea intuiției dvs. începe cu expunerea dvs. la oameni, locuri și lucruri și observându-le îndeaproape. Acordați o atenție deosebită sentimentelor dvs. ca răspuns la lucrurile pe care le întâlniți. Rețineți cum vă simțiți și reacționați la ei - poate chiar începe să păstrați un jurnal în care notați aceste sentimente și circumstanțele care le-au dat naștere. Cu cât ai practicat mai mult că ai observat pe ceilalți și la reacțiile voastre inconștiente la ele, cu atât mai multe dintre ele veți fi la intuiția voastră.
  • Imagine intitulată Dezvoltați cel de-al șaselea pas de simț 02
    2. Păstrați un jurnal de vis. Visele sunt considerate a fi expresii inconștiente ale sentimentelor, gândurilor și ideilor noastre interioare. Ca atare, ei pot conține informații intuitive valoroase despre care mintea dvs. conștientă nu poate fi conștientă.
  • Faceți-i un obicei să scrieți tot ce vă puteți aminti de la visele voastre imediat după trezire. Notați oamenii, evenimentele, locurile, obiectele și sentimentele.
  • Încercați să faceți legături între conținutul viselor dvs. și sentimentele sau situațiile în curs de desfășurare din viața dvs. conștientă.
  • Pe măsură ce începeți să trageți legături între experiența dvs. conștientă și inconștientă, veți deveni mai conștienți de ideile și experiențele mai subtile care se întâmplă sub suprafața conștiinței dvs. imediate.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați cel de-al șaselea pas de simț 03
    3. Scrierea gratuită. Scrierea gratuită implică ședința cu o foaie de hârtie goală și scrierea oricăror gânduri. Scrierea gratuită poate fi o practică extrem de utilă, deoarece vă permite să atingeți partea conștiinței dvs. care există înainte ca mintea dvs. rațională să intervină.
  • Pentru a scrie gratuit, stați în jos într-un loc liniștit, fără distracție. Scoateți o foaie de hârtie goală și începeți să scrieți ceea ce vine în minte, chiar dacă inițial este doar "Nu știu ce să scriu."
  • Continuați să scrieți până când vă epuizați gândurile.
  • Dacă aveți nevoie de un pic mai solicitat să vă ajutați să începeți, puteți începe să vă întrebați o întrebare cum ar fi: "Ce am nevoie de un răspuns la?"Sau," Ce a fost în mintea mea în ultima vreme?"Veți fi surprinși de unde puteți trece prin scris gratuit și prin perspectivele neașteptate pe care le veți împiedica.
  • Partea 2 din 3:
    Cultivarea percepției dvs
    1. Imagine intitulată Dezvoltați cel de-al șaselea pas de simț 04
    1. Învață să observați lucruri mici. O parte din dezvoltarea unui al șaselea simț este învățarea modului de a acorda o atenție deosebită împrejurimilor dvs., în special la detalii mici sau minime.
    • Cu cât plătiți mai multă atenție împrejurimile dvs., cu atât mai conștienți să deveniți mici schimbări și variații, iar cu atât mai mult deveniți cu lumea din jurul vostru.
    • Îmbunătățirea percepției dvs. În acest fel vă ajută să observați schimbări subtile și schimbări în mediul dvs. și, eventual, să anticipați anumite lucruri înainte de a se întâmpla.
    • De exemplu, imaginați-vă o stradă pe care o călăuzi frecvent. Încercați să-l imaginați cât mai aproape și cât mai precis, după cum puteți. Unde sunt diferite magazine? Care semne de circulație sunt postate? Care sunt reglementările de parcare? Ce fel de amenajare a teritoriului are strada? Notați cât mai multe detalii, pe măsură ce vă puteți aminti, apoi vizitați acea stradă și completați cu atenție spațiile din memoria dvs. Notați o descriere detaliată a ceea ce vedeți. Mai târziu, testați-vă pentru a vedea cât de precis ați amintit detaliile pe care le-ați scris. Aflați cum să observați și să absorbiți acest nivel de detaliere ori de câte ori mergeți.
  • Imagine intitulată Dezvoltați cel de-al șaselea pas de simț 05
    2. Înregistrați ceea ce vedeți. Învățați-vă să vă concentrați atenția spre exterior, mai degrabă decât spre interior. Acest lucru vă va ajuta să dezvoltați sensibilitatea la ceea ce se întâmplă în jurul vostru și vă va învăța să vă liniștiți gândurile și preocupările dvs. atunci când este necesar.
  • Luați un notebook cu dvs. când mergeți în locuri. Rețineți ceea ce vedeți și simțiți cât mai multe detalii posibil. Faceți această practică regulată până când vă aflați să o faceți automat, cu sau fără notebook.
  • Imagine intitulată Dezvoltați cel de-al șaselea pas de simț 06
    3. Aflați cum să urmăriți și să ascultați îndeaproape. Când vorbim cu cineva, instruiți-vă pentru a vă pune toată atenția asupra lor. Când învățați să observați pe cineva îndeaproape și atenți, învățați adesea să luați niște indicii mici, aproape imperceptibile, care vor indica ceea ce persoana se simte sau se gândește cu adevărat.
  • Notați variațiile mici ale tonului și inflexiunii lor, urmăriți mișcarea ochilor lor și a contracției sau dilatării elevilor lor, acordați atenție cuvintelor pe care le aleg și observați pauzele și tăcerea dintre cuvintele lor.
  • Imagine intitulată Dezvoltați cel de-al șaselea pas de simț 07
    4. Exercitați simțurile non-vizuale. Tindem să ne bazăm pe ochii noștri pentru a interpreta lumea din jurul nostru, atât de mult încât vederea poate veni să predomină asupra celorlalte simțuri. Dar dacă lucrați în mod conștient la prioritizarea simțurilor, altele decât vederea, puteți începe să percepeți mai multe variații subtile în mediul în care ați fost conștienți anterior.
  • Încercați să închideți ochii și să utilizați celelalte simțuri pentru a percepe oamenii în timp ce umblă. Rețineți sunetul îmbrăcămintei, a picioarelor și a respirației. Rețineți mirosul lor. Rețineți modificările subtile din aerul din jurul lor în timp ce se mișcă. Observați orice modificări de temperatură care apar pe măsură ce trece. Vedeți dacă puteți detecta unde este îndreptată atenția lor și dacă vă puteți spune când atenția lor cade asupra voastră.
  • Pe măsură ce deveniți mai sensibili la oameni și energia pe care o dau, vezi dacă puteți observa tipul special de energie a fiecărei persoane care trece. Puteți ridica orice tensiune sau pe orice energie negativă sau pozitivă?
  • Încercați să evaluați energia camerelor pe care le intri. Puteți simți o energie pozitivă sau negativă?
  • Partea 3 din 3:
    Quieste mintea ta
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați cel de-al șaselea pas de simț 08
    1. Direcționați gândul spre exterior. Când vă concentrați prea mult pe dialogul de funcționare din capul vostru, vă pierdeți cu ușurință ceea ce se întâmplă cu alți oameni și cu lucrurile din întreaga lume.
    • Când vă aflați prins în capul vostru, transformați conștient atenția spre exterior și observați oamenii, locurile și lucrurile din jurul vostru.
    • Vă liniștiți mintea, spunându-vă că nu trebuie să vă gândiți la tot ce se întâmplă în capul vostru. În schimb, decideți să fiți liniștiți și senini.
  • Imagine intitulată Dezvoltați cel de-al șaselea pas de simț 09
    2. Dezvoltă un meditaţie practică. O parte a învățării de a fi înscrisă cu lumea din jurul dvs. învățăm să vă liniștiți propria minte și să observăm calm. Meditația se antrenează mintea să se îndepărteze de la freneticismul său normal și să atingă calmul interior al corpului vostru.
  • Începeți prin găsirea unui loc liniștit în care puteți sta liniștit.
  • Închideți ochii și începeți să acordați atenție sunetelor, mirosurilor și senzațiilor fizice din jurul vostru.
  • Respirați profund și regulat, concentrându-vă asupra respirației prin diafragma și observând pauza dintre fiecare respirație.
  • Când gândurile aleatoare apar în mintea voastră, ușor și calm, lăsați-i să plece. Nu le urmați.
  • Creșteți treptat durata timpului pe care îl cheltuiți meditația. La început, puteți practica doar 5 minute pe zi. Construi treptat până la 10 minute pe zi, apoi 15, apoi 20.
  • Imagine intitulată Dezvoltați cel de-al șaselea pas cu pasul 10
    3. Fă o plimbare. Mergând pentru plimbări reflectorizante regulate, poate fi o modalitate excelentă de a ieși din mintea dvs. conștientă și într-un stat mai intuitiv, senzorial.
  • Găsiți un loc liniștit, liniștit pentru a merge. Mulți oameni simt că fiind aproape de natură vă ajută să vă conectați într-un loc "mai mare decât tine", ceea ce vă ajută să deveniți mai atrăgături în lumea din jurul dvs. și mai puțin fixată asupra minții dvs. conștiente și raționale.
  • Pe măsură ce mergeți, îndreptați intenționat atenția spre exterior. Concentrați-vă pe ceea ce vedeți, mirosi, gustați și atingeți. Încercați să ridicați cele mai mici sunete pe care le puteți. Acordați o atenție deosebită schimbărilor mici în peisaj. Încercați să simțiți cele mai mici modificări ale temperaturii, vântului și presiunii.
  • Păstrați un notebook în care înregistrați lucrurile pe care le percepi. Luați notă de ceea ce observați și cum reacționați la aceste percepții.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cu cât îți dezvolți mai mult conștientizarea altora și lumea din jurul tău, cu atât mai multă înțelegere și empatică veți deveni. Cultivarea intuiției este o modalitate excelentă de a vă ajuta să vă simțiți mai aproape și mai puțin alienați de oameni și de lucruri din jurul vostru.
  • Atingând și cultivarea celui de-al șaselea simț sau intuiție joacă un rol important în menținerea calmă și echilibrată a stării dvs. mentale. Când vă verificați în mod regulat cu mintea dvs. intuitivă, verificați cu sentimente, gânduri și idei care nu sunt întotdeauna evidente minții tale zilnice conștiente. Acest lucru vă permite să recunoașteți și să adresați sentimente sau idei care vă pot afecta negativ.
  • Dezvoltarea celui de-al șaselea simț / intuiție este, de asemenea, considerat a ajuta la creșterea imaginației și a creativității, care este deosebit de utilă dacă sunteți creativi sau ați intrat într-o rutină mentală.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar