Cum să dezvolți ambele emisfere ale creierului

Conform teoriei dominanței stângi-creierului sau a creierului drept, o persoană care este "brainată la stânga" este mai logică și analitică, în timp ce o persoană care este "curajoasă" este mai intuitivă, grijuliu și creativă. În realitate, creierul este un organ complex, iar ambele emisfere se angajează constant și comunică unul cu celălalt, indiferent dacă sarcina este mai creativă sau analitică. Cu toate acestea, provocând activ mintea dvs. cu noi sarcini care implică atât procesele de gândire liniară, cât și creative, vă pot ajuta să vă întăriți abilitățile intelectuale și să vă păstrați mintea ascuțită.

Pași

Metoda 1 din 3:
Angajarea creierului
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați ambele emisfere ale etapei creierului 1
1. Aflați o limbă nouă. Cercetările sugerează că învățarea unei limbi noi este una dintre cele mai bune modalități de a vă stimula mintea. Învățând o limbă, la orice vârstă, poate ajuta la creșterea hipocampului, o zonă implicată în înțelegerea noilor informații și raționamente spațiale.
  • Alegeți o limbă pe care ați dorit-o întotdeauna să înveți. Beneficiile învățării limbilor străine sunt prezente indiferent de limba pe care o alegeți.
  • Utilizați resursele online pentru a începe învățarea gratuită. Există o serie de programe gratuite de limbă online, care vă pot ajuta să începeți în orice limbă pe care o alegeți. Începeți cu programe precum Duolingo sau Busuu.
  • Luați cursuri la un centru comunitar local. Multe centre și colegii comunitare oferă cursuri de limbă pentru îmbogățire personală. Înscrieți-vă pentru unul dacă preferați instrucțiunile formale.
  • Găsiți un grup local sau un forum online pentru a practica. Există mulți oameni care încearcă să-și îmbunătățească abilitățile de conversație a limbii străine și vă puteți alătura online sau personal pentru a obține mai multă practică cu noua dvs. limbă.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați ambele emisfere ale etapei creierului 2
    2. Spargeți rutina. Cu atât mai mult devine rutină, cu atât mai greu și, astfel, mai puțin stimulează-o în creierul tău. Provocați diferite părți ale rutinei dvs. în fiecare zi pentru a vă menține creierul activ.
  • Luați o nouă casă acasă. Dacă treceți la fel în fiecare zi, încercați o altă cale pentru a vă susține raționamentul spațial și pentru a vă oferi creierul cu noii stimuli.
  • Treceți la mâna dvs. non-dominantă pentru activități simple, cum ar fi periajul dinților sau ținându-vă furculița.
  • Înlocuiți un cuvânt comun pentru această zi. Provocați-vă să mergeți toată ziua fără a folosi un cuvânt ca "bun" sau "foarte."Obțineți centrul de limbă care se gândește la sinonime.
  • Faceți o corvoadă într-un mod diferit. Dacă utilizați în mod obișnuit mașina de spălat vase, spălați-vă mâncărurile cu mâna. Dacă de obicei, vacuum începând din camera de zi, obțineți dormitorul în primul rând de data asta.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați ambele emisfere ale etapei creierului 3
    3. Aflați cum să faceți medita. Cercetarea la UCLA sugerează că meditația consolidează legăturile dintre celulele creierului, care pot ajuta meditatorii să proceseze informații mai repede.
  • Simte-te ca acasa. Acest lucru poate însemna purtarea unor haine confortabile, găsirea unui spațiu confortabil sau scăparea atenției inutile.
  • Închideți ochii și concentrați-vă. Cei noi la meditație nu pot să-și poată șterge complet mintea, dar ar trebui să încerce să se concentreze asupra unui singur lucru, cum ar fi modelele de respirație sau o mantra.
  • Efectuați o scanare corporală. Închideți ochii și verificați-vă cu fiecare parte a corpului, începând de la degetele de la picioare și mișcându-vă în sus. Relaxați fiecare parte a corpului individual până când ajungeți la vârful capului.
  • Practicați o meditație ghidată. Există multe resurse online, precum și practicanții locali care vă pot începe să vă îndreptați printr-o experiență meditativă.
  • Imaginea intitulată dezvoltă ambele emisfere ale etapei creierului 4
    4. Aflați o nouă abilitate. Noi provocări mentale forțează creierul dvs. să utilizeze diferite canale, ceea ce îmbunătățește memoria și gândirea critică. Aflați despre ceva ce nu faceți sau înțelegeți foarte bine să vă provocați mintea.
  • Aflați un instrument muzical. Provocări cu abilități din ce în ce mai solicitante de lucru creierului pentru ao menține puternic.
  • Scoateți un manual vechi și încercați să aduceți o abilitate pe care nu ați folosit-o de când ați studiat-o pentru prima dată. Încercați o problemă de geometrie dacă nu aveți matematică mult complicată în viața de zi cu zi sau învățați detaliile unui eveniment istoric pe care nu îl cunoașteți foarte bine.
  • Luați artă. Indiferent de nivelul de calificare, arta forțează mintea să creeze relații între elementele de compoziție, cum ar fi culoarea, lumina și textura în arta vizuală. Gândirea prin diferite compoziții ajută creierul să ia în considerare mai multe scenarii, ceea ce este vital pentru rezolvarea problemelor creative.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați ambele emisfere ale treptului 5
    5. Învață să jongleze. Jongling, sau orice activitate practicată cu intenție, cum ar fi redarea unui instrument sau șah de învățare, ajută la construirea zonelor responsabile pentru canalele de comunicare din cadrul creierului.
  • Dacă jonglerul nu este un hobby care vă interesează, încercați să învățați un instrument sau să practicați un sport care are o coordonare a ochilor greu, cum ar fi tenisul sau volei.
  • Practicați în mod regulat. Învățarea nu este suficientă pe cont propriu. Practicând în mod regulat noua dvs. abilitate asigură că creierul rămâne angajat chiar și după ce ai stăpânit elementele de bază.
  • Metoda 2 din 3:
    Menținerea unui corp sănătos
    1. Imaginea intitulată dezvoltă ambele emisfere ale etapei creierului 6
    1. Obțineți exerciții fizice regulate. Pentru a vă menține creierul sănătos, trebuie să vă păstrați corpul sănătos. Exercițiul regulat ajută la îmbunătățirea gândirii critice și a retenției de memorie. De asemenea, vă oferă creierului o pauză de la gândirea legată de muncă, care poate ajuta creativitatea.
    • Fă o plimbare. Exercițiul nu are nevoie de intens pentru a angaja creierul. O plimbare pentru doar două mile poate ajuta creierul să se angajeze în idei noi.
    • Creierul beneficiază de cele mai multe forme de exerciții cardiovasculare. Găsiți ceva pe care vă bucurați suficient pentru a face în mod regulat sau creați un program variat care poate include plini, runde, ciclism, dans sau cursuri de antrenament. Scopul pentru cel puțin o oră de cardio de cel puțin trei ori pe săptămână.
  • Imaginea intitulată dezvoltă ambele emisfere ale etapei cerebrale 7
    2. Mănâncă alimente bogate în nutrienți. Dezvoltarea unei diete sănătoase beneficiază de multe dintre organele dvs. interne, inclusiv creierul dvs. Mâncarea unei diete echilibrate maximizează funcția creierului atât pe tot parcursul zilei, cât și pe parcursul vieții voastre.
  • Unele studii sugerează că alimentele bogate în acizi grași omega-3 și flavonoidele ajută la îmbunătățirea concentrației și combaterea pierderii memoriei. Pește rece, verde cu frunze, nuci și ulei de semințe de in plus sunt surse bune.
  • Obținerea suficientă a vitaminelor B, în special a acidului, B6 și B12 pot ajuta la încetinirea insuficienței cognitive. Obțineți folat și B6 de la verdele cu frunze și boabe întregi și B12 de la produsele de origine animală, cum ar fi carne, pește, ouă sau lapte.
  • Broccoli, varză și verde de muștar pot ajuta la prevenirea și combaterea bolilor neurodegenerative, deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma eficacitatea acestora.
  • Ca regulă generală, menținând o dietă echilibrată bogată în legume, fructe, boabe întregi și proteine ​​complete vă oferă creierului dvs. toată puterea necesită o funcție zilnică sănătoasă.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați ambele emisfere ale etapei cerebrale 8
    3. Odihneste-te. Asigurați-vă că aveți suficient somn în fiecare noapte poate contribui la o memorie mai puternică, să promoveze productivitatea și să îmbunătățească atenția.
  • Tratați un somn bun de noapte ca o necesitate. Gândiți-vă la acelasi mod în care v-ați gândi să vă asigurați că sunteți hrănită sau că aveți apă.
  • Creați o rutină de culcare pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru somn și să vă lipiți. Acest lucru poate include un duș, periajul dinților, citirea pentru o perioadă de timp setată sau orice altceva care vă ajută să vă simțiți relaxați și pregătiți pentru pat. Păstrați-l consecvent.
  • Scopul pentru cel puțin 6 ore de somn pe noapte. O odihnă de noapte de calitate este puțin probabilă cu mai puțin de 6 ore de somn.
  • Nu depășiți. În timp ce somnul este important, suprasolicitarea poate, de asemenea, să influențeze negativ memoria. Încercați să nu depășiți 9 ore pe noapte în circumstanțe regulate.
  • Metoda 3 din 3:
    Petrecând timp cu ceilalți
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați ambele emisfere ale etapei creierului 9
    1. Petreceți timp cu prietenii. Un creier sănătos începe din interior, dar menținerea unei vieți sociale sănătoase ajută la menținerea minții ascuțite. Angajamentul obișnuit și prietenos cu alții poate ajuta la creșterea funcției cognitive pe termen scurt.
    • Încercați activități care vă cer să vă gândiți la procesele mentale ale unei alte persoane. Jocuri care implică strategie, inclusiv jocuri video și jocuri de roluri, sunt opțiuni bune.
    • Să cunoască o persoană nouă. Angajarea pe scurt, conversații amiabile cu cineva vă poate spori funcția creierului. Încercați să vorbiți cu cineva nou sau să învățați un lucru nou despre un vechi prieten.
    • Au cina cu prietenii sau familia. Vorbiți despre ziua dvs. și permiteți altora să vă împărtășească cu dvs.
    • Vă faceți griji mai puțin despre ceea ce faceți și mai multe despre cine faceți acest lucru. Ori unde oamenii vorbesc activ cu prietenii lor sunt cei mai benefice pentru creier, deci petreceți puțin timp în fiecare zi vorbind cu oamenii pe care îi place cu adevărat.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați ambele emisfere ale etapei creierului 10
    2. Voluntar. Unele studii sugerează că voluntariatul poate ajuta la menținerea funcției creierului sănătoase. Un studiul Universității Johns Hopkins a constatat că adulții mai în vârstă care îndrumă copiii au întârziat în declinul creierului.
  • Nimeni nu știe exact ce activități de voluntariat sunt cele mai bune pentru funcția creierului, dar unii profesioniști speculează că stimularea activităților, cum ar fi predarea, îndrumarea sau citirea, pot fi cele mai benefice.
  • Alegeți o cauză de care vă interesează. Un studiu din 2012 a constatat că numai persoanele care se angajează voluntar pentru motivele cu adevărat altruiste Obține beneficiile de sănătate ale voluntariatului.
  • Apelați școlile locale, centrele comunitare și grupurile de tineret pentru a vedea dacă au nevoie de ajutor pentru predare sau îndrumare.
  • Verificați cu adăpostul local de animale pentru a vedea dacă există oportunități de voluntariat disponibile animalelor de mers pe jos sau la evenimente de adopție.
  • Adresați-vă Centrului Local Seniori despre predarea unui curs de educație continuă pentru Comunitatea Senior.
  • Camioanele alimentare și bucătăriile de supă nu au adesea voluntari după sezonul de sărbători. Întrebați despre oportunitățile lor pe tot parcursul anului.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați ambele emisfere ale etapei creierului 11
    3
    Adoptați un animal de companie. Animalele de companie, în special câinii și pisicile, fac minuni pentru proprietarii lor. Nu numai că animalele de companie ajută la sănătatea inimii, ei reduc, de asemenea, stresul și îmbunătățesc starea de spirit, ambele care vă ajută să vă faceți creierul mai puternic.
  • Sunați la adăpostul local de animale și întrebați despre animalele de companie disponibile pentru adopție. Programați o vizită pentru a întâlni animalele.
  • Asigurați-vă că aveți resursele necesare pentru a avea grijă de un animal de companie. Întrebați adăpostul "Acest animal are vreun nevoi speciale?"Și contactați un veterinar local și întrebați despre planurile de sănătate a animalelor de companie.
  • Discutați cu adăpostul despre o configurare adecvată pentru animalul de companie. Întrebați "Ce tip de mâncare are nevoie de acest animal de companie?"Și" cât de multă activitate ar trebui să devină acest animal de companie?"Asigurați-vă că vorbiți despre programul animalului de companie, astfel încât să știți ce are nevoie zilnic, săptămânal, lunar și anual.
  • Anulați timpul de zi cu zi pentru a juca și a lega cu animalul dvs. de companie. Care vă ajută pe amândoi să rămână puternici și fericiți.
  • sfaturi

    Continuați să vă provocați. Luând o varietate de provocări noi și diferite, angajați mai mult din creierul dvs.
  • Aflați ce vă place. Veți fi mai motivați să vă angajați să vă angajați creierul dacă faceți ceva ce vă bucurați cu adevărat.
  • Nu săriți mesele. Creierul tău are nevoie de combustibil, la fel ca corpul tău. Păstrați-vă creierul sănătos, menținându-l hrănit pe tot parcursul zilei.
  • Dacă simțiți că trebuie să vă angajați mai mult creierul dvs. drept, vizați modalități Exercitați partea dreaptă a creierului.
  • Avertizări

    Nu faceți nicio modificare care ar putea să vă rănească sănătatea fizică sau psihică. Consultați un profesionist medical înainte de a face orice modificare majoră a dietei sau începerea unei rutine riguroase de exerciții.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar