Cum se dezvoltă relații de lucru pozitive

Persoanele cu care lucrați pot face sau vă sparge nivelul de satisfacție a locului de muncă. Construirea relațiilor pozitive la locul de muncă vă poate ajuta să lucrați împreună, să fiți mai productivi și să vă bucurați de locul de muncă chiar mai mult. În timp ce ar putea dura ceva timp pentru a vă cunoaște cu adevărat colegii, există câteva lucruri pe care le puteți face astăzi pentru a începe să vă întăriți relațiile la locul de muncă.

Pași

Metoda 1 din 11:
Cunoașteți colegii dvs.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 1
1. Încercați să aflați despre ele pe un nivel personal, nu doar unul profesionist. Data viitoare când sunteți mai devreme la o întâlnire, faceți un minut pentru a discuta cu cei din jurul vostru. Small Talk ar putea să nu par prea mult, dar vă poate ajuta să descoperiți lucruri pe care le aveți în comun cu colegii dvs.
  • Dacă vă simțiți blocați sau nu știți ce să vorbiți, puneți întrebări. Oamenii preferă să vorbească despre ei înșiși, așa că începeți cu ceea ce au făcut în weekend sau cum fac copiii lor.
  • Ai putea spune ceva de genul: Hei Harry, cum a fost weekend-ul tău lung?"Sau" Suzie, cum au fost sărbătorile dvs?"
Metoda 2 din 11:
Găsiți conexiuni comune.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 2
1. Probabil aveți ceva în comun cu toți colegii dvs. Încercați să lucrați ce este pentru a construi o relație mai puternică cu toată lumea la locul de muncă. Oamenii le place să vorbească despre ei înșiși, așa că dacă te blochezi, cere doar!
  • Îți plac atât sportul? Ambii mergeți pe drumeții? Sunteți amândoi în jocuri de bord? Sunt copiii dvs. în jurul acelorași vârste? Ambii bea ceai în loc de cafea?
Metoda 3 din 11:
Ascultați activ și atent.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 3
1. Aceasta este o parte importantă a comunicării deschise. Când vorbești cu colegii tăi, adresați-vă întrebări și parafrazei afirmațiile lor, așa că știu că ești ascultare. De asemenea, trebuie să încercați să mențineți contactul vizual și să vă confruntați cu persoana cu care vorbiți astfel încât să arătați deschis și atent.
  • De exemplu, dacă colegul tău spune: "Am probleme cu raportul meu."Întrebați o întrebare de urmărire ca:" Există ceva ce pot face pentru a vă ajuta?"
Metoda 4 din 11:
Respectați cu toată lumea cu care lucrați.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 4
1. Puteți să vă respectați colegii, chiar dacă nu sunteți cel mai mare fan al lor. Gândiți-vă la calitățile pozitive pe care colegii dvs. îl aduc la masă pentru a vă aminti că sunteți toți aici din același motiv.
  • Dacă respectați colegii dvs., este mult mai probabil că vă vor respecta.
  • O modalitate de a demonstra respectul este de a oferi afirmații pozitive. De exemplu, ai putea spune, "Sally, chiar admir modul în care te-ai tratat cu acel client dificil. Nu toată lumea poate rămâne atât de calmă sub presiune."
Metoda 5 din 11:
Să comunice clar și eficient.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 5
1. Fundația fiecărei relații bune este o comunicare solidă. Încercați să fiți deschisi și cinstiți cu colegii dvs. și nu presupuneți că cineva știe ce vreți fără a cere în mod explicit. Acest lucru este valabil pentru e-mailuri, mesaje text, apeluri telefonice și interacțiuni față în față.
  • Alegeți cuvintele cu atenție. Asigurați-vă că vă articulați în mod clar punctele și stați exact ce vrei să spui. Acest lucru va ajuta la evitarea confuziei cu privire la obiective sau așteptări.
Metoda 6 din 11:
Încercați să mențineți o atitudine pozitivă.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 6
1. Pozitivitatea la locul de muncă este contagioasă. Nu trebuie să vă arătați cu un zâmbet pe fața dvs. în fiecare zi, dar încercați să vă uitați pe partea strălucitoare a situațiilor în loc să aduceți oamenii în jos. Sunt șanse, colegii tăi vor aștepta cu nerăbdare să vă vadă dacă aveți o atitudine bună.
  • O atitudine negativă ar putea face pe oameni să ezită să interacționeze cu dvs. pe parcursul zilei de lucru.
  • De exemplu, dacă echipa dvs. a ratat un termen limită, ați putea să vă concentrați pe pozitiv spunând: "Ei bine, cel puțin vom ști cum să ne gestionăm mai bine timpul pentru următorul proiect."
Metoda 7 din 11:
Iartă oamenii pentru greșelile lor.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 7
1. Toată lumea mănâncă din când în când din nou. Dacă colegul sau colegul dvs. face o greșeală, încercați să treceți peste ea cât de repede puteți.
  • De exemplu, dacă colegul dvs. a uitat să trimită un e-mail unui client, cereți-le să setați mai bine mementouri pentru ei înșiși data viitoare.
  • Gândiți-vă la modul în care doriți să fiți tratați dacă ați făcut o greșeală, apoi tratați colegul dvs. în același mod.
  • De asemenea, ar trebui să încercați să nu țineți grudiile odată ce ați trecut prin greșeală.
Metoda 8 din 11:
Luați critici constructive.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 8
1. S-ar putea să se simtă incomod, dar va ajuta relațiile dvs. la locul de muncă înflorește. Permiteți colegilor sau colegilor să vă spună cum ați putea face mai bine (cu respect, desigur).
  • Critica constructivă vă poate ajuta să vă îmbunătățiți atât ca lucrător, cât și ca coleg, astfel încât acesta beneficiază de toată lumea.
Metoda 9 din 11:
Oferiți-vă să vă ajutați când puteți.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 9
1. Dacă observați că cineva se luptă, lucrați împreună pentru a găsi o soluție. Nu luați mai multă muncă decât vă puteți ocupa, dar oferiți-vă să vă ajutați colegul astfel încât să nu se simtă atât de stresat.
  • De exemplu, dacă co-lucrătorul dvs. are nevoie de ajutor la compilarea rapoartelor, ați putea oferi să organizați fișierele lor pentru ei.
  • Uneori, ajutând un coleg sau coleg nu este posibil, caz în care puteți da doar sprijin moral sau cuvinte de sfat.
Metoda 10 din 11:
Evitați bârfele despre ceilalți.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 10
1. Vorbind despre oameni din spatele spatelui lor nu poate duce la negativitate. Dacă colegii tăi încearcă să vă angajeze în bârfe, conduceți politicos conversația invers.
  • Dacă sunteți șeful, ați putea institui o regulă "fără bârfe". În timp ce nu vă puteți face angajații dvs. să urmeze acest lucru, este încă frumos să setați așteptările.
  • De exemplu, dacă cineva încearcă să vorbească despre un alt colaborator cu tine, ai putea spune ceva de genul: "Oh, nu am auzit de asta. Dar am vrut să te întreb - cum îți placi casa nouă?"
Metoda 11 din 11:
Stați departe de ipoteze.
  1. Imagine intitulată Dezvoltarea relațiilor de lucru pozitive Pasul 11
1. Poate fi ușor să interpretați tonul colegului dvs. ca negativitate. Cu toate acestea, presupunând că ceva fără dovada poate duce la resentimente. Încercați să nu presupuneți nimic despre colegii dvs. pentru a evita negativitatea inutilă.
  • Acest lucru este valabil mai ales pentru comunicarea online, cum ar fi e-mailurile. Din moment ce nu puteți auzi tonul lor de voce, ați putea să-i atribuiți unul negativ în loc de unul neutru sau chiar pozitiv.

Video

Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

sfaturi

Lăsați relațiile dvs. la locul de muncă să se întâmple în mod natural și încercați să nu forțați să înflorească.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar