Cum să evitați o criză a carierei mijlocii

Crizele de carieră la mijlocul vieții sunt din ce în ce mai frecvente în lumea noastră rapidă. Astfel de crize se pot manifesta în pierderea unui loc de muncă, fiind transferate pentru promovare sau într-o nemulțumire simplă cu o carieră. O criză a carierei la mijlocul vieții nu numai că poate provoca probleme în viața de lucru, ci și în viața ta de origine. Din fericire, cu o mică lucrare, nu trebuie să aveți o criză a carierei de mijloc. Prin luarea de pași pentru a vă asigura că sunteți împlinit în slujba dvs., prin construirea de conexiuni și pregătiți-vă pentru viitor, vă veți asigura că ați evitat o criză a carierei de mijloc.

Pași

Partea 1 din 3:
Imaginându-vă dacă sunteți îndreptat spre criză
  1. Imaginea intitulată Spuneți cel mai bun prieten pe care îl deprimați pasul 3
1. Întrebați-vă dacă cariera dvs. vă permite să aveți un echilibru adecvat de muncă / viața. Dacă viața dvs. de lucru, viața de familie și viața socială nu sunt echilibrate, probabil că veți încheia într-o criză a carierei. Pentru a evita acest lucru, întrebați-vă mai multe întrebări:
  • Te găsești în mod regulat sacrificând timpul familiei pentru timpul de lucru? Dacă da, ar trebui să vă întrebați cariera.
  • Lucrarea voastră vă va afecta viața socială (și va fi pentru totdeauna - nu doar din cauza unei situații temporare)? Dacă da, ar trebui să vă întrebați cariera.
  • Există elemente ale muncii dvs. sau ale organizației pe care le lucrați pentru că nu vă contrazic valorile sau prioritățile? Dacă da, ia în considerare o altă organizație.
  • Imagine intitulată Pension Rich Pas 1
    2. Reflectă dacă cariera dvs. oferă suficientă compensație și satisfacție. Puteți să vă găsiți pe drum spre o criză de carieră dacă munca dvs. nu oferă suficientă compensație sau satisfacție personală. În cele din urmă, va fi foarte dificil să fii fericit dacă nu te simți recompensat - monetar sau personal. Pentru a vă măsura satisfacția, întrebați-vă:
  • Cariera dvs. va oferi o compensare mai bună (sau adecvată) în viitor? Dacă nu, luați în considerare o altă carieră.
  • Sunteți în mod intelectual sau personal îndeplinit la locul de muncă? Simți că ați terminat un proiect sau completarea sarcinilor zilnice vă face să vă simțiți mulțumiți? Dacă nu, luați în considerare o altă carieră.
  • Te simți suprasolicitat sau ars zilnic? Dacă da, șansele nu sunt îndeplinite sau satisfăcute. Poate că ar trebui să căutați o altă linie de lucru.
  • Imaginea intitulată Faceți niște bani pentru vacanța de vară Pasul 7
    3. Găsiți o carieră pe care o iubiți. Cea mai bună modalitate de a evita o criză a carierei la mijlocul vieții este asigurată că aveți un loc de muncă care vă îndeplinește. Fără o carieră sau o slujbă care te face fericit, în cele din urmă veți încheia într-un fel de criză a carierei. Când căutați o carieră pe care o iubiți:
  • Asigurați-vă că sunteți interesat de o anumită linie de lucru. Dacă nu sunteți interesat de nuci și șuruburi ale unei cariere, nu veți fi împlinită.
  • Asigurați-vă că vă bucurați de efectuarea de rol pe care îl efectuați. În timp ce vă puteți interesa de un loc de muncă dat, s-ar putea să nu vă bucurați de locul de muncă. Luați în considerare acest lucru atunci când găsiți o carieră pe care o iubiți.
  • Asigurați-vă că vă place cultura companiei sau a organizației pe care o veți lucra la. Dacă nu vă place cultura unei organizații date, puteți să vă urăști un anumit loc de muncă - chiar dacă vă place să o faceți.
  • Sfat de experți
    Adrian Klaphak, CPCC

    Adrian Klaphak, CPCC

    Cariera Coachadrian Klaphak este un antrenor de carieră și fondator al unei căi care se potrivește, o companie de carieră de carieră de tip boutique și de coaching în zona San Francisco Bay. El este, de asemenea, un antrenor profesionist co-activ acreditat (CPCC). Klaphak și-a folosit pregătirea cu Institutul de Instruire a autocarelor, psihologia somatică Hakomi și terapia internă a sistemelor de familie (IFS) pentru a ajuta mii de oameni să construiască cariere de succes și să trăiască vieți mai intense.
    Adrian Klaphak, CPCC
    Adrian Klaphak, CPCC
    Antrenor de carieră

    Figurați ce este important pentru dvs. Adrian Klaportabil, fondatorul serviciului de consiliere în carieră O cale care se potrivește, spune: "Oamenii își iubesc munca când se simte ca o expresie naturală a sinelui lor autentic. Luați o pauză de a vă gândi la cariera dvs. și să vă reconectați la cine sunteți. Căutați temele și modelele care apar din reflecția de sine și întrebați-vă ce se aliniază cu asta. Nu trebuie să definiți fiecare dintre acele aspecte ale dvs. pentru a găsi munca pe care o iubiți."

  • Imaginea intitulată Obțineți o treaptă de locuri de muncă Pasul 4
    4. Întâlniți cu un consilier de carieră sau cu autocarul. Câteva întâlniri cu un consilier de carieră sau antrenor vă pot ajuta să determinați dacă sunteți în dreapta de lucru și dacă aveți nevoie să faceți unele modificări când vine vorba de slujba dvs. Fii cinstit și deschis cu consilierul tău despre luptele tale și cum te simți în legătură cu cariera ta, astfel încât să vă poată ajuta să determinați pașii următori.
  • Un consilier de carieră sau antrenor poate administra teste și evaluări care vă pot ajuta să vă determinați tipul de personalitate și să lucrați care vă convine cel mai bine. Teste precum evaluarea codului din Olanda sau inventarul de interes puternic vă pot ajuta să identificați o carieră care se potrivește cu punctele forte, abilităților, intereselor.
  • S-ar putea să găsiți că știți ce trebuie să faceți, dar aveți nevoie doar de puțin ajutor pentru a construi curajul de a face o schimbare mare. Consilierul dvs. vă poate susține și vă poate încuraja să mergeți mai departe.
  • Imaginea intitulată devine un asistent medic de medic Pasul 8
    5. Fi realist. Un alt lucru important de reținut la evitarea unei crize de carieră la mijlocul vieții se stabilește, de asemenea, așteptări realiste. Pentru o mulțime de oameni, crizele de carieră se dezvoltă din nefericire sau așteptări nerealiste. Acest lucru este valabil mai ales dacă credeți că sunteți plătit, suprasolicitați sau meritați o promovare. Amintiți-vă mereu:
  • Stabilește așteptările corespunzătoare în ceea ce privește salariul. Dacă vă iubești cariera, așteptările dvs. de compensare ar trebui să se bazeze pe ceea ce alte persoane într-un loc similar fac din același timp. Dacă sunteți plătit bine față de colegii dvs., faceți bine.
  • Au o așteptare realistă a timpului de timp pe care va trebui să-l lucrați. Unele locuri de muncă, ca cele din lege sau profesiile medicale, pot cere mai mult de patruzeci de ore pe săptămână. În funcție de loc de muncă, este posibil să trebuiască să lucrați șaizeci sau mai multe ore.
  • Nu vă așteptați la promoții când sunt neclintite. Șansele sunt, atunci când aveți experiența și setul de calificări, veți fi luați în considerare pentru promovare.
  • Imagine intitulată Alegeți o agenție de recrutare Pasul 2
    6. Schimbați-vă cariera dacă nu sunteți neplăcut. Uneori, crizele de carieră la mijlocul vieții se dezvoltă deoarece oamenii sunt nefericiți sau neîndeprimați în calea lor sau în cariera lor. Dacă sunteți neîndeplinită, luați în considerare schimbarea carierei dvs. - Totuși, amintiți-vă:
  • Luați în considerare dacă este treaba dvs. pe care o urăști sau dacă este locul de muncă sau colegii dvs. Uneori o organizație poate avea o cultură toxică. Asigurați-vă că faceți schimbarea corectă înainte de a face orice schimbare. Dacă cultura organizațională este o problemă, căutați un nou loc de muncă. Dacă lucrarea este problema, gândiți-vă la trecerea carierelor. În plus, dacă organizația este problema, este posibil să doriți să puneți mai mult efort pentru a face prieteni.
  • Asigurați-vă că ați planificat în mod corespunzător o schimbare de carieră. Aliniați un nou loc de muncă înainte de a renunța la cea veche.
  • Utilizați personalitatea, interesul și evaluările carierei ca instrumente pentru a înțelege
  • Partea 2 din 3:
    Evitând criza făcând legături umane
    1. Imagine intitulată mâner alcoolism Pasul 18
    1. Cultivați relațiile sănătoase cu colegii dvs. Ar trebui să vă petreceți timp Construirea unor relații bune cu oamenii cu care lucrați. Prin cultivarea relațiilor sănătoase, nu numai că veți face prieteni, ci și aliați potențiali care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți cariera. În plus, veți lua măsuri pentru a vă face munca mai plăcută.
    • Alăturați-vă în funcții organizaționale. Fiind o parte a funcțiilor organizaționale, veți avea un moment bun, cultivați relațiile și faceți câțiva prieteni care vă pot oferi sprijin în timpul timpului greu. De exemplu, încercați să participați la petrecerea de vacanță a companiei, dacă puteți.
    • Petreceți puțin timp exprimând plăcerii cu colegii dvs. Asigurați-vă că ați zâmbit la colegii, întrebați-i cum fac și le doresc cele mai bune proiecte, în viața lor personală sau mai mult. De exemplu, când salut un colaborator într-o dimineață de luni, spuneți "Bună Tom, sper că ați avut un weekend minunat cu familia!"
    • Evitați să vă argumentați sau să insultați orice colegi. În loc să insulte un coleg sau să le rupeți la ei, Oferiți critici constructive. De exemplu, dacă trebuie să lăsați un coleg să știe că aveți o problemă cu munca lor, ar trebui să spuneți ceva de genul "Am observat că ați avut o problemă cu proiectul X. Dacă vrei, putem lucra la asta împreună. Am câteva idei bune pe care le puteți găsi utile.
  • Imaginea intitulată Fii un delegat național (SUA) Pasul 12
    2. Rețea în câmpul dvs. Prin crearea de rețele în domeniul dvs., veți întâlni o mulțime de oameni care pot acționa ca resurse importante în cariera dvs. De asemenea, veți putea obține informații noi care vă vor îmbunătăți capacitatea de a-ți efectua slujba. În cele din urmă, veți deveni mai înclinate în cariera dvs.
  • Participați la conferințe relevante pentru domeniul dvs. sau al locului de muncă.
  • Alăturați-vă site-urilor de socializare ca LinkedIn.
  • Participați la cursuri de educație continuă, în funcție de câmpul dvs. Puteți întâlni oameni care vor fi de ajutor.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de software Pasul 5
    3. Găsiți un mentor. O modalitate excelentă de a evita o criză a carierei la mijlocul vieții este de a găsi un mentor. Un mentor va oferi informații valoroase despre cariera dvs., calea carierei și despre alte informații conexe. În cele din urmă, un mentor vă va ajuta să formați așteptări adecvate și să vă pregătiți pentru o carieră de succes.
  • Alegeți un mentor care se află în aceeași carieră ca tine. Dacă sunteți un contabil, găsiți un mentor care este, de asemenea, un contabil.
  • Găsiți un mentor care are o mulțime de experiență, de preferință un deceniu sau două.
  • Localizați un mentor în organizația dvs., dacă este posibil.
  • Alegeți pe cineva care vă place să vorbiți și să fiți în jur. Pentru ca o relație de mentor-mentor să fie eficientă, ambii oameni trebuie să poată comunica în mod corespunzător.
  • Partea 3 din 3:
    Pregătiți-vă pentru neașteptate
    1. Imagine intitulată Heal Family Rănile Pasul 10
    1. Acționează în mod deliberat și cu gândul. Acționând cu gândul, veți evita decizii erupții cutanate sau emoționale. Astfel de decizii nu numai că vă pot afecta cariera, ci relațiile de otrăvire ați lucrat pentru a construi o perioadă lungă de timp.
    • Gândiți-vă înainte de a vorbi.
    • Niciodată nu trimiteți un e-mail sau să apelați clienți, colegi sau management atunci când sunteți supărat.
    • Ia timp înainte de a face orice decizie de carieră mare. De exemplu, dacă primiți o nouă ofertă de locuri de muncă sau chiar o promovare la locul de muncă, luați cel puțin o noapte pentru a vă gândi la decizia dvs.
  • Imaginea intitulată trăiește o viață bună Pasul 16
    2. Plan pentru viitor. O modalitate excelentă de a vă pregăti pentru viitor și de a asigura o viață sănătoasă de carieră este de a planifica viitorul. Planificând pentru viitor, vă veți pune în perspectivă așteptările, obiectivele și viața carierei.
  • Gândește-te unde vrei să fii într-unul, trei, cinci și 10 ani.
  • Decideți dacă doriți să vă deplasați în management la un moment dat.
  • Aflați ce trebuie să faceți pentru a vă executa planul. De exemplu, dacă aveți nevoie de un MBA pentru a vă deplasa într-o poziție de conducere la organizația dvs., intenționați să finalizați un MBA într-o anumită perioadă de timp.
  • Imagine intitulată Scrieți un mesaj pe blog Pasul 17
    3. Îmbrățișați ocazia. Asigurați-vă că întotdeauna să vă căutați ocazia și să o îmbrățiți ori de câte ori puteți. Dacă nu îmbrățișezi ocazia, șansele dvs. sunt cariera dvs. va stagna și vă veți găsi neclintit.
  • Să fiți întotdeauna în căutarea modalităților de a vă promova cariera. În timp ce acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fiți într-o căutare constantă de locuri de muncă, ar trebui să vă uitați periodic pentru noi oportunități.
  • Vizualizați noi provocări zilnice ca o modalitate de a vă dovedi sau vă bucurați de abilitățile dvs.
  • Fiți activi pe panourile de mesaje sau pe site-urile care sunt legate de cariera dvs. Investigați orice informații noi care ar putea îmbunătăți modul în care lucrați. În plus, fiți în căutarea posturilor de muncă care ar putea fi mai bune decât cele curente.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar