Cum să fii mai asertiv la locul de muncă

De multe ori poate fi greu să vă vorbesc mintea la locul de muncă, mai ales dacă sunteți în mod natural rezervat în situații sociale sau nu aveți încredere în sine. A fi asertiv la locul de muncă, cu toate acestea, este o abilitate importantă de comunicare. Psihologii au descoperit că cei care învață cum să-și vorbească productiv mințile la locul de muncă fac mai bine la locul de muncă, au mai mult timp liber și au relații personale mai sănătoase. Chiar dacă asertivitatea nu vine în mod natural, este o abilitate pe care o puteți învăța, iar acest articol vă va oferi un punct de plecare.

Pași

Partea 1 din 3:
Construirea încrederii
  1. Image denumită mai asertorie la locul de muncă Pasul 1
1. Începeți mici. Dacă nu vă simțiți încrezători, vorbind mintea voastră la locul de muncă, s-ar putea să nu fie cea mai bună idee de a vă arunca în discuție de către voluntariat pentru o prezentare majoră sau de a cere șefului pentru o majorare mare. În schimb, începeți cu ceva mai mic.
  • De exemplu, dacă ați fost promise unele consumabile noi, ca un nou monitor pentru biroul dvs., dar supraveghetorul dvs. a uitat-o ​​sau nu a intrat în jur, face o cerere politicoasă pentru acele articole pe care le-ați promis deja.
  • Victoriile mici vă vor construi încrederea și vă vor ajuta să vă simțiți împuterniciți să vorbiți pe probleme mai mari.
  • Imaginea denumită mai asertorie la locul de muncă Pasul 2
    2. Sărbătoriți-vă succesele. Când atingeți ceva important la locul de muncă, nu-l păstrați singur. Nu doriți să vă lăudați prea mult, dar recunoașteți propriile realizări (și având alții să le recunoască) este important să vă construiți încrederea în sine.
  • Noțiuni de bază în obișnuința de auto-recompensare și de auto-confirmare vă va ajuta să vă simțiți propria valoare și valoarea.
  • Image denumită mai asertorie la locul de muncă Pasul 3
    3. Pretindeți că sunteți încrezători. Chiar dacă nu simțiți-o înăuntru, prefaceți că sunteți încrezători, vă puteți face să vă simțiți mai încrezători, mai ales dacă faceți un obicei de ea.
  • De exemplu, încercați să zâmbiți la colegii dvs. și să le arătați în ochi. Mergeți cu unii primăvară în pasul dvs., ca și cum vă îndreptați undeva importanți.
  • Dressingul cu autoritate vă poate face să vă simțiți mai autoritar. Alegeți hainele care sunt adevărate pentru propriul stil și personalitate, dar, de asemenea, transmiteți ideea că sunteți profesionist.
  • Această strategie vă poate face să vă simțiți mai încrezători și puteți duce, de asemenea, pe alții să vă trateze cu mai mult respect, ceea ce vă poate ajuta să vă stimulați încrederea.
  • Imaginea intitulată este mai asertorie la locul de muncă Pasul 4
    4. Practica zilnic. Gândiți-vă la situațiile de zi cu zi în care vă simțiți adesea nesiguri de tine sau ezitați să vă vorbiți mintea și să căutați o oportunitate de a practica acționând încrezător și de a vorbi în fiecare zi.
  • Acest lucru se poate simți în primul rând la început, dar acesta este modul în care sunt învățate noi abilități. Practica consecventă este calea către stăpânire.
  • Repetiția și succesul vor face în cele din urmă acest început să se simtă natural.
  • Imaginea intitulată Fii mai asertivă la locul de muncă Pasul 5
    5. Angajați în auto-reflecție. Este important să petreceți ceva timp gândindu-vă la sarcini sau discuții la care ați putea contribui mai mult, zone în care sunteți puternici și zone în care aveți loc pentru îmbunătățire.
  • A fi asertiv nu înseamnă să se comporte ca și cum tu și ideile tale sunt perfecte. Adevărata încredere vine de la accentuarea punctelor forte, dar, de asemenea, să vă înțelegeți slăbiciunile și să faceți ceea ce puteți să vă provocați să vă îmbunătățiți în aceste zone.
  • Imaginea intitulată este mai asertorie la locul de muncă Pasul 6
    6. Respinge criticile nefondate. Dacă cineva la locul de muncă vă critică spunând ceva care nu este adevărat sau nu este corect, încercați să nu locuiți.
  • Timpul petrecut obsessing asupra criticilor care nu sunt constructive vă poate distruge încrederea. Este, de asemenea, o pierdere de energie.
  • Partea 2 din 3:
    Proiectarea încrederii
    1. Imaginea intitulată Fii mai asertivă la locul de muncă Pasul 7
    1. Vorbeste. O parte importantă a ființei mai asertive la locul de muncă apare (și fiind) încrezătoare în ceea ce trebuie să spuneți. Un mod puternic de a transmite acest lucru pur și simplu face ca vocea voastră să fie auzită în situațiile în care opinia sau perspectiva dvs. ar putea fi valoroasă. Nu așteptați să fiți chemați, dar în schimb, faceți cunoscute părerile dvs.
    • Acest lucru nu înseamnă totuși că vocea ta trebuie să fie întotdeauna auzită mai întâi. Uneori, este o idee mai bună să lăsați pe altcineva să vorbească mai întâi și să găsească o modalitate de a vă purta propriile idei deasupra lor. Acest lucru poate crește probabilitatea aprobării ideilor dvs.
    • De exemplu, ar putea fi o idee bună într-o întâlnire pentru a aștepta ca doi sau trei oameni să vorbească, apoi să vă prezinte propriile idei, spunând ceva de genul, "Ideea mea, care funcționează bine cu ideea lui Janet, este....
  • Image denumită mai asertorie la locul de muncă Pasul 8
    2. Spune nu. Dacă vi se cere să faceți ceva care nu face parte din descrierea postului dvs. sau pe care nu aveți timp pentru alte proiecte, ar trebui să vă simțiți confortabil "Nu" la colegii tăi. Acest lucru nu te face egoist.
  • Imaginea intitulată este mai asertorie la locul de muncă Pasul 9
    3. Nu fi agresiv. A fi asertiv nu înseamnă că întotdeauna obțineți-vă calea și nu înseamnă tăcerea altor oameni.
  • Scopul asertivității este să fii încrezător și persuasiv, dar să nu fie exigent, nepoliticos sau control al altora.
  • Practicați empatia. Fiți atenți la atitudinile celor din jurul vostru și dați-le șansa de a împărtăși și opiniile lor.
  • Fiind respect față de opiniile altor persoane va crea un mediu mai pozitiv în care toată lumea se poate simți mai confortabilă împărtășind ideile lor. Nu numai că acest lucru creează un loc de muncă mai armonios, vă va permite să vă simțiți mai confortabil vorbind mintea fără teamă de judecată sau de critici nejustificate.
  • A fi agresiv poate să vă subminească capacitatea de a vă asculta ideile, deoarece colegii dvs. pot fi dezactivați sau distrași de maniere agresive.
  • Imaginea denumită mai asertorie la locul de muncă Pasul 10
    4. Scopul respectului, nu pentru prieteni. O relație profesională este diferită de cea socială. La locul de muncă, respectarea ca membru autoritar și valoros al personalului este mai important decât a fi bine plăcut de colegii dvs. angajați.
  • Acest lucru este valabil mai ales dacă lucrați într-o capacitate de conducere. Oferind celor pe care le supravegheați cu feedback cinstit și constructiv cu privire la munca lor nu pot fi plăcute tuturor, ci este calea către un personal eficient și eficient.
  • Uneori, exprimându-ți opiniile sau evaluările oneste, nu vă va îndrăzni la colegii dvs., dar aceasta ar trebui să fie o preocupare secundară într-un cadru profesional.
  • Partea 3 din 3:
    Vorbind eficient
    1. Image denumită mai asertorie la locul de muncă Pasul 11
    1. Gândește-te la ce vrei să spui. O parte importantă a asertivității este o comunicare clară. Indiferent dacă vorbiți la o întâlnire, având un singur-unu cu șeful dvs. sau participând la un proiect de echipă, veți comunica mai clar și mai eficient dacă ați dat un anumit gând la ceea ce doriți să spuneți mai întâi..
    • Având un plan pentru ceea ce vreți să spuneți înainte de a începe să vorbiți, vă va face gândurile și ideile să se întâmple mai clar și mai încrezător.
    • Dacă trebuie să vă prezentați ideile la o întâlnire sau într-un singur forum similar, faceți mai întâi câteva cercetări pe această temă. Dacă sunteți bine informați despre subiectul dvs., probabil că veți fi văzută ca fiind mai autoritară și probabil să se simtă mai încrezătoare.
  • Image denumită mai asertorie la locul de muncă Pasul 12
    2. Ștergeți aglomerația. Când vă gândiți la ceea ce doriți să spuneți, asigurați-vă că ați recomandat mesajul dvs. astfel încât să ajungeți la acest punct, eliminând orice informație care nu este necesară pentru ideea principală.
  • Tangentele și plecarea subiectului pot cauza ascultătorilor dvs. să nu se concentreze asupra a ceea ce spuneți.
  • Imaginea denumită mai asertorie la locul de muncă Pasul 13
    3. Practicați despre ideile dvs. Deși nu puteți anticipa fiecare situație la locul de muncă, dacă știți că veți fi la o durată de întâlnire, veți dori sau aveți nevoie să prezentați idei sau informații, este inteligent să vă practicați prezentarea în prealabil.
  • O idee care vă poate părea clar în capul voștri poate să sune să se amestece și să se confrunte când spuneți cu voce tare. Practicarea prezentării gândurilor dvs. vă oferă șansa de a vă asigura că sunt clare și bine organizate înainte de a vorbi.
  • Practicarea este, de asemenea, o modalitate bună de a reduce "material de umplutură," acele cuvinte care distrag atenția sau frazele pe care le puteți folosi pentru a evita tăcerea în timp ce vă adunați gândurile (e.G. "Um," "Uh," "tu stii," "ca," etc). Aceste umpluturi spațiale vă pot face să parim mai puțin încrezători și informați, dar veți fi mai puțin probabil să vă bazați pe ele dacă ați practicat ceea ce aveți de spus în avans.
  • Imaginea intitulată Fii mai asertiv la locul de muncă Pasul 14
    4. Gestionați-vă volumul. O voce moale și liniștită va fi unii ca o lipsă de încredere sau de autoritate. Încercați să vorbiți astfel încât cuvintele dvs. să fie luate mai serios.
  • Acest lucru poate lua, de asemenea, unele practici din partea dvs.
  • Nu tipa. Deși este important să vă faceți vocea, nu doriți să fiți văzuți ca fiind lipsiți de lipsită de respect sau aderentă.
  • Imaginea intitulată Fii mai asertiv la locul de muncă Pasul 15
    5. Gestionați-vă stimularea. Vorbind prea repede vă poate face să apară nervos și, de asemenea, face mai greu să țineți cont de ceea ce spuneți. Vorbind prea încet, vă poate face să apară plictisitor sau să vă provocați publicul să-și piardă interesul.
  • Este perfect acceptabil să întrerupeți o băutură de apă dacă aveți nevoie de o secundă pentru a vă aduna gândurile sau pentru a vă prinde publicul.
  • Dacă veți face o mulțime de vorbire publică, luați în considerare înregistrarea dvs. în timp ce vă practicați prezentările. Acest lucru vă va ajuta să vă oferiți un sentiment mai bun dacă stimularea dvs. este eficientă.
  • Imaginea intitulată Fii mai asertiv la locul de muncă Pasul 16
    6. Evitați să vă subcotați. Nu utilizați limbajul care vă face să pari incert sau sugerează că ideile dvs. nu sunt valoroase.
  • De exemplu, nu utilizați cuvântul "doar," E.G. "Cred că am putea dori să luăm în considerare un plan mai ambițios." Acest lucru sugerează că nu credeți că ideea dvs. este tot ce este valoroasă.
  • În mod similar, nu începeți propozițiile cu fraze precum "Aș putea fi greșit, dar..." sau "Aceasta este doar opinia mea, dar...." Aceste tipuri de deschideri spun imediat publicului dvs. că nu ar trebui să vă ia în serios părerea.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Amintiți-vă că dezvoltarea asertivității dvs., ca orice altă abilitate, va dura timp. Sărbătoriți victoriile mici la început și lucrați în sus.
  • Poate fi chiar o idee bună să păstrați note despre succesele dvs., pe care le puteți revizui în momente când nu vă simțiți nemulțumiți de realizările dvs. Acest "dosarul victoriei" vă poate ajuta să vă măriți încrederea și puteți, uneori, să furnizați materiale utile pentru viitoarele aplicații de locuri de muncă.
  • Comportamentul pasiv, în timp, poate duce la resentimente și, în cele din urmă, comportamentul agresiv. Poate părea că este mai bine să nu "a zgâlțâi barca" Prin exprimarea opiniilor dvs., dar pe termen lung, suprimarea ideilor și sentimentelor dvs. este probabil să vă provoace mai multe probleme decât previne.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar