Cum să fii bun la discuții mici

Discuțiile mici este o parte foarte importantă de socializare și întâlnire cu oameni noi. Nu este întotdeauna ușor să fii fermecător și calm în timpul unei conversații, mai ales dacă este cu cineva pe care nu-l cunoști bine. Dacă doriți să vă îmbunătățiți abilitățile mici de vorbire, va lua o anumită dedicare. În primul rând, lucrați la reducerea anxietății în setările sociale. Puteți practica discuții mici înainte de timp pentru a vă reduce nervii. Lucrați la menținerea conversației care curge prin a avea o mulțime de informații pentru a întreba. Aduceți lucruri precum știrile, de exemplu. Dacă doriți să fiți mai bine la discuții mici, lucrați la dezvoltarea abilităților dvs. sociale. Provocați-vă să faceți ceva mic în fiecare zi pentru a vă îmbunătăți abilitățile sociale.

Pași

Partea 1 din 3:
Reducerea anxietății în setările sociale
  1. Imaginea intitulată Fiți bun la Small Discuție Pasul 01
1. Practică. Discuția mică este ca orice altă abilitate. Este nevoie de practică pentru a stăpâni. Dacă doriți să fiți mai bine la discuții mici, practicați să discutați mici ori de câte ori puteți.
  • Alegeți situații cu miză scăzută pentru a practica discuții mici. Dacă te duci la o petrecere vineri, s-ar putea să fii foarte nervos despre a face mici discuții cu potențialii prieteni noi. Prin urmare, lucrați la discuții mici în situații sociale mai puțin intense.
  • De exemplu, faceți discuții mici la linia din magazinul alimentar. Încercați să găsiți mici discuții cu o barista la o cafenea. Dacă faceți discuții mici cu oamenii, este puțin probabil să vedeți din nou, puteți fi mai calmă.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Vorbii mici 02
    2. Stați pozitiv în timpul discuțiilor mici. Dacă sunteți subliniat când faceți o discuție mică, acest lucru este probabil să se freacă de alte persoane. Prin urmare, lucrați la dezvoltarea unei mentalități pozitive care înconjoară discuțiile mici. Intrarea în situație pozitivă poate face o experiență mai pozitivă pentru toată lumea. Acest lucru poate face mai ușor discuții, relaxându-vă anxietatea socială în situații viitoare.
  • Schimbați modul în care vă gândiți la vorbirea mică. Nu vă gândiți la asta ca o povară. În schimb, uitați-vă ca o modalitate de a cunoaște oameni noi.
  • Încercați să faceți ceva pentru a vă relaxa, cum ar fi câteva respirații adânci, înainte de a intra într-o situație care necesită discuții mici. Veți ajunge mai calma în timpul situației și veți fi mai bine echipați pentru a face discuții mici într-o manieră pozitivă.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Small Discuție Pasul 03
    3. Aflați numele oamenilor. S-ar putea să vă simțiți anxios într-o situație socială în care nu cunoașteți pe nimeni. Ceva la fel de simplu ca învățarea numelor oamenilor pot ajuta. În locuri unde trebuie să faceți discuții mici, cum ar fi biroul dvs., lucrați la învățarea numelor colegilor.
  • După ce ați auzit numele cuiva prima dată, repetați-o o dată sau de două ori în cap. Acest lucru vă poate ajuta să comiți numele în memorie.
  • Repetând numele persoanei cu voce tare atunci când vă întâlniți, poate fi de asemenea utilă, cum ar fi spunând ceva de genul, "Mă bucur să vă cunosc, John."
  • De asemenea, puteți încerca să veniți cu o modalitate de a conecta numele la ceva familiar și acest lucru vă poate ajuta să vă amintiți. De exemplu, s-ar putea să vă gândiți la voi înșivă, "John cu blazerul Tweed," sau "John rimează cu Sean fratele meu," sau "Ioan, ca și unchiul meu John."
  • Amintiți-vă, puteți întreba întotdeauna o terță parte pentru numele cuiva dacă ați uitat-o.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Vorbiți mici Pasul 04
    4. Amintiți-vă alți oameni să vă îngrijorați. Uneori, doar știind că nu sunteți singuri vă puteți ajuta să faceți mici discuții. Intrarea într-o situație socială, reamintiți-vă că toată lumea devine nervoasă. Probabil nu sunteți singurul sentiment anxios în timpul discuțiilor mici. Când începeți să simțiți anxietatea socială, amintiți-vă cealaltă persoană este probabil la fel de anxietate ca și tine.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Small Talk Pasul 05
    5. Ascultați activ. Fiind un bun ascultător este important chiar și atunci când faceți doar discuții mici. Ascultarea activă este o modalitate de a rămâne concentrată în timp ce cineva vorbește în același timp, arătându-le că ascultați. A fi un ascultător activ, încercați să:
  • Arată că ascultați folosind limba corpului. Mențineți contactul cu ochii, față de persoana și vă înduați capul.
  • Utilizați declarații de conducere neutre pentru a face ca persoana să se simtă auzită. Încercați să spuneți lucruri precum "Da", "Uh-huh" și "văd."
  • Puneți întrebări pentru a păstra persoana să vorbească sau să clarifice. Când este cazul, încercați să puneți întrebări cum ar fi: "Ce sa întâmplat în continuare?"Cum v-ați simțit?"Și" ce ai vrut să spui când ai spus ___?"
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Small Talk Pasul 06
    6
    Fi empatic. Afișarea empatiei pentru altcineva vă poate ajuta, de asemenea, să fiți un bun ascultător. Când faceți o discuție mică cu cineva, încercați să luați în considerare perspectiva lor atunci când vă spun lucruri. Cum ai putea simți dacă ți sa întâmplat același lucru cu tine? Acest lucru vă poate ajuta să răspundeți în mod corespunzător lucrurilor pe care le spune cealaltă persoană.
  • De exemplu, dacă faceți mici discuții cu un coleg care vă spune că a ajuns la jumătatea drumului pentru a lucra și a realizat că și-a lăsat telefonul acasă și a trebuit să se întoarcă, atunci ați putea ghici că sa simțit foarte frustrat și nu a fost o dimineață plăcută pentru ea. Prin urmare, un răspuns adecvat ar putea fi ceva asemănător, "Oh nu! Sună frustrant! Sper că restul zilei tale merge mai bine."
  • Partea 2 din 3:
    Generarea subiectelor de conversație
    1. Imaginea intitulată Fiți bun la Small Discuție Pasul 07
    1. Citește știrile. Având multe de discutat, vă poate îmbunătăți abilitățile de discuții mici. O modalitate de a face acest lucru este de a rămâne la curent cu știrile. Majoritatea oamenilor urmează evenimentele actuale într-o oarecare măsură. Fiind capabil să comenteze ceea ce se întâmplă în lume poate fi o furaj excelentă pentru discuții mici.
    • Știrile pot face de obicei un starter bun de conversație. De exemplu, puteți spune ceva de genul, "Ai auzit despre..." sau "Ce părere ai despre asta..."
    • Cu toate acestea, poate fi cel mai bine să evitați subiecte controversate în discuții mici. Nu vrei să faci pe cineva să se simtă inconfortabil întrebându-și opinia pe o emisiune de buton fierbinte.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Small Discuție Pasul 08
    2. Evitați subiecții ciudați. Anumite subiecte nu ar trebui să fie ridicate în timpul discuțiilor mici. Ei tind să oprească conversația și pot face ca alții să se simtă ciudați. În timp ce angajați în discuții mici, asigurați-vă că evitați ucigașii de conversație.
  • Nu vorbi prea mult despre tine. În timp ce este bine să vorbim despre propria experiență, nu relaționați tot ce spune cealaltă persoană înapoi la un anecdote personale.
  • Nu întrerupeți niciodată pe cineva. Chiar dacă credeți că știți unde merge o propoziție, este considerat nepoliticos să încerce să termine propoziția altcuiva.
  • Evitați să vă argumentați cu cineva în timpul discuțiilor mici. Dacă cineva aduce un punct politic, nu sunteți de acord, lăsați-l să alunece în loc să se certe. Oamenii pot lua dezacorduri personale și nu doriți să riscați în alienarea cuiva.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Small Talk Pasul 09
    3. Discutați despre setare. Acesta este un alt Good Go-la dacă sunteți nervos în timpul discuțiilor mici. Puteți vorbi întotdeauna despre setare. Comentează tema sau atmosfera unui bar unde vă socializați. Faceți un comentariu asupra vremii. Complimentați casa sau apartamentul cuiva dacă ați fost invitați la cină.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la mici Vorbește Pasul 10
    4. Amintiți-vă de fapte despre alții. Veți fi un conversațional mai bun dacă vă puteți aminti detalii mici despre viața oamenilor. Acest lucru poate ajuta la simplificarea discuțiilor mici. Când oamenii vă spun despre ei înșiși, notați detaliile mici. Puteți utiliza aceste lucruri pentru a combina discuțiile mici mai târziu.
  • De exemplu, vă puteți învăța co-lucrătorul are un câine numit Linus. Dacă aveți nevoie, spuneți, faceți discuții mici în lift, puteți întreba ceva de genul, "Cum face Linus?"
  • Imaginea intitulată Fiți bun la mici Vorbește Pasul 11
    5. Adăugați fapte interesante atunci când puteți. Puteți vorbi întotdeauna puțin despre dvs. dacă aveți ceva interesant de împărțit. În timp ce nu ar trebui să mergeți peste bord vorbind despre dvs., fapte relevante și interesante despre viața dvs. vă poate ajuta să mutați mici discuții. Dacă cineva întreabă ceva despre tine, dați un răspuns interesant. Acest lucru va ajuta conversația să se miște de-a lungul.
  • De exemplu, spuneți ceva ce vă întreabă cum a fost weekend-ul dvs. Nu răspundeți pur și simplu bine.
  • Spune-le despre ceva ce ai făcut acel weekend care ar putea fi de interes. De exemplu, "Weekend-ul meu a fost bun. M-am dus la plajă cu prietenul meu și am colectat scoici. Cum a fost weekend-ul tău?"
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Vorbiți mici 12
    6. Amintiți-vă că puteți pune întotdeauna întrebări. Oamenii iubesc să vorbească despre ei înșiși. Dacă există o înclinare în conversație, puteți întreba întotdeauna pe cineva despre ei înșiși. Majoritatea oamenilor vor împărtăși cu nerăbdare faptele despre ei înșiși când au fost întrebat.
  • De exemplu, dacă tocmai ați vorbit despre ceva la locul de muncă, iar conversația a stagnat, întreabă ceva de genul, "Deci, cum ți-ai găsit slujba?"
  • De asemenea, puteți întreba despre interesele celeilalte persoane. Dacă conversația încetinește, încercați un starter generic de conversație ca, "Ați văzut în ultima vreme filme bune?"
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Small Talk Pasul 13
    7. Păstrați conversația care merge în timpul ochelarilor. Uneori, există tăceri ciudate în timpul discuțiilor mici. Dacă o conversație încetinește, faceți ceva pentru ao menține. Adresați-vă întrebări corespunzătoare în momentele liniștite pentru a păstra o conversație.
  • Aduceți ceva menționat anterior în conversație. De exemplu, spune ceva, "Deci, spune-mi mai multe despre slujba ta."
  • Încurajați pe cineva să împărtășească o poveste personală. Întreabă-i ceva de genul, "Deci, ați studiat limba engleză în colegiu? Cum ai intrat în asta?"
  • Reamintind și cerând despre informațiile aduse anterior pot împinge întotdeauna conversația înainte, deci asigurați-vă că acordați atenție atunci când vorbesc oamenii. Este posibil să aveți nevoie să utilizați informațiile mai târziu.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Vorbiți mici Pasul 14
    8. Aflați ceva din fiecare conversație. Construirea abilităților dvs. la discuții mici este un proces de învățare. De fiecare dată când vă angajați cu succes în discuții mici, încercați să aflați ceva despre experiență.
  • Cu cât știi mai mult despre lume, cu atât veți fi mai bine la conversație. Vorbind cu oamenii dintr-o varietate de fundaluri, cu o varietate de experiențe diferite, vă poate lărgi orizonturile.
  • Faceți un efort activ pentru a învăța de la oameni. Întrebați despre opiniile și experiențele altor persoane. Amintiți-vă de interesante și fapte interesante pe care le învățați de la alții. Puteți utiliza aceste informații în conversații pe drum.
  • Partea 3 din 3:
    Lucrul la abilitățile dvs. sociale
    1. Imaginea intitulată Fiți bun la Vorbiți mici Pasul 15
    1. Recunoaște beneficiile de a face mici discuții. Unii oameni nu-i plac discuții mici, deoarece o văd ca fiind falsă sau inutilă. Cu toate acestea, facerea de discuții mici vă poate ajuta să construiți noi relații cu oamenii, cum ar fi prietenia, relațiile romantice sau relațiile de lucru. Încercați să vă reamintiți că faceți o mică discuție poate duce la lucruri minunate în unele situații.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Vorbeile mici 16
    2. Mențineți limba bună a corpului. Limbajul corpului încrezător vă va ajuta să renunțați la atitudinea corectă în timpul conversațiilor. Lucrați la menținerea contactului vizual, așezându-se drept, și făcând alte lucruri pentru a arăta social și angajat.
  • Fiți conștienți de limba corpului. Străduiți să vă uitați angajați cu persoana.
  • Evitați gesturile care vă fac să arătați îndepărtat. Nu, de exemplu, traversează brațele, uită-te la ceas sau la telefon, sau te apleci de la persoană.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Small Talk Pasul 17
    3. Începeți cu o mică provocare în fiecare zi. Dacă doriți să vă construiți abilitățile sociale, începeți mici. Dacă sunteți timid de natură, nu doriți să vă împingeți să faceți prea mult prea curând. Setați un obiectiv de a face un lucru mic în fiecare zi pentru a vă scoate din zona dvs. de confort.
  • De exemplu, ați putea stabili un obiectiv de a mânca masa de prânz în camera de pauză în loc de a fi singuri într-o cafenea din apropiere. În acest fel, va trebui să fii social cu colegii tăi.
  • De acolo, lucrați în sus. Stabiliți mai multe obiective mici, până când sunteți suficient de curajos pentru a ieși pentru băuturi cu colaboratorii după muncă.
  • Imaginea intitulată Fiți bun la Vorbeile mici 18
    4. Găsiți un model pentru abilități sociale. Acesta vă poate ajuta să vă modelați comportamentul după cineva pe care îl vedeți ca fiind adepți social. Puteți, de exemplu, să studiați comportamentul unui coleg social în biroul dvs. Acordați atenție modului în care interacționează și fac conversații cu alții. Încercați să emândiți unele dintre comportamentele lor.
  • Imagine intitulată Evitați căderea pentru ex-iubitul dvs. Pasul 09
    5. Împingeți-vă pentru a încerca lucruri noi. Timiditatea este adesea legată de lipsa de încredere. Dacă sunteți timid de natură, încercați lucruri noi vă pot ajuta să vă simțiți mai încrezători în voi înșivă. Dezvoltarea unui set de calificări largi sau o gamă largă de hobby-uri și interese vă poate face să vă simțiți mai îndrăznețuri. De asemenea, vă poate oferi mai mult să vorbiți în timpul discuțiilor mici.
  • Alăturați-vă unui club. Ia o clasă. Înscrieți-vă în echipa unui sport. Faceți tot ce se referă la interesele dvs. care este nou și interesant pentru dvs.
  • sfaturi

    Va dura ceva timp pentru a stăpâni arta discuțiilor mici. Nu vă așteptați să fiți un maestru la comunicare imediat. Să fie diligent și, în cele din urmă, veți vorbi cu ușurință cu alții.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar