Cum să se ocupe de oamenii competitivi

Fiind în jurul unei persoane competitive poate fi drenaj. Vă poate face să vă simțiți frustrați sau supărați. Poate chiar să fie în detrimentul carierei dvs. dacă cineva alege să fure creditul pentru munca dvs. Prin urmare, trebuie să găsiți o modalitate de a face față oamenilor competitivi din viața voastră.

Pași

Metoda 1 din 3:
Interacționând cu oamenii competitivi
  1. Imagine intitulată face față de persoanele competitive Pasul 1
1. Recunoașteți realizările lor. Adesea competitivitatea provine dintr-un loc de nesiguranță. Dacă o persoană se laudă despre munca, familia sau despre o altă parte a vieții lor, dați-le lauda pe care o caută. Dacă renunți, puteți găsi că unele dintre competitivitatea se oprește.
  • În plus, puteți constata că lăudarea persoanei îi ajută să vă vadă ca pe un prieten, mai degrabă decât ca un concurent.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 2
    2. Ignoră-i. O strategie pe care o puteți angaja, în special la locul de muncă, este de a ignora persoana. Acordați atenție la ceea ce trebuie să faceți și să continuați să lucrați din greu. Dacă intrați în jocul persoanei de a-și înălța reciproc, o eviți doar pe persoana.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 3
    3. Egalizați câmpul de joc. Dacă cineva preia întotdeauna întâlniri pentru a arăta cât de mult este mai bine, sugerează o cale de a juca chiar și pe terenul de joc. De exemplu, poate că ați putea stabili o limită de timp pentru cât timp discută fiecare persoană. La rândul său, poate că ați putea încuraja o modalitate pentru fiecare persoană să împărtășească idei, cum ar fi să mergeți în jos la masă la întâlniri pentru a vedea cine are idei, mai degrabă decât doar să-l lase să fie gratuit.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 4
    4. Încercați să vă liniștiți. Să se înfurie în situația nu va ajuta. Când vă aflați în nebunie, faceți câteva respirații adânci pentru a vă calma. Odată ce sunteți liniștit, încercați să vă dați seama cum puteți face situația mai bună. Oferirea de furie poate doar ouă persoana competitivă.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 5
    5. Apără-te. Dacă o persoană competitivă încearcă să te atace, ești bine în regiunea Decorumului pentru a vă apăra. Dacă este posibil, aveți o modalitate de a susține ceea ce spuneți.
  • De exemplu, dacă un coleg încearcă să fure o idee, aduceți e-mailuri care arată că ați avut ideea mai întâi.
  • Metoda 2 din 3:
    Construirea unei culturi a muncii în echipă și a cooperării
    1. Imagine intitulată Deal cu oamenii competitivi Pasul 6
    1. Găsiți obiective comune. O altă modalitate de a converti oamenii competitivi la aliați și de a construi un mediu de cooperare este de a căuta modalități de a lucra împreună. Dacă întâmpinați un alt părinte la școala copilului dvs. prea competitiv, ați putea încerca să găsiți un proiect pe care îl puteți lucra împreună, cum ar fi construirea unei biblioteci mai bune.
    • De exemplu, ai putea spune, "Văd că amândoi îi pasă profund față de educația copiilor noștri. Ce v-ați gândi la lucrul la o carte de carte de bibliotecă împreună pentru a-și îmbunătăți mediul educațional?"
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 7
    2. Construiți rețele. Când aveți de-a face cu o persoană competitivă la locul de muncă, vă poate face să vă simțiți izolați și frustrați. Asigurați-vă că lucrați spre construirea de prietenii cu alte persoane din biroul dvs., cei care nu încearcă să concureze cu dvs. Fiind și muncesc din greu, veți găsi că oamenii vă vor realiza valoarea dvs., în ciuda faptului că cineva încearcă întotdeauna să arate mai bine decât tine. În plus, rețelele de construcții ajută întregul mediu, făcându-l mai cooperativ și axat în echipă.
  • Pe lângă faptul că îi ajută pe oameni să vină, prietenii de construcție vă poate ajuta să vă oferiți sprijinul de care aveți nevoie atunci când aveți o persoană competitivă în viața voastră.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 8
    3. Introduceți oameni noi. Când oamenii noi ajung la locul de muncă, asigurați-vă că vă veți termina și introduceți-vă. Puteți să o luați și mai mult prin introducerea acelei persoane în jurul celorlalți din departamentul dvs. În acest fel, persoana începe deja să cunoască oamenii și să facă acest lucru promovează relații bune de lucru.
  • Dacă puteți, încercați să mergeți dincolo de asta "Buna ziua!" și "Bine ați venit la companie!"
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii competitivi Pasul 9
    4. Valoare Opiniile diverse. Într-un mediu la locul de muncă, acesta poate fi ușor de închis opiniile care nu se conformează majorității. Cu toate acestea, adesea opiniile disidente pot ajuta la realizarea unui proiect mai bun. Încercați să încurajați pe alții să vorbească și dacă cineva se închide, ia-o asupra ta pentru a apăra persoana.
  • Imagine intitulată face față de persoanele competitive Pasul 10
    5. Lucrează la încredere. Ca majoritatea relațiilor, relațiile de lucru sunt construite pe încredere. La fel ca celelalte relații, construirea încrederii necesită muncă și timp. Cu toate acestea, acest lucru vă poate ajuta să faceți munca dvs. mai cooperativă.
  • Spune adevarul. Fiind cinstit despre munca dvs. ajută la construirea încrederii cu ceilalți.
  • Fă ceea ce spui că vei face. O altă modalitate de a construi încrederea este să spuneți mai întâi ceea ce veți face și apoi urmați cu el.
  • Lucrați în beneficiul grupului. Nu numai că acest pas va ajuta la înfrângerea oamenilor competitivi, va contribui, de asemenea, la crearea unui mediu de cooperare. Adică, în loc să caute mereu o recunoaștere personală prin munca pe care o faci, asigurați-vă că încercați să faceți echipa sau compania ca o strălucire întreagă.
  • Metoda 3 din 3:
    Fiind mai încrezător
    1. Imagine intitulată Deal cu Persoanele Competitive Pasul 11
    1. Lucrați împotriva negativității. Creierul dvs. este legat de gândire negativă uneori, chiar și atunci când situația nu o justifică. Înțeles, creierul tău se poate gândi că toată lumea din birou este împotriva ta pentru că cineva a făcut un comentariu mic. Cu toate acestea, este mai probabil ca majoritatea oamenilor să vă găsească o persoană plăcută, chiar dacă o persoană a făcut un comentariu negativ despre dvs. Gândiți-vă la toate lucrurile pe care oamenii le-au spus în trecut, care au fost pozitive pentru a ajuta la echilibrarea acestuia.
    • Încrederea poate conduce o persoană competitivă nebună. Dacă persoana este nesigură, încrederea dvs. va arunca persoana de pe jocul său. Dacă persoana este pur și simplu narcisistă, persoana vă va respecta probabil mai mult pentru încrederea dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 12
    2. Spune-ți că poți să o faci. Auto-afirmarea este o tehnică pe care mulți o folosesc pentru a construi încredere. Un fel puteți utiliza această tehnică este să alegeți o declarație de afirmare și să o repetați în timp ce vă priviți în oglindă în fiecare dimineață, cum ar fi "Sunt o persoană bună care este capabilă și puternică." De asemenea, puteți utiliza mantre similare pentru a vă psihiaca înainte de evenimente mari, cum ar fi întâlnirile.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 13
    3. Arată-ți calitățile bune. Puneți deoparte ceva timp pentru a face liste despre tine. Concentrați-vă pe realizările și punctele forte. De asemenea, puteți face o listă cu ceea ce vă place despre dvs. Utilizați aceste listă pentru a vă stimula încrederea atunci când vă simțiți jos.
  • De exemplu, în cadrul realizărilor, ați putea scrie lucruri cum ar fi, "A primit un grad," "Au o slujbă minunată," și "Au o familie uimitoare." Sub puncte forte, ai putea scrie "acordă atenție detaliilor," "este bun la comunicarea cu ceilalți," și "face bine pe o echipă." Sub lucruri îți place despre tine, ai putea scrie lucruri cum ar fi "Sunt întotdeauna dispus să ajut" sau "Eu fac timp pentru familia mea."
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 14
    4. Puneți o față curajoasă. Jumătate de încredere este să acționeze încrezător. Pe măsură ce zâmbiți și țineți-vă capul în sus, veți începe să simțiți de fapt încrederea în care încercați să falsificați. Cu alte cuvinte, chiar dacă se simte ciudat, falsificarea încrederii construiește încredere.
  • Asta înseamnă, de asemenea, să proiecteze vocea. Vorbind moale sau mormăi nu exudă încrederea.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 15
    5. Impinge-te. Când faceți întotdeauna aceleași lucruri în fiecare zi, puteți găsi că începeți să vă simțiți puțin prea confortabil. Împingeți-vă pentru a face lucruri noi, chiar și mici, vă poate spori încrederea. Discutați cu cineva pe care intenționați să-l introduceți. Du-te la noul restaurant etiopian din oraș. Cântă într-o noapte de karaoke. Toate aceste mici instanțe se adaugă pentru a vă face mai încrezători.
  • Imagine intitulată Deal cu persoanele competitive Pasul 16
    6. Rochie partea. Dressing partea nu înseamnă că trebuie să te îmbraci ca toți ceilalți. Mai degrabă înseamnă că trebuie să găsiți haine care vă fac să vă simțiți bine despre dvs. În timp ce trebuie să vă gândiți la îmbrăcămintea potrivită pentru situație, găsirea de haine care vă fac fericită vă poate spori încrederea.
  • Imagine intitulată face față de persoanele competitive Pasul 17
    7. Fi pregatit. Oricare ar fi situația, încercați să vă pregătiți înainte de timp. Oferind o prezentare o întâlnire? Faceți cercetarea pe care trebuie să o faceți și să vă practicați discursul. Mergând la o clădire nouă pentru muncă? Găsiți-o înainte de timp, ca să știți unde mergeți. Fiind pregătit vă oferă încredere, deoarece știți că ați făcut ceea ce puteți pentru a face față oricăror umflături în drum.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar