Cum să devii un luptător mma

Arte marțiale mixte (MMA) este una dintre cele mai rapide sporturi din întreaga lume. Combinarea tehnicilor din multe discipline de arte marțiale, luptele MMA poate fi o modalitate excelentă de a se forma și, pentru unii, să conducă la o carieră de succes ca un luptător pro. A deveni un luptător MMA ia o muncă grea și dedicație, dar rezultatele pot plăti cu adevărat pentru cei care au pus în timp și efort.

Pași

Partea 1 din 3:
Alegerea planului de instruire și a facilității
  1. Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA 1
1. Alegeți un tip de artă marțială pentru a vă specializa dacă preferați să stăpâniți o sarcină la un moment dat. Mulți dintre cei mai de succes luptători MMA petrec ani specializați într-o artă marțială înainte de a ramifica în alte discipline. Dacă preferați să perfecționați o anumită abilitate înainte de a trece la următorul, luați în considerare alegerea unei arte marțiale să se antreneze în primul rând. După ce ați dezvoltat o fundație puternică, puteți începe să adăugați arte marțiale suplimentare în practica dvs.
  • Box și Kickboxing poate oferi o bază solidă pentru mâna și forțele de bază, precum și abilitățile critice de izbitoare.
  • Muay Thai este foarte util pentru izbitoare de bază, lucrul și munca de picior.
  • Karate și Kung Fu vă poate ajuta să vă îmbunătățiți grevele și precizia în luptele de stand-up.
  • Taekwondo este una dintre cele mai largi forme de studiu de artă marțială și poate oferi o bază bine rotunjită de abilități de luptă.
  • lupte libere învață abilitățile care sunt foarte importante în controlul adversarilor la sol.
  • Judo vă ajută să vă folosiți adversarul la pământ și să obțineți o poziție bună odată acolo.
  • Brazilian Jiu Jitsu (BJJ), văzută de mulți ca una dintre cele mai critice discipline ale luptelor de succes MMA, predă controlul organismului și apărarea terenului.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA 2
    2. Înscrieți-vă pentru un program de instruire cu cuprindere dacă doriți o experiență mai bine rotunjită. MMA Fighters trebuie să fie calificați la staționare în luptă, luptând și de bază pentru a avea succes, atât de mulți luptători mai tineri aleg să se antreneze într-o serie de discipline, mai degrabă decât să se specializeze într-un stil de luptă. Dacă preferați o antrenament mai variat, căutați Gyms MMA care oferă clase într-o varietate de tehnici de luptă.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA 3
    3. Sală de sport în zona dvs. Dacă doriți să vă antrenați într-o anumită artă marțială, căutați gimnastică care se concentrează în acea disciplină sau sunt conduse de un luptător ex-profesionist care se specializează în ea. Dacă sunteți în căutarea de a deveni un luptător foarte bine rotunjit, încercați să căutați o sală de gimnastică care oferă cursuri și formatori într-o serie de discipline.
  • Există multe resurse online pentru a vă ajuta să găsiți gimnastică MMA, inclusiv https: // Findmmagym.COM și https: // Lățimi.COM.
  • Dacă nu puteți găsi o sală de gimnastică Generală în zona dvs., dar doriți o experiență mai bine rotunjită, încercați să căutați clase în arte marțiale specifice și să le combinați pentru a vă crea propriul program.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptător MMA
    4. Vorbiți cu antrenori sau instructori despre obiectivele dvs. Gândiți-vă la ceea ce doriți să realizați prin practica dvs. MMA. Pur și simplu căutați să faceți o transpirație sau sperați să urmați o carieră ca un luptător profesionist? Indiferent de obiectivele dvs., instructorii dvs. vă pot ajuta să dezvoltați planul potrivit pentru a ajunge acolo.
  • Indiferent de obiectivul dvs. specific, spuneți instructorilor dvs. despre fundalul actual de fitness și experiența cu combaterea, precum și orice vătămări corporale sau restricții fizice. Veți dori, de asemenea, să le informați cât de mult timp puteți să vă angajați să pregătiți.
  • Imaginea intitulată devine un pas de luptă MMA Pasul 5
    5. Încercați diferite tipuri de clase. Înainte de a se angaja la o sală de gimnastică, întrebați dacă puteți participa la o clasă de judecată gratuită sau redusă. Membrii de gimnastică pot fi scumpe, deci este important să știți că vă place tipul de luptă, instructori și atmosferă înainte de a comite.
  • Dacă sunteți interesat de o experiență de formare bine rotunjită, asigurați-vă că ați eșuat mai multe clase la o sală de gimnastică înainte de a cumpăra un membru. Nu doriți să luați o clasă de kickboxing și să vă înscrieți pentru o perioadă de membru pe tot parcursul unui an numai pentru a afla că instructorii JIU JITSU sunt subpar!
  • Partea 2 din 3:
    Adoptarea unui regim de instruire
    1. Imaginea intitulată deveni un pas de luptător MMA Pasul 6
    1. Obțineți unelte de protecție pentru a acoperi zonele ca mâinile, capul și rahaturile. Având uneltele de protecție adecvate pot ajuta la prevenirea rănilor și vă faceți un luptător mai bun. Dacă vă antrenați la o sală de gimnastică, pot fi capabili să ofere unele unelte, dar asigurați-vă că vă întrebați ce ar trebui să vă aduceți. Unele unelte de bază pot include:
    • Mănuși MMA, numite și mănuși de lupte și / sau mănuși de box.
    • Handwraps.
    • Headgear, care acoperă de obicei partea superioară și laturile capului, dar uneori acoperind întreaga față.
    • Gura.
    • Tibiere.
    • Rashguard cu mânecă lungă sau cămașă cu mânecă scurtă.
  • Imaginea intitulată devine un pas de luptător MMA 7
    2. Mergeți în mod regulat la cursuri. Practicarea frecventă este cheia pentru îmbunătățirea, mai ales atunci când începeți mai întâi și aveți multe de învățat. Amintiți-vă că toată lumea de la sala de gimnastică este acolo să învețe și să se îmbunătățească, așa că încercați să nu fiți descurajați dacă aveți o clasă dificilă.
  • Mulți luptători competitivi de 3-5 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. Cu toate acestea, acest lucru nu este practic pentru toată lumea, așa că ar trebui să vă antrenați în funcție de obiectivele dvs. și cât de frecvent, pe măsură ce programul și corpul vă permit.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA Pasul 8
    3
    Spar cu colegii tăi. Practicile lupte cu colegii dvs. vă pot ajuta să vă perfecționați abilitățile și să vă îmbunătățiți abilitățile. Asigurați-vă că comunicați cu partenerul dvs. sparring despre intensitatea preferată și nivelul de calificare. Aflați cum să atingeți sau să trimiteți (să obțineți lupta adversarului dvs.) pentru a evita rănirea.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA 9
    4. Practicați abilitățile de luptă pe cont propriu cu o cutie de umbră sau o pungă de perforare. Dacă întâmpinați dificultăți în a ajunge la o sală de gimnastică sau pur și simplu doriți să vă măriți abilitățile în afara clasei, încercați să practicați hit-uri pe cont propriu. O căutare de bază online vă poate ajuta să găsiți videoclipuri, ghiduri și alte resurse pentru a rafina noi tehnici.
  • Shadow Boxing implică practicarea loviturilor dvs. prin perforarea aerului. Boxul de umbră în fața unei oglinzi este o modalitate ușoară de a observa și a-ți schimba forma.
  • Cu sau fără o pungă de perforare, practicați lovituri de bază ca jabul, crucea și cârligul, precum și loviturile frontale, laterale și rotunde. De asemenea, puteți lucra în mișcări combinate, cum ar fi o lovitură de truck-transfrontalieră.
  • Unii luptători preferă să practice în explozii scurte (30-60 de secunde), luând o pauză între runde mai intense. Alții lucrează la o intensitate mai mică timp de 3-5 minute pentru a simula o luptă reală a MMA. Încercați mai multe metode pentru a vedea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA Pasul 10
    5. Faceți o pregătire de forță. Ridicarea greutăților și exercițiile de greutate corporală pot pune mai multă putere în spatele loviturilor și loviturilor dvs. De asemenea, vă poate îmbunătăți stabilitatea și vă poate crește rezistența la încercări de a vă duce în jos.
  • Consolidarea miezului dvs este esențială pentru îmbunătățirea loviturilor, loviturilor și aruncărilor. Încercați exerciții de greutate corporală cum ar fi trunchiuri sau V-SITS pentru a începe și a încorpora treptat rezistența prin greutăți sau benzi, deoarece intensitatea dvs. de bază îmbunătățește.
  • Exercițiul în sus în jos, cum ar fi Burpees, poate fi deosebit de util pentru construirea forței de luptă și pregătirea pentru a combate adversarii încearcă să vă ducă în jos.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA 11
    6. Adăugați în sesiuni cardio. Nici un regim de formare nu este complet fără a lucra la rezistența dvs., deoarece chiar și cel mai puternic luptător nu va fi nereușit dacă se obosesc după prima lovitură. Cardio antrenamente vă poate ajuta să vă asigurați că sunteți în stare să lucrați din greu pe toată lumea de 3-5 minute.
  • În timp ce rulează este o modalitate ușoară de a vă îmbunătăți nivelul de fitness, există o mulțime de moduri diferite de a obține exerciții cardio, inclusiv ciclism, înot, canal, coardă de sărituri și multe altele. Încercați să adăugați câteva minute pe antrenament fiecare sesiune pentru a vă mări rezistența și rezistența.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptător MMA
    7. Mențineți o dietă sănătoasă pentru a vă combina formarea. Fighters Professional MMA pot petrece luni perfecționarea planurilor lor de dietă, dar chiar și formatorii amatori pot beneficia de o dietă bogată în proteine, fructe, legume și grăsimi sănătoase. Încercați să limitați carbohidrați simpli și să vă asigurați că consumați multă apă înainte, în timpul și după sesiuni de instruire.
  • Consumul de 5-6 mese mici pe tot parcursul zilei poate contribui la creșterea activității metabolice și a creșterii musculare a mușchiului, susținând procesul de instruire a MMA.
  • Proteina este esențială pentru construirea și menținerea mușchilor. Când vă antrenezi, încercați să obțineți 0.5 până la 0.9 g de proteine ​​per 1 lire (0.45 kg) de greutate corporală pe zi. Deci, de exemplu, dacă cântărește 150 de kilograme (68 kg), ar trebui să consumați zilnic între 75 g și 135 g de proteine.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA 13
    8. Consultați un profesionist medical după vătămări grave. Combaterea MMA poate duce la deteriorări fizice, mai ales dacă vă antrenați nesumant, nu utilizați echipamentul adecvat sau încercați să împingeți răniri. Asigurați-vă că vizitați un medic după orice vătămare majoră, în special dacă suspectați că ați încălcat un os sau ați suferit de o comoție.
  • Partea 3 din 3:
    Lupta în turnee și concursuri
    1. Imaginea intitulată deveni un pas de luptător MMA 14
    1. Așteptați până când tu și antrenorii tăi sunteți de acord că sunteți gata să luptați. Rushing în prima dvs. luptă este o modalitate ușoară de a vă găsi într-un "rechin vs. Pește "se potrivește, în care sunteți asociat împotriva unei persoane deasupra nivelului dvs. de calificare. Instructorii dvs. vă pot ajuta să determinați când veți fi pregătiți pentru prima dvs. competiție și puteți dezvolta un plan pentru a vă aduce acolo.
    • Datorită diferențelor în contextul atletic, abilitatea fizică și timpul disponibil pentru instruire, timpul de timp pe care îl va lua pentru a se pregăti pentru o primă luptă poate varia dramatic de la persoană la persoană.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA
    2. Înscrieți-vă pentru un concurs amator și revizuiți regulile. Sală de gimnastică sau formator vă poate ajuta, de obicei, să vă găsiți și să vă înregistrați pentru competițiile organizate. Odată ce găsiți un turneu care vă interesează, asigurați-vă că respectați cerințele. Puține lupte permit ca oricine sub 18 ani să participe și majoritatea concursurilor împart luptătorii în diferite clase bazate pe sex, vârstă, dimensiune și nivel de calificare.
  • Odată ce ați transformat Pro, nu mai puteți concura la nivelul amatorului, deci asigurați-vă că aveți suficientă experiență pentru a vă proteja siguranța și reputația înainte de a vă deplasa un nivel.
  • Imaginea intitulată devine un Fighter MMA Pasul 16
    3. Pregătiți-vă pentru lupta atât din punct de vedere mental și fizic. Dacă este posibil, evaluați adversarul și dezvoltați o strategie în avans. De exemplu, dacă adversarul dvs. este grozav la luptele de stand-up, lucrați la mișcările de preluare pentru a diminua avantajul lor. Înainte de lupta însăși, asigurați-vă că obțineți o mulțime de odihnă și fluide.
  • Mulți luptători își vor reduce pregătirea în săptămâna sau zilele înainte de lupta. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați mușchii o pauză și să vă asigurați că sunteți proaspăt pentru momentul mare.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA
    4. Cultivați atitudinea mentală potrivită, chiar și după o înfrângere. Concurența este la fel de mult mentală, deoarece este fizică și chiar cei mai buni, cei mai experimentați luptători pierd uneori. Aflați din greșelile dvs. și folosiți înfrângerea ca motivator pentru a continua îmbunătățirea.
  • Afișarea unei atitudini agresive de încredere, agresive vă poate ajuta, de asemenea, să vă intimidați și să vă dominați adversarul pe covor. Unii luptători se motivează prin a se înfuria la adversarii lor înainte de o luptă, în timp ce alții preferă să se gândească la lupte ca oportunități de a-și afișa abilitățile hard-câștigate.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de luptă MMA 18
    5. Lucrați la showmanship și de auto-promovare dacă intenționați să mergeți pro. Recunoașterea numelui este importantă pentru succes, deoarece valoarea dvs. ca un luptător profesionist (inclusiv salariul dvs.) este determinată în mare măsură de capacitatea dvs. de a desena o audiență. Să dezvolte și să cultive o persoană unică pentru a atrage atenția.
  • Crearea unei prezențe pe social media vă poate ajuta să obțineți numele dvs. acolo. Distribuiți-vă povestea pe Facebook sau Instagram și conectați-vă cu alți luptători și fani ai MMA. Când sunteți gata, puteți utiliza social media pentru a apela alți luptători și poate rezerva mai multe lupte mai mari de profil.
  • sfaturi

    Avertizări

    Deși reglementate, luptele MMA poate duce la vătămări grave. Asigurați-vă că utilizați echipamentul de protecție adecvat și comunicați cu formatorii și partenerii de sparring despre nivelurile dorite de intensitate dorită. Consultați un profesionist medical după leziuni grave, mai ales dacă bănuiți că ați încălcat un os sau ați suferit de o comoție.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar