Cum sa faci escrima

Escrima, Kali și Arnis sunt toate nume comune pentru sistemele de arte marțiale găsite în Filipine. Acestea sunt toate armele bazate pe arme, dar ei vă învață, de asemenea, să vă apărați dacă nu aveți o armă folosind tehnici cum ar fi căile, mușcăturile, ciupercile, gougele de ochi și grevele cu mâinile, picioarele, genunchii și coatele. Învățarea mișcărilor și grevelor de bază sunt destul de simple, dar este nevoie de o mulțime de practici pentru a vă construi abilitățile. Odată ce ați primit elementele de bază, există o mulțime de tehnici avansate pe care le puteți încerca de la învățare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Practicându-vă munca
  1. Imagine intitulată Do Escrima Pasul 1
1. Desenați o cutie în formă de pătrat pe sol cu ​​un X înăuntru. Utilizați cretă, bandă sau stick pentru a desena o cutie pe sol aproximativ 3 la 3 picioare (0.91 de 0.91 m) mare. În centrul casetei, faceți linii diagonale din fiecare dintre colțuri pentru a forma un model X.
  • Faceți liniile groase și ușor vizibile.
  • Imagine intitulată Do Escrima Pasul 2
    2. Stați în centrul X cu picioarele ușor mai larg decât lățimea umărului. Intrați în cutie și stați peste x cu picioarele distanțate. Luați o ușoară îndoire în genunchi, astfel încât să puteți mișca rapid și confortabil.
  • Dacă se simte mai confortabil, puteți plasa 1 picior ușor înainte de celălalt, astfel încât să puteți mișca mai ușor.
  • Imagine denumită Escrima Pasul 3
    3. A izbucnit în v pentru a bloca o grevă orizontală. Stați în centrul X în cutie. Dacă un adversar vă atacă cu o grevă orizontală de la stânga la stânga, treceți la porțiunea stângă a V și folosiți-vă brațele pentru a le bloca brațele înainte de a construi un impuls și a opri atacul. Dacă un adversar trimite o grevă orizontală de la stânga la dreapta, mutați partea dreaptă pentru a opri. Practicați-vă la stânga v, apoi înapoi în centrul X, precum și la dreapta V și înapoi la centru pentru a vă îmbunătăți munca.
  • Mutarea offline vă permite să întâlniți grevele adversarului dvs., ceea ce îi face mai dificil pentru ei să vă atingă.
  • Îmbunătățirea mișcărilor dvs. înainte vă ajută să trimiteți greve mai rapide și mai bune ale dvs.
  • Imagine intitulată Do Escrima Pasul 4
    4. Pasați înapoi în versiunea inferioară V pentru a ieși din calea unei greve orizontale. Deplasați-vă din centrul X în caseta din stânga porțiunii V de a evita o grevă orizontală care vine de la stânga la dreapta. Dacă o grevă vine de la tine de la stânga la stânga, mutați-vă înapoi la partea dreaptă a V de a se evita. Stați în mijlocul X și practicați mișcarea înapoi și înainte de cea inferioară V și înapoi în centrul X pentru a obține mai bine și mai repede.
  • Evitarea unei greve, în timp ce se mișcă offline, poate înființa un contrarstrike.
  • Încercați să nu vă sprijiniți prea departe când ați izbucnit înapoi. Păstrați-vă umerii în linie cu șoldurile dvs., astfel încât sunteți stabili și echilibrați.
  • Imagine intitulată Do Escrima Pasul 5
    5. Mutați mai întâi piciorul cel mai apropiat, apoi glisați celălalt în loc pentru a vă deplasa lateral. Dacă doriți să vă deplasați în partea laterală, începeți mișcarea extinzând piciorul care este cel mai apropiat de direcția pe care doriți să o mutați. Apoi, glisați-vă celălalt picior în poziție, așa că sunteți într-o poziție stabilă. Continuați să vă îndreptați în aceeași direcție, astfel încât întotdeauna să vă confruntați cu adversarul.
  • De exemplu, dacă doriți să vă deplasați în dreapta, mutați mai întâi piciorul drept, apoi glisați piciorul stâng în poziție.
  • Evitați să săriți sau să săriți în lateral, ceea ce vă poate lăsa dezechilibrat și expus la o grevă de la un adversar.
  • Imagine denumită Escrima Pasul 6
    6. Shuffle piciorul din spate spre dreapta sau la stânga pentru a vă deplasa într-un model circular. Dacă doriți să vă deplasați într-o direcție circulară în jurul adversarului, începeți să amestecați piciorul opus direcției pe care doriți să o mutați, așa că este în spatele altui picior. Apoi, mutați celălalt picior în direcția pe care doriți să mergeți, astfel încât picioarele dvs. sunt din nou lățimea umărului. Mișcați în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers acelor de ceasornic prin amestecarea repetată în 1 direcție.
  • Trecerea într-un model circular este o modalitate bună de a forța un adversar să se adapteze la mișcările dvs., ceea ce poate determina oportunități izbitoare.
  • Este comună pentru 2 luptători escroma să danseze într-un cerc în timpul unei lupte sau o competiție.
  • Imagine denumită Escrima Pasul 7
    7. Practicarea se mișcă fără probleme pentru a vă îmbunătăți munca. Antrenează-ți modelele de mișcare de fiecare dată când practicați escrima. Concentrați-vă pe mișcarea fluidului și fără probleme pentru a construi memoria musculară și dezvoltarea unor modele de mișcare mai bune. Păstrați echilibrul și evitați mișcările dublu-pas sau folosirea mișcărilor choppy.
  • Este mai bine să vă mișcați fără probleme decât rapid. Pe măsură ce vă îmbunătățiți, veți obține mai repede, dar este important să vă concentrați asupra fundamentalelor pe măsură ce învățați arta.
  • Burghiile vă ajută să vă îmbunătățiți calendarul, așa că atunci când trebuie să utilizați abilitățile de luptă, veți putea reacționa rapid. Burghiele au, de asemenea, un risc mai mic de rănire decât sparring.
  • Metoda 2 din 3:
    Învățarea grevelor de bază
    1. Imagine denumită Escrima Pasul 8
    1. Țineți o sabie de antrenament, astfel încât al doilea articulat să se liniștească cu marginea. Dacă utilizați o sabie de antrenament escri, țineți-o de mâner cu mâna dvs. dominantă. Prinde mânerul, astfel încât marginea lamei liniștea cu al doilea argint al degetelor.
    • Căptușind marginea cu cel de-al doilea knuckle vă ajută să vă confruntați în direcția cea bună atunci când trimiteți greve.
    • Utilizați o sabie de antrenament din aluminiu cu o margine blunt pentru a practica în condiții de siguranță. Le puteți găsi la magazinele de aprovizionare cu arte marțiale sau comandându-le online.
  • Imagine intitulată Do Escrima Pasul 9
    2. Imaginați-vă cea de-a doua linie de articulație ca o margine lamă dacă utilizați un băț. Dacă utilizați un stick de luptă escroma, luați o aderență fermă de aproximativ 2-3 inci (5.1-7.6 cm) din partea de jos a stick-ului. Imaginați-vă linia formată de al doilea argint al degetelor dvs. ca partea din față a bastonului pentru o referință atunci când folosiți stick-ul.
  • Stickele de luptă escroma sunt utilizate în mod obișnuit pentru practică și concurență. Le puteți găsi la magazinele care vinde consumabile escroma sau comandându-le online.
  • Imagine denumită Escrima Pasul 10
    3. Păstrați mâna goală strânsă la piept pentru ao proteja. Țineți mâna goală împotriva sau în apropierea pieptului, așa că este în afara drumului. Evitați să vă atingeți sau să vă deplasați mâna departe de piept pentru a păstra accidental lovirea acestuia cu arma dvs. în timp ce practicați.
  • Dacă practicați cu un partener, menținându-vă mâna aproape de piept, se va asigura că nu l-au lovit accidental, de asemenea.
  • Imagine intitulată Do Escrima Pasul 11
    4. Faceți un model "X" pe măsură ce vă rotiți pentru a trimite marsii. Practicați mișcările în sus și în jos cu arma dvs. Imaginați-vă că faceți un model X pe măsură ce trimiteți greve diagonale. Trimiteți mai multe feluri pentru a vă face mișcările mai netede și lichide.
  • Păstrați-vă luminile luminoase la început și ridicați viteza pe măsură ce vă încălziți și obțineți mai confortabil.
  • Asigurați-vă că vă țineți strâns la arma dvs., astfel încât să nu plece din mână.
  • Imagine denumită Escrima Pasul 12
    5. Rotiți încheietura mâinii înainte ca și cum ați tăiat pentru a efectua o redonaj. O redonaj înseamnă "rotund" în limba spaniolă și se referă la o grevă de tăiere în escroma care implică o rotație circulară a armei tale. Pe măsură ce trimiteți o grevă Slashing, rotiți încheietura mâinii înainte să vă rotiți arma, astfel încât să se termine înapoi la punctul de plecare original.
  • O redonda vă permite să trimiteți mai multe greve rapid, deoarece nu trebuie să vă aduceți brațul înapoi pentru a muta arma în poziție. Poți pur și simplu să-ți rotești încheietura mâinii și să le ia din nou.
  • Practicați folosind redondas pentru a vă îmbunătăți viteza izbitoare.
  • Imagine intitulată Do Escrima Pasul 13
    6. Răsuciți încheietura mâinii, șoldului și umărului pentru a trimite o grevă Abanico. Un abanico, cunoscut și ca un Wittik, înseamnă "fan" și este o grevă rapidă. Țineți arma și ridicați brațul în fața dvs., astfel încât arma să fie paralelă cu pământul de deasupra umărului. În 1 mișcare, răsuciți încheietura mâinii și fixați-vă șoldul și umărul înainte pentru a trimite o grevă rapidă înainte de a vă întoarce arma la punctul de plecare.
  • Gândiți-vă să încercați să vă strângeți arma înainte cu o mișcare rapidă a încheieturii mâinii, adăugându-vă umărul și șoldul pentru mai multă putere.
  • Abanicos sunt utile dacă sunteți cu adevărat aproape de adversar.
  • Imagine intitulată Do Escrima Pasul 14
    7. Loviți cu fundul bastonului sau a sabiei pentru a trimite o grevă Puño. Puño înseamnă "hilt" sau "mâner" și se referă la o grevă care folosește capătul sau fundul armei dvs. Din poziția ta, ridică-ți brațul pentru a îndrepta fundul armei tale la adversarul tău. În 1 Swift, mișcarea de mișcare, trimiteți fundul armei înainte ca un ciocan pentru a trimite o grevă Puño. Apoi, reveniți la poziția dvs. de plecare.
  • O grevă Puño poate fi folosită pentru a viza un punct nervos în umăr sau un punct slab ca nasul unui adversar.
  • Imagine intitulată Do Escrima Pasul 15
    8. Deplasați-vă înainte sau înapoi la un unghi când trimiteți o grevă. Escrima folosește o mulțime de mișcări pentru a înființa greve și contrarike-uri, deci ori de câte ori trimiteți o grevă, asigurați-vă că vă mișcați. Deplasați-vă înainte sau înapoi, dar mutați offline, ceea ce înseamnă că nu vă aflați în fața adversarului dvs., pentru a evita grevele și pentru a stabili grevele potențiale ale dvs.
  • Stați în fața adversarului dvs. face mai ușor să vă atingă. Dacă continuați să vă mișcați într-un unghi, sunt forțați să continue să facă ajustări, ceea ce le poate face dificilă pentru a trimite o grevă bună.
  • Metoda 3 din 3:
    Îmbunătățirea capacității dvs
    1. Imagine intitulată Do Escrima Pasul 16
    1. Utilizați exercițiile zilnice cardio pentru a vă îmbunătăți condiționarea. Escrima este o artă marțială rapidă și fizică, deci este important să vă exercitați pentru a vă menține corpul în formă și capabil să efectuați mișcările. Du-te la alergare, înot, ciclism sau faceți o altă formă de exerciții cardiovasculare timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi pentru a vă construi condiționarea și rămâne în formă de luptă.
    • Dacă vă înfășurați sau obosiți repede, nu veți putea să vă antrenați la fel de mult, astfel încât să nu vă îmbunătățiți abilitățile escroma.
  • Imagine intitulată Do Escrima Pasul 17
    2. Lucrați cu un partener de instruire pentru a practica lovirea și blocarea. Găsiți un partener de antrenament și să le folosiți aceeași armă ca și dumneavoastră. Practicați trimiterea de lovituri unul la celălalt și blocarea grevelor. Începeți încet și construiți viteza pe măsură ce vă îmbunătățiți pentru a obține mai bine la izbitoare și blocare.
  • Lucrul cu un partener este o parte importantă de a vă construi abilitățile.
  • Asigurați-vă că începeți încet pentru a evita rănile majore, dar amintiți-vă, escrima este o artă de luptă, deci este posibil să ridicați câteva lovituri și vânătăi pe măsură ce practicați.
  • Imagine denumită Escrima Pasul 18
    3. Practicați pe un copac sau o pungă grea dacă nu aveți un partener. Dacă nu aveți un partener, găsiți un copac solid, stivă de anvelope sau o perforare grea. Utilizați-l pentru a vă practica mișcările și a lovi cu arma pentru a obține practici trimiterea de lovituri.
  • Asigurați-vă că lucrați mișcările pe măsură ce trimiteți greve.
  • Încercați să vă filmezi practicarea, astfel încât să puteți căuta greșeli și să vă îmbunătățiți practica.
  • Imagine denumită Escrima Pasul 19
    4. Tren cu 2 bastoane pentru a lucra la tehnici mai avansate. Pe măsură ce vă îmbunătățiți abilitățile escroma, încercați să adăugați într-un al doilea stick când vă practicați. Lucrați la grevele, blocurile și mișcările dvs. cu o provocare suplimentară de 2 bastoane pentru a obține mai confortabil.
  • Multe concursuri escroma permit sau necesită 2 bastoane pentru a concura.
  • Asigurați-vă că vă simțiți confortabil să lucrați cu 1 stick înainte de a încerca să utilizați 2.
  • Imagine denumită Escrima Pasul 20
    5. Alăturați-vă unei școli escroma pentru a învăța de la practicanții principali. Căutați online pentru o școală de arte marțiale care învață escrima în zona dvs. Vizitați școala și înscrieți-vă pentru a începe să luați cursuri și să lucrați cu maeștri care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți tehnica și capacitatea.
  • Cea mai bună modalitate de a face îmbunătățiri reale și de a stăpâni o abilitate este de a lucra cu un maestru.
  • Imagine intitulată Do Escrima Pasul 21
    6. Concurează într-un concurs escroma pentru a vă testa abilitățile. Dacă ați practicat Escrima pentru o vreme și doriți să vă testați abilitățile și să aflați cum este să intrați într-o luptă escroma, să vă uitați online pentru o competiție în zona dvs. și să vă înscrieți! Concurează în competiții pentru a vă învăța punctele forte și punctele slabe, astfel încât să vă puteți îmbunătăți în calitate de practicant.
  • Dacă vă antrenați la o școală escroma, aceștia pot pune o competiție sau știu unde puteți concura într-una.
  • sfaturi

    Cel mai bun mod de a vă îmbunătăți abilitățile nu este un secret: practică, practică, practică!
  • Deși escrima se concentrează în principal pe lupta cu arme, veți fi, de asemenea, instruiți să luptați fără o armă ca o ultimă soluție.
  • Unii oameni spun că, înainte ca spaniolul să vină în Filipine, nu a existat un nume pentru acest stil de arte marțiale. "Escroma" este un cuvânt spaniol pentru "încăierare" sau "Fencing," și "Arnis" sau "Arnes" este un cuvânt spaniol pentru "armură." "Kali" Se spune că este un vechi cuvânt filipino care se referă la lamele.
  • Avertizări

    Evitați armele Swinging prea repede dacă sunteți noi în escriu, astfel încât să nu vă răniți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar