Cum sa faci taekwondo

Caracterul titular în Karate Kid (1984) învață artele marțiale pentru a lupta împotriva agresiilor și pentru a-și apăra familia. În cele din urmă, el învață că luptele nu este răspunsul și că restrângerea este cheia vieții. Acesta este unul dintre scopurile centrale ale stilului de arte marțiale coreene cunoscut sub numele de Taekwondo. Practicanții săi sunt disciplinați și respectați cu strictețe principiile filosofice Taekwondo, derivate din credințele budiste, confucian și taoiste. Pentru a "face taekwondo", trebuie să studiezi principiile sale filosofice, să te potrivești, să înveți tehnicile sale de luptă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Studierea filozofiei Taekwondo
  1. Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 1
1. Să înțeleagă influențele religioase și filosofice ale lui Taekwondo. Budismul, confucianismul și taoismul sunt principalele influențe ale Taekwondo. Fiecare dintre aceste religii învață pe oameni să fie altruist, să-i ajute pe semenii lor și să evite conflictul inutil.
  • Budismul coreean este o tulpină a tradiției Mahayana și datează din secolul al IV-lea. Subliniază o contemplare atentă și recunoașterea suferinței. Insistența budistă asupra non-violenței este probabil influența cea mai profundă asupra taekwondo.
  • Confucianismul și-a făcut drumul în Coreea treptat în jurul secolului al III-lea î.en. Confucianismul este adesea considerat a fi ca un sistem etic și filosofic mai mult decât o religie. Principalele sale principale accentuează importanța familiei și a respectului față de ceilalți. Stresul asupra respectului în Taekwondo, în parte, datorează confucianismului.
  • Taoismul a avut cea mai mică influență asupra Coreei și Taekwondo din cele trei sisteme intelectuale. Sa răspândit prima dată în Coreea în jurul secolului al VIII-lea. Cu toate acestea, respectul său pentru natura și concentrarea asupra meditației gânditoare au influențat și reafirmat principiile de bază în Taekwondo.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 2
    2. Aflați cele 5 tenete din Taekwondo. Ele sunt curtoazie (YOi), integritate (Yom Chi), perseverență (în NAE), auto-control (Guk Gi) și Spirit Indomitable (Baekjul Boolgool). Artiștii martori profesioniști Taekwondo iau aceste principii foarte serios.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 3
    3. Eliminați-vă sentimentul de disciplină. Disciplina înseamnă practicarea meseriei dvs. în mod constant, dar înseamnă, de asemenea, folosind tehnicile dvs. de artă marțială în situațiile care îl cheamă. Nu fi rapid să lupți. Găsiți mijloace non-violente pentru a rezolva conflictele.
  • Cu adevărat marele artiști marital Taekwondo sunt dedicați practicii lor. Ei își practică tehnicile și studiază filosofiile asiatice într-o bază regulată, dacă nu zilnic,. Dacă doriți să fiți un mare artist marțial taekwondo, va trebui să arătați același nivel de dedicare.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 4
    4. Evitați distragerile. Taekwondo îi învață practicanții să evite idleness, care pâine plictisește și dispreț. Au obiective pentru tine și persevere în aceste obiective.
  • Găsiți obiective care beneficiază de tine și de comunitatea dvs. ca un întreg. În timp ce Taekwondo nu este o mișcare evanghelică, îi încurajează pe practicanții săi să stabilească un bun exemplu pentru alții și să-și poată răspândi mesajul de disciplină și pace.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 5
    5. Dezvoltați-vă manierele. Taekwondo vă învață să evitați conflictul ori de câte ori este posibil. Acest lucru începe cu manierele tale. Dacă introduceți o situație și insultați imediat pe cineva, veți invita conflictul. Fii calm și respectuos pentru toată lumea. Curtoazie și respectul reciproc sunt principiile centrale ale Taekwondo.
  • Metoda 2 din 3:
    Pregătiți-vă corpul
    1. Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 6
    1. Întotdeauna încălziți-vă. Înainte de a începe antrenamentul, începeți cu exerciții de bază de încălzire. Trebuie să obțineți sânge care curge pe membrele și mușchii, astfel încât să poată fi în formă de vârf. Jump-Roping este una dintre cele mai bune modalități de a vă încălzi, deoarece crește și stamina ta. Alte exerciții includ alpiniștii de munte, împușcături de ghemuite și alergând în poziție.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 7
    2. Întinde. Taekwondo este despre a-ți lua corpul la nivelul următor. Pentru a putea efectua multe arte marțiale se mișcă corect, trebuie să fii foarte flexibil și limpezi. Încercarea de a efectua o lovitură de mare fără întindere va duce cel mai probabil la mușchii trași, care vă vor împiedica capacitatea de a vă îmbunătăți.
  • Partea principală a corpului tău la întindere sunt șirurile de șuncă. Deoarece Taekwondo se concentrează în primul rând pe picioare, veți dori să fiți cel mai flexibil acolo. Atingeți degetele de la picioare și țineți-o timp de cel puțin 1 minut. Apoi treceți la celălalt corp inferior se întinde ca se întinde în picioare, întinderi de vițel în picioare, rotații de unghi și se întinde picioarele încrucișate. Încheiați cu miezul și corpul superior se întinde ca roluri de antebraț, se întinde pe triceps, întinderi de umăr posterioare și întinderi laterale.
  • Întindeți zilnic. Dacă treceți de multe ori zile, mușchii dvs. se vor contracta și își pierd elasticitatea. Chiar dacă nu mergeți la sala de sport sau Dojang (numele coreean pentru o școală Tae Kwan) în fiecare zi, asigurați-vă că ați luat 15 minute la domiciliu și întindeți-vă brațele, picioarele și miezul.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 8
    3. Fiți din punct de vedere fizic. Artele marțiale necesită același nivel de fitness ca orice alt sport. Pentru a se potrivi, trebuie să vă concentrați pe corpul inferior, miezul și mușchii corpului superior. Există o mulțime de exerciții diferite pe care le puteți face, dar doriți să alegeți acele exerciții care replică mișcările efectuate în Taekwondo.
  • Pentru exercițiile fizice, se ridică vițelul, exercițiile Hamstring, salturile laterale, exercițiile de extensie a piciorului, presele de picior și împingările ghemuite.
  • Pentru a-ți exercita miezul, dă biciclete, frică invers, ridică picioare, exerciții de planificare, răsturnări rusești și sit-up-uri normale.
  • Pentru a vă întări corpul superior, faceți trageri, împingeri, prese de bancă, buclele bicep, Flys Dumbbell, și piept dips.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 9
    4. Aveți grijă de corpul vostru. Taekwondo este un sport de contact și se întâmplă leziuni. La primul semn de disconfort, opriți-vă și tindeți la mușchii dvs. Nu practicați în timp ce vă răniți. Nu concurați în timp ce răniți. Taekwondo poate provoca haos pe articulațiile musculare. După atâtea sari, lovituri și lovituri, genunchii, șoldurile, coatele și umerii pot deveni din ce în ce mai susceptibile de a purta și lacrima.
  • Cea mai bună modalitate de a avea grijă de orice tulpină musculară este de a observa orezul: odihnă, gheață, comprimare și altitudine.
  • Metoda 3 din 3:
    Învățarea tehnicilor Taekwondo
    1. Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 10
    1. Găsiți o academie cu un artist martial taekwondo calificat. Pentru o educație artistică marțială adecvată, găsiți un antrenor sau un instructor calificat.
    • Faceți-vă cercetările pe instructor. Obțineți referințe și verificați site-ul său social media. De multe ori, puteți obține o idee bună despre modul în care "intens" un instructor Taekwondo se va baza pe prezența lor online. Verificați Yelp.com și alte site-uri online în care părinții și studenții pot posta comentarii despre o școală Taekwondo și instructorii săi. Taekwondo ar trebui să fie o artă marțială pașnică, defensivă.
    • Asigurați-vă că instructorul este certificat World Taekwondo (WTF) în Taekwondo.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 11
    2. Aflați cum să plecați. Primul lucru pe care să-l înveți când începeți Taekwondo este arcul. Arcul este un salut respectabil pentru profesorul și adversarul tău. Aceasta reafirmă ideea că Taekwondo este o practică disciplinată și respectuoasă.
  • Stați încă pe pământ cu picioarele apropiate și tocurile dvs. atingând.Strângeți pumnii în fața corpului dvs. și apoi deschideți brațele. Trebuie să faceți acest lucru când auziți comanda "Charyeot" (차렷).
  • Înclinați înainte când auziți comanda "Gyeongnye"(경례).
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 12
    3. Aflați limba. Instructorii și alții din comunitatea Taekwondo folosesc nume specifice pentru poziții și mișcări. Fiecare tehnică nume propriu. Unele locuri folosesc numele coreean original și alții adoptă un echivalent în limba engleză.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 13
    4. Lucrați pe munca dvs. Una dintre cele mai importante abilități pe care un artist marțial are nevoie de maestru este munca lor. Stați în fața unei oglinzi și practicați schimbarea picioarelor înainte și înapoi și de la o parte la alta. Asigurați-vă că luați pași comprimați rapid, spre deosebire de pașii lungi și lenți. Când într-un meci real, adversarul dvs. va căuta deficiențe și mișcări lungi și lente este o dipsaway moartă.
  • Când vă simțiți confortabil cu picioarele dvs., aruncați-vă în unele falsuri. Schimbați greutatea într-o singură direcție și apoi treceți rapid în direcția opusă. Când adversarul dvs. se uită la mișcarea dvs., această ușoară schimbare poate face o mare diferență. După ce ați stăpânit falsiile, încercați câteva lovituri. Toate mișcările ar trebui să fie fluide și rapide.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 14
    5. Învață să lovești corect. Taekwondo este situat în afară de alte forme ale artelor marțiale, datorită accentului asupra forței de muncă și a loviturilor de muncă. Pentru a lovi cu piciorul în mod corespunzător, trebuie să acordați o atenție deosebită ambelor picioare. Un picior va fi pentru izbitoare. Trebuie să aveți un scop excelent, să urmăriți și puterea, dar dacă celălalt picior nu oferă baza necesară, lovitura dvs. va fi ineficientă. Asigurați-vă că piciorul dvs. non-kicking este amplasat ferm. Trebuie să puteți echilibra pe acel picior și să schimbați echilibrul în timp ce loviți.
  • Practicați-vă pe un picior în fața unei oglinzi. Țineți poziția pentru 1 minut. Apoi, extindeți-vă celălalt picior în măsura în care puteți - fie înainte, înapoi, sau în partea laterală. Țineți poziția pentru 1 minut. Apoi comutați picioarele. Echilibrați pe celălalt picior și extindeți celălalt în măsura în care puteți. Țineți-o pentru aceeași perioadă de timp. Un mare artist Taekwondo trebuie să aibă capacitatea de a lovi cu ambele picioare, ceea ce necesită un echilibru excelent cu ambele picioare.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 15
    6. Învață să pui corect. În timp ce Taekwondo subliniază munca piciorului, trebuie să învățați cum să vă loviți corect. Țineți întotdeauna degetul mare în afara mâinii. Dacă vă puneți degetul mare în interior, împotriva palmei și apoi faceți contact, riscul de a vă rupe degetul mare.
  • Ca și cu picioarele, trebuie să vă acordați atenție bazei dvs. Cei mai mulți artiști marțiali vă vor spune că puterea reală din spatele unui mare pumn nu este neapărat forța brațului, ci piciorul și puterea nucleului. Pe măsură ce vă aruncați pumnul, asigurați-vă că ați stabilit o bază solidă cu picioarele și răsuciți-vă miezul în tandem, adăugând o forță suplimentară în spatele brațului.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 16
    7. Practicați tehnicile țintă. Toată lumea vrea să spargă plăcile în prima zi a practicii Taekwondo, dar este nevoie de timp, răbdare și practică să facă acest lucru. Trebuie să vă concentrați asupra locului exact pe care intenționați să îl atingeți. Apoi loviți și urmați. Practicați-vă formularul și tehnica în afara clasei (dacă luați unul). Adresați-vă unui prieten să dețină o bord pentru dvs. Fie doar a lovit bordul și ai prietenul tău să-l tragă înapoi în ultima secundă sau încearcă de fapt să o spargi.
  • Atârnă o placă de lovire atașată la o coardă de bungie de la tavan și practică lovind sau lovind-o într-un anumit loc. Nu o vei sparge, pentru că se va recuza și se va schimba în jur, dar veți putea să vă perfecționați acuratețea și să vă măriți puterea.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 17
    8. Studiu și practică tehnicile de autoapărare. Atât de mult din Taekwondo este despre menținerea păcii. Unii spun chiar că Taekwondo este sinonim cu autoapărarea. Există numeroase strategii de auto-apărare pe care ar trebui să le practice.
  • Dacă cineva te are într-o "îmbrățișare de urs" din spate și brațele tale sunt imobilizate, stomp pe piciorul atacatorului pentru a-l distrage și apoi a pasi înapoi alinierea șoldurilor lângă el și apoi îndoiți repede. Acest lucru ar trebui să spargă testarea atacatorului peste tine și chiar să le răsturnați, oferindu-vă timp să scăpați sau să vă pregătiți să luptați.
  • Dacă atacatorul dvs. vă are lângă încheietura mâinii, începeți cu o lovitură frontală la corp sau la înghițiți și apoi întoarceți încheietura mâinii până când degetul și degetele ale atacatorului vă confruntă cu tine. Atragerea atacatorului va fi slăbită în acest unghi și ar trebui să vă îndepărtați cu ușurință.
  • Există numeroase alte tehnici de autoapărare pe care un profesor taekwondo vă poate arăta. "Urs-îmbrățișări" și apucarea mâinii sunt doar două dintre cele mai comune situații de autoapărare.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 18
    9. Maestre-ți formularele. Formulare, cunoscute și ca "Hyungs" În coreeană, sunt seturi de manevre ofensive și defensive efectuate pe adversari imaginari. Ele sunt, în principiu, arte marțiale coregrafice se mișcă că oamenii folosesc pentru a practica tehnici de bază și tranziții. La majoritatea Taekwondo Dojangs, va trebui să arătați mastery de mai multe formulare înainte de a vă putea desfășura în etapa următoare sau să primiți centura următoare.formează
  • Amintiți-vă că formularele sunt despre formular. Asigurați-vă că nu vă deplasați pur și simplu de la o mișcare la alta. Acordați o atenție deosebită piciorului și mișcărilor brațului și picioarelor.
  • Imagine intitulată Do Taekwondo Pasul 19
    10. Spar. Odată ce ați obținut un grad de masterat, veți putea începe să începeți. Găsiți un partener, care a obținut un nivel similar de formare. Ar trebui să vă spargeți într-un cadru controlat și sigur. La început, Sparring va fi ca și cum ați practica formularele cu o altă persoană. Mai târziu, veți sparge cu adevărat. Acest lucru vă va implica atacul reciproc și va compensa mișcările celorlalți.
  • 11. Aflați cum să loviți și să vă lovițikicks și Lovi cu pumnul
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar