Cum să bateți o persoană mai puternică într-o luptă

În timp ce nu ar trebui niciodată să atașați fizic o altă persoană, vă puteți găsi într-o situație în care trebuie să învingeți pe cineva mai puternic decât tine. Pentru unii oameni, ideea de a fi implicată într-o luptă poate fi terifiabilă. Cu toate acestea, dacă sunteți forțat într-o situație în care trebuie să vă apărați, există tehnici și strategii pe care le puteți angaja pentru a vă învinge atacatorul dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Apărarea de un atac
  1. Imagine intitulată Lupta Pasul 2
1. Ataca gâtul lor cu greve și sufocuri. Gâtul este un punct slab în corpul unei persoane. Când vă apărați, atacați gâtul prin perforarea sau lovirea ei. Dacă sunteți în măsură să vă aduceți brațul complet în jurul gâtului, puteți aplica presiuni asupra arterei lor carotide pentru a induce inconștiență. Această arteră poate fi găsită pe ambele părți ale gâtului și necesită doar 11 kilograme de presiune pentru a se închide.
  • Ciupind artera carotidă oprește sângele oxigenate să meargă la creier și ar putea provoca daune cerebrale dacă este ținută prea lungă.
  • Puteți folosi mâinile, coatele, picioarele sau antebrațele pentru a ataca gâtul puternic al persoanelor.
  • Dacă vă aflați în spatele lor, folosind un choke goală din spate poate provoca rapid inconștiență. Citit Do-a-dormitor-choke-hold Pentru a afla cum să faci asta.
Sfat de experți
Adrian Tandez

Adrian Tandez

Autonomia Traineradrian Tandez este fondatorul și instructorul de cap al Academiei Tandez, un centru de instruire de autoapărare la munte, California. Instruit sub artistul marțial Dan Inosanto, Adrian este un instructor certificat în Bruce Lee Jeet Kune Do, Arte Marțiale Filipine și Silat. Adrian are peste 25 de ani de experiență de instruire de auto-apărare.
Adrian Tandez
Adrian Tandez
Auto-apărător de apărare

Expertul nostru este de acord: În Jeet Kune face, cele patru ținte primare pentru unde ne lovesc sunt ochii, gâtul, înghițitatea și genunchii. Aceste obiective sunt de fapt ilegale în sport, dar de aceea sunt atât de eficiente pentru autoapărare - acolo unde veți provoca cele mai multe daune.

  • Imagine cu titlul de luptă Pasul 18
    2. Loviți-i în gaură. În timp ce acest lucru tinde să fie mai eficient atunci când se ocupă de un adversar de sex masculin, loviți pe cineva indiferent de sex în Groin, vă va incapaci temporar, făcându-l o mare strategie atunci când vă apărăm. Asigurați-vă că sunteți destul de aproape pentru a le face contact curat și nu ezitați.
  • A face o lovitură de fotbal în picioare între picioarele lor este cea mai bună modalitate de a lovi inghinalul.
  • Se amestecă în atacuri la înghițite cu greve în alte părți ale corpului lor, astfel încât le prinde din gardă.
  • Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 3
    3. Du-te sau bate ochii lor. Gougele de ochi și poke-urile pot împiedica capacitatea de a vedea o persoană, iar gougele de ochi mai severe pot provoca orbire permanentă sau moarte. Dacă vă luptați împotriva unui atacator, apăsați degetul mare împotriva suprafeței globului lor.
  • Efectuați numai acest atac dacă vă aflați într-o situație gravă. Ați putea ucide pe cineva prin efectuarea unui gouge ochi.
  • Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 4
    4. Ataca articulațiile lor pentru a-și elimina mobilitatea. Locuri ca cotul, gleznele și genunchii sunt părți vulnerabile ale corpului. Fiecare articulație are o serie de mobilitate și se va rupe sau se strâmtoare dacă se trase sau împinse în direcția opusă.
  • Ataca partea moale în spatele genunchiului sau face o lovitură de lovitură cu fundul piciorului pe genunchi pentru a le incapaca.
  • Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 5
    5. Utilizați o armă pentru a neutraliza adversarul. Încercați să găsiți lucruri în jurul dvs. că ați putea să vă mișcați la atacator, ca o mătură, o cărămidă sau o sticlă. Orice obiect din vecinătatea dvs. este suficient de greu pentru a sparge pielea poate fi folosit.
  • Folosirea unei arme poate purta timpi de închisoare mai grele dacă sunteți condamnat pentru asalt.
  • Aveți grijă atunci când ajungeți la o armă. Poate escalada situația, iar adversarul dvs. poate să ia, de asemenea, o armă în represalii sau poate lua arma departe de tine.
  • Metoda 2 din 4:
    Folosind puterea lor împotriva lor
    1. Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 6
    1. Utilizați tactica Jiu-Jitsu braziliană. Jiu-Jitsu brazilian este o artă marțială care a fost dezvoltată de familia Gracie din Brazilia. Aceasta încorporează aspecte ale japonezului Jiu Jitsu și Judo. Este o artă marțială grappling care se concentrează pe șezlonguri și încuietori de îmbinare. A fost dezvoltat pentru prima dată ca o metodă pentru luptătorii mai mici pentru a învinge adversarii mai mari și vă poate ajuta să bateți pe cineva mai puternic decât tine.
    • Jiu-Jitsu brazilian reduce, de asemenea, stresul.
    • În plus față de a fi o tactică de autoapărare, Jiu-Jitsu brazilian mărește mobilitatea, agilitatea și flexibilitatea.
    • Helio Gracie a dezvoltat Jiu-Jitsu brazilian ca o modalitate de a-și învinge frații mai mari, mai mari pe covor.
  • Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 7
    2. Utilizați impulsul și dimensiunea lor împotriva lor. Arta lui Judo folosește impulsul adversarilor și dimensiunea împotriva lor sub formă de aruncări. Chiar dacă adversarul tău poate fi mai mare, nu înseamnă că sunt imuni să fie aruncați. Gândiți-vă la modalități de a-și folosi dimensiunea în avantajul dvs. De exemplu, în loc să le întâlnim cu fața, încercați să vă declanșați picioarele în timp ce vă taxează.
  • Judo folosește echilibrul și pârghia mai degrabă decât puterea brută pentru a arunca adversarul pe teren.
  • Puteți incapata o persoană puternică cu o singură aruncare. În competiție, acest lucru este cunoscut ca un IPPON.
  • Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 8
    3. Să-și poarte cardio-ul prin șederea evazivă. Rezistența și mobilitatea unei persoane puternice pot fi afectate negativ de masa lor musculară. Din acest motiv, puteți rămâne mobil și evaziv pe măsură ce se obosesc. Odată ce sunt, puteți profita de ei.
  • Feentarea sau falsificarea pumnilor poate provoca reacția adversarului. Continuați să vă mișcați în jurul lor lateral și să încercați să rămâneți din calea grevelor lor. Fă-i să leagă și să rămână cât mai mult posibil.
  • Nu intrați într-o bătaie cu cineva mai puternic decât tine. O singură lovitură vă poate bate inconștient, așa că asigurați-vă că păstrați fotografii cu jabs și nu încercați niciodată să nu lăsați pumnul pentru a le pune cu ei.
  • Metoda 3 din 4:
    Construirea puterii fizice
    1. Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 9
    1. Du-te la sala de gimnastică și obțineți în formă fizică bună. În timp ce tehnica superioară vă poate oferi abilitatea de a bate un adversar mai mare, având o bună stare fizică este, de asemenea, critică. Asigurați-vă că greutatea de greutate pentru a vă construi mușchiul. Lucrați pe cardio și rezistența dvs. făcând exerciții, alergare, înot sau ciclism. Dacă vă aflați într-o luptă prelungită, este important să aveți rezistența pentru a vă depăși adversarul.
    • Construirea mușchilor și a forței de construcție sunt două lucruri diferite. Concentrați-vă asupra forței de construcție, făcând o cantitate mai mare de repetări cu o greutate mai mică.
    • 10-15 repetări pe set este un bun punct de plecare pentru cei care încearcă să construiască forța.
    • Citește cum să Bench-Press, Do-bicep-bucle, și do-a-squat pentru a afla cele mai frecvente exerciții de construcție a forței.
  • Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 10
    2. Fă exercițiul calisthenic pe timpul liber. Exercițiul calisthenic este un exercițiu care este efectuat fără echipamente de gimnastică și folosește propria dvs. greutate corporală ca rezistență. Aceasta este o mare alternativă pentru cei care nu pot ajunge la sala de gimnastică sau doresc să devină mai puternici în timp ce sunt acasă. Încercați să forați și să vă lanțați exercițiul calist împreună pentru a rezolva simultan cardio-ul și rezistența dvs.
  • Exercițiul calisthenic mărește mușchiul dvs. slab și îmbunătățește mobilitatea, flexibilitatea și forța.
  • Unele dintre cele mai frecvente exerciții includ trageți UPS, Squats, Ups, Lunges și Frunches.
  • Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 11
    3. Rămân activi fizic sau se alăture unei echipe sportive. Starea fizic activă sau aderarea la o echipă sportivă vă va asigura că mențineți sănătatea bună, dotarea cu instrumentele pentru a învinge un om puternic. Făcând acest lucru împreună cu lucrul, vă va permite să fiți suficient de fizic pentru a bate o persoană puternică.
  • A face o activitate fizică sau participarea la o echipă sportivă se poate lăuda cu o varietate de alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi un sistem cardiovascular îmbunătățit și poate preveni bolile cronice cum ar fi cancerul, diabetul și hipertensiunea arterială.
  • Fiind într-o echipă vă poate motiva mai departe decât dacă ați lucra singur.
  • Unele activități fizice includ alpinism, dans sau drumeții.
  • Vă puteți alătura unui baseball comunitar sau a echipei de fotbal de pavilion pentru a rămâne activ.
  • Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 12
    4. Consultați un antrenor personal. Dacă sunteți total nou de a lucra, un formator personal vă poate ajuta să vă dezvoltați un program de formare semnificativ. Mulți formatori personali s-au antrenat de ani de zile și au cunoștințe asupra unei varietăți de diferite tipuri de antrenamente.
  • Un antrenor fizic poate, de asemenea, să vă dea un regim alimentar mai bun, astfel încât să puteți construi rezistență și să măriți cât de multă energie aveți atunci când lucrați.
  • Metoda 4 din 4:
    Învățați să vă apărați
    1. Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 13
    1. Tren într-o disciplină de artă marțială izbitoare. Izbitoare este arta de a percepe și a lovi adversarul tău. Pentru a concura cu persoana puternică față în față, va trebui să dezvoltați abilități izbitoare. Găsiți o sală de gimnastică locală și discutați cu instructorul despre luarea de cursuri.
    • Cele mai populare și mai eficiente arte izbitoare includ boxul american, Kickboxing Muay Thai și Karate.
    • Când luptați cu o persoană puternică, utilizați viteza în avantajul dvs. Încercați să evitați loviturile lor fără a fi lovit.
    • Nu credeți că puteți deveni eficient la izbitoare sau la orice artă marțială, fără a merge la o sală de gimnastică oficială. Muy Thai, de exemplu, a fost dezvoltat timp de câteva sute de ani și necesită o cantitate imensă de îndemânare.
  • Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 14
    2. Aflați cum să vă grăbiți dacă lupta se duce la sol. Multe lupte se termină pe teren sau într-o situație de luptă sau luptă. Acest lucru poate reprezenta un dezavantaj evident dacă concurează împotriva unei persoane puternice. Dacă sunteți în stare să învățați cum să vă grăbiți totuși, veți avea avantajul împotriva unei persoane care este neinstruită în orice artă grappling.
  • Artele populare de luptă includ lupte, greco romană, judo și brazilian jiu-jitsu.
  • Mergând la pământ poate fi chiar o situație mai bună dacă puteți obține controlul superior sau adversarul dvs. este eficient la izbitoare.
  • "Rolling" sau practica de grappling este cea mai bună modalitate de a obține experiență. Luați toate ocaziile de a lupta cu cineva mai mare și mai bun decât dvs. când participați la clasa dvs.
  • Odată ce ați antrenat și a rafinat tehnica, sparring vă va oferi o experiență reală dacă intrați într-o luptă.
  • Imaginea intitulată bate un om puternic Pasul 15
    3. Vizionați videoclipuri instructive despre cum să vă apărați. În timp ce nu ar putea înlocui niciodată o pregătire reală și sparring, videoclipurile instructive vă pot oferi o privire în moduri diferite pe care le puteți proteja de o persoană puternică. Dacă nu vă puteți permite o clasă sau nu există una în zona dvs., aceasta ar putea fi o alternativă.
  • Nu vă bazați pe videoclipuri de instrucțiuni înainte de a încerca să bateți o persoană puternică.
  • Asigurați-vă că ați verificat evaluările de pe videoclipul de instrucțiuni înainte de ao achiziționa, astfel încât să știți că alții au găsit-o eficient.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Efectuarea unor astfel de mișcări pot fi fatale. Utilizați-le numai dacă vă apărați de un atac care amenință viața.
  • Assaultând pe cineva este o crimă gravă și poate duce la închisoare.
  • Dacă aveți în pericol să intrați într-o altercație fizică, contactați întotdeauna autoritățile.
  • Cea mai bună modalitate de a rămâne în siguranță într-o luptă este să fugiți sau să evitați situația.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar