Cum să faceți tai sabaki (schimbarea corpului artelor marțiale)

Cum să efectuați Tai Sabaki. Artiștii marțiali pot ieși din linia de atac utilizând tehnicile Tai Sabaki. Acesta este un ghid general care poate fi folosit cu multe stiluri, cum ar fi karate, aikido sau jujitsu. Explicația va fi pe Hanmi, Irimi, Issoku Irimi, Tenkai, Tenkan, Irimi Tenkan & Hanta Tenkan. În scopul înțelegerii ușoare, toată tehnica va începe de la Migi Hanmi (poziția dreaptă dreaptă) și artistul marțial se presupune că se confruntă cu nordul. Pentru sensul termenilor utilizați, consultați coloana Sfaturi.

Pași

  1. Imagine intitulată Do Tai Sabaki (Schimbarea corpului artelor marțiale) Pasul 1
1. Irimi (în mișcare). De la Migi Hanmi, glisați piciorul din față în diagonală (aproximativ 40 de grade la dreapta). Aduceți-vă piciorul înapoi pentru a vă relua poziția. Piciorul stâng va fi în continuare la partea din spate a piciorului drept.
  • Imagine intitulată Do Tai Sabaki (Schimbarea corpului artelor marțiale) Pasul 2
    2. Issoku Irimi (trecerea prin). De la Migi Hanmi, treci prin piciorul din spate, în diagonală de pe linia de atac. Piciorul din spate va deveni acum piciorul tău din față. Aduceți celălalt picior în spate pentru a vă relua poziția. Când ați terminat mișcarea, ar fi trebuit să vă schimbați poziția la Hidari Hanmi.
  • Imagine intitulată Do Tai Sabaki (Schimbarea corpului artelor marțiale) Pasul 3
    3. Tenkai (pivot). De la Migi Hanmi, pivotați la 180 de grade pe bilele picioarelor dvs. pentru a ajunge în față cu direcția opusă. Dacă în poziția de plecare, vă confruntați cu nordul Migi Hanmi, când ați terminat mișcarea, vă veți confrunta spre sud și veți fi în Hidari Hanmi.
  • Imagine intitulată Do Tai Sabaki (Schimbarea corpului artelor marțiale) Pasul 4
    4. Tenkan (rotire). De la Migi Hanmi, pas ușor înainte și de pe linia de atac cu piciorul din față. Întoarceți-vă în direcția din spate 180 de grade, aducând celălalt picior în spate. Acum vă veți confrunta cu sud și încă în poziția Migi Hanmi.
  • Imagine intitulată Do Tai Sabaki (Schimbarea corpului artelor marțiale) Pasul 5
    5. Irimi Tenkan (pas prin intermediul și rândul său). (Această mișcare este, de asemenea, cunoscută sub numele de "Kaien") De la Migi Hanmi, efectuați Issoku Irimi, adică pasul cu piciorul din spate. Apoi pivotarea pe mingea noului picior frontal, întoarceți 180 de grade în direcția spatelui. Acum ar trebui să vă îndreptați în direcția opusă și în poziția opusă (Hidari Hanmi) până când ați început.
  • Imagine intitulată Do Tai Sabaki (Schimbarea corpului artelor marțiale) Pasul 6
    6. Hanta Tenkan (pas prin și jumătate de turn). De la Migi Hanmi, efectuați Issoku Irimi care este trecând cu piciorul din spate. Pivotați-vă pe mingea piciorului din față (piciorul stâng), apoi întoarceți-vă ca și cum ați efectua un tenkan, dar numai 90 de grade (în dreapta). Spatele dvs. ar trebui să se confrunte spre vest și ar trebui să vă îndreptați în partea laterală a direcției originale (corpul dvs. din față se va îndrepta spre est) în Hidari Hanmi (care este poziția opusă la momentul în care ați început).
  • Imagine intitulată Do Tai Sabaki (Schimbarea corpului artelor marțiale) Pasul 7
    7. Practicați Tai Sabaki de multe ori pentru a face mișcările a doua natură.
  • sfaturi

    Hidari Hanmi = Este oglinda lui Migi Hanmi, care este o poziție gata sau de luptă, prin care piciorul stâng este în față și piciorul drept este în spatele piciorului stâng.
  • Beneficiile Tai Sabaki: Dacă sunteți bine versat în Tai Sabaki, puteți evita să fiți lovit fără a fi nevoie de blocare cu mâna ta. De asemenea, puteți evita sau evita un atac de sabie.
  • Migi Hanmi = Este o poziție gata sau de luptă, prin care piciorul drept este în față, iar piciorul stâng se află în spatele piciorului drept. Ca o analogie, este mai mult sau mai puțin similar cu o poziție de luptă, o poziție mică sau o poziție de Sanchin în Karate.
  • Avertizări

    Nu se bazează niciodată pe deplin pentru a împiedica un atac.
  • Ar trebui să vă întindeți întotdeauna înainte de a efectua oricare dintre aceste mișcări.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar