Cum să concurezi și să reușești în turneele de arte marțiale

Sportul și practica artelor marțiale sunt atât de în creștere în popularitate din întreaga lume. Cu toți artiștii marțiali acolo, nu este de mirare de ce oamenii se bucură de aspectul competiției de arte marțiale sportive! Dacă sunteți un artist marțial, puteți concura la turnee și faceți un nume în lumea artelor marțiale.Datorită abundenței informațiilor despre turneele de arte marțiale din America de Nord, acest articol se va concentra în primul rând pe cei din această regiune. De asemenea, acest articol se va concentra mai mult pe tipurile de turnee pe care artiști Karate, Tae Kwon, și Kung Fu participă, mai degrabă decât turnee în stil UFC sau luptă.

Pași

Partea 1 din 4:
Cunoașterea bazei de bază
  1. Imagine intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 1
1. Găsiți un turneu care vă convine. Există tone de turnee acolo, deci trebuie să vă restrângeți un pic de căutare.
  • Alegeți tipul de arte marțiale pentru dvs. Unele sunt turnee deschise, care permit toate formele de arte marțiale, precum și XMA (arte marțiale extreme) să concureze, în diviziuni separate pentru fiecare eveniment. Există turnee în mod special pentru grappling sau entuziaști sparring și turnee pentru un singur stil de arte marțiale (de ex. Un turneu Kung Fu vs. Un turneu deschis de arte marțiale).
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 2
    2. Cunoașteți echipamentul dvs. Înainte de a lupta, asigurați-vă că purtați toată protecția adecvată cerută de turneu. Mai mult, fiecare turneu va necesita cel puțin un gura și un fel de protecție a mâinilor, și poate necesita, de asemenea, oricare dintre următoarele: Protecția împotriva înghețului, plăcuțele de picior, capacul, tampoanele de șaibă, o mască de gardă completă sau o masă completă. Dacă nu aveți niciunul dintre aceste echipamente, împrumutați de la un prieten. Asigurați-vă că se potrivește corect!
  • Concurează pe propriul dvs. risc. Încercați să fiți asigurați în mod corespunzător pentru pretențiile de sănătate și să aveți o protecție adecvată înainte de a concura. Deseori, trebuie să semnați și o renunțare înainte de a concura.
  • Concursul de karate nu este ca alte sporturi prin faptul că pot exista mai puține oportunități de bursă, sponsorizare sau ajutor financiar. Prin urmare, înregistrarea și concurența în turnee regulate poate deveni destul de scumpă, mai ales dacă călătoriți departe de casă și trebuie să petreceți weekend-ul într-un hotel.
  • Scout pentru oferte în care puteți - utilizați echipament secundar, împachetați propriul prânz sau rămâneți mai aproape de casă pentru a economisi bani pe gaz. Dacă într-adevăr vă place ceea ce faceți, poate doriți să cheltuiți bani pe echipamente sau turnee în străinătate în cele din urmă, dar începătorii ar trebui să încerce să concureze pentru cât mai puțin posibil posibil.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 3
    3. Ia lecții private. Lecții private pot fi foarte benefice. Dacă sunteți un artist XMA sau faceți arte creative / muzicale marțiale, asigurați-vă că ați lucrat la posibilitatea de a vă păstra muzica, aterizați toate cascadorii și păstrați armele în mâinile dvs. în orice moment.
  • Dacă dojo-ul dvs. are o echipă de concurență care călătorește pe circuitele de turnee și practicile în special pentru turnee, acest lucru poate fi ceva ce doriți să vă uitați.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 4
    4. Antrenează în mod regulat în artele marțiale. Dacă nu cunoașteți arte marțiale, cu siguranță nu puteți concura într-un turneu de arte marțiale!
  • Antrenează cel puțin de două ori pe săptămână, dacă sunteți ocupat, când vă pregătiți pentru un turneu, precum și de câteva ori pe săptămână la domiciliu. Trebuie să atingeți un nivel de calificare care vă permite să concurați și să faceți bine când ați împiedicat altora.
  • Poziții, tehnică, kiai și echilibru sunt toate aspectele importante pentru a lucra.
  • Partea 2 din 4:
    Cunoașterea regulilor și reglementărilor
    1. Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 5
    1. Ia în considerare dimensiunea turneului și regulile turneului. Dacă începeți doar în turnee, unul mai mic sau unul recomandat de clubul dvs. poate fi mai puțin descurajator decât un turneu internațional mare, care implică călătoria departe de casă și de a rămâne într-un hotel scump.
    • În mod obișnuit, un turneu este găzduit de un club din jurul zonei în care este localizat acel dojo special. Turneul poate face parte dintr-un circuit de turneu de arte marțiale, caz în care evaluările punctuale pot fi acordate pentru circuitele regulate / membrii, iar turneul va urma probabil un set de reguli și divizări împărtășite de multe evenimente diferite.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 6
    2. Fiți conștienți de regulile înainte de a începe. Regulile sunt foarte importante pentru a citi la completarea înregistrării, în special pentru concurenții de sparring sau XMA. Unele turnee solicită să fiți primul care marcă 3, 5 sau 7 puncte pe cealaltă persoană. Alții vă oferă 2 minute pentru a înscrie cât mai multe puncte, câștigătorul fiind cel cu cele mai multe puncte după acest timp. Divizia rulează în stil rotund-robin, deci dacă câștigi, vei avansa să lupți cu următoarea persoană până când doar doi sunt lăsați să decidă locurile 1 și 2.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 7
    3. Păstrați lucrurile în siguranță. Ar trebui să aveți o pungă de duffel sau un rucsac pentru a vă purta toate lucrurile, iar acest lucru ar trebui să fie clar etichetat cu un marker sau o etichetă de bagaje.
  • Dacă aduceți arme, asigurați-vă că le puteți identifica în mod clar ca al dvs. (vă recomandă să vă scrieți numele pe ele în marcator permanent pe un capăt).
  • Imagine intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 8
    4. Fi pregătit în ziua turneului. Asigurați-vă că aveți uniforma completă și centura / cercevea, toate echipamentele de spargere necesare și o mulțime de gustări și apă înainte de a pleca acasă.
  • Cele mai multe turnee oferă un fel de prânz de vânzare, astfel încât să puteți aduce bani pentru ao achiziționa sau pentru a vă împacheta propria dvs. Dacă aduceți bani, încercați să nu aduceți facturi care ar putea fi greu să se rupă în condițiile de concesiune, deoarece acestea pot sau nu să se schimbe.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 9
    5. Fi alertă. Asigurați-vă că orice spațiu pe care îl utilizați pentru a practica sau încălzirea nu este necesar pentru un inel sau spectatori. Uneori vi se poate cere să părăsiți podeaua turneului dacă nu sunteți în competiție.
  • Dacă inelele și diviziunile sunt chemate pe difuzoare, asigurați-vă că le ascultați și vă îndreptați imediat la inelul corect când ați sunat. De obicei, veți fi descalificați dacă ați întârziat să introduceți cardul. Dacă sunteți la un turneu mare ca Naska, este posibil să fiți responsabili pentru găsirea propriului inel utilizând o diagramă de atribuire a inelului. Asigurați-vă că ați dat seama imediat și agățați-vă lângă inel până când divizia dvs. este chemată, astfel încât să nu pierdeți asta.
  • Imagine intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 10
    6. Inregistreaza-te. Asigurați-vă că aveți timp să vă înregistrați sau să vă ridicați pre-înregistrarea. Înregistrați-vă în toate diviziile corecte după ce ați ajuns. Greșelile se întâmplă.
  • Poate doriți să aduceți o șnur de titulară de plastic care poate merge în jurul gâtului și sub uniforma dvs. pentru a vă ține cărțile de divizare.
  • Verificați Mapquest pentru a vă asigura că aveți indicații către locație și lăsați un pic mai devreme.
  • Imagine intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 11
    7. Practicați și lucrați unde vă aflați în urmă. Asigurați-vă că uniforma dvs. nu va prinde armele sau nu va interfera cu rutina în nici un fel.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 12
    8. Păstrați oa doua copie a muzicii. Aveți muzica pe un alt CD goală, de asemenea, pentru a evita jocul greșit în rutina dvs. Un sistem de sunet poate sau nu să vă fie furnizat, deci este o practică bună să aduceți un stereo puternic, cu baterie, dacă puteți.
  • Partea 3 din 4:
    Încălzirea înainte de turneu
    1. Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 13
    1. Încălzire. Dacă aveți acrobații în rutina dvs., acesta este momentul să le folosiți. Întindeți-vă, lucrați pe cardio și încălziți-vă cascadorii în prealabil, dar nu practică prea mult - vă puteți răni înainte ca divizia să pornească.
    • Există adesea pauze între diviziuni, poate doriți să repetați acest lucru înainte de fiecare divizie.
    • Asigurați-vă că practicați blocarea și notarea combinațiilor la Dojo sau pe o pungă de perforare în prealabil.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 14
    2. Face un început puternic. Dă-ți cele mai bune rezultate la armele sau formularele muzicale creative / extreme. Acesta este, de obicei, primul eveniment al zilei. Să fie mai devreme pentru a încălzi suficient! Întindeți bine, asigurați-vă că vă încălziți cu armele pentru a le simți înainte de a vă urca.
  • Imagine intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 15
    3. Asigurați-vă că sunteți tare și clar. Spre deosebire de alte diviziuni, puteți să vă strigați și să țipați tot ce doriți în această diviziune. Dacă muzica dvs. nu include timp pentru a vă face să introduceți judecătorii, ridicați mâna dreaptă suficient de mare pentru operatorul stereo pentru a vedea când doriți să vină. Nu vă gândiți prea mult la rutina dvs. sau urmăriți ceva / nimeni decât pe voi înșivă. Dacă ați practicat suficient și păstrați muzica dvs., veți fi bine!
  • Timpul dvs. de concurs constă, de obicei, în a se înclina pentru a intra în inel, o introducere către judecători, formularul dvs. și o pauză la sfârșitul căreia primiți scorurile înainte de a ieși din inel. Uneori, pentru a accelera lucrurile, un turneu vă poate spune să renunțați la intrarea judecătorului pentru această diviziune. Dacă da, asigurați-vă că aveți muzică pregătită în prealabil, care este scurtată în consecință. Vi se va da un număr de număr cu 3 sau 5 judecători, iar cel mai mare scor total câștigă.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 16
    4. Nu lăsați adversarul dvs. să vă intimideze. Dacă vă lăsați să vă lăsați arma sau să nu vă lăsați cascadorii, nu vă lăsați să vă facă nervos. Pur și simplu căutați deschideri, blocați combinații și faceți ceea ce ați fost instruiți să faceți.
  • Partea 4 din 4:
    Efectuarea la turneu
    1. Imagine intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 17
    1. Efectuați formularele tradiționale de arme. Acest eveniment urmează de obicei evenimente creative. Timpul dvs. de concurs va consta în plecarea în ring, o prezentare a judecătorilor, performanța formei dvs., o pauză pentru scoruri și plecând.
    • Chiar înainte de a merge în sus pentru a efectua, poate doriți să ștergeți palmele mâinilor pe GI pentru a evita palmele transpirații și alunecarea armelor!
    • Această diviziune nu este timpul să îndeplinească orice rutină pe care ați făcut-o sau orice formă cu aruncări / capturi, mișcări creative sau acrobatice. Aceasta este o diviziune tradițională pentru formele tradiționale de arte marțiale.
    • Asigurați-vă că vă păstrați tehnica dvs. curată, pozițiile dvs. scăzute și să utilizați respirația puternică și Kiai. Dacă aveți vreo lovitură sau echilibru mișcări în Kata dvs., asigurați-vă că sunteți sigur că nu sunt neglijenți. Vi se va da un scor numeric cu 3 sau 5 judecători, persoana cu cel mai mare scor total câștigă.
  • Dacă dojo-ul dvs. utilizează un sistem de centură separat în arme, nu treceți la o centură de arme. Utilizați centura obișnuită.
  • Imagine intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 18
    2. Ace forme tradiționale. Aceasta este de obicei cea mai mare diviziune la un turneu. Timpul dvs. de concurs constă în principal în plecarea în ring, o prezentare a judecătorilor, performanța formei dvs., o pauză pentru scoruri și plecând afară. Încă o dată, sarcina de a încălzi, în special brațele și picioarele, este paramoună. Nu fiți nervoși atunci când intrați, trebuie doar să vă păstrați tehnica curată și pozițiile dvs. foarte scăzute.
  • Expresia feței intense este utilă, așa cum este echilibrul și utilizarea corpului / uniformei pentru a crea sunet.
  • Poate doriți să modificați ușor de la originalul dvs., adăugând mai multe pauze / Kiais și Snaps de la cap. Cu toate acestea, aceasta este o divizie tradițională de forme, deci nu efectuați niciun fel de cascadorii, acrobatice sau mișcări creative. Ca și în cazul celorlalte diviziuni, scorul dvs. este un scor numeric de la 3 sau 5 judecători și persoana cu cel mai mare scor total câștigă.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 19
    3. Aflați regulile în cazul unei cravate. Dacă există o cravată, veți efectua fie același formular din nou, fie o formă inferioară, iar judecătorii vor re-marca sau vor decide câștigătorul cu un spectacol de mâini. Nu încercați niciodată să efectuați un formular pe care nu l-ați practicat sau nu știți bine.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 20
    4. Aflați limitele contactului. Regulile de spargere sunt cea mai mare variabilă între diferite turnee. Unele turnee sunt foarte stricte la contact, chiar dacă nu vă permit să vă atingeți deloc. Touch Touch Touch vă permit să vă loviți reciproc, dar cu contacte controlate și turnee cu contact întregi vă permiteți să loviți cât mai greu ca (acestea necesită adesea cea mai protejată unelte). Fiți foarte conștienți de aceste reguli înainte de a începe lupta.
  • Scoateți puncte prin lovirea într-o zonă țintă. Va exista un judecător centru și alți doi judecători de colț care vă urmăresc lupta. Dacă văd un punct, vă vor cere să nu mai luptați și vor acorda un punct de spectacol de mâini.
  • Va fi întotdeauna un număr impar de judecători, deci nici un argument asupra cine a văzut ce punct ar trebui să apară.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 21
    5. Apăsați cu atenție zona țintă. Zonele țintă sunt, în general, stomacul / trunchiul, rinichii și partea de sus a capului, dar variază de la turneu la turneu.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 22
    6. Nu vă descalificați. Dacă tu sau adversarul tău se rănește reciproc sau hit-uri într-o zonă ilegală, contactul va fi numit. Acest lucru poate însemna acordarea punctelor adversarului sau a descalificării în cazuri grave. Fii drăguț cu judecătorii tăi și asigurați-vă că respectați deciziile lor - ele sunt Belt / Sash Judecători pentru un motiv.
  • Imaginea intitulată Concurează și reușește în turneele de arte marțiale Pasul 23
    7. Artele marțiale începe și se termină cu respect, iar turneele nu sunt diferite! Mulțumesc întotdeauna judecătorilor dvs. odată ce diviziunea sa terminat. De obicei, ei sunt voluntari neplătiți! Să respecte scorurile și deciziile lor și să fie amabili în orice moment. Nu fi un ratat rău dacă nu câștigi nimic.
  • Nu vă întoarceți niciodată înapoi la judecători în nici un eveniment de formulare, acest lucru este lipsit de respect și vă va pierde mărcile.
  • sfaturi

    Detaliu, tehnică, poziții, intensitate, expresie și volum sunt factorii care vă vor ajuta să faceți bine în turnee.
  • Este mai ușor să mergi la primul turneu cu alți prieteni de la dojo sau cu o echipă de oameni. În acest fel, vă pot ajuta să învățați cablurile și vă pot învăța detaliile mici ale circuitului de turneu.
  • Respectați jocul și distrați-vă. Dacă nu vă bucurați de voi, nu există nici un punct în concurență!
  • Șansele sunt, nu veți câștiga nimic pentru prima dată concurența. Continuați să practicați și veți face bine în cele din urmă.
  • Avertizări

    Din păcate, unele turnee sunt corupte sau au corupt judecători care sunt necalificați sau înscrieți unii participanți mai mari decât alții, pe baza clubului sau afiliației lor de circuit, mai degrabă decât pe capacitate. Plângeți-vă de autoritatea sportivă dacă plângerile dvs. către supraveghetori și judecători nu sunt luate în considerare. Scrieți e-mailuri politicoase și detaliate dacă trebuie să o luați înainte.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar