Cum să încurajați copiii să-și exercite dacă nu le place sporturile

Exercitarea este o componentă critică pentru dezvoltarea emoțională și fizică a unui copil. Cu toate acestea, copiii petrec din ce în ce mai mult timp pe dispozitive electronice, cum ar fi computerul, televizorul și telefonul mobil. Chiar dacă un copil susține că urăsc sport, există o șansă bună încât nu au fost expuși tuturor formelor de exerciții sau nu s-au apropiat de sport în mod corect. Din fericire, dacă vă dați seama ce se bucură, creează un mediu pozitiv și se stabilește limite realiste, puteți să vă încurajați copiii să-i exerciți chiar dacă nu le plac sportul.

Pași

Metoda 1 din 4:
Găsirea sportului se bucură
  1. Imaginea intitulată Încurajează copiii să se exercite dacă nu displace pasul sportiv 1
1. Luați în considerare sporturile alternative. Doar pentru că sportul ca fotbalul, baseball, hochei sau fotbal sunt pe scară largă, nu înseamnă că toți copiii se vor bucura de ei. Când vă gândiți la rutinele de exerciții pentru copiii dvs., gândiți-vă în afara casetei. Lucruri cum ar fi dans, arte marțiale, box, gimnastică, înot, ciclism, skateboarding, surfing și schi sunt toate sporturile pe care le pot bucura.
  • Alte sporturi alternative includ arte de circ, ciclism murdar, garduri, alpinism și rugby.
  • Imaginea intitulată Încurajați copiii să se exercite dacă nu displace pasul sportiv 2
    2. Lăsați copilul să decidă ce le place să facă. Presiunea unui copil pentru a face ceea ce doriți să faceți poate să-și mărească anxietatea și să le provoace suferință emoțională. În schimb, lăsați copilul să aleagă ce tipuri de exerciții despre care vor participa. Permiteți-le să încerce diferite tipuri de activități sportive și fizice până când vă vor spune că le place un anumit sport sau exercițiu.
  • Imaginea intitulată Încurajați copiii să se exercite dacă nu displace pasul sportiv 3
    3. Să înțeleagă capacitatea lor la vârsta lor. Când copiii sunt cu adevărat tineri, ei nu pot avea dezvoltarea cognitivă pentru a înțelege regulile complexe sau strategiile de jocuri. Fie ca copiii cu vârste cuprinse între 6 și 8 să încerce o gamă largă de sporturi și activități diferite pentru a determina ce se bucură cel mai mult. Este mai important în acești ani de dezvoltare să dezvolte coordonarea de bază a ochilor de bază și abilitățile motorii. Cu 9 până la 12 ani, copiii sunt gata să încerce mai multe sporturi și activități mai complexe și pot înțelege și să învețe reguli. În acest moment, dacă le-ați păstrat activ, ar trebui să știe ce se bucură să facă.
  • Sporturi bune pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 8 includ T-Ball, Running, Fotbal, înot și arte marțiale.
  • Sporturi mari pentru copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 sunt fotbal, baschet, hochei și volei.
  • Imaginea intitulată Încurajați copiii să se exercite dacă nu displace pasul 4
    4. Au conversații în curs de desfășurare cu copilul dvs. Discutați cu copilul și întrebați-le despre interesele lor. Ei pot fi deja interesați să se alăture unui anumit sport sau activitate. Dacă este cazul, permiteți-i să urmărească sportul pe care sunt interesați. Ia notă de limba corpului lor și de a determina dacă arată deprimat, trist sau furios. În plus, acordați atenție la indiciile verbale, cum ar fi lungi întrerupe între cuvinte. Acestea pot fi toate semne că ele se simt neliniștite sau supărate de a trebui să participe la sport.
  • Copiii nu spun întotdeauna adulților adevărul. Un copil poate face acest lucru din teama că auzind adevărul ar putea dezamăgi un adult.
  • 5. Adresați-vă copilului câteva întrebări despre motivul pentru care nu le place un sport. De asemenea, este posibil să doriți să întrebați copilul dvs. câteva întrebări despre motivul pentru care nu se bucură de un anumit sport sau activitate. Acest lucru vă poate ajuta să înțelegeți mai bine ezitarea lor de a vă implica în ea. De exemplu, ați putea întreba:
  • Te simți inconfortabil în jurul antrenorului sau profesorului?
  • Faceți ceilalți copii spun sau fac lucruri care vă fac inconfortabil?
  • Vă simțiți foame sau obosiți când este timpul să participați?
  • Ești frustrat de altceva despre participarea la sport, cum ar fi conducerea la și de la locul unde se desfășoară practicile?
  • Metoda 2 din 4:
    Găsirea alternativelor la sport
    1. Imaginea intitulată Încurajează copiii să-și exercite dacă nu displace Pasul de sport 5
    1. Dans cu copilul tău. Redați muzică în casa dvs. și încurajați-vă copiii să danseze. Dacă încep să se simtă confortabil dans, ar putea dori să o facă într-o atmosferă organizată. De asemenea, dansul își poate îmbunătăți stima de sine și poate ajuta la construirea ritmului lor dacă vor vreodată să învețe un instrument. Intrați în obiceiul de a juca muzică dimineața și dansând astfel încât să devină obișnuită în casa ta.
  • Imaginea intitulată Încurajează copiii să-și exercite dacă nu displace SPORTUL PASUL 6
    2. Face yoga cu copilul tău. Dacă copilul dvs. nu-i place sportul, se pot simți mai confortabil făcând yoga în casă cu tine. Pe partea de sus a creșterii flexibilității lor și menținerea acestora fizică, yoga are, de asemenea, beneficii mentale și poate reduce stresul și le păstrează centrate. Căutați instrucțiunile de yoga online și implicați-vă copilul în sesiunile când le faceți.
  • Obținerea copilului lor propriul lor de yoga le va da un sentiment de responsabilitate și proprietate asupra exercițiului, de asemenea.
  • Imaginea intitulată Încurajați copiii să se exercite dacă nu displace pasul de sport 7
    3. Creați-vă propriile jocuri pentru a obține exerciții fizice. Puteți crea jocuri interioare sau în aer liber pentru a crește activitatea fizică a copilului. Jocuri cum ar fi traficul de îngheț sau cursurile de obstacole interioare sau în aer liber sunt modalități non-tradiționale pe care le pot obține exerciții fizice. Gândiți-vă la diferite jocuri pe care le puteți crea și de a face distracția de fitness.
  • Alte activități pe care le puteți încuraja includ coarda de salt, Hopscotch și Hula Hooping.
  • Imaginea intitulată Încurajați copiii să se exercite dacă nu displace pasul sportiv 8
    4. Alocați treburile fizice copilului dumneavoastră. Treburile sunt o modalitate excelentă de a vă aduce copilul afară. Alegeți sarcini care implică activitate fizică cum ar fi rack-ul frunzelor, curățarea jgheaburilor, măturat, zăpadă, spălătorie pliabilă, ridicându-se și așezând jucăriile sau cosirea gazonului. Chiar și treburile simple, cum ar fi scoaterea gunoiului, mersul pe câine, sau aducerea corespondenței în casă implică activitate fizică.
  • 5. Plimbați-vă copilul la și / sau de la școală. Plimbarea copilului la școală și / sau acasă de la școală este o modalitate excelentă de a le obține o activitate fizică suplimentară. Mersul este, de asemenea, o bună oportunitate pentru dvs. și copilul dvs. pentru a vorbi și a vă conecta. Dacă locuiți departe de școala copilului dvs., atunci o altă opțiune ar putea fi de a parca la câteva blocuri distanță de școală, astfel încât să puteți merge împreună timp de 5 până la 10 minute.
  • Metoda 3 din 4:
    Crearea unei atmosfere pozitive
    1. Imaginea intitulată Încurajează copiii să se exercite dacă nu displace pasul sportiv 9
    1. Furnizați copilul cu armătură pozitivă. Întotdeauna încercați să oferiți feedback pozitiv atunci când vă exercitați cu copilul. Spune-le că fac o treabă minunată și sărbătoresc cu ei în victoriile lor. Copiii sunt predispuși la conștiința de sine și la teama de jenă, cu atât mai mult că întăriți o imagine bună de sine, cu atât mai multe dintre ele trebuie să reușească.
    • Puteți spune lucruri cum ar fi, "Buna treaba!" "Continuă!" "Provoaca-te!"Și" faceți minunat!"
    • Furnizarea de acest tip de încurajare este deosebit de utilă dacă copilul dvs. se simte nesigur în legătură cu abilitățile lor sau este intimidată de alte persoane.
  • Imaginea intitulată Încurajează copiii să se exercite dacă nu displace pasul sportiv 10
    2. Participați la exercițiul cu copilul dvs. Cu cât sunteți mai implicați și dedicați vă aflați la exercițiul copilului dvs., cu atât mai probabil vor începe să se bucure de ea când nu sunteți în jur. Începeți să mergeți pe plimbări sau joguri cu copilul dvs. sau să jucați prins. Dacă sunteți expert într-un anumit sport, jucați-l cu ei și vedeți dacă se bucură de ea. Nu-i forța niciodată să joace un sport doar pentru că l-ai jucat, totuși.
  • Imaginea intitulată Încurajează copiii să exercite dacă nu displace pasul sportiv 11
    3. Utilizați exercițiul ca recompensă, nu o pedeapsă. Folosind exercițiul ca formă de pedeapsă în dezvoltarea copilului dumneavoastră, le poate determina să creeze o asociere negativă cu activitate fizică. Evitați să le forțați să facă push-up-uri sau să ruleze ture atunci când sunt în dificultate. În schimb, utilizați-l ca o recompensă după ce au finalizat o sarcină cum ar fi finalizarea temelor sau curățarea camerei lor.
  • Poți spune ceva, "Awesome, acum că ați terminat curățarea camerei, putem ieși afară și aruncați mingea în jur."
  • Locația este un exemplu deosebit pentru modul în care activitatea fizică în aer liber poate fi folosită ca o recompensă pentru copii.
  • Imaginea intitulată Încurajați copiii să se exercite dacă nu displace pasul sportiv 12
    4. Vorbiți despre aspectele pozitive ale exercițiului. Dacă copilul dvs. încă nu este dornic de exercițiu, puteți să le convingeți vorbind despre căile pozitive pe care exercitarea le poate afecta viața. Discutați cu ele despre efectul pozitiv pe care exercitarea are asupra mușchilor, plămânilor și coordonării lor. Exercitarea poate, de asemenea, să-i ajute să obțină grade mai bune în școală, să facă prieteni noi și să doarmă mai bine.
  • Asigurați-vă că copilul dumneavoastră știe că nu vă așteptați ca ei să fie un superstar, și că doriți ca ei să fie sănătoși.
  • Imaginea intitulată Încurajează copiii să exercite dacă nu displace pasul de sport 13
    5. Nu presiune copilul. Când presezi un copil să participe la un sport pe care nu-l plac, le poate afecta negativ și este mai probabil să renunțe la sport. În schimb, creați un mediu cu presiune scăzută. Mai degrabă decât împingerea lor să se alăture unei echipe organizate, practicați exerciții și să vă distrați în curte.
  • Acest lucru îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile fără presiunea de a trebui să funcționeze într-o echipă.
  • Practicarea elementelor de bază într-un mediu de joasă presiune îi va permite, de fapt, să-și îmbunătățească abilitățile într-un timp mai scurt.
  • Metoda 4 din 4:
    Stabilirea limitelor
    1. Imaginea intitulată Încurajează copiii să-și exercite dacă nu displace pasul sportiv 14
    1. Să limiteze televizorul și utilizarea computerului. Încercați să limitați utilizarea copilului dvs. a televizorului și a computerului la 2 ore pe zi. Acest lucru îi va încuraja să participe la mai multe activități fizice, mai degrabă decât să stea în jur. Pentru a pune în aplicare acest lucru, nu puneți televizoare în dormitoare individuale și puneți computerul într-un spațiu comun și deschis. Setați limite pentru adolescenți cu privire la cât de des pot vorbi cu prietenii lor la telefon și trimiteți text.
  • Imaginea intitulată Încurajează copiii să-și exercite dacă nu displace pasul sportiv 15
    2. Stabiliți o rutină. Începeți mici și construiți o rutină. Începeți prin a face lucruri simple cu copiii dvs., cum ar fi să luați plimbări după cină sau aruncând o minge în jurul curții. Faceți un punct pentru a face acest lucru în mod regulat și pentru a vă distra distracția, astfel încât să devină ceva cu care așteaptă cu nerăbdare să facă. Odată ce este încorporat într-o rutină, vor avea mai multe șanse să participe la activitate fără a fi întrebați chiar.
  • Imaginea intitulată Încurajați copiii să-și exercite dacă nu displace pasul sportiv 16
    3. Nu vă bucurați de nevoia de exercițiu. Exercitarea este un factor critic în dezvoltarea emoțională și fizică a unui copil și nu ar trebui să fie trecute cu vederea. Copiii care nu exercită sunt mai predispuși la probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea și instabilitatea emoțională. Creați o rutină și lipiți-o. Nu faceți scuze pentru a nu exersa și asigurați-vă că îl strângeți în programul dvs. chiar dacă aveți timp limitat.
  • Imaginea intitulată Încurajează copiii să exercite dacă nu displace pasul sportiv 17
    4. Setați un exemplu pozitiv. Copiii preiau de multe ori plumbul de la părinții lor, deci este important ca, dacă doriți să devină mai activi încât, de asemenea, faceți un punct de a fi activ fizic. Exercițiu în timpul tău liber și participă activ la sportul copilului de alegere. Dacă aveți oportunități de a practica acasă cu copilul, luați-le.
  • Fiind un model de rol bun prin menținerea unui exercițiu obișnuit de rutină vă va permite copilului să vadă cum arată o rutină de exerciții sănătoase.
  • sfaturi

    Dacă vă puteți permite să cumpere o trambulină pentru a vă pune în curtea din spate și a vă încuraja copiii să sară pe ea cu dvs. Acest lucru nu numai că va îmbunătăți capacitatea copilului dvs., dar vă va îmbunătăți și fitness. Cu toate acestea, nu lăsați copilul să folosească trambulina nesupravegheată, făcând acest lucru ar putea provoca vătămări copilului, mai ales dacă nu are o plasă în jurul ei.
  • Majoritatea copiilor copiază ceea ce văd părinții lor, încercând să faci o rutină de yoga sau dans în fața copilului tău și să vezi dacă te vor alătura.
  • Dacă copilul dumneavoastră este un adolescent, încercați să recomandați activitățile fizice pe care adolescenții se bucură, cum ar fi dansul HIP Hop, softball, arte marțiale, bowling, fotbal, patinaj de gheață, rollerblading, dans de linie și volei pe plajă.
  • Nu vă rușinează copilul dacă nu se descurcă bine la prima încercare la un anumit sport - ceea ce face acest lucru va scădea stima de sine și le-ar putea provoca chiar să renunțe sau să urăște sportul. În loc să le împrăștiați, asigurați-i că vor fi mai bine la sport dacă vor continua să încerce și dacă au făcut o treabă bună la sport, le-au lăudat pentru efortul lor.
  • Încercați să le luați la evenimente mai aproape de locul în care locuiți, cum ar fi carnivalele și festivalurile care implică o mulțime de mers pe jos.
  • Învățați-vă copilul cum să-și joace sportul în siguranță. Unele sporturi, cum ar fi fotbalul, luptele, boxul sau artele marțiale, volei și baseball pot provoca vătămări grave. Ajuta copilul dvs. să învețe cum să joace în siguranță și să identifice când sunt răniți și nu pot juca. Dacă nu este corect versat, unii pot juca prin connouri și alte răniri de sport comune.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar