Cum de a alege cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs

Domeniul de sănătate mintală este vast și în creștere. Opțiunile variază de la antrenorii de viață informali la psihiatrii profesioniști, cu zeci de poziții între ele. Când începeți căutarea celei mai bune alegeri de carieră pentru dvs., păstrați-vă mintea deschisă. Uneori, cea mai satisfăcătoare sau adecvată alegerea nu este cea mai ușoară obținere, dar ar putea fi în valoare de efortul.

Pași

Partea 1 din 3:
Învățarea despre opțiunile de carieră de sănătate mintală
  1. Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 1
1. Luați în considerare piesele profesionale și non-profesionale de carieră. Piesele profesionale necesită programe educaționale formale și adesea îndelungate și rezidențe sau ucenici ulterioare, în timp ce opțiunile non-profesionale pot avea programe de formare pe termen scurt sau sesiuni de certificate.
  • Diplomele profesionale, cum ar fi consilierii, asistentele medicale, medicii și psihiatrii, necesită angajamente educaționale considerabile înainte de a intra în forța de muncă.
  • Piesele de carieră non-profesionale vă pot oferi o expunere similară și satisfacție de locuri de muncă fără același angajament de educație sau de formare. Aceste opțiuni includ consilieri de la egal la egal, antrenori de viață, administratori, asistenți medicali, lucrători liniară, tehnicieni de sănătate mintală și monitorizarea grupului de sprijin.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 2
    2. Aflați despre locuri de muncă în domeniul medical. Dacă aveți timp și voința de a urmări o carieră în mediul medical, citiți despre toate opțiunile dvs. înainte de a selecta o singură cale, deoarece există mai multe opțiuni.
  • Chiar și în domeniul medical, cantitatea de expunere pe care o veți avea pentru persoanele cu boli mintale poate varia considerabil și trebuie să fiți pregătiți pentru stilul de viață și angajamentul pe care fiecare calea de carieră va necesita.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 3
    3. Luați în considerare devenirea unui medic sau psihiatru. Acestea sunt atât de lungi programe de învățământ absolvent, care necesită, de asemenea, formare după finalizarea programului. Deși salariile pot fi excelente, echilibrul muncii pe care îl aveți poate varia considerabil în funcție de mediul în care lucrați.
  • Medicii pot găsi ocuparea forței de muncă, oferind asistență medicală de urgență la persoanele admise la un spital sau oferă supravegherea medicală a pacienților în domeniul reabilitării sau a facilităților psihiatrice. De asemenea, pot lucra pentru a găsi regimuri ideale de medicamente pentru persoanele cu nevoi de sănătate mintală.
  • Psihiatrii pot oferi un tratament profesional pentru indivizi care suferă de boli mintale, dependențe și dezechilibre. Acestea pot oferi o varietate de terapii și pot prescrie medicamente pentru a ajuta la rezolvarea sau chiar eliminarea simptomelor anumitor tulburări. În plus, psihiatrii pot găsi locuri de muncă în practici private sau de grup sau facilități de sănătate mintală mai mari, cum ar fi spitalele psihiatrice.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 4
    4. Uită-te la programe medicale, medicice și asistente medicale. A deveni un asistent medical sau asistent medical poate fi un mod rapid și mai puțin costisitor de a intra în domeniul sănătății mintale pe partea medicală. Deși programele asistente medicale sunt mai lungi și adesea mai competitive, ele sunt, de asemenea, considerabil mai rapid decât devenind doctor medical sau psihiatric.
  • Asistenții din domeniul medical petrec mult timp interacționând cu pacienții. Prin găsirea de muncă într-un spital sau unitate de psihiatrie sau prin lucrul la un birou de sănătate mintală, asistenții pot îngriji în mod regulat indivizii cu nevoi de sănătate mintală.
  • Atribuțiile asistenților includ adesea efectuarea măsurătorilor antropometrice și hematologice, efectuarea chestionarelor de admisie, explicând pacienților ceea ce se pot aștepta în timpul vizitei, actualizând dosarele medicale și asistarea directă a medicului în timpul procedurilor și urgențelor.
  • Grade avansate, cum ar fi asistenții medicului și medicul de asistență medicală, pot vedea pacienții în mod individual și pot prescrie medicamente.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 5
    5. Aflați despre munca socială și de consiliere. Dacă natura nitty-ritty a domeniului medical nu vă atrage, multe opțiuni importante de carieră de sănătate mintală există în afara spitalelor și clinicilor.
  • Asistenții sociali, consilierii de carieră, consilieri, psihologi de consiliere, consilierii de dependență și organizatorii de caritate pot oferi servicii neprețuite clienților cu nevoi de sănătate mintală.
  • Asistenții sociali și consilierii sunt adesea la nivel de masterat, practician licențiat care se specializează în oferirea de talk-terapie sau alte tipuri de psihoterapie. Asistenții sociali și consilierii pot avea, de asemenea, un doctorat. în domeniul lor, făcându-le experți în domenii specifice de terapie de sănătate mintală.
  • Consilierea psihologilor și psihologilor clinici sunt la nivel de doctorat, practicieni licențiați care au grade avansate și experiență de cercetare în psihologie. Ele oferă, de asemenea, talk-terapie și psihoterapie pentru a ajuta pacienții lor.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 6
    6. Luați în considerare un program formal de studii. Asistența socială, consilierea familială și terapia în domeniul sănătății mintale pot necesita licențiere și un program educațional formal în unele zone.
  • Multe programe de educație pot fi finalizate în mai puțin timp decât o diplomă de licență regulată, dar unii (cum ar fi munca socială și consilierea) pot fi urmărite la un nivel de masterat sau doctorat.
  • Verificați cerințele statului dvs. înainte de a deschide magazinul ca consilier, consilier sau terapeut pentru a vă asigura că nu practicați ilegal.
  • În timp ce calea de a deveni un profesionist de sănătate mintală licențiată poate fi lungă, este o carieră extrem de plină de satisfacții și una care este în mare cerere. Există, de asemenea, tratamente noi care apar, inclusiv stimularea magnetică transcranială (TMS), perfuzii de ketamină, ketamină inhalată și tratament psihedelic, făcând acest timp interesant pentru a face parte din câmp.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 7
    7. Obțineți experiență prin voluntariat. În timp ce nu vă puteți oferi voluntar ca medic pentru a obține cu adevărat o idee despre ceea ce implică cariera, vă puteți oferi adesea voluntar în activitatea socială și centrele comunitare de sănătate mintală pentru a afla despre alte cariere.
  • Pentru a obține oportunități de voluntariat, apeluri fără adăpost, centre de reabilitare, birouri de asistență socială și de carieră, biroul local pentru serviciile veteranilor și chiar școala publică locală.
  • Întrebați dacă au nevoie de asistență cu gestionarea cazurilor, formularele de admisie, apelurile telefonice, protejarea biroului sau găzduirea sesiunilor grupului de asistență. Puteți găsi că multe locuri fericite pentru a primi ajutorul și pentru a vă oferi experiență imediat.
  • Lucrul în domeniul sănătății mintale poate fi o impozitare foarte emoțională, deoarece lucrați cu indivizi care trec prin experiențe foarte traumatice. Cu toate acestea, deoarece nici doi pacienți nu sunt la fel, nu veți fi niciodată plictisit.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 8
    8. Aflați mai multe despre carierele de sănătate mintală. Dacă aveți stomacul și nervul pentru a gestiona situații de înaltă energie, stresante, serviciile de urgență de sănătate mintală sau consilierea de criză poate fi ideală pentru dvs.
  • Uită-te la programe și poziții pentru tehnicienii medicali de urgență, consilierii liniei de asistență la criză și lucrările ordonate.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 9
    9. Căutați consiliere cu creștere personală. Procesul de terapie poate fi foarte misterios dacă nu ați experimentat niciodată. De fapt, a beneficia de consiliere este o modalitate excelentă de a experimenta psihoterapia prima mână și de a înțelege mai bine ce ați putea face pentru o carieră. Chiar dacă simțiți că nu există nimic "gresit" În viața voastră, consilierea vă poate îmbogăți viața și vă poate ajuta să găsiți claritate - puteți chiar să descoperiți ce carieră de sănătate mintală este potrivită pentru dvs!
  • Imagine intitulată Alegeți cariera dreptului de sănătate mintală pentru dvs. Pasul 10
    10. Obțineți formarea primului ajutor de sănătate mintală. Oferit în sesiuni scurte, această formare vă va învăța elementele de bază ale identificării și intervenției în crizele de sănătate mintală.
  • În cazul în care natura muncii vă apelează, luați în considerare căutarea programelor de educație pentru tehnicienii de urgență și utilizați această formare pentru a aplica pentru a lucra în instituții de sănătate mintală, spitale, linii de criză sau echipe de răspuns de urgență.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 11
    11. Încearcă-ți mâna la consiliere de criză. Multe centre de apel mintal și centrele comunitare sunt angajate de voluntari, dar centrele ca acestea au adesea nevoie de angajați de încredere pentru a vorbi pacienții prin crize de sănătate mintală până când echipele medicale de urgență pot ajunge pe scenă.
  • Dacă alegeți să încercați consilierea de criză, fiți conștienți de faptul că apelurile telefonice pot varia de la adolescenți de auto-rău la dependenții violenți la vârstnici suicidați. Multe dintre interacțiunile dvs. cu indivizii vor fi stresante, situații de înaltă presiune care pot include limbaj grafic și discuții incomode.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 12
    12. Uită-te la posturile de reținere și de manipulare fizică. În multe cazuri, organizațiile care lucrează cu indivizii bolnavi mintal au măsuri de siguranță sporite. Dacă aveți puterea fizică și dorința de a lucra în siguranță, este posibil să găsiți personal de protecție a muncii și la pacienții prin tehnicile instruite de reținere și de depunere.
  • Școlile de specialitate, centrele de reabilitare, unitățile psihiatrice și centrele comunitare sunt adesea dornici să aibă un membru al personalului capabil să gestioneze sfârșitul fizic al izbucnirilor de la clienții bolnavi mintal. Situațiile ca acestea pot fi murdare, violente, intimidante și periculoase și nu sunt pentru toată lumea.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 13
    13. Aflați despre conștientizarea sănătății mintale și despre carierele de advocacy. Dacă sunteți dornici să fiți în domeniul sănătății mintale, dar neliniștit de a lucra cu pacienții sau în centrele de tratament, încercați să luați un loc de muncă în lumea advocacy și conștientizării.
  • Multe grupuri caritabile și nonprofit există cu singurul scop de a răspândi mesaje pozitive despre sănătatea mintală. Grupuri ca acest accent pe ajutorarea celor care au nevoie de îngrijire fără teamă de stigmă și de-mistificarea fata de boli mintale.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 14
    14. Uită-te în grupurile sociale media. Organizațiile, cum ar fi să scrie dragoste pe brațele ei și să aducă schimbarea a 2-a, sunt foarte active online și în orașe din America de Nord.
  • Organizațiile sociale media sunt adesea în nevoie de scriitori, fotografi, designeri de web, specialiști de marketing și design grafic, personal de strângere de fonduri și planificatori de evenimente.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera dreptului de sănătate mintală pentru dvs. Pasul 15
    15. Lucrați pentru a răspândi conștientizarea cu grupurile de călătorie. Multe grupuri internaționale de sănătate mintală oferă tururi de vorbire, concerte, campanii de autocolante și postere, imateriale comerciale radio și evenimente de conștientizare din întreaga lume.
  • Uită-te la locurile de muncă Coordonarea evenimentelor, crearea de rețele cu spitale sau alte non-profituri, organizarea de activități școlare (cum ar fi consilierea gratuită sau un vorbitor de invitație de celebritate), promovând cărți și filme relevante sau publicarea evenimentelor lor.
  • Partea 2 din 3:
    Cântărind opțiunile dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 16
    1. Îngustați lista dvs. Odată ce ați scris toate opțiunile dvs. realiste pentru o carieră de sănătate mintală și ați considerat opțiuni care vă sunt disponibile, puteți începe să restrângeți lista, astfel încât să puteți lua o decizie finală.
    • Luați aspectele pozitive și negative ale fiecărei opțiuni în considerare și cântăriți-vă cu atenție decizia. Ascultați-vă sentimentele intestinale aici, în cele din urmă veți ști cel mai bine ceea ce vă va face cel mai fericit.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 17
    2. Aflați mai multe despre opțiunile dvs. îngustate. Odată ce aveți o listă mică de opțiuni, petreceți timp de timp obținerea unui sens mai bun despre care opțiunea este potrivită pentru dvs.
  • Dacă este posibil, umbra pe cineva care efectuează deja acel tip de muncă pentru a vă simți pentru ce este o zi cu acea carieră.
  • Dacă acest lucru nu este posibil, petreceți mai mult timp online săpați în jurul valorii de informații despre locul de muncă.
  • Luați notă de tipul de activități pe care va trebui să le efectuați (bunul, cel rău și urât), salariul pe care îl puteți aștepta inițial și pe termen lung, tipul de mediu pe care îl veți lucra, indiferent dacă nișă de carieră este în - și cum va arăta programul dvs. și orice alte caracteristici despre o carieră importantă pentru dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 18
    3. Faceți o listă de argumente pro și contra. Notați ceea ce luați în considerare caracteristicile pozitive și negative pentru fiecare opțiune. Odată ce aveți o listă de argumente pro și contra, căutați opțiunile care au cele mai multe avantaje sau avantajele cele mai importante în relativitate.
  • Puteți exclude opțiunile care nu vă interesează pe baza cercetării dvs. și a preferinței dvs. pentru anumite caracteristici.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 19
    4. Comparați listele de către cei mai importanți factori. Examinați opțiunile rămase și examinați dacă fiecare ar trebui să fie luat în considerare în funcție de ceea ce este cel mai important pentru dvs.
  • De exemplu, dacă doriți cu adevărat un loc de muncă cu interacțiune periodică a pacientului, este posibil să doriți să excludeți opțiunile cum ar fi administrația spitalului.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera dreptului de sănătate mintală pentru dvs. Pasul 20
    5. Îngustați lista și poziționați-vă alegerile. Odată ce ați eliminat opțiunile care au fost neaplicate sau nu ar oferi caracteristici pe care le considerați indispensabile, încercați să clasați alegerile care rămân.
  • Utilizați sentimentele intestinale atunci când vă gândiți la ceea ce te-ar face fericiți și nu atât de mulțumiți de a avea o carieră în fiecare dintre opțiunile dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Selectarea carierei drepte de sănătate mintală pentru dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 21
    1. Păstrați opțiunile deschise. Chiar dacă nu v-ați gândit niciodată la tine ca un asistent social sau un medic, nu lăsați să vă împiedice să păstrați această opțiune pe masă dacă ați făcut lista dvs. scurtă și vă puteți imagina că vă bucurați de slujbă.
    • Dacă aveți voința, orice opțiune de carieră poate fi disponibilă pentru dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 22
    2. Alegeți o carieră care vă emoționează. O parte a selectării carierei drepte de sănătate mintală este știind despre dvs. și despre ceea ce doriți dintr-o carieră. Dacă nu sunteți entuziasmați de o alegere potențială a carierei, scoateți-o de pe lista dvs. și concentrați-vă doar pe oportunitățile pe care le credeți că vă vor oferi împlinirea. Ar fi îngrozitor să vă redirecționați cariera, să plătiți sume mari de bani pentru o educație, doar pentru a afla că noul dvs. loc de muncă vă va ucide la moarte.
  • Încercați să vă asigurați că aveți o pasiune pentru cariera pe care o veți lucra. Puteți fi mai sigură că sunteți pasionați de locul de muncă viitor, umblând pe cineva care face în prezent acest loc de muncă sau făcând cel mai bine să vă imaginați în mod viu toate aspectele de serviciu pe care le-ați face pe parcursul săptămânii.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera dreptului de sănătate mintală pentru dvs. Pasul 23
    3. Selectați o carieră care oferă oportunități de avansare. Probabil că veți fi mai fericiți dacă alegeți o opțiune care va oferi o șansă să crească, să avanseze și să reușești ca abilitățile și interesele dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 24
    4. Nu uitați să fiți flexibili. Dacă prima dvs. alegere devine imposibilă din cauza admidiilor negate sau a lipsei de resurse financiare, amintiți-vă că există multe căi către cariera ideală în domeniul sănătății mintale.
  • Luați în considerare făcându-vă mai atractivă pentru programele educaționale sau potențialii angajatori din domeniu. Urmărirea oportunităților neplătite pentru experiența sau formarea sănătății mintale, cum ar fi certificarea de prim ajutor pentru sănătatea mintală sau formarea voluntară la un spital local sau centru de criză.
  • Încercați să vă construiți treptat baza de experiență în domeniul sănătății mintale și vizitați un consilier de carieră pentru a vă ajuta să vă adaptați CV-ul pentru a face apel la organizațiile de sănătate mintală.
  • Experiei dvs. poate reflecta mai multe abilități relevante pentru posibilele locuri de muncă decât îți dai seama - descrieți experiența dvs. ca asistent universitar rezident, cum ar fi monitorizarea comportamentală și consilierea de tineret sau timpul dvs. ca barman ca ajutor pentru a obține abilitățile oamenilor și o abilitate de neegalat de a asculta.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera de sănătate mintală potrivită pentru dvs. Pasul 25
    5. Luați în considerare modificările poziției dvs. curente. Dacă sunteți în prezent într-un domeniu conex, luați în considerare urmărirea unei locuri de muncă laterale într-o poziție mai strânsă legată de sănătatea mintală.
  • De exemplu, aplicați pentru poziții care vă vor muta de la gestionarea cazului de bunăstare la gestionarea cazurilor de abuz de substanțe sau de la profesorul de matematică la asistentul rezident al grupului de tineri.
  • Avertizări

    Multe cariere de sănătate mintală nu sunt ideale pentru cei care sunt ușor speriat, ofensați sau supărați - dacă aveți în vedere o poziție de sănătate mintală, asigurați-vă că ați cerut oamenilor în acest domeniu, ceea ce sunt cele mai provocatoare aspecte ale locului de muncă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar