Cum să găsiți munca de îndeplinire

În piața de muncă super competitivă de astăzi, găsirea oricărui tip de muncă poate fi dificilă. Obținerea de muncă pe care o iubiți cu adevărat și găsiți îndeplinirea poate fi chiar mai dură. Dar, prin explorarea pasiunilor dvs. și luând timp pentru a vă construi abilitățile și acreditările, puteți începe pe calea carierei potrivită pentru dvs! Chiar dacă sunteți în prezent într-un loc de muncă pe care nu-l iubiți, puteți găsi în continuare modalități de a profita la maximum de munca dvs. în timp ce căutați ceva mai bun.

Pași

Metoda 1 din 4:
Explorând interesele dvs
  1. Imagine intitulată Găsiți munca de îndeplinire Pasul 1
1. Faceți o listă de activități care vă place să faceți pentru a vă ajuta să vă definiți interesele. Înainte de a putea găsi o slujbă de îndeplinire, va trebui să faceți ceva timp pentru a reflecta și a-mi da seama ce căutați. Stați jos și scrieți toate lucrurile pe care le doriți să le faceți, indiferent cât de obișnuite sau triviale ar putea părea. Aproape orice interes poate fi legat de o carieră într-un fel!
  • De exemplu, dacă sunteți pasionat de grădinărit, acest lucru ar putea traduce bine într-un loc de muncă în horticultură, amenajare a teritoriului sau a plantelor.
  • Examinați și subiecții pe care v-ați bucurat cel mai mult în școală. De exemplu, poate vă place biologia sau aveți o pasiune pentru istorie. Dacă da, puteți căuta o carieră într-unul din aceste domenii.
  • Imagine intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 2
    2. Identificați proiectele anterioare care v-au încântat. Gândiți-vă la lucrurile pe care le-ați lucrat la locul de muncă sau la școală. Există proiecte care vă stau într-adevăr la dvs. ca fiind special într-un fel? Dacă da, acesta ar putea fi un semn că ați înflori într-o carieră care implică o muncă similară.
  • De exemplu, dacă ați avut un timp minunat intervievând colegii de clasă pentru un proiect de studii sociale în liceu, ați putea face un bun jurnalist.
  • Gândiți-vă la ce aspect al proiectului v-ați încântat. De exemplu, poate că ați iubit proiectarea posterului pentru un proiect pe care l-ați făcut în clasa Chimie, chiar dacă nu sunteți nebun de chimie. Acest lucru ar putea însemna că aveți un talent pentru designul grafic.
  • Imagine intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 3
    3. Evaluați-vă abilitățile și punctele forte speciale. În plus față de interesele dvs., abilitățile dvs. pot juca o mare parte în determinarea carierei dvs. ideale. În sus unele dintre lucrurile cu adevărat bune, indiferent dacă sunt abilități specifice sau mai multe puncte forte generale.
  • De exemplu, sub puncte forte generale, ați putea lista lucruri cum ar fi un lider bun în setările de grup sau de a fi minunat la organizarea spațiului dvs.
  • Abilități mai specifice ar putea include lucruri precum vorbirea unei a doua limbi sau pot folosi software-ul de editare video.
  • Imaginea intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 4
    4. Încercați să luați un test de interese de carieră. Există o varietate de evaluări pe care le puteți lua pentru a vă ajuta să identificați interesele speciale, punctele forte și posibilele căi de carieră. Dacă sunteți în școală, adresați-vă consilierului dvs. de orientare sau consilierului academic dacă ați putea lua una dintre aceste teste în campus. În caz contrar, puteți lua câteva dintre aceste teste gratuite online.
  • De exemplu, testul Themes Ocupațional Olandez este disponibil gratuit pe web. Faceți o căutare pentru "Test Holland Test" sau "Testul RIASEC."Testul vă va cere să evaluați cât de mult vă veți bucura să faceți o varietate de sarcini și să vă ajutați să identificați diferite tipuri de cariere care se potrivesc cu interesele dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 5
    5. Examinați-vă valorile pentru a afla ce este important pentru dvs. Descoperirea valorilor dvs. de bază vă poate ajuta să vă dați seama ce doriți să ieșiți din viață și de munca dvs. Gândiți-vă la lucrurile care vă sunt cele mai semnificative pentru dvs. Ce fel de muncă ați putea face pentru a sprijini valorile cheie din viața dvs?
  • De exemplu, dacă prețuiți-o pe alții, o carieră în domeniul asistenței medicale sau educației ar putea fi o potrivire bună pentru dvs. Dacă sunteți competitiv sau pasionat de împingerea limitelor fizice, puteți face bine ca un atlet sau un antrenor de fitness.
  • Dacă nu sunteți sigur ce sunt valorile dvs. principale, încercați să luați o evaluare a valorilor. Faceți o căutare a "inventarului valorilor de viață" pentru a găsi una dintre aceste evaluări online.
  • Imagine intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 6
    6. Discutați cu un consilier de carieră despre locurile de muncă care se potrivesc intereselor dvs. Dacă sunteți în școală, poate fi un consilier de orientare sau un antrenor de carieră pentru personalul care vă poate ajuta să restrângeți posibilele căi de carieră care vă vor potrivi abilităților, pasiunilor și personalității. Dacă nu sunteți în școală, faceți o căutare utilizând termeni precum "Consilierul de carieră lângă mine" pentru a găsi un consilier profesional de carieră în zona dvs.
  • Din păcate, consilierea profesională de carieră poate deveni scumpă. Mulți antrenori de carieră percep peste 100 de dolari pe oră pentru serviciile lor. Cu toate acestea, este posibil să găsiți consiliere în carieră gratuită sau accesibilă printr-o agenție guvernamentală locală sau o organizație nonprofit în zona dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți o lucrare de îndeplinire Pasul 7
    7. Uită-te la mentori pentru sfaturi și perspective despre calea carierei. Dacă aveți un profesor, un prieten, o rudă, un coleg sau un sef care a avut un impact deosebit asupra vieții dvs., ei vă pot oferi niște sfaturi valoroase. Întrebați-i dacă puteți seta un timp pentru a avea o vorbă despre inima dvs. despre viitorul dvs.
  • S-ar putea să spuneți ceva de genul: "Căut să fac o schimbare de carieră și m-am gândit foarte mult la ceea ce vreau să fac de aici. Mi-ar plăcea să-mi încep propria afacere, așa cum ai făcut-o. Putem să luăm prânzul săptămâna viitoare și să vorbim despre cum ați început?"
  • Metoda 2 din 4:
    Dezvoltarea abilităților și calificărilor
    1. Imagine intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 8
    1. Urmăriți un grad de absolvent dacă este necesar pentru locurile de muncă care vă interesează. Unele locuri de muncă solicită un grad mai avansat, cum ar fi un doctorat, sau chiar mai specializat. O diplomă de absolvent vă poate ajuta, de asemenea, să obțineți locuri de muncă mai mari în domeniul dvs. ales. Dacă sunteți interesat să obțineți o diplomă de absolvent, citiți cerințele pentru programul dvs. preferat, astfel încât să puteți începe pregătirea în avans.
    • De exemplu, unele grade absolvent în umaniste necesită să transmiteți examenele de citire într-o a doua limbă (cum ar fi franceză sau germană). Puteți pregăti înainte, studiind aceste limbi pe cont propriu sau la nivel de licență.
  • Imagine intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 9
    2. Du-te la o certificare specială pentru a vă oferi o margine. Unele locuri de muncă necesită certificări profesionale sau licențe, în timp ce altele pot acorda preferință candidaților cu certificări, chiar dacă nu le solicită. Uită-te la completarea diplomei dvs. cu o certificare sau câteva clase de educație continuă pentru a vă oferi un stimulent.
  • Pentru unele cariere, un program de certificare poate fi tot ce trebuie să vă calificați. De exemplu, în u.S., Puteți deveni un asistent medical, paralegal sau dezvoltator web cu doar un program de certificare de 6 luni.
  • Imagine intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 10
    3. Obțineți experiență cu un stagiu, dacă este posibil. Stagii sunt concepute pentru a vă oferi experiență de lucru atunci când începeți doar într-o nouă carieră. Dacă sunteți în școală sau universitate, discutați cu consilierul dvs. de îndrumare al consilierului academic despre cum să solicitați stagii. Un stagiu va arăta atât de bine pe CV-ul dvs. și vă va ajuta să construiți abilități practice care vă vor ajuta în cariera dvs.
  • În unele cazuri, un stagiu poate trece într-un loc de muncă permanent cu aceeași companie.
  • Din păcate, multe stagii sunt neplătite, deci nu toată lumea își poate permite să profite de ei. Dacă sunteți student, dar stagii nu sunt o opțiune bună pentru dvs., aflați dacă școala sau universitatea dvs. oferă un program de studiu de lucru, astfel încât să puteți obține o experiență plătit de locuri de muncă.
  • Unele tipuri comune de stagii includ stagii de cercetare (în care faceți cercetări pentru o companie), umbra de locuri de muncă (unde observați profesioniști la locul de muncă) și stagii de lucru plătite sau neplătite, în care faceți tipul de lucru tipic profesioniștilor câmpul dvs.
  • Metoda 3 din 4:
    Găsirea unor locuri de muncă bune
    1. Imagine intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 11
    1. Verificați plăcile de lucru specifice domeniului dvs. pentru a găsi oportunități bune. Dacă sunteți în căutarea activă a muncii, ați putea găsi oportunități pe care altfel le-ați pierde dacă utilizați mai multe panouri de lucru specializate. Aflați dacă există site-uri specifice domeniului dvs. unde puteți verifica postările de locuri de muncă.
    • De exemplu, dacă sunteți interesat să fiți un dezvoltator web, puteți găsi înregistrări de locuri de muncă specializate pe site-uri precum locurile de muncă de depășire a stivei, zaruri sau GitHub.
    • De asemenea, puteți găsi înregistrări specifice carierei prin intermediul site-urilor de asociere profesionale, cum ar fi Asociația American Medical Writers sau Alianța Americană a Muzeelor. În unele cazuri, este posibil să aveți nevoie de un membru pentru a accesa postările de locuri de muncă.
  • Imagine intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 12
    2. Participați la târgurile de carieră pentru a găsi oportunități și a face conexiuni. S-ar putea să nu plecați de la un târg de carieră cu un nou loc de muncă, dar este o modalitate bună de a întâlni oameni și de a afla despre oportunitățile de lucru în zona dvs. Căutați "târguri de carieră lângă mine" pentru a afla despre evenimentele viitoare și pentru a afla cum să le participați.
  • Colegiile și universitățile uneori găzduiesc târguri și expoziții de carieră pentru studenți și absolvenți recenți. S-ar putea, de asemenea, să găsiți târguri de locuri de muncă la scară largă în zona dvs. care sunt deschise publicului larg.
  • Imagine intitulată Găsiți o lucrare de îndeplinire Pasul 13
    3. Cereți oamenilor din rețeaua dvs. pentru recomandări. Una dintre cele mai bune modalități de a găsi oportunități de angajare este prin oamenii din rețeaua dvs. profesională. Întrebați-vă printre oamenii pe care îi știi să afli dacă cineva angajează. Ei ar putea fi, de asemenea, dispuși să fie o referință profesională sau să fie puse într-un cuvânt bun pentru dvs!
  • Colegii, șefii, profesorii și prietenii care lucrează în câmpuri sunteți interesați de toate referințele potențiale bune.
  • Imaginea intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 14
    4. Profitați de site-urile de rețea profesionale precum LinkedIn. LinkedIn este o resursă excelentă pentru conectarea cu alți profesioniști din domeniul ales. De asemenea, puteți găsi postări de locuri de muncă, articole educaționale și o varietate de alte resurse pentru a vă ajuta să mergeți în cariera dvs. Înscrieți-vă pentru un cont și utilizați-l pentru a păstra legătura cu colegii dvs., avizele comerciale sau pentru a vă publica abilitățile către recrutori. Asigurați-vă că păstrați profilul dvs. actualizat astfel încât să reflecte abilitățile și interesele dvs. actuale.
  • În timp ce LinkedIn este cea mai cunoscută platformă profesională de rețea, nu este singura acolo. Înscrieți-vă la site-uri similare cum ar fi Xing, Opportunity sau Shappr pentru a vă mări domeniul de aplicare și explorați cât mai multe oportunități posibil.
  • Imaginea intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 15
    5. Voluntar cu organizații din câmpul tău pentru a-ți lua piciorul în ușă. Dacă aveți timp și energie, voluntariatul poate fi o modalitate excelentă de a construi abilități și conexiuni care ar putea duce la oportunități de lucru. Dacă există o companie sau altă organizație din zona dvs. care lucrează în legătură cu câmpul dvs. ales, vizitați site-ul lor sau îl sunați pentru a afla dacă au oportunități de voluntariat.
  • De exemplu, dacă sunteți interesat să rupăm în industria sănătății publice, s-ar putea să vă oferiți voluntar la spitalul local sau să vă înscrieți cu o organizație cum ar fi SOPHE (Societatea pentru Educația pentru Sănătate Publică).
  • Chiar dacă ajungeți numai la voluntariat timp de 2-3 ore în weekend, puteți crește în continuare rețeaua dvs. și puteți adăuga experiența în CV-ul dvs!
  • Check out site-uri precum NationalService.gov sau voluntarmatch.Org pentru a găsi oportunități de voluntariat în comunitatea dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 16
    6. Obțineți ajutor profesional cu CV-ul sau aplicațiile Dacă nu obțineți muncă. Multe piețe de locuri de muncă pot fi incredibil de competitive, deci jumătate din bătălie justifică doar pe cineva să se uite la cererea dvs. Dacă ați trimis la tone de aplicații și nu obțineți răspunsuri, întrebați un mentor sau un consilier profesional de carieră pentru sfaturi. Ei ar putea să vă dea sfaturi despre cum să vă faceți afară. Ați putea chiar să angajați un scriitor de reluare profesional.
  • De exemplu, doar reformatarea CV-ului pentru a face să pară mai puțin aglomerate sau adăugând câteva abilități pe care nu le-ați gândit că ar putea face o diferență.
  • Metoda 4 din 4:
    Găsirea valorii în activitatea dvs. curentă
    1. Imagine intitulată Găsiți o lucrare de îndeplinire Pasul 17
    1. Uită-te la locul de muncă actual ca o oportunitate de învățare și creștere. Majoritatea oamenilor nu se sfârșesc în slujba lor de vis imediat. Pentru mulți, găsirea unui loc de muncă împlinind poate fi o călătorie pe tot parcursul vieții. Dacă aveți un loc de muncă în prezent și nu sunteți mulțumit de ea, căutați modalități de a profita din plin de ea. De exemplu, ați putea:
    • Gândiți-vă la abilitățile pe care le-ați învățat de la locul de muncă actual pe care îl puteți aplica viiturii dvs. lucrări.
    • Faceți o listă de persoane la locul de muncă care ar putea servi drept referințe pentru viitoarele oportunități de angajare.
    • Căutați oportunități de învățare în aspectele negative ale locului de muncă. De exemplu, care sunt niște steaguri roșii pe care le veți ști să vă uitați la data viitoare la interviul unei poziții? Ați învățat ceva despre cum să vă ocupați de colegii dificili?
  • Imagine intitulată Găsiți lucrul de îndeplinire Pasul 18
    2. Concentrați-vă pe aspectele slujbei dvs. pe care le bucurați. Faceți o listă cu lucrurile despre locul de muncă pe care doriți, indiferent dacă se petrece timpul cu colegii dvs. sau să intrați într-un flux relaxant în timp ce faceți depozitarea. S-ar putea, de asemenea, să căutați modalități în care munca dvs. a făcut un impact pozitiv asupra indivizilor sau asupra întregii dvs. comunități.
  • De exemplu, poate găsiți detaliile muncii dvs. plictisitoare, dar obțineți un sentiment de satisfacție de a ști că îi ajutați pe oameni.
  • Puteți, de asemenea, să vă uitați la modalitățile care vă ajută să vă întâlniți cu obiectivele personale, cum ar fi economisirea destui bani pentru a cumpăra ceva ce doriți sau pentru a vă ajuta să vă sprijiniți familia.
  • Imaginea intitulată Găsiți munca de îndeplinire Pasul 19
    3. Setați obiective legate de muncă pentru a vă face munca mai semnificativă. Stabilirea obiectivelor vă poate oferi concentrați și vă puteți ajuta să vă simțiți mai provocați și să vă îndepliniți. Gândiți-vă la ceea ce doriți să ieșiți din munca dvs., indiferent dacă este vorba despre o revizuire sau o experiență mai bună a performanței pe care o puteți aduce într-un alt loc de muncă. Pe măsură ce lucrați pentru obiectivele dvs., asigurați-vă că ați sărbătorit și recunoașteți progresul dvs.
  • Obiectivele care sunt prea mari și vagi vă pot stabili pentru frustrare. Stabiliți obiective care sunt inteligente (specifice, măsurabile, realizabile, relevante și legate de timp). De exemplu, în loc să spunem: "Voi obține o treabă mai bună în curând", ați putea stabili un scop cum ar fi un anumit număr de aplicații până la sfârșitul lunii.
  • Nu toate obiectivele dvs. trebuie să fie mari sau pe termen lung. De asemenea, puteți seta obiective mici, pe termen scurt pentru dvs., cum ar fi reorganizarea fișierelor sau completarea unui anumit număr de sarcini pentru această zi. Chiar și îndeplinirea unui mic gol vă poate oferi un sentiment de satisfacție!
  • Imaginea intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 20
    4. Găsiți îndeplinirea lucrurilor de a face în afara muncii pentru a crea echilibru. Chiar dacă reușiți să vă înscrieți locul de muncă, probabil că aveți nevoie să vă echilibrați munca cu alte aspecte ale vieții dvs. pentru a vă simți cu adevărat îndeplinită. Ori de câte ori poți, renunța la timp pentru alte lucruri pe care le găsești semnificative, cum ar fi:
  • Lucrul la hobby-uri
  • Relaxați-vă cu prietenul și familia
  • Voluntariat pentru cauzele pe care le interesezi
  • Având grijă fizic (e.G., Obținerea exercițiilor, mâncând bine și obținerea multă a somnului)
  • Lucrând la treburi și alte obligații în viața ta
  • Imaginea intitulată Găsiți lucrarea de îndeplinire Pasul 21
    5. Încercați să construiți relații semnificative cu colegii dvs. Indiferent de munca pe care o faceți, având relații bune cu ceilalți membri ai echipei dvs. poate face o mare diferență în ceea ce privește modul în care vă îndeplinim munca. Luați timp pentru a vă cunoaște colegii, supraveghetorii sau persoanele care lucrează sub tine.
  • Acest lucru ar putea însemna să stea în afara muncii sau să ia doar timp pentru a conversa în timp ce sunteți la locul de muncă.
  • Construirea unor relații profesionale puternice este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă dezvolta rețeaua. Unul dintre prietenii tăi de lucru vă poate ajuta să obțineți o treabă mai bună pe linie!
  • sfaturi

    Poate dura mult timp, efort și auto-explorare pentru a găsi un fel de muncă potrivit pentru dvs. Nu vă descurajați prea mult dacă durează mult timp pentru a găsi munca pe care o iubiți cu adevărat - călătoria tuturor este diferită!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar