Cum să obțineți consiliere în carieră

Indiferent dacă sunteți în liceu, colegiu sau în lumea profesională, este normal să vă simțiți pierdut despre ce fel de slujbă ar trebui să faceți. Consilierii de carieră vă pot ajuta să vă înțelegeți mai bine și obiectivele dvs. Căutați un consilier prin școala dvs. sau o firmă privată sau utilizați software-ul online pentru a vă afla următorii pași de carieră.

Pași

Metoda 1 din 3:
Vizitarea unui consilier școlar
  1. Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 1
1. Faceți o programare cu consilierul dvs. de îndrumare. Indiferent de gradul în care vă aflați, consilierii de îndrumare vă pot ajuta să începeți să vă planificați viitorul. Opriți-vă la biroul lor înainte sau după școală pentru a vedea dacă au timp să vorbească sau să întrebi dacă puteți programa o întâlnire cu ei.
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 2
    2. Vizitați Centrul de carieră al Colegiului. Dacă participați la un colegiu sau universitate, este posibil ca un centru de carieră, unde puteți programa o întâlnire gratuită cu un consilier de carieră. Aceste centre oferă acces la evenimente de rețea, postări de locuri de muncă și consiliere consilier în cursul anului universitar. Ele pot avea, de asemenea, servicii speciale de reluare și servicii de lucru.
  • Dacă doriți ca sfaturile să acorde mai multe clase pe care ar trebui să le faceți pentru a ajunge la un obiectiv de carieră, programați o întâlnire cu consilierul dvs. academic.
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 3
    3. Aduceți-vă CV-ul. Dacă nu aveți deja un CV pe care l-ați folosit, puteți face unul prin introducerea unui rezumat de o singură pagină a educației dvs., a experienței de lucru și a competențelor enumerate într-un format de puncte de bullet. Aduceți două copii cu dvs., astfel încât voi și consilierul să vă poată examina fiecare în timp ce discutați conținutul său.
  • Consilierul poate oferi sugestii pentru îmbunătățirea acestuia, deci să fie deschisă schimbărilor și nu luați editarea personal.
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 4
    4. Pregătiți o listă de interese. Faceți o listă cu tot ceea ce vă interesează astfel încât să vă pregătiți când consilierul îi cere. Dacă vă place să jucați baschet, luați în considerare dacă sunteți interesat de aspectele de gestionare a echipei ale jocului sau dacă doriți ca activitatea fizică. Dacă vă place să vă uitați la stele, să enumerați lucruri precum astronomia și să fiți în aer liber.
  • De asemenea, poate fi util să vă listați. Dacă urăști să vorbești cu străinii, acest lucru vă poate ajuta să eliminați orice loc de muncă pentru clienți din opțiunile dvs. de carieră.
  • Sfat de experți

    "Munca semnificativă va fi unică pentru fiecare persoană, deoarece valorile și prioritățile fiecăruia sunt diferite."

    Devin Jones

    Devin Jones

    Cariera Coachdevin Jones este Creatorul "Cariera sufletului," Un incubator de carieră online pentru femei. Ea este certificată în evaluarea și lucrează cu femeile pentru a-și clarifica scopul și a crea o carieră semnificativă. Devin a primit BA de la Universitatea Stanford în 2013.
    Devin Jones
    Devin Jones
    Antrenor de carieră
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 5
    5. Prioritizați-vă obiectivele pentru programare. Decideți înainte de ceea ce doriți cel mai mult de la conversație. Aveți o perioadă limitată de timp cu consilierul și este posibil să nu puteți discuta totul, deci alegeți preocuparea dvs. de vârf și începeți cu asta.
  • Unele subiecte posibile pentru a acoperi sunt un stagiu, explorând câmpurile de carieră sau alegând un important.
  • Deoarece aceste servicii sunt gratuite, nu există niciun motiv pentru care nu vă puteți întoarce pentru o altă întâlnire mai târziu pentru a aborda alte întrebări de carieră.
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 6
    6. Răspundeți la întrebările consilierului. Nu vă ajută deloc dacă nu sunteți sincer despre interesele dvs., obiectivele și punctele forte. Poate că simți presiune de la familia ta pentru a fi doctor, dar dacă urăști matematica și știința, spune așa. Nu trebuie să împărtășiți detaliile acestei sesiuni cu oricine altcineva, deci nu există niciun motiv să mințiți.
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 7
    7. Utilizați sfatul care funcționează pentru dvs. Consilierul vă poate oferi o mulțime de sugestii și nu sunteți de acord cu toți. Puteți alege să urmați toate, unele sau niciunul dintre sfaturi, dar încercați să vă împingeți pentru a profita de orice resurse pe care le-au recomandat. Participați la târgurile de carieră, reluarea atelierelor și sesiunile de interviu pentru a obține cât mai multe practici posibil.
  • Metoda 2 din 3:
    Vizitarea unui consilier privat
    1. Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 8
    1. Căutați recomandări de la prieteni. Nu doare niciodată să ceară în jurul grupului de prieteni, de familie sau de vecini pentru a vedea dacă au folosit vreodată un consilier de carieră. Dacă da, întrebați ce le-a plăcut sau nu-i plăceau despre persoana cu care se întâlneau. Întrebați cât de util a fost sfatul și îndrumarea sau ceea ce ar face altfel dacă au căutat din nou consilierea în carieră.
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 9
    2. Căutați baza de date NCDA. Asociația Națională de Dezvoltare a carierei are o bază de date a tuturor consilierilor de carieră care au îndeplinit anumite standarde de educație și formare. Căutați pe baza locației dvs. pentru a găsi consilier în apropierea dvs.
  • O resursă similară este consiliul național pentru consilierii certificați (NBCC). Căutați baza de date pentru consilieri sau tipul în numele unui consilier care vă interesează să vedeți dacă sunt certificați de bord.
  • După alegerea câtorva consilieri din aceste surse, arata online pentru a vedea dacă puteți găsi recenzii ale serviciilor lor.
  • Imagine intitulată Obțineți consilierea carierei Pasul 10
    3. Apelați câțiva consilieri diferiți. Odată ce ați găsit un cuplu de consilieri din apropiere care vă interesează, dați-le un apel. Petreceți câteva minute la telefon pentru a vă simți stilul și dacă sunt bune potrivite pentru dvs. Spuneți-le ceea ce sperați să câștigați dintr-o sesiune și să le întrebați cum vă vor ajuta să îndepliniți aceste obiective.
  • Întrebați despre structura de bază a unei sesiuni. Ar trebui să includă o mulțime de timp pentru a vă pune întrebări despre fundalul și interesele dvs.
  • Nu vă fie frică să întrebați despre taxe și la nivelul lor de educație. Acestea ar trebui să fie în avans despre aceste informații.
  • Păstrați un notebook la îndemână pentru aceste apeluri pentru a vă aminti întrebările dvs. și pentru a face obiectul unor impresii pe care le aveți.
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 11
    4. Prioritizați obiectivele dvs. pentru sesiune. Din moment ce plătiți probabil pentru serviciile consilierului, este deosebit de important să profitați de această dată. Faceți o listă cu primele două sau trei lucruri pe care doriți să ieșiți din sesiune și să fiți specific.
  • De exemplu, dacă doriți să schimbați complet căile de carieră, spuneți consilierului pe care doriți să-l concentrați la conversația la școală pentru o nouă grad.
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 12
    5. Luați orice teste sau sondaje sugerează consilierul. Consilierul dvs. vă poate cere să luați indicatorul de tip Myers-Briggs (MBTI) sau un alt test de personalitate pe care îl consideră că vă va ajuta să vă potriviți intereselor și valorilor unei căi de carieră. Completați aceste chestionare, dar luați rezultatele cu un bob de sare. Este doar un punct de plecare, nu un răspuns absolut la ce loc de muncă ar trebui să obțineți.
  • De exemplu, dacă vă place să lucrați cu animale, unul dintre aceste teste vă poate spune să fiți veterinar. Dar slujba medicului veterinar necesită, de asemenea, o mulțime de servicii pentru clienți umane, astfel încât să nu fie cea mai bună potrivire.
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 13
    6. Urmăriți-vă cu consilierul dvs. De obicei, oamenii au aterizat un loc de muncă și cred că nu mai au nevoie de consiliere în carieră, dar prima lună a unui nou loc de muncă este esențială pentru succesul dvs. viitor într-o poziție. Ajungeți la consilierul dvs. din nou pentru sfaturi privind comunicarea la locul de muncă, gestionarea timpului, organizarea și conducerea.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea resurselor online
    1. Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 14
    1. Utilizați profilul de interes O * net. Acest profil a fost creat de U.S. Departamentul de Muncă pentru a vă ajuta să vă potriviți cu potențialele căi de carieră. Vă duce printr-o serie de întrebări pentru a vă ajuta să vedeți dacă interesele și valorile dvs. s-ar potrivi cel mai bine într-o zonă de lucru care este artistică, investigativă, socială sau întreprinzătoare.
  • Imagine intitulată Obțineți consilierea carierei Pasul 15
    2. Găsiți resurse pe site-ul NCDA. Nu toate site-urile de planificare a carierei online sunt create egale. NCDA are o listă de surse de internet fiabile pentru a explora pe site-ul lor web. Site-urile variază în subiect din educație, la căutări de locuri de muncă, la tendințele de ocupare a forței de muncă și au fost revizuite pentru informații exacte și imparțiale.
  • Imagine intitulată Obțineți consiliere în carieră Pasul 16
    3. Luați un test de personalitate. În timp ce testul Myers-Briggs pierde popularitate, este încă o opțiune bună pentru a vă deschide mintea la căi de carieră pe care nu le-ați fi luat în considerare înainte. Există și alte teste care măsoară trăsăturile mai mult pe scalele alunecare decât cu răspunsuri absolute, pe care MBTI le-a criticat.
  • Unele dintre aceste teste sunt libere să ia online, în timp ce altele necesită plata.
  • Exemple de alte teste sunt traditive, indice predictiv și mare cinci.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar