Cum de a alege cursul potrivit

Alegerea unui curs universitar este o decizie mare. Deși unii oameni par siguri, ei știu ce vor să facă, este bine să nu fie sigur de ceea ce va fi calea de carieră aleasă. Cu o mică cercetare și introspecție puteți alege un curs care vă va face fericiți.

Pași

  1. Imagine intitulată Scrierea obiectivelor personale Pasul 4
1. Decideți ce vă interesează. Listează domeniile de studiu care vă interesează și veniți cu o listă de cursuri pe care ați considera că le-ați studiat pe baza acestor interese. Adăugați subiectele pe care v-ați interesat cel mai mult în timpul școlii, precum și de locuri de muncă pe care le-ați invidiat pentru alții.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 12
    2. Faceți cercetarea. Internetul, ziarele, televiziunea și oamenii din jurul dvs. sunt cele mai bune surse de informații. Verificați online despre cursurile care vă interesează și aflați despre perspectivele de carieră și despre celelalte informații. Vorbiți cu oamenii care sunt în profesia voastră interesată și aflați ce este să alegeți cariera viitoare. Oamenii care au finalizat cursuri universitare vă pot oferi o perspectivă din perspectiva unui student - vă pot spune argumentele pro și contra.
  • Imaginea intitulată Fii un bun student de colegiu Pasul 13
    3. Verificați conținutul cursului. Pentru a evita greșeli, asigurați-vă că revizuiți schița cursului pe care doriți să o aplicați. Aruncați o privire la subiectele pe care trebuie să le întreprindeți și pe tipurile de învățare, sarcini și sarcini de examinare implicate. Acest lucru vă va permite să formați o idee brută despre ceea ce se află înainte pentru dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 11
    4. Examinați calitatea universității. Dacă sunteți stabilit la o anumită universitate, nu lăsați acest lucru să vă dicteze complet selecția cursului. Comparați cursurile de curs și studierea facilităților între universități pentru a vă asigura că faceți alegerea potrivită pentru nevoile și preferințele dvs. educaționale. Dacă este posibil, vizitați Universitatea și participați la unele prelegeri pentru a obține un sentiment de ceea ce vor fi unele dintre subiecte.
  • Imaginea intitulată Fiți un bun student colegiu Pasul 10
    5. Decideți asupra duratei cursului. Pentru a fi sigur că veți fi angajați în studiile dvs., aflați durata cursului. Luarea de grade dublu, cu normă întreagă sau part-time depinde de alegerea dvs. personală. Asigurați-vă că veți putea să vă echilibrați celelalte priorități împreună cu educația. Flexibilitatea studiului variază în rândul universităților.
  • Imaginea intitulată Fii un bun student colegiu pas 18
    6. Aflați cerințele de intrare. Este mai dificil să fii acceptat la cursuri competitive, în special cele care sunt în mare cerere. Aceasta este o măsură bună dacă sunteți de fapt capabil să faceți bine în curs sau nu. Din păcate, unele cursuri sunt prea greu de intrat sau prea greu de reușit să reușească, așa că fii sincer cu selecția taursi. Ar trebui să cercetați alte universități sau cursuri similare dacă nu sunteți încrezător în a fi acceptat în primul dvs. curs de preferință.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 9
    7. Să fie sigur de costul studiului. Accesibilitatea este un alt aspect pe care trebuie să-l luați în considerare în timp ce decideți pe curs, precum și costurile suplimentare care apar, cum ar fi cărțile de text, excursii pe teren etc. Cu toate acestea, nu lăsați costurile să vă împiedice alegerea carierei, deoarece există o serie de opțiuni de asistență financiară disponibile pentru a finaliza cursul.
  • Imaginea intitulată Bucurați-vă de locul de muncă Pasul 10
    8. Căutați oportunități de carieră post-studiu. Uită-te la perspectivele de carieră ale cursului înainte de a selecta unul. Luați în considerare diferiți factori, cum ar fi venitul, securitatea locului de muncă, stresul, responsabilitatea și alte beneficii în timp ce cercetați o profesie. De asemenea, este util să aflați dacă un viitor angajator va investi în educația dvs.
  • sfaturi

    În timp ce luați împrumuturi pentru studenți, uitați-vă la fluxul dvs. de venit și planificați cât de multă finanțare trebuie să vă completați cursul. Baza-ți opțiunile de rambursare cu privire la ceea ce vă puteți permite, astfel încât să nu vă petreceți prea mult timp îngrijorați de bani, în timp ce încercați să vă completați cursul - studiile sunt destul de stresante așa cum este!
  • Dacă cursul dvs. preferat nu este disponibil în cadrul Universității preferate, căutați alternative. Nu renunți niciodată la cariera dvs. de vis doar pentru că nu puteți găsi o universitate potrivită.
  • Cunoaște-ți interesele! Dacă nu vă place matematica, nu luați cursuri legate de matematică.
  • Avertizări

    Nu alegeți niciodată un curs, deoarece toată lumea merge pentru ea sau pentru că prietenii și familia dvs. sunt presurizați să o luați.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar