Cum de a alege cariera potrivita

Alegerea carierei potrivite poate fi dificilă, dar având o direcție definită de carieră vă va ajuta obtinerea unei slujbe. Dar, cu o mică muncă grea, o anumită planificare și o auto-reflecție serioasă, vă puteți pune pe o cale spre o carieră fructuoasă și împlinită care vă poate oferi familiei dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Evaluarea intereselor dvs
  1. Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 1
1. Gândiți-vă la cariera dvs. de vis. Există o veche zicală că, dacă încercați să alegeți o carieră, ar trebui să vă gândiți la ceea ce ați face dacă nu trebuia să lucrați. Dacă ai avea un milion de dolari și ai putea face orice, ce ai face? Răspunsul dvs. la această întrebare, în timp ce poate nu literalmente cea mai bună alegere de carieră pentru dvs., vă poate oferi o perspectivă asupra a ceea ce ar trebui să faceți.
  • Dacă doriți să fiți o stea muzicală, luați în considerare intrarea în domeniul ingineriei audio sau a compoziției muzicale. Aceste cariere sunt mai ușor de urmărit și va fi mult mai probabil să reușiți și să vă asigurați în viitor.
  • De exemplu, dacă doriți să fiți actor, luați în considerare să intrați în transmisie media. Puteți obține o diplomă în comunicații sau să lucrați în sus lanțul de comandă într-o știre locală sau alt studio de televiziune.
  • De exemplu, dacă doriți să călătoriți în lume, luați în considerare să deveniți o steward sau o stewardesă a companiilor aeriene. Aceasta este o modalitate excelentă de a-ți trăi viața și de a-ți urmări visul de a călători pe glob.
  • Dacă dorești deveni un CTO, Trebuie să câștigi o diplomă de licență într-un câmp de tulpină relevant. De asemenea, aceasta necesită o înțelegere aprofundată a tuturor aspectelor legate de afaceri.
  • Imaginea intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 2
    2. Evaluați-vă hobby-urile. Este foarte ușor să vă transformați hobby-urile sau ceva ce vă place să faceți o carieră viitoare. Multe hobby-uri corespund nevoilor și pozițiilor lumii reale. Luați în considerare ceea ce vă place să faceți și cum ar putea să se potrivească într-o carieră. Rămâneți umili în timp ce lucrați spre obiectivul dvs. Poate doriți să lucrați cu fracțiune de normă pe măsură ce primiți recomandări și experiență în cariera dorită.
  • De exemplu, dacă vă place să jucați jocuri video, luați în considerare devenirea unui designer de jocuri video, programator sau specialist QA.
  • Dacă vă place desenul sau arta, luați în considerare devenind un designer grafic.
  • Dacă vă place sportul, luați în considerare găzduirea unei tabere sportive sau devenind un antrenor asistent.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 3
    3. Luați în considerare ceea ce vă bucurați sau vă bucurați de școală. Subiecții academici se traduc bine în viitoarele cariere, dar pot necesita mai multe școli decât alte tipuri de cariere. Clasa preferată din liceu ar putea să vă lanseze foarte bine în cariera dvs. viitoare, dar trebuie să fiți dispuși să lucrați pentru el.
  • De exemplu, dacă ați iubit chimia, ați putea aștepta la o carieră viitoare ca tehnician de laborator sau farmacist.
  • Dacă v-ați plăcut clasa engleză, luați în considerare devenirea unui editor sau a unui copywriter.
  • Dacă v-ați bucurat de matematică, luați în considerare devenind un actuar sau un contabil.
  • Partea 2 din 4:
    Evaluarea abilităților dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 4
    1. Gândiți-vă la ceea ce sunteți sau ați fost buni la școală. Gândiți-vă la subiecții în care ați excelat în școală. Deși este posibil ca acesta să nu fie lucrul dvs. preferat de făcut, alegerea unei cariere bazate pe ceva ce sunteți calificat vă poate ajuta să excelezi și să vă oferiți un viitor sigur.
    • Uită-te la exemple din pasul anterior dacă aveți nevoie de idei.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 5
    2. Luați în considerare ce abilități excelează. Dacă sunteți deosebit de bun la anumite abilități, cum ar fi fixarea lucrurilor sau a face lucruri, acest lucru vă poate oferi o mare carieră viitoare. Școala poate sau nu să fie necesară, dar munca calificată este adesea în cerere și o veți găsi destul de ușor de găsit.
  • De exemplu, tâmplărie, reparații auto, construcții și lucrări electrice beneficiază de oameni care sunt buni la fixarea lucrurilor sau de a lucra cu mâinile lor. Acestea au, de asemenea, să fie locuri de muncă stabile, bine plătite.
  • Alte abilități, cum ar fi o abilitate de gătit, pot fi, de asemenea, ușor transformate într-o carieră.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 6
    3. Evaluați-vă abilitățile interpersonale. Dacă abilitățile dvs. se află mai mult în ajutarea și comunicarea cu alte persoane, există și locuri de muncă pentru dvs. Oamenii care comunică și interacționează cu ceilalți pot obține cu ușurință cariere ca lucrători sociali sau în marketing și poziții de afaceri similare.
  • Dacă sunteți mai mult tipul de a avea grijă de alții, luați în considerare asistența medicală sau de lucru ca asistent administrativ sau manager de birou.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 7
    4. Întrebați pe cineva dacă nu știți. Uneori este greu pentru noi să vedem zonele din viață unde excelează. Dacă nu credeți că sunteți buni la orice, adresați-vă părinților, altor membri ai familiei, prietenilor sau profesorilor ceea ce cred că ați fi bun la. Ideile lor ar putea să vă surprindă!
  • Prietenii și familia dvs. vă pot ajuta, de asemenea, să vă conectați și să vă contactați cu oamenii din câmpul ales. De asemenea, puteți să vă alăturați unei întâlniri pentru a vă întâlni pe alții care sunt implicați în munca pe care sperați să o faceți.
  • Partea 3 din 4:
    Având în vedere starea dvs. actuală
    1. Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 8
    1. Explorați-vă. Imaginându-vă ce ar trebui să faceți cu viața dvs., uneori vă cere să vă cunoașteți mai bine. Dacă doriți o carieră care vă va face cu adevărat fericită, trebuie să aveți o înțelegere foarte bună a ceea ce doriți și ceea ce vă place. Pentru unii oameni, aceasta înseamnă a lua ceva timp liber pentru a decide ce este important pentru ei.
    • Nu este nimic în neregulă cu asta, așa că nu vă simțiți rău. Este mai important să vă dați seama cât mai curând posibil, mai degrabă decât să obțineți genunchi adânc într-o carieră care vă face să vă urăști viața.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 9
    2. Luați în considerare situația dvs. financiară. Abilitatea dvs. de a urmări sau de a schimba carierele poate să se ocupe de situația dvs. financiară. Unele căi de carieră necesită o școală specială și acest lucru este uneori costisitor. Cu toate acestea, nu ar trebui să simți că este sărac vă limitează de la obținerea educației dorite.
  • Există o mulțime de programe guvernamentale care vă ajută să plătiți pentru școli, precum și pentru burse, granturi și programe de ucenicie.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 10
    3. Gândiți-vă la educația pe care o veți avea în timp ce introduceți o carieră. Este important să luăm în considerare ce educație aveți deja sau veți avea pe măsură ce începeți să urmăriți o carieră. Dacă finanțele vă pot împiedica să urmați mai multă școală, este posibil să fie necesar să luați în considerare ceea ce aveți deja. De asemenea, poate fi necesar să rămâneți cu gradul dvs. de liceu sau colegiu existent dacă există limitări de timp sau alte restricții.
  • Dacă aflați că sunteți limitat la locuri de muncă legate de gradul pe care îl aveți deja, consultați-vă cu un consilier de carieră pentru a afla ce opțiuni sunt disponibile pentru dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 11
    4. Determinați dacă doriți să mergeți la școală. Dacă restricțiile nu vă interzice să urmăriți mai multă școală, este posibil să doriți să luați în considerare această opțiune. Nu toată lumea excelează în școală sau are nevoie de o educație tradițională de colegiu, dar majoritatea căilor de carieră au asociat formarea pe care o puteți face și vă va ajuta să avansezi mai repede.
  • Colegiile tehnice, de exemplu, pot fi o opțiune bună pentru cei care ar prefera să nu urmeze o educație tradițională.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 12
    5. Faceți mai multă cercetare. Dacă sunteți încă confuz, luați în considerare să faceți mai multe cercetări pe această temă. Puteți găsi Informații mai utile aici Sau consultați cu consilierul sau colegiul de alegere.
  • Partea 4 din 4:
    Contemplând viitorul tău
    1. Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 13
    1. Luați în considerare cariera la care aveți acces ușor. Luați în considerare opțiunile de carieră disponibile pentru a vă deplasa cu ușurință. Acestea ar fi cariere în care aveți atât abilitățile necesare, cât și un "în."
    • Exemplele ar funcționa pentru aceeași companie ca unul dintre părinții dvs., care lucrează pentru o afacere de familie sau pentru a lucra pentru un prieten. Dacă opțiunile dvs. sunt limitate, alegerea unei cariere în care puteți intra rapid poate fi cea mai bună opțiune.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 14
    2. Examinați-vă securitatea financiară viitoare. Unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare este dacă cariera pe care o alegeți vă va oferi un nivel acceptabil de securitate financiară. Cu alte cuvinte, veți putea să faceți destui bani pentru a vă sprijini pe dvs. și pe familia voastră?
  • Faceți matematica pentru a afla ce trebuie să fie salariul dvs. de acasă. Luați în considerare și opțiunile de asigurări de sănătate și de pensionare. Poate doriți să vedeți un consilier financiar înainte de a lua decizii.
  • Amintiți-vă, acest lucru nu trebuie să fie mulți bani sau destui bani de către standardele altcuiva. Tot ce contează este că este suficient pentru tine și pentru ceea ce vrei pentru viața ta.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 15
    3. Verificați stabilitatea viitoare a locului de muncă. Piețele de locuri de muncă fluctuează ca societatea are nevoie de lucruri diferite la momente diferite. Anumite locuri de muncă sunt, de asemenea, întotdeauna în cerere sau frecvent instabile. Va trebui să luați în considerare dacă cariera pe care o alegeți este suficient de stabilă pentru dvs. și pentru dorințele voastre pentru viitor.
  • De exemplu, mulți oameni au intrat recent în școala de drept și au fost adesea depășite de 100.000 de dolari în datoria școlară, deoarece au crezut că vor face un salariu foarte înalt în viitor. Cu toate acestea, pozițiile de drept nu sunt în cerere în ultimii ani și acum acei oameni au datorii uriașe și nici o modalitate de a le plăti.
  • Un alt exemplu funcționează ca scriitor sau orice carieră bazată pe lucrări independente. Puteți avea uneori o mulțime de muncă, dar pot exista ani când nu aveți aproape nimic. Lucrul în acest mod necesită un anumit nivel de determinare și disciplină și nu este pentru toată lumea.
  • Imagine intitulată Alegeți partea dreaptă a carierei 16
    4. Uită-te la manualul Outlook Oppațional. O modalitate de a vă măsura dacă o opțiune de carieră este o idee bună este să o căutați în manualul Outlook Oppațional. Acesta este un ghid, compilat de Biroul de Statistică al Muncii, care se uită la ce fel de educație este necesară pentru diferite locuri de muncă, cât de mult oamenii din aceste cariere fac în medie și cât de mult cererea pentru acel loc de muncă este probabil să crească sau să scadă.
  • Imagine intitulată Alegeți cariera corectă Pasul 17
    5. A face o Dream Board. O placă de vis este un instrument minunat pentru organizarea aspirațiilor tale. De asemenea, vă poate ajuta să vă țineți răspunzător pe măsură ce lucrați spre atingerea obiectivelor dvs. Găsiți imagini online sau în reviste și lipiți-le pe placa de postere. Alegeți citatele de inspirație și adăugați și trinket-uri, dacă doriți.
  • Când ar trebui să consult un antrenor de conducere?

    Urmăriți acest videocgrad premium pentru a viziona acest sfaturi video premium de la un expert în industrie în acest videoclip premium

    Amy WongAmy WongLedership & Coach Transformațional

    sfaturi

    Oamenii rareori știu imediat ce carieră ar trebui să fie și este nevoie de majoritatea oamenilor câțiva ani să se stabilească în calea pe care o vor urma. Nu te simți ca și cum ai fi în urmă!
  • Dacă nu vă place cariera dvs., schimbați-o! Uneori este nevoie de mai multă muncă, mai ales dacă sunteți mai în vârstă, dar este posibil ca oricine.
  • Nu este sfârșitul lumii dacă alegeți o carieră care nu este ceva ce ai visat să faci vreodată de când erai puțin. Dacă aveți un loc de muncă care nu vă face mizerabil, dar care vă oferă în siguranță viitorul dvs. și al familiei dvs., veți fi surprinși cât de fericit vă simțiți despre viața și cariera dvs.
  • Asculta-ți inima.
  • Niciodată nu știi ce ești bun la! Petreceți mai mult timp cu dvs. și cunoașteți-vă despre dvs.
  • Cu cât știți mai bine, cu atât mai bine alegerea.
  • Avertizări

    Nu vă trageți într-o schemă Ponzi sau în orice alt con. Acestea vă pot ateriza în datorii sau chiar în închisoare.
  • Să fie precaut de locuri de muncă oferite în străinătate. Cercetați cu atenție orice companie înainte de a călători pentru a-și lua un loc de muncă. În cel mai bun caz, puteți obține conned...În cel mai rău caz, mort.
  • Fiți atenți la orice loc de muncă care promite bani simpli. Există rareori așa ceva.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar