Cum să participați la un eveniment de rețea de carieră

Când vine vorba de succesul carierei, uneori cine știți poate fi mai important decât ceea ce știți. Participarea la un eveniment de rețele de carieră este adesea cheia pentru a ateriza un loc de muncă, trecerea la o nouă carieră sau extinderea afacerii dvs. La evenimentele de rețea, aveți ocazia să faceți legături cu persoane care vă pot ajuta la dezvoltarea carierei și în creștere a afacerii dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificând înainte
  1. Image denumită participarea la un eveniment de rețele de carieră Pasul 1
1. Selectați evenimente de rețea bazate pe obiectivele dvs. de carieră. Asociațiile comerciale și evenimentele din industrie pot fi o modalitate eficientă de a afla mai multe despre câmpul dvs. și de a obține scoopul interior pe tendințele actuale. Cu toate acestea, nu este posibil să generați oameni de conducere la evenimente de asociere comercială, unde toată lumea concurează pentru aceleași contracte de afaceri. Dacă obiectivul dvs. este de a crește vânzările, ia în considerare evenimentele în care sunt reprezentate mai multe industrii diferite.
  • În plus față de evenimentele de rețea orientate spre afaceri, ia în considerare evenimente non-profit, sociale, culturale și atletice.
  • Image denumită participarea la un eveniment de rețele de carieră Pasul 2
    2. Dezvoltați câteva puncte de vorbire înainte de timp. Contactele potențiale de afaceri vor aprecia auzul despre afacerea dvs., dar vor fi dezactivate de un pas de vânzări. Fiți pregătiți să împărtășiți misiunea companiei dvs. cu o descriere concisă. Pentru a ajuta oamenii să vă amintiți, oferiți un exemplu interesant de un proiect actual sau recent.
  • Pregătiți-vă răspunsul înainte de timp, astfel încât să nu vă împiedicați cu cuvintele dvs. sau să faceți descrierea prea lungă.
  • Image denumită participarea la un eveniment de rețele de carieră Pasul 3
    3. Faceți o listă de obiective pe care doriți să le realizați. Înainte de a participa la eveniment, creați o listă de obiective pe care vă puteți concentra în timp ce vă aflați la evenimentul de rețea. Acest lucru vă va ajuta să vă concentrați asupra sarcinii la îndemână și vă va aminti de ce vă faceți în primul rând.
  • Unele exemple bune ar putea include găsirea unui nou loc de muncă, realizarea de noi contacte într-o anumită nișă din piața dvs. sau extinderea veniturilor dvs. de afaceri prin deschiderea de noi piețe de vânzări.
  • Image denumită participarea la un eveniment de rețele de carieră Pasul 4
    4. Imprimați cărți de vizită. Un aspect crucial al oricărui eveniment de rețea face contacte și oferind cărților de vizită celor contacte. Prezentarea cărților de vizită ale SANS poate să arate neprofesionale și va reduce probabilitatea de a fi contactat de către persoanele cu care vă conectați la evenimentul de rețea.
  • Asigurați-vă că vă reordonați cărțile de vizită atunci când furnizarea dvs. este scăzută. Nu doriți să vă dați seama că sunteți în afara cardurilor noi pe măsură ce vă îndreptați ușa pentru un eveniment de rețea.
  • Încercați să aduceți cel puțin 20 de cărți de vizită la fiecare eveniment. Nu ați vrea să ieșiți înainte ca evenimentul să se termine!
  • Partea 2 din 3:
    A face o impresie bună
    1. Image denumită participarea la un eveniment de rețele de carieră Pasul 5
    1. Rochie corespunzătoare în îmbrăcăminte de afaceri. Chiar dacă mediul de lucru zilnic este casual, blugi și alte haine ocazionale nu sunt adesea acceptabile pentru evenimentele de rețea. Când aveți îndoieli, apelați la organizatorul evenimentului și întrebați-vă despre îmbrăcămintea sugerată.
    • Pentru bărbați, pantaloni cu o cămașă buton-up și un blazer ar trebui să funcționeze pentru majoritatea evenimentelor. O cravată probabil nu este necesară, dar nu doare niciodată să meargă în plus.
    • Pentru femei, un pantaloni adecvat de lucru sau o rochie de lungime medie cu pompe și furtunuri ar fi potrivite pentru un eveniment de rețea.
  • Imaginea denumită participarea la un eveniment de rețele de carieră Pasul 6
    2. Prezinta-te. Când întâlniți un nou contact, trebuie să vă prezentați prin indicarea numelui dvs. și oferind o scurtă descriere a afilierii dvs. cu evenimentul. Încercați să continuați conversația, punând întrebări despre noua persoană și ascultând când vorbesc. Să mențină un aer de profesionalism în timpul introducerii.
  • Încercați ceva de genul: "Bună, sunt Ben. Lucrez în marketing la XYZ Telecomunicații."
  • Imaginea intitulată Participați la un eveniment de rețele de carieră Pasul 7
    3. A stabili un contact vizual. Efectuarea contactului cu ochii este crucială atunci când întâlnim oameni noi. Ea transmite încredere și likabilitate, care face parte din prima impresie bună pe care doriți să o faceți. De asemenea, permite oamenilor să știe că sunteți angajați, interesați și ascultați ceea ce spun ei.
  • Când întâlniți o persoană nouă la un eveniment de rețea, faceți contact vizual cu ei în timp ce vă prezentați, agitați mâinile și continuați conversația.
  • Image denumită participarea la un eveniment de rețele de carieră Pasul 8
    4. Fi abordabil. La evenimente ca acesta, este important să pară prietenos și abordabil. În caz contrar, ați putea pleca cu zero Extra Contacte. Păstrați un zâmbet pe față și asigurați-vă că puneți întrebări despre cealaltă persoană. Acest lucru vă va face să apară mai sincer și mai plăcut.
  • Evitați lubrifierea în jurul unui portofoliu imens de munca dvs. cu dvs., deoarece acest lucru vă face să parcă mai puțin accesibil.
  • Image denumită participarea la un eveniment de rețele de carieră Pasul 9
    5. Evitați atenția. Când întâlniți o persoană nouă, nu vă lipiți cu ei pentru restul nopții. Acest lucru ar putea fi tentant, mai ales dacă participați singur la eveniment, dar nu doriți să vă depășiți binevenit. Odată ce ați terminat conversația și ați schimbat cărțile de vizită, treceți la un alt contact.
  • Acest lucru vă va oferi (și persoana cu care vorbiți) o șansă de a face mai multe contacte, întâlniți mai mulți oameni și veți avea mai mult succes la eveniment.
  • Chiar dacă l-ați lovit cu cineva, treceți la un alt contact, astfel încât să puteți rețea cât mai eficient posibil. Vă puteți întoarce întotdeauna la acele contacte care par mai benefice. Nu doriți să apară ca și cum ați fi în atenția unei persoane pentru întregul eveniment.
  • Partea 3 din 3:
    Relații de construcție
    1. Image denumită participarea la un eveniment de rețele de carieră Pasul 10
    1. Începeți să angajați conversații. Puteți ajunge la o nouă conversație cu un alt participant de evenimente, pur și simplu prezentați-vă. Dați punctele de vedere ale situației dvs. profesionale, dar încercați să dedicați un pic de timp pentru a pune întrebări despre cealaltă persoană. Oamenii iubesc să vorbească despre ei înșiși, deci acest lucru va părea foarte angajat pentru cealaltă persoană.
    • Petreceți aproximativ cinci până la zece minute cu fiecare contact nou și încercați să discutați cu cât mai mulți oameni posibil.
  • Imaginea intitulată Participați la un eveniment de rețele de carieră Pasul 11
    2. Exchange cărți de vizită. După ce ați făcut niște conexiuni, predați cărțile de vizită și cereți-le în schimb. Acest schimb este important în dezvoltarea relațiilor reciproce în viitor.
  • Păstrați aceste cărți într-un rolodex sau alt loc pentru păstrarea în siguranță. Nu știți niciodată când este posibil să aveți nevoie să vă reveniți la o carte de vizită a vechii persoane.
  • Image denumită participarea la un eveniment de rețele de carieră Pasul 12
    3. Urmăriți un e-mail. Pentru contactele pe care le găsiți deosebit de benefice, nu așteptați prea mult după eveniment pentru a le contacta cu o urmărire. Nu vrei ca ei să aibă un timp greu de a-ți aminti conversația.
  • Dacă nu aveți ceva de discutat în acest moment, ați putea trimite doar un e-mail scurt spunând că vă bucurați să le întâlniți și să vă recapeți succint despre discuția dvs.
  • Încercați ceva de genul acesta: "Bună, Greg. Aceasta este James din Convenția comercială. Am vrut să trimit o notă rapidă pentru a vă spune că a fost o întâlnire plăcută. Mi-a plăcut cu adevărat conversația despre software-ul contabil al companiei mele și aștept cu nerăbdare posibilitatea unei colaborări viitoare."
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Carti de vizita
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar