Cum să fii rezistent la mental

VIDEO

Viața este plină de răsturnări și se transformă neașteptate. Unele sunt inconsecvente, în timp ce altele sunt modificate de viață. În timp ce ar putea fi tentant să renunți după ceva nu se dovedește așa cum ați planificat, o mentalitate rezistentă vă poate ajuta să depășiți eșecurile și să vă atingeți obiectivele. Puteți să vă îmbunătățiți rezistența mentală prin învățarea din experiențele dvs., cultivând optimism realist, îngrijindu-vă după un obstacol, ridicându-vă și în avans în viața de zi cu zi.

Pași

Metoda 1 din 3:
Cultivând o mentalitate rezistentă
  1. Imaginea intitulată să fie rezistentă la pasul 1
1
Provocați gândirea problematică. Modul în care te uiți la eșecuri poate avea un impact serios asupra faptului dacă puteți sau nu să adunați puterea de a încerca din nou. Când ceva nu se întoarce așa cum ați sperat, este posibil să aveți un răspuns automat pe care nici măcar nu îl cunoașteți, un răspuns care pune o schimbare inutilă negativă asupra situației. Când vă prezentați un eșec, faceți câteva respirații adânci pentru a vă liniști și încercați să observați ce mesaje vă dați singur. Provocați gândurile care împiedică rezistența dvs.
  • Întrebându-vă câteva întrebări cheie vă pot ajuta să vedeți unde puteți avea blocuri rutiere la rezistență. Vizualizați eșecurile ca temporare sau permanente? (De exemplu, spui "Ei bine, nu am primit acel loc de muncă," sau, "Nimeni nu mă va angaja vreodată"?) Le lași să afecteze zonele independente din viața ta? (Spui "Nu sunt un cititor foarte rapid," sau "Sunt prost și nu bun la nimic"?) Vă învinovățiți când se întâmplă lucruri rele? (Spui, "Această relație nu a funcționat pentru că nu este gata să se angajeze" sau "Ma aruncat pentru că sunt nelegat și nu un partener bun"?)
  • Când identificați auto-discuția negativă, poate ajuta la provocarea acestor gânduri. Puteți face acest lucru prin scrierea declarației ("Sunt prost și nu bun la nimic") pe o bucată de hârtie, apoi faceți două coloane. Într-o coloană, scrieți dovezile care acceptă gândirea ("Nu am putut termina partea de înțelegere a cadrului meu în timp") Și în cealaltă coloană, scrieți dovezile care respinge gândul ("Am o am în știința și clasele mele de matematică și mă descurc foarte bine în limba engleză când sunt capabil să citesc la propriul meu ritm. Sunt, de asemenea, bun la fotbal și cântând.")
  • Imaginea denumită să fie rezistentă din punct de vedere mental 2
    2. A stabilit goluri. Având obiective personale vă oferă un sentiment de direcție și concentrați-vă. Poate facilita să vă scuturați și să vă întoarceți la muncă dacă aveți un scop clar de a lucra spre. Aceste obiective vă pot ajuta, de asemenea, să luați decizii - dacă nu sunteți sigur de ce să faceți, vă puteți întreba "Acest lucru mă ajută să-mi ating scopul?"
  • Asigurați-vă că stabiliți obiective inteligente - obiective care sunt specifice, măsurabile, realizabile, relevante și trackable. Dacă obiectivul dvs. este pur și simplu "Slăbi," Este prea vag să fii de ajutor. Un obiectiv inteligent ar fi ceva de genul: "Voi pierde 8 kilograme până la 31 martie prin tăierea a 500 de calorii din consumul meu zilnic și luând cursuri Zumba de trei ori pe săptămână."
  • Amintiți-vă că obiectivele pot fi ajustate. Dacă realizați un obiectiv este nerealist (cum ar fi "Voi pierde 25 de lire sterline într-o lună"), este bine să refaceți scopul la ceva realizabil.
  • De asemenea, puteți stabili că obiectivul dvs. nu mai este ceva ce doriți (poate că obiectivul dvs. a fost să ajungeți la școala de drept, dar v-ați dat seama că doriți să deveniți un regizor). Este bine să faceți un nou obiectiv dacă prioritățile dvs. se schimbă.
  • Imaginea intitulată Fiți rezilientă mentală Pasul 3
    3. Fi un optimist realist. Oamenii care sunt atât optimi și realiști tind să aibă succes. Recunoscând posibilitatea unui rezultat mai puțin decât ideal, înțelegerea necesității muncii grele pentru a ajunge la un rezultat dat și menținerea unei perspective pozitive sunt toate cheia cultivării și menținerii rezistenței mentale.
  • Când se confruntă cu o problemă sau o problemă, nu vă porniți să vă gândiți că există o singură soluție. Veniți cu planurile A, B și C și scrieți lucrurile pozitive care pot ieși din fiecare.
  • Încercați să vă spuneți: "Știu că succesul este posibil, dar va necesita o muncă grea din partea mea și va include obstacole."
  • Imaginea intitulată Fiți rezistentă la nivel mental 4
    4. Dă-ți permisiunea să vă simțiți emoțiile. După un setback, este ușor să încercați să vă măriți toate emoțiile negative sub covor și să vă deplasați fără a vă prelucra sentimentele. În schimb, practicați rezistența mentală în acest moment și permiteți-vă să simțiți toate sentimentele asociate cu o anumită situație. Acest lucru vă va ajuta să găsiți echilibru și să vă simțiți mai puțin copleșiți.
  • Imaginea intitulată Fiți rezilientă mentală Pasul 5
    5. Înregistrați-vă timpul pentru a vă procesa emoțiile. Uneori este posibil să trebuiască să luați timp din programele noastre ocupate pentru a procesa modul în care vă simțiți despre o situație. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca și o plimbare liniștită sau o baie lungă.
  • Imaginea intitulată să fie rezistentă din punct de vedere mental 6
    6. Scrieți despre experiențele dvs. Este important să vă dezbateți după un rezultat mai puțin decât ideal. Luați în considerare modul în care ați ocupat situații similare în trecutul și amintiți-vă strategiile pe care le-ați folosit pentru a trece prin vremuri grele. Scrierea despre experiențele dvs. într-un jurnal vă poate ajuta să procesați o situație, să învățați lecțiile prezentate și să mergeți mai departe.
  • Imaginea intitulată Fiți rezilientă din punct de vedere mental 7
    7. Lăsați-vă dreptul la dreptul dvs. Mulți dintre noi se simt îndreptățiți la o viață care nu include obstacole și obstacole. Această atitudine nerealistă este rezistența psihică antimică. Recunoașteți că viața este plină de răsturnări și transformări neașteptate și nimeni nu are dreptul la o viață ușoară.
  • Încercați să petreceți timpul de voluntariat la un adăpost local fără adăpost sau la banca alimentară. Văzând luptele altora din comunitatea dvs. vă poate ajuta să renunțați la sentimente de drepturi.
  • Imaginea intitulată Fiți rezilientă mentală Pasul 8
    8. Nu vă așteptați să fiți fericiți tot timpul. Experiența umană este plină atât de bucurie, cât și cu tristețe și este important să îmbrățișeze emoții peste spectrul respectiv. Permițând sentimentele negative și pozitive să coexiste este esențială pentru a deveni o persoană mai rezistentă.
  • Când vă simțiți trist sau supărat, nu încercați să o acoperiți cu râs și zâmbete. În schimb, permiteți-vă să simțiți pe deplin aceste emoții.
  • Metoda 2 din 3:
    Având grijă de tine
    1. Imaginea intitulată Fiți rezilientă mentală Pasul 9
    1. Creați și mențineți legături sociale puternice. Starea socială este esențială pentru dezvoltarea rezistenței mentale. Socializarea cu prietenii, familiile și colegii este esențială pentru sănătatea noastră mentală și fizică. Nu izolați când vă simțiți în jos - încercați să vă împărtășiți sentimentele cu un prieten de încredere sau pe unul iubit.
  • Imaginea intitulată Fiți rezilientă mentală Pasul 10
    2. Creșteți fitness fizic. Cercetătorii au descoperit că fitness fizic este direct legat de reziliența mentală. Consolidarea corpului tău este împuternicită și va spori sănătatea mintală, făcându-l mai ușor de rezilitor mental atunci când viața îți aruncă o cheie de maimuță.
  • Încercați să renunțați la timp în fiecare zi pentru activitatea fizică, chiar dacă este doar o scurtă plimbare sau un joc de fotbal cu copiii dvs.
  • Imaginea intitulată să fie rezistentă la nivel mental 11
    3. Practicați tehnicile de relaxare și de gestionare a stresului. Oamenii rezistenți din punct de vedere mental știu cum să-și gestioneze nivelele de stres, ceea ce ajută la menținerea nivelurilor de energie și a optimismului. Respiră profundă, o practică obișnuită de yoga, rugăciune și meditație sunt toate activitățile care vă pot ajuta să vă gestionați stresul.
  • Nu vă fie frică să căutați ajutor de la un profesionist de sănătate mintală. Ele vă pot ajuta să dezvoltați practicile de gestionare a stresului care vă vor crește rezistența mentală.
  • Metoda 3 din 3:
    Ridicându-se și în mișcare
    1. Imaginea intitulată Fiți rezistența mentală Pasul 12
    1. Reveniți pe drumul cel târziu cu rutina zilnică. Rezultatele vieții ne pot arunca o buclă, adesea perturbând rutina zilnică a vieții noastre. Concentrându-se pe sarcini familiare, cum ar fi să lucreze, curățând casa, și luarea câinelui pentru o plimbare vă poate ajuta să vă întoarceți și să vă deplasați înainte.
  • Imaginea intitulată să fie rezistentă la nivel mental 13
    2. Găsiți lecția. Oamenii rezistenți știu că fiecare obstacol, fiecare eșec, tot ceea ce merge este greu, este o lecție în deghizare. Deși este important să treceți de la greșeli, să vă spuneți că veți descoperi mai întâi ceea ce puteți învăța din experiență. Uneori, lecția poate fi pur și simplu, "Nu pot controla totul."
  • Familiarizați-vă cu conceptul de "Creșterea posttraumatic." Acest lucru se referă la studiul modului în care traumele - de la boală la abuzul sexual la experiențele refugiaților - poate duce la schimbări pozitive. Oamenii din aceste situații suferă pierderi, dar, în același timp, aceste pierderi produc câștiguri valoroase. Un eveniment vă poate lăsa să vă simțiți expuși și vulnerabil, dar, în același timp, poate să vă dezvăluie și puterea și capacitatea de a supraviețui și de a depăși.
  • Imaginea intitulată să fie rezistentă la nivel mental 14
    3. Invata sa lasi de la tine. Uneori situațiile nu funcționează așa cum doriți. Este important să învățați când să renunțați. Dacă ați încercat cel mai bine și ați făcut tot ce vă aflați în puterea dvs. într-o situație dată, poate fi timpul să renunțați și să mergeți mai departe.
  • Dacă ați încercat cel mai bine să faceți modificări cu un prieten, dar au fost nereușite, ar putea fi timpul să renunțați la prietenie.
  • Dacă ați oferit tot un proiect de scriere, dar simțiți că este mai scurt, lăsați-l să meargă și să se deplaseze la un nou eseu sau poem.
  • Imaginea intitulată Fiți rezilientă mentală Pasul 15
    4. Continuați să vă urmăriți obiectivele. Toată lumea va cădea la un moment dat în viață. Ceea ce contează nu este de câte ori vă cădeți, dar cum vă ridicați înapoi. Să fie persistente și să continuați să lucrați spre obiectivele dvs., în ciuda obstacolelor din calea voastră. Perseverența dvs. va plăti în cele din urmă.
  • Uită-te la fiecare eșec ca un experiment - acum că știi ce nu funcționează, poți continua să cauți ce face muncă. Poate ai încercat să renunți la fumat rece curcan, dar a început să fumeze din nou după o lună. Acum aveți o informație valoroasă - știți că nu puteți renunța la curcanul rece și că trebuie să încercați o metodă diferită, poate prin utilizarea plasturelui.
  • Imaginea intitulată Fiți rezilientă mentală Pasul 16
    5. Nu pierdeți speranța. Rămase speranță este una dintre cele mai importante componente de a deveni o persoană mai rezistentă mai mental. Să mențină o perspectivă pozitivă, dar realistă asupra viitorului. Nu lăsați greutatea trecutului să vă tragă în jos.
  • Faceți o listă cu toate posibilitățile pozitive pentru căutarea dvs. de locuri de muncă. Doar pentru că au existat doar două locuri de muncă în câmpul dvs. anul trecut nu înseamnă că nu vor fi zece în acest an.
  • Cred că lucrurile se vor îmbunătăți. Gândiți-vă la toate timpurile în care ați căzut în trecut și lucrurile minunate care s-au întâmplat când v-ați luat înapoi. Ai asta!
  • Expert Q & A

    Știați că puteți citi răspunsurile experților pentru acest articol?Deblocați răspunsurile experților prin sprijinirea WikiHow
    Căutare
    Adăugați o nouă întrebare
    • Întrebare
      De ce primesc anxietate și pierd concentrarea mai târziu în această zi?
      Lauren Urban, LCSW
      Lauren Urban, LCSW
      Psihoterapeut licențiat
      Lauren Urban este un psihoterapeut licențiat în Brooklyn, New York, cu peste 13 ani de experiență de terapie care lucrează cu copii, familii, cupluri și persoane fizice. A primit maeștrii ei în lucrarea socială de la Colegiul Hunter în 2006 și este specializată în colaborarea cu comunitatea LGBTQIA și cu clienții în recuperare sau având în vedere recuperarea pentru consumul de droguri și alcool.Lauren Urban, LCSW
      Lauren Urban, LCSW
      Psihoterapeut licențiat
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Nu știm cu adevărat, dar șansele sunt mari că are de-a face cu faptul că de obicei sunteți obosit noaptea târziu. Odată ce treceți printr-o muncă de muncă lungă, școală sau activitate, veți fi epuizați de resurse. Astfel încât poate fi dificil să stați în formă de vârf până la sfârșitul zilei.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 2helpful 2
    • Întrebare
      Cum pot fi mai rezistentă din punct de vedere mental?
      Amy Wong
      Amy Wong
      Leadership și antrenor de transformare
      Amy Eliza Wong este o conducere și un antrenor de conducere și fondatorul mereu în scop, o practică privată pentru persoane fizice și directori care caută ajutor în creșterea bunăstării personale și a succesului și în transformarea culturilor de muncă, în dezvoltarea liderilor și îmbunătățirea retenției. Cu o experiență de peste 20 de ani, antrenorii Amy unu-la-unu și desfășoară ateliere și produse cheie pentru întreprinderi, practici medicale, non-profituri și universități. Bazat în zona San Francisco Bay, Amy este un instructor regulat la studiile continue Stanford, deține un MA în psihologia transpersonală de la Universitatea din Sofia, o certificare în coaching-ul de viață transformator de la Universitatea Sofia și o certificare în Inteligența Conversației de la Institutul de Creare.Amy Wong
      Amy Wong
      Leadership și antrenor de transformare
      Expert răspuns

      Sprijiniți WikiHow de cătreDeblocarea acestui răspuns expert.

      Asigurați-vă că vă concentrați asupra obiectivelor dvs. și cum vă fac să vă simțiți că sunteți mai conștienți.
      Mulțumiri!
      Da nu
      Nu utile 0helpful 1
    Pune o intrebare

    WikiHow Video: Cum să fii rezistent psihic

    Ceas
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar