Cum să ierți pe cineva care te trădează

Trădarea este ca o epavă de tren pe care nu o vedeți niciodată.Există multe circumstanțe care ar putea fi considerate trădare, de la un prieten care te-a transformat în timpul necesar unui partener romantic care transportă o afacere din spatele tău.În cele din urmă, pentru binele propriului dvs. sănătate mentală și emoțională, ar trebui să iertați persoana care te-a trădat.Începeți să vă vindecați emoțional și înconjurați-vă cu oameni care îngrijesc.Dacă doriți să vă reconstruiți relația, puteți face acest lucru după ce ați iertat persoana.

Pași

Partea 1 din 3:
Decizia de a ierta
  1. Imaginea intitulată Fii calm Pasul 21
1. Să înțeleagă ce este iertarea. Iertarea nu înseamnă scuzarea sau acceptarea trădării.Mai degrabă, iertarea este actul de a vă elibera de durerea și furia pe care ați simțit-o față de persoana care v-a trădat.Iertarea înseamnă să vă lăsați să mergeți la pradă împotriva celeilalte persoane.
  • Chiar dacă resentimentează pe cineva care a trădat, pare un răspuns adecvat, de fapt singurul pe care îl rănești când refuzi să meargă mai departe.
  • Dacă nu iertați pe alții după o trădare, veți avea întotdeauna într-un anumit sens să vă legați de persoana care te-a rănit și nu va putea să vă trăiască propria viață la capacitate maximă.
  • Imaginea intitulată Fiți calmă Pasul 20
    2. Decideți de ce doriți să iertați.Există două motive principale pentru care ați putea ierta pe cineva.Unul este de a rămâne adevărat la sistemul de valori pe care îl credeți.Cealaltă este să vă ajute să depășiți durerea emoțională cauzată de trădare.Ambele sunt valide și pot lucra în tandem.
  • Tradițiile religioase, în special, încurajează iertarea.
  • Al doilea motiv pentru care ați putea alege să iertați este să treceți dincolo de durerea și mizeria cauzată de persoana care te-a trădat.Când vă gândiți la acest motiv, folosiți iertarea ca instrument pentru a vă ajuta să lucrați prin tristețea trădării dvs.
  • Imaginea intitulată opriți-vă de la Pasul 12
    3. Nu forțați iertarea. Efectuarea unei decizii explicite de iertare este importantă, dar, de fapt, experimentarea iertării și lipsa durerii poate dura timp.Iertarea este un proces și nu se va întâmpla peste noapte.Chiar și ușoară trădări pot lua timp pentru a opri rănirea - Cu toate acestea, dacă păstrați în mod activ iertarea ca scop, veți ajunge în cele din urmă acolo.
  • Imagine intitulată Convingeți-vă că tu
    4. Decideți viitorul relației dvs. cu trădătorul.Unele trădări sunt atât de îngrozitoare încât după aceea, nu sunteți dispuși sau nu puteți recupera relația.Chiar și atunci când iertați pe cineva, ați putea simți că relația nu este una pe care doriți să o salvați.
  • Gândește-te la relația ta cu persoana care te-a trădat.Sunt o parte integrantă a vieții tale?Îți poți imagina viața fără ei?
  • Analizați caracterul persoanei.Cineva merită doar reconstruirea unei relații dacă demonstrează o durere sinceră pentru ceea ce au făcut și lucrează în mod activ pentru a vă recâștiga încrederea.
  • Partea 2 din 3:
    Vindecarea ta, ca să poți ierta
    1. Imaginea intitulată Be Special Pas 13
    1. Recunoaște-ți emoțiile.Dacă sunteți trist, rușine sau supărat de a fi trădați, este perfect natural.Încercați să găsiți modalități pozitive de a face față acestor sentimente.Acceptarea modului în care vă simțiți este un pas important spre recuperarea emoțională, care este primul pas spre iertare.
    • S-ar putea, de asemenea, să simțiți resentimente, dispreț și dezgust la persoana care te-a trădat.
  • Imagine intitulată Scrieți un jurnal Pasul 3
    2. Scrieți o scrisoare către persoana care te-a trădat. Scrierea unei scrisori este terapeutică, deoarece vă permite să vă exprimați într-un mod cinstit și grijuliu.După câteva zile, reveniți și recitiți scrisoarea, reflectând conținutul său. Nu trebuie să trimiteți scrisoarea, deși ați putea. Alternativ, ați putea alege să ardeți scrisoarea după aceea pentru a vă ajuta să exorcați sentimentele negative pe care litera conținea.Scrierea unei scrisori poate oferi vindecare emoțională pentru dvs., vă mișcându-vă mai departe în procesul de iertare.
  • Imagine intitulată Chill Pasul 12
    3. Discutați cu un prieten de încredere sau membru de familie despre trădare. Obținerea de sprijin de la cei care vă interesează și vă iubesc este un pas important în recuperarea emoțional după o trădare.Explicați trădarea prietenului sau membrii familiei dvs.Odată ce ați vorbit prin trădare cu cineva, vă veți simți mai bine și veți fi mai dispuși să iertați.
  • De asemenea, puteți vorbi cu cineva în care aveți încredere în metodele pe care le-au folosit pentru a ierta pe cineva care le-a trădat.
  • Dacă nu vă simțiți confortabil vorbind cu cineva din cercul dvs. social, ați putea consulta un terapeut.Terapeuții sunt instruiți în a ajuta oamenii să se ocupe de sentimente conflictuale, dureroase, inclusiv cum să facă față trădăriei.
  • Imagine intitulată Controlați mintea dvs. subconștientă Pasul 1
    4. Recupera un sentiment de putere. Când sunteți trădat, ați putea simți o durere intensă și un sentiment de neputință.Pentru a restabili un sentiment de putere vieții tale, trebuie să te gândești la tine ca pe cineva care face lucrurile, mai degrabă decât ca cineva care suferă sau suferă de lucruri făcute la ei în mâinile cuiva care te-a trădat.Dacă nu simțiți un sentiment de autonomie în propria voastră viață, ar putea fi dificil să iertați pe oricine altcineva sau să vă vindecați pe deplin de la trădare.
  • Utilizați auto-discuții pozitive pentru a recupera puterea în viața ta.
  • De exemplu, spuneți-vă: "Îmi prețuiesc eu și alții.Alții valoarea și iubiți-mă în schimb.Voi arăta atenția, afecțiunea și iubirea față de oamenii care mă fac să mă simt în siguranță și iubiți."
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 19
    5. Rămâneți pozitiv.Treceți atenția dvs. departe de trădare și durerea pe care ați adus-o folosind imagini de restaurare.Imaginile de restaurare consolidează gândirea pozitivă și valorile sănătoase, ținându-vă concentrarea asupra siguranței, fericirii și a viitorului dvs. în loc să vă uitați înapoi spre durerea din trecut.Cu imagini pozitive în minte, veți putea vedea procesul de iertare ca un pas sănătos pe drumul spre propria dvs. vindecare.
  • Pentru a intra în puterea imaginilor restaurative, imaginați-vă pur și simplu o scenă care întruchipează ceva pozitiv pe care îl prețuiți.De exemplu, poate identifica dragostea ca una dintre valorile dvs. de bază pozitive.Gândiți-vă la viața dvs. într-un timp când v-ați simțit cu adevărat iubită.Poate că veți atribui imaginea de restaurare asociată cu dragostea în copilărie, unde ați fost ridicați de o mamă și tată iubitoare.
  • Imaginile de restaurare pot fi extrase din propria experiență de viață sau imaginați.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților de gândire critică Pasul 14
    6
    Reconstruiți-vă încrederea în sine.Încrederea în sine se referă la ideea că viața ta are valoare și că sunteți capabil să învățați și să depășiți provocările.După o trădare, ați putea găsi că nu sunteți foarte încrezători în voi înșivă, deoarece ați fost răniți și vă puteți simți sentimentul de a merita agitat.Reconstruirea încrederii în sine necesită amintirea victoriilor dvs. trecute la locul de muncă, la școală sau în viața personală sau să creați noi victorii pentru tine în acele tărâmuri.Odată ce ți-ai reconstruit încrederea în sine, te vei simți împuternicit să ierți persoana care te-a trădat.
  • Talk-ul de sine pozitiv este, de asemenea, util pentru a vă reconstrui încrederea.De exemplu, dacă sunteți afectați de ideea că "am meritat să fiu trădat pentru că am fost prost," să contracareze această inexactitate spunându-vă: "Nu am meritat să fiu trădat și persoana care ma trădat a greșit face acest lucru."
  • Aflați cum să provocați auto-discuții negative, astfel încât să puteți răspunde într-un mod constructiv.
  • Faceți lucruri pe care le știi că ești bun la.Dacă sunteți un muzician talentat, alăturați-vă unei trupe sau scrieți câteva melodii.Dacă sunteți un atlet puternic, vă alăturați unei echipe sportive comunitare.A face lucruri pe care ești bun vă va ajuta să vă simțiți mai încrezători.
  • Imaginea intitulată are cunoștință de Pasul 14
    7. Practicați mintea. Mindulitatea se referă la o suită de abilități, fiecare dintre acestea vă poate ajuta să vă recuperați emoțional de la trădarea pe care ați suferit-o.Starea de gândire înseamnă a fi obiectivă atunci când vă gândiți la trădarea dvs. și acționând într-un mod gândit și deliberat.Trăiți în acest moment și amintiți-vă că trădarea este în trecut.Acest lucru vă va oferi perspectiva necesară asupra trădării de a gândi în moduri mai puțin reactive, cum ar fi căutarea răzbunării sau dorința de a răni persoana care te-a trădat.
  • Imagine intitulată Convingeți-vă că tu
    8. Angajați în auto-compasiune.În contextul iertării unui trădător și de a vă vindeca, auto-compasiunea este înțelegerea că uneori viața este dureroasă, dar prin durerea voastră, sunteți legați de restul omenirii.Gândiți-vă la ceilalți care au fost trădați de cineva, chiar dacă este cineva fictiv.Gândindu-se la faptul că situația dvs. nu este unică și că alții au depășit trădarea în viața lor vă va ajuta să vă simțiți mai puțin izolați și singuri.Prin obținerea de noi perspective asupra trădării și sentimentelor dvs. prin auto-compasiune, veți fi mai bine echipat pentru a ierta trădătorul.
  • De exemplu, ați putea aminti cum Lando Calrissian a trădat Han Solo în Imperiul Strikes înapoi, dar au fost în cele din urmă împăcate atunci când Han a iertat Lando.
  • Imaginea intitulată Fiți aventuroasă Pasul 3
    9. Fii iubitor spre tine. După ce am fost trădat, avem o tendință de a ne învinovăți sau de a ne bate.În schimb, recunoașteți că nu ați fi putut ști cum ați fi știut că veți fi trădați.Amintiți-vă că, în timp ce nu aveți control asupra acțiunilor altora, aveți control asupra dvs. și puteți alege să vă iubiți.Iertarea este, în centrul său, un act de iubire și va fi dificil de iubit sau de a ierta pe oricine altcineva decât dacă vă puteți iubi.
  • Iubiți-vă în moduri tangibile, cum ar fi petrecerea timpului cu prietenii și familia, mergând la cumpărături la magazinul dvs. preferat sau relaxați-vă într-o baie caldă.
  • Imagine intitulată Controlul gândurilor Pasul 10
    10. Dați sensului trădării. În timp ce trădarea pe care ați experimentat-o ​​poate părea fără sens și aleatorie la acea vreme, treci înapoi și încercați să dați valoarea de experiență.În loc să se gândească la el ca un eveniment complet teribil fără aspecte benefice, ați putea să vă gândiți la modalități în care ați putea fi recunoscători pentru asta.Înțelesul pe care îl luați de la mizeria de trădare vă poate susține puterea emoțională, pe care o puteți folosi pentru a ierta persoana care te-a trădat.
  • De exemplu, dacă partenerul dvs. te-a înșelat, s-ar putea să vă simțiți bucuroși că ați descoperit trădarea atunci când ați făcut-o, încețând astfel un ciclu potențial continuu de trădare.
  • De asemenea, ați putea să vă gândiți la trădare ca ceva dureros pe care trebuia să-l îndurați, dar ca o sabie falsă în flacără, ați apărut mai puternică pentru că ați trecut prin trădare.
  • Partea 3 din 3:
    Fixarea relației dvs
    1. Imagine intitulată face față cu Stigma Pasul 38
    1. Recunoașteți cum vă simțiți. Fiind cinstit cu persoana care a trădat, puteți fi extrem de dificilă.Te simți deja vulnerabil cu persoana care te-a lăsat în jos și dezvăluind mai multe despre tine sau despre starea ta emoțională ar putea părea imposibil - cu toate acestea, dacă vrei să-ți rezolvi relația cu persoana, trebuie să-ți iei riscul și să-l deschizi la el.
    • Rămâi calm când se confruntă cu persoana care te-a trădat.În timp ce ar putea fi tentant să strige, să țipa și să-l acuzi, răspunsul matur este să vorbești calm într-un ton chiar și să fii direct atunci când vorbești despre cum te simți.
    • Utilizați declarații "I" atunci când vă exprimați sentimentele.De exemplu, ați putea spune: "Mă simt foarte rănit de acțiunile tale."Evitați declarațiile" You "de acuzare," Sunteți o persoană putredă și nu meritați să fiți fericiți."
  • Imagine intitulată face ca nimeni să aibă grijă de tine pasul 1
    2. Reconstrui încrederea între tine și persoana care te-a trădat. O mare parte din reconstruirea încrederii este că persoana care v-a trădat să recunoști că a făcut ceva greșit.Persoana care a trădat ar trebui să fie conștientă de emoțiile dvs. despre trădare și să încercați să înțelegeți de ce vă simțiți trădați (dacă nu este evident).Dacă amândoi sunteți interesați să faceți din nou lucrurile, puteți să vă deplasați mai adânc în procesul de reconstrucție a încrederii.
  • Empatia din partea atât a persoanei care te-a trădat și pe tine însuți este crucială.Încercați să înțelegeți de ce a făcut ceea ce a făcut fără a scuza comportamentul ei.
  • Explicit iertare - Vorbind cuvintele exacte "Te iert" pentru persoana care te-a trădat - nu este de fapt necesară pentru a vă reconstrui relația - totuși, ar putea ajuta.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru suportul pentru copii Pasul 8
    3. Încercați terapia cuplurilor. Dacă ați fost trădați de un partener sau soț / soție, ați putea lua în considerare participarea la terapia cuplurilor.Terapia cuplurilor implică discuția cu soțul / soția dvs. și un terapeut care este special instruit să acționeze ca mediator.
  • Terapeutul va lucra cu dvs. și cu partenerul dvs. pentru a descoperi cauzele care stau la baza trădării, vă va ajuta să faceți față durerii și să vă pregătiți să vă iertați partenerul.
  • Sesiunea de Terapie oferă un spațiu sigur în care dvs. și partenerul dvs. vă puteți rezolva sentimentele despre trădare pentru a decide cum să procedezi în reconstruirea a ceea ce ați avut.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar