Cum să se ocupe de a fi ales

Mulți oameni sunt luați în fiecare zi. Aspectul fizic și statutul social sunt adesea motive pentru care oamenii sunt selectați. Indiferent de motivul, tachinarea poate fi inconfortabilă și nimeni nu merită să fie tratată prost. Când tachinarea devine un model - așa cum face adesea - se poate dezvolta într-o problemă gravă de agresiune, care poate provoca mai târziu răni fizice și emoționale. Este important să abordăm astfel de probleme cât mai curând posibil.

Pași

Metoda 1 din 3:
Cu care se confruntă situația
  1. Imaginea intitulată împiedică să fiți victimă a loviturii 1
1. Rămân calm. Teasing vă poate face să simțiți multe emoții incomod, cum ar fi mânia sau anxietatea. Încercați să nu reacționați de la un loc de frică sau frustrare. Plângând, lupta înapoi sau insultarea celeilalte persoane este adesea reacția pe care o dorește de la tine.Îndepărtați-vă de la situație dacă este posibil. Acest lucru va descărca adesea situația imediat.
  • Dacă deveniți furioși, respirați adânc și numărați la 10. Încercați să vă relaxați întregul corp cât mai mult posibil.
  • Dacă observați că trebuie să spuneți ceva, utilizați un cuvânt scurt care nu escaladați situația. Încercați să spuneți: "Orice" și continuați.
  • Reorientează atenția asupra ceva pozitiv. Dacă vă simțiți supărați, căutați ceva sau cineva care vă face să vă simțiți în siguranță și fericiți.
  • Imaginea intitulată împiedică faptul că este o victimă a hărțuirii Pasul 8
    2. Nu vă răzbunați. La fel de mult cum ați putea dori să vă luptați înapoi, este important să păstrați calmul. Pornirea unei lupte fizice vă poate aduce în necazuri serioase. Insultarea unui bully le poate provoca adesea și face mai rău situația.
  • Nu vă înclinați la nivelul lor. Numelui-apel, hărțuirea, alegerea sau începerea zvonurilor despre bătăliile dvs. vă pune în aceeași barcă ca ei. Acționând mai matur decât aceștia vă oferă mâna superioară, mai ales dacă sunteți la școală unde adulții urmăresc mereu.
  • Spuneți clar că sunteți persoana mai mare spunând ceva de genul: "Nici măcar nu voi răspunde la asta."
  • Amintiți-vă că nimeni nu merită să fie tratat prost. Chiar dacă vă abțineți de la represalii, ar trebui să confruntați cu mândrie situațiile care vă fac inconfortabil.
  • Imaginea intitulată împiedică a fi o victimă a hărțuirii Pasul 6
    3. Stai în sus pentru tine însuți. Exprimă că nu vă place ceea ce a fost spus sau făcut. Vorbiți într-o voce firmă și încrezătoare și apoi plecați. Arătând că aveți încredere - chiar dacă nu - veți lăsa pe alții să știe că nu tolerați comportamentul inadecvat.
  • Practica răspunzând la bully. Ajungeți la un prieten de încredere, un membru al familiei, un animal umplute sau un stand în fața oglinzii. Acționați situația cât mai realistă posibil.
  • Practica spunând fraze scurte și neutre că vă simțiți confortabil. Fraze ca: "Opriți asta," "Nu este amuzant" sau "Am avut-o", sunt eficiente.
  • Imaginea intitulată împiedică să fiți victimă a intimitului pasului 7
    4. Ignorați tachinarea. Ignorarea unei glume sau teasing-uri medii poate fi o strategie de succes, mai ales dacă situația nu este serioasă - cu toate acestea, nu lăsați să fi ales să deveniți un model, deoarece poate deveni destul de dăunător în timp.
  • Pretindeți că nu auziți comentariile medii păstrând o față dreaptă. Acest lucru poate fi provocator la început, astfel încât poate lua unele practici. Bullies se vor plictisi adesea când nu pot obține o reacție din partea dvs.
  • Uită-te la un coleg de clasă sau un profesor și să spui ceva care să vă arate că nu acordă atenție bully. Încercați să spuneți: "Hei, cămașă grozavă" sau "Cum merge?"
  • Apar distras de telefonul dvs. mobil. Dacă puteți, uitați-vă la telefonul dvs. și spuneți: "Oh, am pierdut un apel" sau "Nu am văzut asta înainte."
  • Imaginea intitulată se confruntă cu un bully Pasul 1
    5. Recunoașteți agresiunea. Uneori poate fi greu de recunoscut hărțuirea până când a progresat sau a escaladat. S-ar putea să vă simțiți izolați, să vă fie frică sau nerăbdători să mergeți la școală (puteți începe să vă prefaceți că sunteți bolnav, așa că nu trebuie să mergeți), să vă simțiți neajutorați, aveți dificultăți în somn, observați o schimbare în modelele dvs. de mâncare (mâncând mai mult sau mai puțin decât în ​​mod normal), sau clasele dvs. pot scădea. Familiarizați-vă cu diferitele tipuri de agresiune, astfel încât să îl puteți adresa cât mai curând posibil.
  • Hullyingul fizic include lovirea, lovirea, declanșarea, părul trăgând prinderea, împingerea, furtul sau deteriorarea lucrurilor. Acest tip de agresiune utilizează forța fizică pentru a provoca daune.
  • Hullyingul verbal include insulte, nume de nume, teasing, intimidare, abuz verbal sau comentarii homofobe, rasiste, sexiste sau capabili. Acest lucru poate începe ca "inofensiv" teasing sau distracție la început și escaladați.
  • Agresiunea socială sau agresiunea ascunsă este adesea dificil de observat. Este posibil să nu realizați că acest lucru se întâmplă, deoarece poate să apară în spatele dvs. Aceasta include răspândirea zvonurilor, spunându-i pe alți oameni să nu fie prieteni cu dvs., minciună despre tine, care vă dăunează reputației, jucând glume medii, imiind, oferindu-vă tratamentul tăcut etc.
  • Hullyingul cyber se poate întâmpla în orice moment și poate fi public sau privat. Se poate face direct la tine sau în spatele tău. Hullying Cyber ​​utilizează tehnologia - cum ar fi social media, texting, e-mail, site-uri, etc. - să vizeze persoana. Poate include zvonuri de răspândire, vă impersonează online, răspândiți videoclipuri sau imagini sau imagini dăunătoare, excluzând mesaje abuzive sau dureroase și intimidarea.
  • Metoda 2 din 3:
    Căutați suport
    1. Imaginea intitulată împiedică faptul că este o victimă a agresiunii Pasul 18
    1. Spuneți cuiva dacă tachinarea devine un model. Probabil ați auzit că oamenii spun, "Nimeni nu-i place Tatle-Tales," Dar trebuie să vă uitați pentru bunăstarea voastră. Dacă aglomerările devin violente, începeți să vă hărțuiți în mod constant sau vă hărțuiți online, spuneți cuiva. Fie că este vorba de un profesor, părinte sau consilier de îndrumare, este important ca cineva să fie informat. Chiar dacă credeți că alții implicați pot face situația mai rău, adulții vă pot ajuta adesea să determinați un plan de acțiune eficient.
    • Dacă teasingul se întâmplă la școală, discutați cu un profesor de încredere sau un consilier de îndrumare. Oficialii școlii ar trebui să aibă formare în modul de a face față agresiunii. Gândiți-vă la ceea ce poate reduce interacțiunea cu bully și vă va ajuta să vă simțiți mai siguri. Acest lucru poate include rearanjarea scaunelor sau oferind mai multă supraveghere a adulților.
    • Discutați cu un membru părinte sau de familie care vă poate oferi câteva sfaturi. Părinții dvs. ar trebui să fie avertizați de situație, mai ales dacă sunteți în pericol. Rețineți că primirea părinților dvs. să vorbească cu părinții unui bully, totuși, nu este adesea recomandată.
    • Un prieten apropiat poate fi prima persoană care vă înclinați să vă întoarceți când sunteți selectați. Prietenii de încredere ar trebui să fie dispuși să vă ajute să faceți față. Ei vă pot însoți pentru a vedea un consilier de îndrumare sau pentru a rămâne în partea dvs. atunci când vă confruntați cu hărțuire.
    • Spunând cuiva că sunteți ales poate fi o provocare. Lăsați-i să știe cum vă simțiți că începeți: "Acest lucru este greu pentru voi să vorbiți, dar am vrut să vă spun ce se întâmplă."
  • Imaginea intitulată fi Sassy, ​​dar nu într-un mod de agresiune cu reveniri Pasul 5
    2. Consolidarea încrederii de sine. Bullies alegeți pe oameni care au o poziție socială mică sau arată o stima de sine scăzută. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vă schimbați cine sunteți! În schimb, lucrați la senzație de confortabil în piele.
  • Implicați-vă în activități care vă fac să vă simțiți bine despre voi înșivă. Luați în considerare aderarea la un club școlar sau luați o clasă suplimentară care vă ajută să practici o abilitate pe care vă bucurați.
  • Exercitați ca o modalitate de a îngriji o perspectivă pozitivă și de a vă îmbunătăți imaginea de sine. Vă puteți bucura de o clasă de sport, yoga sau de autoapărare.
  • Afirmațiile pozitive sunt importante în construirea securității și a stimei de sine. Păstrați un jurnal și scrieți lucruri pozitive despre dvs. zilnic, nu doar când vă simțiți rău.
  • Imaginea intitulată împiedică a fi o victimă a hărțuirii Pasul 16
    3. Aflați de la alte persoane. Există mai multe site-uri web care sunt orientate spre elevii de mijloc și de liceu care se confruntă cu agresiune. Răsfoiți povestile și sfaturile pe site-urile care oferă un spațiu sigur pentru discutarea unor astfel de subiecte.
  • Metoda 3 din 3:
    Ajutându-i pe alții
    1. Imaginea intitulată se confruntă cu un bully Pasul 1
    1. Spune-ți povestea. Împărtășirea povestirii dvs. poate fi de ajutor altora care se confruntă cu provocări similare.
    • Scrieți un blog sau un buletin informativ care explică experiența dvs. Împărtășiți ceea ce faceți pentru a vă confrunta cu problema și faceți schimbări pozitive.
    • Vorbește cu colegii tăi. Dacă știți pe cineva care este ales, găsiți timp pentru a împărtăși strategii de coping și pentru a practica modalități de a răspunde la teasing.
    • De exemplu, puteți spune: "Hei, am observat că Jamie te-a enervat. Urăsc-o când îmi face asta."
  • Imaginea intitulată se confruntă cu un bully Pasul 3
    2. Nu fi un trecător. Nu încurajați comportamentul de agresiune. În schimb, ajuta persoana să iasă din situație.
  • Râzând la glumele medii sau vizionarea în tăcere sugerează că nu vă opuneți comportamentului. În schimb, lăsați bully să știe că nu sunteți amuzat și / sau plecați.
  • Dacă sunteți parte a conversației, încercați să spuneți: "Hei, nu este rece."
  • Dacă vedeți că cineva este în pericol fizic sau emoțional, căutați imediat ajutor de la o cifră de autoritate.
  • Imaginea intitulată fi sassy, ​​dar nu într-un mod de agresiune cu reveniri Pasul 13
    3. Îmbunătățiți oameni pe care îi credeți că sunt luați. Ajungeți la alții care trec prin aceeași problemă. Dezvoltarea unei prietenii vă poate ajuta să evitați confruntarea cu dvs.
  • Planificați să stați împreună la prânz sau să mergeți împreună acasă împreună. Puteți dezvolta o mare prietenie și veți putea să vă sprijiniți reciproc atunci când se confruntă cu bătăuși.
  • Adu-l sus spunând: "Doriți să luați prânzul astăzi?"Sau, hai să ieșim pe drumul spre casă."
  • Avertizări

    Supraîncărcarea sau subactivarea la teasing poate agrava problema. Să facă un efort conștient de a se confrunta sau ignora problemele în moduri strategice.
  • Luați intimidarea în serios. Dacă sunteți în pericol fizic sau emoțional, ar trebui să căutați imediat ajutor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar