Cum să descurajați oamenii să se încurce cu dvs

Mulți oameni se bucură de teasing sau mizerie cu alții. Fiind destinatarul unor astfel de comportamente pot fi stresante, mai ales dacă comportamentul se varsă pe agresiune sau hărțuire. Puteți lua multe măsuri preventive, cum ar fi călătoriile în grupuri, pentru a descuraja astfel de comportamente. Dacă simțiți că oamenii vă împingi din zona dvs. personală de confort, este potrivit să vă afirmați să descurajați acest comportament. Să ia eforturi pentru a vă ridica în acest moment. Dacă simțiți că trebuie să vă explicați mai departe, aveți o conversație aprofundată cu persoana care se confruntă cu dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Prevenirea atenției nedorite
  1. Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 1
1. Călătoriți în grupuri. Dacă nu doriți ca cineva să vă deranjeze, încercați să călătoriți în grupuri. Cineva este puțin probabil să se încurce cu dvs. dacă acea persoană vede că sunteți înconjurați de prieteni.
  • În general, grupurile mai mari sunt mai bune. Căutați un grup de 5 sau mai mulți oameni, mai degrabă decât să ieșiți în perechi de 2 sau 3 numai.
  • În școală, la locul de muncă sau la evenimente sociale, asigurați-vă că sunteți înconjurați de alții. Aveți un grup de prieteni cu care vă plimbați între clase și mâncați prânzul cu. Când ieșiți la un bar, aduceți un grup mare de prieteni cu dvs.
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 2
    2. Cred că aveți drepturi. Mulți oameni nu vor să se afirme când cineva se încurcă cu ei. S-ar putea simți că ești hipersensibil și ar trebui să mergi cu el. Cu toate acestea, dacă cineva ți-a rănit sentimentele, chiar dacă era neintenționat, ai dreptul să fii supărat și să spui ceva. Lucrați cu privire la credința în tine și drepturile dvs.
  • S-ar putea să fiți bombardați cu gânduri negative despre dvs., ceea ce vă face dificil să cereți oamenilor să renunțe. Încercați să înlocuiți gândurile negative cu cele pozitive. De exemplu, vă puteți gândi, "Sunt un astfel de spoilsport pentru a ajunge atât de sus în capul meu despre glumele colegului meu." Înlocuiți acest gând cu ceva pozitiv și afirmativ. În schimb, gândiți-vă la ceva, "Merit să mă simt respectat în locul meu de muncă."
  • De asemenea, vă puteți pune în pantofii unei alte persoane. Imaginați-vă că un prieten a fost în aceeași situație ca tine. I-ai spune acelui prieten el sau ea este greșit să se simtă rău? Probabil că nu ar fi. De fapt, este mai probabil că i-ai încuraja pe prietenul tău să se ridice pentru el sau pentru ea însăși. Încercați să vă dați același respect.
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 3
    3. Fii stangish. Dacă doriți să descurajați oamenii să vă apropiați, pur și simplu apariția stagnă poate ajuta. Dacă arăți ca cineva care nu vrea să fie deranjat, este mult mai probabil ca cineva să stea departe de tine.
  • Utilizați limba corpului în avantajul dvs. Nu zâmbiți și păstrați brațele încrucișate peste piept. Țineți-vă capul plecat ușor. Mulți oameni vor interpreta acest lucru ca un mesaj pe care doriți să îl lăsați singuri.
  • Încercați să evitați discuțiile mici. Dacă bănuiți că cineva ar putea să vă răsturnați cu dvs., păstrați-vă conversațiile scurte. Nu vă angajați în discuții mici și oferiți răspunsuri monosilabice pentru a descuraja pe cineva să vă angajeze în continuare.
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 4
    4. Luați în considerare lecțiile de autoapărare. Dacă cineva se face cu tine la punctul te temi de siguranța ta, luați în considerare lecțiile de auto-apărare. În acest fel, veți ști că veți putea să vă protejați într-o situație periculoasă. Dacă alți oameni știu că aveți pregătire de autoapărare, pot fi puțin probabil să vă deranjeze.
  • Încercați să vă înscrieți într-o clasă de autoapărare, cum ar fi o clasă de karate, într-un centru comunitar local. Practicați în afara clasei, astfel încât să puteți progresa rapid.
  • Dacă sunteți încă studenți, vedeți dacă școala sau colegiul dvs. oferă seminarii de instruire de autoapărare gratuită sau cu costuri reduse.
  • Partea 2 din 4:
    Afirmând în acest moment
    1. Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 5
    1. Practicați mai întâi, dacă este posibil. Dacă este posibil, poate doriți să vă evidențiați să vă afirmați înainte de timp. Dacă sunteți o persoană timidă prin natură, în picioare pentru tine poate fi stresantă. Dacă practicați afirmați-vă înainte de timp, puteți să vă deplasați în picioare pentru a vă ridica în situație.
    • Încercați să întrebați un prieten să se joace cu dvs. Dacă aveți un coleg care face întotdeauna glume pe cheltuiala dvs., aveți prietenul dvs. să acționeze ca acel co-lucrător. Prietenul tău să facă unele dintre glumele pe care le face colegul tău și poți practica în picioare pentru tine.
    • Prietenul tău va juca o varietate de răspunsuri. Chiar dacă vă exprimați cu tact, oamenii se înfurie atunci când sunt chemați pentru comportamentul lor. Prietenul să devină defensiv, supărat sau asertiv în schimb. Practica răspunzând la o varietate de reacții, practicând păstrarea răcoroasă și continuând să vă afirmați nevoile.
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 6
    2. Fi ferm în convingerea dvs. Când vine momentul pe care trebuie să-l afișezi, fii ferm. Nu trebuie să vă simțiți jenați sau prostie pentru că nu vă luați bine la tachinare. Fiți ferm în răspunsul dvs. pentru a lăsa cealaltă persoană să știe ce spun ei nu este în regulă.
  • Spuneți firmei cu fermitate că nu apreciați cum vorbesc cu dvs. Nu trebuie să fiți tare sau confruntați, dar asigurați-vă că mesajul dvs. este clar și direct.
  • Revenind la exemplul de colaborare, încercați să spuneți ceva de genul, "Chiar nu apreciez să fiu tachinat. Știu că nu vrei să spui nimic prin asta, dar sincer mă ​​face inconfortabil. Vă rog să vă întoarceți în viitor? as aprecia."
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 7
    3. Începeți mici. Poate fi stresant afirmându-vă, deci faceți un efort pentru a începe mici. Este posibil să nu doriți să vă confruntați cu cineva care este notoriu tare și dificil, de exemplu. S-ar putea să fiți mai bine să întrebați pe cineva care pare rezonabil și bine intenționat să oprească tachinarea și mâncarea cu tine. Pe măsură ce vă aflați mai confortabil, afirmându-vă și nevoile dvs., veți putea să vă confruntați cu oameni mai dificili.
  • Imagine intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 8
    4. Luați măsuri suplimentare dacă agresorul nu este receptiv. În multe cazuri, persoana care se confruntă cu dvs. se va retrage. El sau ea nu ar fi putut să-ți fie seama că ești inconfortabil. Cu toate acestea, în unele cazuri o persoană nu va fi dispusă să se retragă. Mesajul cu cineva poate ordona hărțuirea sau agresiunea. În aceste cazuri, trebuie să luați măsuri suplimentare pentru a vă asigura că drepturile dvs. sunt respectate.
  • Dacă cineva se supără, frustrat, tare sau altfel confruntat, păstrați-vă răcoarea. Vrei să rămâi persoana mai mare în situație. Chiar dacă vă strigați sau ați acuzat, nu vă supărați în schimb. Pur și simplu rămâneți calm și încet înapoi de la situație. Puteți folosi o scuză pentru a vă întoarce, spunând ceva asemănător, "Acest lucru nu ne duce nicăieri și am întârziat pentru o întâlnire."
  • Documentul Ce a avut loc imediat. Scrieți ceea ce sa spus, unde sa spus, și evenimentele care au condus la căderea. Dacă au existat martori, cereți-i să-și scrie propria versiune de evenimente.
  • Ar trebui să raportați acest tip de agresiune sau hărțuire la un superior. La locul de muncă, de exemplu, îl puteți raporta unui șef sau unei persoane în resurse umane. La școală, ați putea să o raportați unui profesor, director sau profesor .
  • Imagine intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 9
    5. Nu vă fie frică de Fallout. De multe ori, oamenii se sfârșesc în mod neașteptat, făcându-se subiectul tachinărilor în timp ce se tem să se afirme. Dacă sunteți un popor - plăcut de natură, puteți evita în picioare pentru tine în teama de a supăra pe cei din jurul vostru. Încercați să renunțați la această frică. Aveți dreptul să vă simțiți în siguranță și fericiți.
  • Majoritatea oamenilor, chiar și cei care se bucură de alții, cu adevărat, nu doresc să ofenseze pe nimeni și să nu-și dea seama că unii oameni nu se simt confortabil cu teasingul luminos. Dacă aveți o relație relativ solidă cu cineva, este puțin probabil să vă supărați dacă le cereți să schimbe un anumit comportament.
  • În cazul în care cineva se înfurie, acea persoană nu merită să se supără. Dacă cineva știe că ești inconfortabil, dar nu-i pasă, această persoană nu merită timpul tău. Ar trebui să vă înconjurați cu oameni care vă respectă sentimentele și vă vor părea rău când vă ofensează.
  • Partea 3 din 4:
    Confruntarea cu o altă persoană
    1. Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 10
    1. Aflați ce trebuie să se schimbe. Dacă vă simțiți ca o conversație mai serioasă cu cineva este necesar, luați în considerare ceea ce doriți să discutați înainte de timp. Încercați să petreceți ceva timp, având în vedere ceea ce doriți ca o persoană să se schimbe despre comportamentul său. Au câteva idei specifice pentru schimbarea minții înainte de a se confrunta cu acea persoană.
    • Ce vrei să te schimbi dinamica ta cu această persoană? Cum se încurcă această persoană cu dvs. în mod specific? Este un co-lucrător care face glume pe cheltuiala dvs. prea frecvent? Este un membru al familiei care întotdeauna îl trage pe furios și simți că îmbătrânește? Cum, în mod specific, doriți ca această persoană să-și modifice comportamentul? Poate că există un subiect specific cu care vă simțiți inconfortabil și doriți ca colegul dvs. să poată lăsa acest subiect. Poate doriți ca membrul familiei dvs. să oprească glumă-te în seriile târzii.
    • Încercați să fiți în regulă cu afirmarea dvs. Este bine să aveți uneori o conversație dificilă cu cineva. Chiar dacă sunteți în mod natural timid sau neconfrontal, amintiți-vă că comportamentul deranjant este puțin probabil să se schimbe dacă nu apăsați pentru schimbare. Este bine să cereți pe cineva să-și schimbe comportamentul într-o manieră respectuoasă.
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 11
    2. Stabiliți granițe clare. Toată lumea are limite emoționale. Mulți oameni se încurcă cu alții gândindu-se la acest lucru ca o formă de distracție sau afecțiune ușoară. Cu toate acestea, indiferent de intenție, acest comportament este adesea inadecvat, mai ales dacă traversează o limită personală pentru dvs. Trebuie să lăsați acea persoană să-ți cunoască limitele. Precizați limitele dvs. personale fără termeni incertitudini.
  • Explicați persoanei în care liniile personale sunt în termeni de a fi încurcați. Fi la fel de specific ca tine. De exemplu, revenind la exemplul de co-lucrător, puteți spune ceva, "Nu mă deranjează teasingul luminos. Cu toate acestea, eu sunt de fapt dislexic. Este în mare parte sub control acum, dar lucrurile au fost foarte răi la începutul școlii. Poți să mă distrezi pentru mine pentru orice altceva pe care îl vrei, dar ai putea să nu-i atrag atenția asupra erorilor mele ocazionale de ortografie?"
  • Este foarte important să vă exprimați în cazul în care limitele dvs. sunt la o altă persoană. Dacă nu lăsați pe cineva să știe ce sunteți și nu sunteți confortabil, acea persoană va continua să vă încălcați limitele. Acest lucru poate duce la furie, care se poate vărsa în mod negativ în viitor. Cel mai bine este să fiți în avans despre limitele dvs. cât mai curând posibil.
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 12
    3. Utilizare "I"-declarații. Când aveți o confruntare dificilă, "I"-Declarațiile pot ajuta. "I"-Declarațiile sunt declarații formulate într-un mod de a sublinia sentimentul personal asupra faptului obiectiv. Ele pot fi deosebit de utile atunci când întreabă pe cineva să nu se încurce cu tine. Oamenii au adesea zone radicale de confort diferite atunci când vine vorba de teasing. Făcând clar că vorbești despre zona dvs. personală de confort, și nu o judecată obiectivă, poate ajuta o conversație să funcționeze fără probleme.
  • "I"-Declarațiile au trei părți. Încep cu "simt..." După care vă aflați imediat sentimentul. De acolo, explicați comportamentul care duce la acel sentiment. În cele din urmă, explicați de ce simțiți modul în care vă simțiți.
  • Exprimându-vă fără "I"-Declarațiile pot apărea ca judecată, mai ales atunci când se ocupă de un subiect care este oarecum subiectiv. Ascultătorul poate simți că plasați o judecată externă asupra situației, mai ales când el sau ea probabil nu intenționa să vă rănească. De exemplu, spuneți tatăl tău vă tachinează despre cariera ta. S-ar putea să fiți înclinați să spuneți ceva, "Este lipsit de respect pentru tine să faci glume despre mine să fiu avocat. Sunt foarte mândru de cariera mea și de alegerile mele."
  • Tatăl dvs. poate răspunde nefavorabil la sentimentul de mai sus. Cei mai mulți oameni care iau JAB-uri la alegerile de carieră ale oamenilor nu intenționează să fie luate în serios. Tatăl tău poate fi mai receptiv dacă refuza cele de mai sus folosind un "I"-afirmație. Încearcă ceva de genul, "Mă simt nerespectat când faci glume despre mine să fiu avocat pentru că îmi pasă de ceea ce fac și mă mândresc cu munca mea."
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 13
    4. Exprimați propriile dvs. nevoi și sentimente. Nevoile și sentimentele sunt la fel de importante ca limitele când vine vorba de descurajarea oamenilor să se încurce cu tine. Asigurați-vă că cealaltă parte înțelege de ce simțiți modul în care faceți. Lăsați-i să știe cum aveți nevoie de ei să vă trateze în viitor.
  • Sperăm că oricine se încurcă cu tine nu încearcă să-ți rănească sentimentele. Explicarea sentimentelor tale au fost rănite și de ce, poate ajuta la problema. De asemenea, puteți dori să oferiți o explicație. De exemplu, spune ceva, "Simt că, ca avocat, sunt fundul unei multe glume. Nu mă deranjează acum și, după o vreme, se simte foarte vechi și începe să-mi scape."
  • Spuneți cealaltă persoană ce aveți nevoie în avans. Așezați câteva lucrări specifice pentru schimbare. Revenirea la exemplul avocatului, ați putea spune ceva, "Știu acum și din nou veți lua o lovitură la mine, mai ales în evenimente mari de familie, pentru că așa este familia noastră. Cu toate acestea, puteți să vă așezați glumele când sunt doar noi doi? Munca poate fi stresantă și de multe ori vreau să o scot complet în mintea mea în timpul perioadei de nefuncționare."
  • Partea 4 din 4:
    Inainta
    1. Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 14
    1. Continuați să abordăm comportamentele problematice. Chiar și după o confruntare, poate dura o persoană să se schimbe. Unii oameni nu doresc să se schimbe deloc. Odată cu trecerea timpului, continuați să abordăm comportamentele problematice pe măsură ce apar. Oferiți mementouri atunci când o persoană traversează o linie.
    • Să revenim la un exemplu de mai sus. Spune că ești cu tatăl tău și face o fisură despre cariera ta din nou. Poți spune ceva, "Tată, am vorbit despre asta. Vă rog să vă lăsați pe asta pentru un pic?" Tatăl dvs. poate fi uitat pur și simplu și, sperăm, va cere scuze și să încerce să facă mai bine în viitor.
    • Din păcate, în unele cazuri, oamenii nu pot să se întoarcă indiferent de ceea ce faceți. S-ar putea simți ca și cum ai fi hărțuit sau hărțuit la locul de muncă sau la școală. Dacă comportamentul problemei apare mult după o confruntare, faceți o întâlnire pentru a vorbi cu un profesor, profesor sau un sef. Explicați-vă că nu vă simțiți confortabil în mediul dvs. datorită unui comportament al colegului sau al unui coleg de colaborare și doriți acest lucru adresat.
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 15
    2. Decide când merită să vă afirmați. Uneori, poate că nu merită să vă afirmați. În unele situații, ar putea fi cel mai bine să lași lumina de taiere a luminii. Dacă este puțin probabil să întâlniți din nou pe cineva, este posibil să nu merită o confruntare serioasă. În cazul în care unchiul dvs. care vizitează o dată la doi ani, de exemplu, îi place să tragă prajitoarele iritante ca să vă așezi ceasurile pe o oră înapoi, poate fi o idee bună să se rostogolească și să o poarte pentru moment.
  • Imagine intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 16
    3. Evitați să vă simțiți vinovați. Nu trebuie să vă simțiți vinovați că ați solicitat cineva să nu vă încurcați cu dvs. Este perfect adecvat să vă afirmați dacă cineva te face inconfortabil. Dacă vă simțiți că vă simțiți vinovați, încercați să lăsați sentimentul să treacă prin voi. Nu țineți sentimente de vinovăție sau să le examinați prea adânc. Amintiți-vă drepturile și pur și simplu mergeți mai departe după ce ați întrebat pe cineva să se oprească.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar