Cum să evitați o confruntare

Dacă vă simțiți ca și cum o luptă este berea, nu vă panică. Puteți dezamorsa o situație proastă pentru a preveni confruntarea verbală și fizică. Încercați să vă liniștiți pentru a vă ocupa de situația într-o manieră rațională. De asemenea, puteți ajuta cealaltă persoană să se relaxeze prin deeșcajarea tensiunii. S-ar putea chiar să vă puteți vorbi de la o confruntare utilizând tehnici simpatice și active de comunicare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Calmarea ta
  1. Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 1
1. Respiră adânc. Dacă vă simțiți agitat, în loc să începeți un argument, pauză. Respiră adânc. Lăsați respirația să ajungă adânc în plămâni înainte de a expira. Dacă o respirație nu funcționează, încercați să numărați cinci respirații înainte de a continua. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați înainte de a încerca să rezolvați conflictul.
  • Numărați respirația în mintea voastră pentru a vă ajuta să vă concentrați asupra acesteia. De exemplu, ați putea gândi, "Respirați. unu...Două...Trei...patru...cinci..."
  • Nu vă fie frică să întrerupeți și să respirați înainte de a vorbi cu cineva. De exemplu, dacă cineva strigă la tine, închide ochii și te concentrezi pe respirația ta. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați și să vă ocupați de situație.
  • Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 2
    2. Părăsește camera. Dacă puteți, scăpați de cameră pentru câteva minute pentru a vă ajuta să gândiți. S-ar putea să spuneți că trebuie să folosiți baie sau pe care doriți să obțineți o băutură de apă. Odată ce părăsiți camera, luați câteva minute să vă liniștiți. Puteți găsi că vă puteți colecta gândurile mai clar odată ce sunteți singuri. Când sunteți gata, reveniți la cealaltă cameră.
  • De exemplu, dacă sunteți interogat la o conferință de lucru, puteți spune, "Aduceți un punct bun. Să luăm o pauză de cinci minute, ca să mă gândesc la asta."
  • Dacă sunteți într-un argument cu membrii familiei, vă scuzați la baie. Poti spune, "Să nu susținem despre asta. Mă duc la toaletă și când mă întorc, putem discuta mai mult dacă doriți."
  • Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 3
    3. Repetați fraze liniștitoare pentru tine. Fraze scurte sau mantre vă pot ajuta să păstrați controlul asupra emoțiilor dvs. Puteți spune sau gândiți ceva de genul "totul va fi bine" sau "Am primit asta." Dacă vă simțiți vizați sau insultați de o altă persoană, amintiți-vă că probabil că nu încearcă să vă rănească. Te poți gândi la tine, "ei nu spun ceea ce spun ei. Sunt supărați și supărați prea mult. Aceasta este probabil o neînțelegere."
  • Dacă aveți de-a face cu un străin într-un loc public, gândiți-vă liniștit pentru tine. Poți să te gândești, "Nu vă faceți griji. Doar respirați adânc. Ei sunt supărați."
  • Dacă sunteți îngrijorat de confruntarea unui șef sau a unui profesor, vă puteți spune în prealabil, "Relaxeaza-te. Este doar o întâlnire. Vei fi bine."
  • De asemenea, vă puteți liniști pe măsură ce stați cu sentimentele incomode pe care le aveți, cum ar fi prin a vă spune, "Acest lucru este incomod acum, dar într-o oră se va termina." Sau, "Nu-mi place să mă simt așa, dar știu că totul va arunca dimineața."
  • Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 4
    4. Ia în considerare valoarea de a avea o discuție. O discuție implică ascultarea și înțelegerea, deci este de preferat să intrați în situație gata de argumentare. În schimb, încercați să vă apropiați de confruntare ca o oportunitate de a vă împărtăși punctul de vedere și de a obține o mai bună înțelegere a lor. Ar putea, de asemenea, să vă ajute să vă gândiți la ceea ce veți ieși din discuție. Înțelegerea potențialului rezultat al discuției vă poate ajuta să rezolvați problema într-o manieră rațională în loc de una emoțională. Vă puteți întreba:
  • "Dacă avem această discuție, care ar putea fi rezultatul? Există vreun dezavantaj pentru a avea această discuție?"
  • "Voi risca să-mi distrug relația cu această altă persoană dacă avem această discuție?"
  • "Se pare că această discuție ar putea să se escaladească?"
  • "Cum pot să mă asigur că discuția rămâne civilă? Cum pot întări limitele cum ar fi să nu strig sau să-mi ridice vocea, evitând numele de nume și să nu mergem în cercuri?"
  • Metoda 2 din 3:
    Reducerea tensiunii
    1. Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 5
    1. Determină cauza problemei. Poate că ați spus ceva inadecvat sau ofensator. Poate că a existat o comunicare necorespunzătoare. Dacă puteți afla ce a mers prost, este posibil să puteți identifica o soluție.
    • De exemplu, dacă vă certați cu un străin asupra unui Bender Fender, cereți-i liniștit ceea ce a fost versiunea lor de evenimente. Explicați după ce ați crezut că sa întâmplat.
    • Dacă aveți un argument la locul de muncă, vedeți dacă există o comunicare necorespunzătoare care a cauzat tensiunea. De exemplu, asigurați-vă că un e-mail vital a fost trimis și primit. Adresați-vă șefului sau unui alt coleg să mediteze situația.
    • Cu membrii familiei, întrebați-i ce puteți face pentru a le face să se simtă mai bine. De exemplu, dacă vă certați peste o chiuvetă ruptă, întrebați, "Ei bine, ce putem face acum pentru a rezolva problema? Vrei să-i sun pe cineva sau să-l rezolv eu?"
  • Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 6
    2. Să presupunem o poziție prietenoasă. Țineți brațele deschise. Relaxați-vă umerii, astfel încât să piardă. În loc să se sprijine spre cealaltă parte, fă-ți înapoi și îndreptați postura. Aceste schimbări în limba corpului vă vor ajuta să apară mai puțin amenințător la cealaltă parte.
  • De exemplu, dacă credeți că ați putea intra într-o luptă cu un străin într-un bar, pas înapoi. Puneți un spațiu între dvs. și cealaltă persoană. Prin relaxarea corpului, vă semnalizați că nu le amenințați.
  • Traversându-vă brațele peste corpul vostru, înclinându-vă pumnii, sau umflați pieptul vă poate face să parcă mai agresiv.
  • Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 7
    3. Simpatizează cu cealaltă persoană. Dacă cealaltă persoană devine supărată sau defensivă, ar putea fi că se simt ca și cum îi ataci. Chiar dacă nu sunteți de acord cu punctul lor sau acțiunile lor, puteți spune ceva simpatic pentru a le calma.
  • Puteți spune: "Înțeleg cum vă simțiți acum. Aș fi frustrat și dacă credeam că cineva mi-a luat locul. Dar cred că amândoi trebuie să ia în considerare faptele situației."
  • De asemenea, puteți utiliza simpatie pentru a schimba subiectul. Poti spune, "Știu că ești stresat corect despre muncă chiar acum. De ce nu privim ceva la televizor pentru puțin timp până când vă simțiți mai bine."
  • Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 8
    4. Gaseste o solutie. Cea mai bună modalitate de a rezolva conflictul este găsirea unei soluții reciproc agreabile. Chiar dacă nu găsiți o soluție, doar sugerăm să lucrați împreună, cealaltă persoană se poate calma. Ei ar putea să-și dea seama că nu încercați să le atacați - mai degrabă, sunteți deschis pentru a compromite.
  • Poți să spui cealaltă parte, "deci ce putem face pentru a rezolva această problemă?"
  • De asemenea, puteți spune: "Există vreo modalitate prin care putem trece peste acest dezacord?"
  • Dacă ați ofensat pe cineva sau le-ați rănit într-un fel, puteți spune, "Cum pot face asta?"
  • Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 9
    5. Pleacă. Există momente când nu puteți convinge cealaltă persoană să rezolve problema pașnic. În acest caz, este posibil să trebuiască să plecați. Lăsați-i să știe că nu veți lupta cu privire la această problemă și să vă întoarceți calm. Vă puteți întoarce când se simte mai calme pentru a rezolva problema.
  • Puteți spune: "Nu cred că vorbirea ne face să ne aducă oriunde. Nu vreau să mă cert despre asta, așa că voi pleca."
  • Dacă credeți că cealaltă persoană este potențial violentă, este posibil să nu doriți să vă întoarceți spatele. În schimb, încercați să luați câțiva pași în primul rând. Spune ceva, cum ar fi: "Nu vreau să lupt sau să provoacă o scenă. Îmi pare rău că sa întâmplat, dar mă simt ca și cum ar trebui să plec."Dacă s-au întors, puteți pleca. Dacă încearcă să înceapă o luptă sau să vă amenințe, sunați la poliție.
  • Metoda 3 din 3:
    Vorbind-ți calea de ieșire din situație
    1. Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 10
    1. Utilizați o voce calmă. Conflictele pot escalada când ambele părți strigă unul la altul. Vorbind într-o voce lentă și rece, puteți ajuta cealaltă persoană să se simtă în largul. Chiar dacă cealaltă persoană își ridică vocea, păstrați-vă jos și calm.
    • Evitați să spuneți cealaltă persoană să "calmeze."Acest lucru le poate face să se simtă annev și mai defensiv. În schimb, întrebați-le ce se poate face pentru a ajuta situația. De exemplu, puteți spune: "Înțeleg că sunteți supărat despre fereastra dvs. spartă. De ce nu discutăm ce se poate face într-un mod care este corect pentru toată lumea."
  • Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 11
    2. Scuza. O scuze poate merge mult la rezolvarea tensiunii. S-ar putea să nu vă simțiți ca și cum ați fi făcut ceva greșit, dar ar trebui să vă gândiți cum ați fi ofensat cealaltă persoană. O scuză bună va include ceea ce ați făcut greșit, precum și ceea ce veți face pentru a reuși.
  • Puteți spune: "Îmi pare foarte rău că te-am insultat. Nu mi-am dat seama că ceea ce am spus a fost rău și înțeleg acum că a fost un lucru foarte prost de făcut. Sper că mă poți ierta."
  • Dacă cineva vă acuză despre ceva ce nu ați făcut, nu luați vina. Puteți deflecta acuzația simpatizând cu cealaltă persoană. De exemplu, puteți spune: "Îmi pare rău că prânzul tău continuă să dispară de la frigider de birou, dar nu sunt cel care o ia."
  • Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 12
    3. Practicați ascultarea activă. Ascultarea activă este o formă de comunicare în care repetați sau paraframa ceea ce vă spune cealaltă persoană. Cereți cealaltă persoană despre sentimentele sau versiunea de evenimente. Ascultați fără întrerupere. După aceea, reformulați ceea ce au spus.
  • De exemplu, puteți spune: "Înțeleg că sunteți supărat. Ai dreptate. Am vărsat o băutură pe tine și acum ești îngrijorat că rochia ta este ruinată."
  • Dacă cealaltă persoană pare defensivă, puteți pune întrebări care vor determina răspunsul "Da" de la ei. Acest lucru îi poate ajuta să se simtă mai puțin defensiv. De exemplu, puteți spune: "Spui că credeți că această situație este nedreaptă, este corect?"
  • Imagine intitulată Evitați o confruntare Pasul 13
    4. De acord cu dezacordul. Uneori, o soluție nu va fi găsită. În acest caz, s-ar putea să renunți la problema. Dacă nu va afecta viața de zi cu zi, lăsați problema să scadă. Tu și cealaltă persoană ar putea să vină în termeni cu faptul că nimeni nu va câștiga argumentul.
  • Puteți spune: "Înțeleg punctul dvs. de vedere, dar nu sunt de acord cu asta. Cred că vom trebui să mergem mai departe. Încă mai respectăm ca o persoană și sper că acest lucru nu ajunge în calea relației noastre."
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    S-ar putea să fiți în vină în vina pentru această problemă. Prin recunoașterea în care v-ați înșelat, cealaltă persoană ar putea să-și ceară scuze.
  • Amintiți-vă că se confruntă și se confruntă fizic în scopul opririi oamenilor de la comiterea unor crime violente, oameni care au reținut în mod clar ceva ilegal (mai ales o infracțiune) sau făcând o arest ca ofițer de poliție este legal justificată.
  • Uneori, o confruntare este inevitabilă. Puteți încă diminua tensiunea și puteți evita violența.
  • Nu încercați să le spuneți cealaltă persoană care se simt. Acest lucru îi va face să se simtă mai supărat.
  • Avertizări

    Evitați să acuzați cealaltă persoană sau să le numiți nume.
  • Dacă vă îngrijorați că un străin va deveni violent, nu mergeți la un loc privat pentru a rezolva argumentul. Încercați să o rezolvați în public.
  • Dacă vă simțiți ca și cum cealaltă persoană ar putea fi violentă, încercați să găsiți o modalitate de a părăsi situația. Suna la politie Dacă vă simțiți ca și cum ați fi în pericol.
  • Nu Faceți ceva ilegal, pentru că este legal ca cineva să se confrunte și chiar să vă confruntați fizic imediat să vă opriți de la:
  • Comiterea unei crime violente (e.G. În auto-apărare)
  • Plecând după ce ați făcut clar ceva ilegal (e.G. de arestarea unui cetățean), mai ales când este o crimă și
  • Rezistența la arest dacă acea persoană este ofițer de poliție care vă arestată, ceea ce este ilegal, chiar dacă sunteți nevinovat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar