Cum să fii cel mai bun prieten cu fiica adultă

Prin înțelegerea reciprocă, comunicarea bună și căutând activități distractive de făcut împreună, mamele și fiicele se pot bucura de o relație familială pozitivă, ci o prietenie reală. Desigur, relația mamei-fiică este notorie pentru a fi una complicată, iar tensiunile noi apar adesea când fiicele ajung la vârsta adultă. Conflictul dintre mamele și fiicele adulte asupra muncii, căsătoriei, familiei și evenimentelor de viață pot inhiba formarea unei relații peer-to-peer. Cu toate acestea, există anumite abordări Mamele pot lua pentru a stabili relații sănătoase și durabile cu fiicele lor adulte.

Pași

Partea 1 din 3:
Clădire pe trecut
  1. Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 1
1. Aflați despre istoria familiei dvs. Căutând informații despre trecutul familiei dvs. pot ajuta mamele și fiicele să găsească teren comun și să înțeleagă moștenirea lor în familie.
  • Creați un album de familie, album foto de familie sau lucrați la construirea unui copac de familie extins împreună.
  • Prezentați-vă cercetările și poveștile altor membri ai familiei. Aceste conversații vor ajuta la promovarea unui sentiment de apropiere și experiență comună.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 2
    2. Forja o nouă relație între doi adulți. Mai degrabă decât o relație părinte-copil, lucrați la crearea unei relații colegi adulte. Chiar dacă părinții este un angajament pe tot parcursul vieții, natura relației părinte-copil trebuie să se transforme ca și copiii devin mai psihologic, independenți din punct de vedere economic și din punct de vedere economic.
  • Să comunicem ca mama și fiica, ci ca prieteni reciprocă care se bucură de interese și activități comune. Discutați despre probleme, probleme și întrebări cu grijă și calm, modul în care vor doi prieteni.
  • Mențineți un sentiment de umor și afecțiune. Se bazează pe relația dvs. de zeci de ani pentru a reminisca și gluma unul cu celălalt despre amintiri sau situații amuzante.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 3
    3. Echilibrul prieteniei și distracții cu părinți de susținere emoțional. Interesul părinților consecvenți, atenția și aprobarea este esențială pentru orice relație părinte-copil, indiferent de vârsta sau stadiul copiilor.
  • Îngrijirea dezvoltării fiicei dvs. chiar ca un adult prin încurajare și reasigurare. Cercetările au arătat că sprijinul continuu al mamei poate favoriza o dezvoltare psihologică importantă pentru o fiică adultă care să dezvolte un sentiment independent de sine și identitate.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 4
    4. Examinați starea relației dvs. pentru a-și găsi petele slabe. Mamele raportează adesea mai multă tensiune în relația lor cu fiica lor decât cu fiii. Adesea, această tensiune provine atât din diferențele intergeneraționale, cât și dezacordul asupra obiceiurilor, trăsăturilor și comportamentului general. Recunoașterea acestor bariere poate fi primul pas în crearea unei relații sănătoase între dvs. și fiica dvs.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 5
    5. Să depună eforturi pentru a depăși diferențele generaționale între mamă și fiică prin înțelegerea și recunoașterea schimbării sociale. Poate fi dificil pentru o mamă care nu a lucrat pentru a accepta că fiica ei, care lucrează cu normă întreagă, va avea mai puțin timp să se dedice sarcinilor de uz casnic sau îngrijirii copiilor.
  • Potrivit lui U.S. Departamentul de Muncă, femeile au cuprins 47% din forța de muncă totală în 2010. Dar, în generații trecute, femeile au avut mai multe șanse să rămână acasă după căsătorie pentru a ridica copiii. În 1960, doar nouăzeci la sută dintre femeile căsătorite cu copii de vârstă preșcolară au lucrat în afara casei.
  • Multe mame mai în vârstă sunt îngrijorate de faptul că fiicele lor care lucrează și, de asemenea, au familii sunt supra-extinse și stresate. Aceste opinii asupra diferențelor de muncă și stilului de viață pot provoca legătura dintre părinte și copil.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 6
    6. Solicitați consiliere familială dacă este necesar pentru a depăși problemele interpersonale. În plus față de diferențele generaționale, dezacordurile pot provoca conflictul interpersonal dintre mamă și fiică.
  • De exemplu, mamele pot percepe încă fiicele lor adulte ca leneși, lipsiți de respect sau iresponsabil, chiar dacă aceste trăsături sunt mai asociate cu anii adolescenți anteriori.
  • Partea 2 din 3:
    Petrecând timp împreună
    1. Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 7
    1. Găsiți interese comune. Căutați hobby-uri și activități care aprofundează legătura mamă-fiică și oferă relaxare și distracție pentru ambele părți.
    • Urmăriți activitățile distractive împreună. Exercitarea, cumpărăturile, încercarea de noi restaurante, văzând filme, făcând meșteșuguri, obținerea de tratamente spa sau chiar ceva la fel de simplu ca să obțineți cafeaua împreună, pot ajuta mamele și fiicele să găsească conexiuni distractive.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica adultă Pasul 8
    2. Utilizați tehnologia modernă în avantajul dvs. Dacă tu și fiica ta nu trăiești destul de aproape pentru a interacționa pe o bază obișnuită în persoană, încercați să utilizați alte metode pentru a vă conecta.
  • Apeluri de telefon și video, precum și textarea și utilizarea aplicațiilor media sociale pentru a conecta zilnic sau săptămânal pot ajuta la ușurarea sarcinii distanței.
  • Programați o dată săptămânală sau chiar o dată de chat zilnică la un timp reciproc plăcut.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 9
    3. Petreceți timp împreună în grupuri cu alte familii și prieteni. Participarea la reuniuni familiale, a ieșirilor de familie sau a activităților cu alți prieteni ai familiei pot fi relaxante și plăcute și îndepărtează presiunea de a cheltui prea mult timp unu.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 10
    4. Du-te în vacanță împreună. Scăparea de la mănăstirea zilnică poate ajuta atât mamele, cât și fiicele se pot relaxa, reîncărca și îmbunătăți comunicarea.
  • Vacanțele de familie au dovedit beneficii mentale și fizice, inclusiv scăderea depresiei și o îmbunătățire a sănătății inimii.
  • Luând vacanțe cu membrii familiei, inclusiv excursii mamă-fiică, ajutați să creați amintiri distractive, să îmbunătățiți rezistența la circumstanțele în schimbare și să permiteți familiilor să fie unul cu celălalt fără solicitările de acasă.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 11
    5. Găsiți căi, mici și mari, pentru a vă arăta dragostea și aprecierea dvs. unul pentru celălalt. Scrierea notelor, oferind cadouri mici sau chiar spune "vă mulțumesc" sau "Te iubesc" poate merge mult la îmbunătățirea relației dintre mama și fiica.
  • Partea 3 din 3:
    Cultivând o relație sănătoasă
    1. Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 12
    1. Creați granițe sănătoase. Un sentiment de respect pentru confidențialitatea alegerilor fiicei adulților este o parte esențială a unei relații funcționale mame-fiice.
    • Permiteți schimbarea relațiilor să se întâmple în mod natural. Știți că este normal să experimentați tranziții în relația maternă-fiică. Schimbări precum căsătoria, mișcările și sosirea nepoților poate provoca atât mame, cât și fiicele să reexamineze modul în care interacționează unul cu celălalt.
    • Evitați să oferiți opinii nesolicitate. Sfatul unei mame, în timp ce înțeleg bine, se poate simți ca o judecată negativă.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 13
    2. Asigurați-vă că nivelul și cantitatea de contact și comunicarea sunt adecvate pe ambele părți ale relației. Lucrați spre comunicarea respectuoasă a tuturor problemelor, chiar și atunci când mama și fiica nu sunt de acord. Acest lucru creează un sentiment de considerație reciprocă între mama și fiica, mai degrabă decât fiica sentimentului că mama ei vrea să dicteze alegerile fiicei sale.
  • Respectați nevoia fiicei dvs. de independență. De exemplu, mamele care au apelat în mod constant, text sau apar neinvitat pot face ca fiicele adulte să se simtă sufocate și să fie resentimente.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 14
    3. Faceți loc pentru partenerul / soția fiicei dvs. Cu excepția cazului în care există motive să bănuiți că o fiică este implicată într-o relație nesănătoasă sau abuzivă cu altele sale semnificative, este deosebit de important ca mamele să se culce și să sprijine legăturile strânse ale fiicelor cu alții.
  • Evitați să vă introduceți sau să luați laturi în timpul argumentelor dintre fiica dvs. și altele semnificative.
  • Să se abțină de la criticarea partenerului fiicei dvs. - acest lucru poate deveni o sursă de nefericire și probleme în propria lor relație.
  • Respectați confidențialitatea cuplului. Înțelegeți că relația fiicei dvs. cu partenerul ei este separată și distinctă de relația dvs. cu ea.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 15
    4. Ascultați cu atenție și mențineți confidențialitatea. Fiicele vor să știe că pot avea încredere în mamele lor cu informații private.
  • Evitați să informați alți membri ai familiei sau outsideri despre problemele sau problemele de viață ale fiicei.
  • Imaginea intitulată Fii cei mai buni prieteni cu fiica dvs. adultă Pasul 16
    5. Ajutați fiica dvs. fizic și emoțional când puteți. Fie că este vorba de nepoții babysitting, ajutând o mișcare a fiicei sau îngrijirea ei când este bolnavă, ajutorul mamei este întotdeauna apreciat indiferent de vârsta fiicei.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar