Cum de a alege prietenii potriviți

Construirea prieteniilor sănătoase reprezintă o parte importantă a vieții dvs. sociale. Prietenii pot avea o influență majoră asupra modului în care credeți, simțiți și să vă comportați. Ar trebui să căutați prieteni care au calități bune și să caute noi prieteni care sunt pozitivi și de susținere. De asemenea, încercați să evitați prieteni negativi, astfel încât să puteți menține o viață socială sănătoasă și activă.

Pași

Metoda 1 din 3:
Căutați calități bune în prietenii dvs
  1. Imagine intitulată încântați prietena ta Pasul 7
1. Asigurați-vă că prietenii dvs. oferă sprijin și îndrumare emoțională. Prietenii buni vor fi dispuși să vă sprijine pe o bază consistentă, prin punctele dvs. înalte și punctele dvs. scăzute. Prietenii dvs. ar trebui să ofere să vă sprijine în timpul oricăror vremuri emoționale dificile și să fiți acolo pentru dvs. într-un mod real și autentic. Ei pot oferi, de asemenea, îndrumare și sfaturi atunci când aveți nevoie de ea.
  • De exemplu, dacă treceți printr-o ruptură brută, un bun prieten v-ar verifica zilnic și să încercați să vă distrageți prin vă duceți.
  • Prietenii buni oferă sfaturi, suport și îndrumare în perioadele dificile și numai atunci când cereți-o. Ei susțin deciziile dvs., chiar dacă nu sunt de acord.
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten care vă copiază pasul 8
    2. Determinați dacă aveți un echilibru bun de dăruire și luați. Prietenii bune au, de asemenea, un echilibru bun de a da și de a lua, în cazul în care vă simțiți reciproc suportate. Ar trebui să încercați să cultivați prieteniile unde există un echilibru de dăruire și să luați și unde nu simțiți că vă dați sau luați mai mult decât cealaltă persoană.
  • Unii oameni sunt dăruitori - vor face orice pentru a ajuta și vor sprijini pe cineva. Alții sunt beneficiari - vor lua timpul și energia altcuiva pentru a-și îndeplini propriile nevoi.
  • În timp ce donatorii naturali se pot părea calea de a merge, ar trebui să căutați de fapt prieteni care pot menține un echilibru între ambii din aceste două extreme.
  • Imaginea intitulată Obțineți un prieten în școala primară Pasul 3
    3. Decideți dacă prietenii dvs. aduc cele mai bune din tine. Prietenii dvs. ar trebui, de asemenea, să vă încurajeze să vă dezvoltați în cea mai bună versiune a dvs. puteți fi. Acestea ar trebui să vă ajute să vă concentrați asupra modului în care puteți fi voi înșivă și vă atingeți obiectivele. Prietenii tăi ar trebui să acționeze ca o echipă de cherestea personală, unde te încurajează cu mândrie să mergi după ce vrei.
  • De exemplu, dacă încercați să intrați în școala medicală, un bun prieten va acționa interesat, vă va încuraja și vă va ajuta să vă pregătiți. Ei vor sărbători, de asemenea, când intri.
  • Imaginea intitulată Obțineți un prieten în școala primară Pasul 6
    4. Determinați dacă puteți comunica eficient cu prietenii dvs. Un alt aspect cheie al unei bune prietenii este o comunicare pozitivă, unde vă puteți împărtăși gândurile și sentimentele fără limite. Ar trebui să fiți capabili să vă în jurul prietenilor și să vă simțiți că vă puteți împărtăși opiniile cu ele. Nu trebuie să simțiți că trebuie să vă cenzorez sau să păstrați liniștea despre gândurile dvs. în jurul prietenilor dvs.
  • Ar trebui să vă simțiți confortabil să fiți chemați sau provocați de prietenii dvs., nu dezactivați. Acest lucru vă poate ajuta să cultivați un sentiment mai bun de auto-control și să învățați mai bine din greșelile dvs.
  • Prietenii buni vă vor spune când aveți dreptate și când vă înșeli. Ar trebui să fii confortabil să faci asta în schimb.
  • Imaginea intitulată Obțineți un prieten într-o săptămână Pasul 1
    Imaginea intitulată Obțineți un prieten într-o săptămână Pasul 1
    5. Luați în considerare dacă aveți încredere și respectați prietenii dvs. Prietenii bune sunt construite pe respect reciproc și încredere reciprocă. Ar trebui să simțiți că puteți avea încredere în prietenii dvs. cu informații private și aveți încredere că vă vor sprijini, chiar și atunci când nu sunteți în jur. Prietenii buni se vor ridica pentru dvs. și vă vor sprijini în compania de străini și alți prieteni.
  • Cultivați respectul pentru prietenii dvs. și alegerile lor, chiar dacă nu împărțiți aceleași interese sau preferințe.
  • Metoda 2 din 3:
    Căutând prieteni pozitivi, noi prieteni
    1. Imaginea intitulată obține ceva timp departe de prietenul tău Pasul 3
    1. Concentrați-vă pe a face prieteni în persoană, mai degrabă decât online. Găsirea prietenilor pe social media poate fi un lucru pozitiv, mai ales dacă sunteți timid și luptați cu întâlniri noi. Dar cultivarea prieteniilor în persoană poate duce adesea la conexiuni mai profunde și mai semnificative. Ar trebui să încercați să căutați pe alții în persoană și să construiți prietenii, petrecând timp împreună în viața reală, mai degrabă decât doar online.
    • Dacă sunteți timid, obțineți-vă pe social media. Urmăriți oamenii pe care îl găsiți interesant și comentați pe posturile lor sau discutați cu ei. În cele din urmă, vă puteți simți confortabil să faceți acest lucru în persoană.
  • Imaginea intitulată se distrează cu prietenii Pasul 1
    2. Luați o nouă clasă sau participați la un club interesant. De asemenea, puteți să vă extindeți cercul prietenului, punându-vă în situații noi și interesante. Poate că luați o clasă pe un hobby sau o activitate pe care ați dorit-o întotdeauna să vă faceți mai bine sau să vă alăturați unui club care se concentrează pe ceva pasionat. S-ar putea să vă conectați apoi cu ceilalți care împărtășesc interese similare cu dvs. și să construiască prietenii semnificative cu ei.
  • De exemplu, ați putea să vă alăturați unui club care se concentrează pe jocuri online. A face quest-uri împreună poate ajuta la construirea unei conexiuni - chiar ai putea să stai în afara jocului.
  • Imagine intitulată Ia prietenul tău de fată să te iubească mai mult Pasul 2
    3. Voluntar pentru o cauză în care crezi. De asemenea, puteți întâlni oameni noi și construiți prietenii pozitive prin voluntariat pentru o cauză sau o organizație în care credeți. Voluntariatul este o modalitate bună de a întâlni oameni care împărtășesc aceleași credințe și obiective ca tine, care ar putea duce apoi la prietenii puternice.
  • De exemplu, dacă vă oferiți voluntar la adăpostul local al femeilor, invitați unii dintre voluntari după cafea după aceea și discutați cu ei.
  • Imaginea intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 10
    Imaginea intitulată Calmați o prietena geloasă Pasul 10
    4. Transforma o cunoștință într-un prieten. Este posibil să aveți o cunoștință de lucru pe care doriți să o transformați într-un prieten sau într-o cunoaștere reciprocă cu partenerul dvs. pe care doriți să-l cunoașteți mai bine. Transformarea unei cunoștințe într-un prieten poate fi o modalitate bună de a tranzifica o relație existentă într-una mai semnificativă.
  • Invitați cunoștința pentru cafea sau pentru cină. Puneți întrebări și ascultați atenția. Arătați-le că merită să cunoașteți.
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând prietenii negativi
    1. Imagine intitulată Alegeți între prieteni Pasul 8
    1. Stai departe de prietenii care vorbesc la tine sau te-am pus jos. Ar trebui să căutați semne de avertizare ale unui prieten rău, astfel încât să nu ajungeți cu prietenii care sunt negativi și dăunători. Evitați prietenii care vă simplificăm vorbind cu dvs. sau prin punerea în jos cu comentarii negative. Aceste acțiuni pot fi dăunătoare pentru stima ta de sine și valoarea dvs. de sine, ducând la prietenii care pot fi toxice și nefolositoare.
    • Un prieten negativ vă poate spune că sunteți "fără valoare", "stupid" sau "prost". Ei vă pot spune, de asemenea, că sunteți în neregulă și că nu știți despre ce vorbești.
    • Ei vă pot pune în jos în fața altora pentru a se arăta mai bine și pentru a vă concentra asupra lucrurilor pe care le-ați răsturnat să vă simțiți diminuate.
    • Suspendarea cu prietenii negativi vă poate lăsa să vă simțiți scăzută, deprimată și fără valoare.
  • Imagine intitulată Alegeți între prieteni Pasul 6
    2. Evitați prietenii care vă folosesc. De asemenea, ar trebui să stați departe de prietenii care sunt doar beneficiari și nu vă oferă nicio încurajare sau sprijin. Prieteni care folosesc sunteți interesați doar de propriile lor câștiguri personale și victorii. Ei nu pot arăta niciun interes în propriile dvs. nevoi și nu reușesc să apară când aveți nevoie de ele.
  • De exemplu, dacă obțineți un rol într-un film, un prieten rău poate începe brusc să plătească Mai mult Atenție la tine și cereți autografe, pe care le vând mai târziu pentru câștig.
  • Imaginea intitulată obține o prietena atunci când tu
    3. Încercați să nu vă implicați în persoanele care se concentrează pe negative. De asemenea, ar trebui să încercați să vă eliberați de prietenii care sunt mereu înscriși despre aspectele negative ale unei situații, deoarece acest lucru vă poate duce la scurgerea energiei voastre. Este posibil să aveți prieteni care vizualizează numai lucrurile din punct de vedere negativ și refuză să se concentreze asupra aspectelor pozitive. Acest lucru vă poate duce, de asemenea, să adoptați un punct de vedere negativ și să vă puneți într-o stare permanentă de negativitate.
  • Dacă prietenul tău este negativ, dă-i sprijin și încearcă să-i înveselească - pot avea doar un timp greu. Dacă acest lucru nu funcționează și ia o taxă asupra sănătății dvs. mintale, căutați noi prieteni.
  • Evitarea prietenilor negativi vă va permite să petreceți timp pe propria dvs. dezvoltare și să nu utilizați toată energia pe problemele altcuiva.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar