Cum să fii fericit cu cine ești

Fiind mulțumit de cine sunteți sau cu o identitate pozitivă, implică să vă simțiți bine despre sinele personal, profesional și social. Majoritatea oamenilor din lume, mare sau mic, hispanic, african american, asiatic sau caucazian, uneori se pot simți negativ despre identitatea lor. Această negativitate poate fi datorată lipsei de împlinire personală, ocupațională sau socială. Pentru a-și recâștiga o identitate pozitivă, puteți beneficia de: Acceptarea calităților dvs. unice, iubindu-vă cine sunteți, urmăriți obiectivele (personale, profesionale și sociale) și creșterea conexiunii sociale.

Pași

Metoda 1 din 3:
Acceptarea ta
  1. Imaginea intitulată Fii fericit cu cine sunteți pasul 1
1
Apreciază diversitatea. Acceptarea dvs. este esențială pentru a avea o identitate pozitivă. Este important să țineți cont de faptul că fiecare ființă umană din această lume este diferită și nici două fețe sau corpuri nu sunt la fel. Dacă nu există nicio normă în rândul ființelor umane, cum poate fi o formă de inferioritate? Dacă apreciați diversitatea în lume, puteți începe să vă apreciați și să vă acceptați mai mult.
  • Faceți o listă cu toate aspectele diverse pe care le apreciați despre lume. Câteva exemple pot fi diferite: religii, culturi, medii, culori ale pielii, talente, personalități. Aceste variabile sunt ceea ce face ființele umane, inclusiv pe tine însuți, interesante și unice.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine sunteți pasul 2
    2. Îmbrățișați calitățile dvs. unice. Nu există o ființă umană "normală" și nici un cadru "normal" pentru o ființă umană.
  • Acceptați diferențele într-o manieră pozitivă. De exemplu "Da, am picioare mari, dar asta mă face unic!"
  • Uită-te la defectele sau greșelile dvs. personale ca oportunități de a învăța sau de a vă mai bine.
  • Nu vă gândiți la diferențele dvs. neschimbabile (culoarea pielii, înălțimii etc.) ca defecte, clasificați-le ca calități unice care vă fac cine sunteți. "Inferioritatea" dvs. sau defectul poate fi, de asemenea, văzută ca o calitate unică sau individuală.Dacă nu ar fi fost pentru aceste lucruri, am putea fi toate clone generice fără trăsături unice.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine sunteți pasul 3
    3
    Evitați să vă comparați cu ceilalți. Nimeni nu e perfect. Ei spun că iarba este întotdeauna mai verde pe cealaltă parte. Dacă te concentrezi asupra ideii că va fi întotdeauna cineva acolo cu mai mulți bani decât tine, sau mai bine să te uiți decât tine, poți lupta cu senzația de conținut.
  • Poate părea alți oameni sunt perfecți, dar într-adevăr, au propriile lor diferențe.
  • Când vă comparați cu ceilalți, opriți și vă redirecționați gândirea. Gândiți-vă la trăsăturile dvs. unice care sunt la fel de interesante. Spuneți-vă că este bine să aveți aceste trăsături.
  • Să înțeleagă că majoritatea oamenilor nu sunt acolo pentru a vă judeca. Majoritatea oamenilor nu vor ști despre cât de prost ați făcut la ultimul test de matematică sau cum ați câștigat o mică greutate din vara trecută.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine sunteți pasul 4
    4
    Iartă-te. Oamenii care au acceptarea de sine sunt capabili să ierte greșeli din trecut și să nu lase aceste situații să coloreze cine sunt. Istoria sau greșelile dvs. nu vă definesc. Ceea ce alegeți să faceți astăzi și cine vă definește în acest moment.
  • Admite în mod conștient greșelile sau regrete. Du-te prin fiecare care iese din afară și vă iartă-te pentru asta. Spuneți sau vă gândiți la dvs, "Am făcut această greșeală. Mă iert pentru că am făcut asta. Acest lucru nu mă face o persoană rea. Voi alege să nu fac din nou această greșeală."
  • Identificați lucrurile pozitive pe care le-ați făcut sau ați realizat în trecut. Unele exemple ar putea include: absolvirea, trecând un test, menținând o relație, realizând un scop sau a ajuta o altă persoană. Aceste evenimente pozitive sunt susceptibile de a-ți depăși greșelile și vă pot ajuta să vă concentrați asupra aspectelor bune ale istoriei dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Iubind cine ești
    1. Imaginea intitulată Fii fericit cu cine ești pasul 5
    1
    Identificați valorile dvs. Valorile dvs. personale pot avea un impact enorm asupra credințelor, obiectivelor și identității. Ele sunt lucrurile pe care le simțiți sunt importante în viața voastră și pot include lucruri precum familia, cunoașterea, bunătatea etc. Identificarea valorilor dvs. vă poate ajuta să înțelegeți cine sunteți și ce este cel mai important pentru dvs.
    • Faceți o listă a celor mai fericite în viața voastră. Ce făceai? Cu cine erai?
    • Apoi lista când ați simțit cel mai mândru. Ce provoacă acest sentiment? Erau și alții mândri? Care?
    • Lista atunci când v-ați simțit cel mai împlinit și mulțumit. Ați simțit că experiența ți-a dat viața? Cum? De ce? A fost o nevoie sau o dorință specială? Care?
    • Uitați-vă prin lista dvs. și încercați să identificați ce valori reprezintă aceste experiențe. Exemplele includ: creșterea, serviciul, credința, determinarea, pasiunea, iubirea, loialitatea, patriotismul, onoarea, statutul intelectual, al dezinteresului etc. Puteți utiliza următoarea listă pentru a vă ajuta: https: // MindTools.com / pagini / articol / nouted_85.HTM sau căutați online pentru exemple de valori personale.
    • În cele din urmă, reveniți prin valorile pe care le-ați identificat și încercați să determinați primele trei care sunt cele mai importante pentru dvs.
  • Imaginea intitulată Fiți fericit cu cine sunteți pasul 6
    2
    Definiți identitatea. Trebuie să știți mai întâi cine sunteți pentru a vă iubi. Sportivii care practică dragostea de sine tind să aibă emoții mai pozitive despre ei înșiși și să se gândească mai mult la propriile lor comportamente. O parte a iubirii dvs. este cu adevărat știind cine sunteți sau creați o identitate personală. Aceste piese de identitate vă reprezintă cine sunteți.
  • Faceți o listă cu toate componentele importante ale identității dvs. Unele identități includ: atletul, mama, copilul, nepotul, persoana pasională, dansatoare sau scriitor. Acestea sunt identitățile importante pe care le puteți învăța să iubiți și să apreciați.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine sunteți pasul 7
    3
    Gândește-te pozitiv despre tine. Cum vă gândiți despre dvs. afectează sentimentele și comportamentele voastre. Evaluarea identității dvs. ca pozitivă vă poate ajuta să vă simțiți mai fericiți despre voi în întregime.
  • Petrece timpul gândindu-vă la punctele forte (toată lumea le are) și vă veți găsi mai fericiți și mai încrezători!
  • Uită-te pe partea strălucitoare a lucrurilor!
  • Imaginați-vă pozitivitatea. Utilizarea imaginilor ajută la îmbunătățirea încrederii în sine. Imaginați-vă la fel de încrezător și complet mulțumit de cine sunteți. Ce simt ca? Ce se întâmplă? Cum a apărut?
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine ești pasul 8
    4
    Utilizați auto-discuții pozitive. Afirmațiile pozitive sau auto-discuțiile pozitive ajută la îmbunătățirea încrederii și reducerea emoțiilor negative, cum ar fi anxietatea.
  • Dacă vă simțiți rău despre voi, încercați să spuneți ceva pozitiv, "Este bine că nu am primit gradul pe care l-am dorit pe acest test. Nu mă face un student rău. Știu că sunt un student bun, trebuie doar să învăț cum să fac mai bine data viitoare și totul se va întoarce bine."Cheia aici este să nu lăsați greșelile mici să facă parte din identitatea dvs. globală. Nu vă lăsați să credeți că aveți probleme la ceva ce vă face rău.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine ești pasul 9
    5. Respecta-te pe tine insuti. Respectul de sine este de a vă trata bine și nu permiteți altora să vă trateze prost.
  • Aveți grijă de dvs. fizic și mental. Sănătatea slabă poate duce la lipsa bunăstării.
  • Setați limitele cu alții. De exemplu, nu glumesc cu alții despre lucruri care afectează cu adevărat stima de sine. Dacă sunteți deosebit de sensibili în ceea ce privește greutatea dvs., evitați glumări cu prietenii, deoarece acest lucru poate să-i ducă să creadă că o pot face și ei.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine sunteți pasul 10
    6
    Construiți-vă personajul. Având calități virtuoase, cum ar fi: înțelepciunea, curajul, umanitatea, justiția, temperanța și transcendența, vă pot ajuta să formați o identitate pozitivă.
  • Dacă doriți să vă concentrați mai mult pe ajutorarea altora, puteți să vă dați banii sau timpul (voluntar) la o caritate la alegere. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți că vă dați înapoi comunității dvs. sau lumii ca întreg.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine ești pasul 11
    7. Creați pozitiv și realizabil goluri. Concentrați-vă pe fixarea a ceea ce puteți schimba. Având obiective și de a lucra spre ei, vă poate crește fericirea cu cine sunteți. În acest fel progresați spre sinele dvs. ideal.
  • Câștiga ocuparea forței de muncă. Nu are un loc de muncă este legată de lipsa de bunăstare.
  • Lăsați ce nu vă puteți schimba. Există câteva lucruri pe care le puteți lucra (câștigând un loc de muncă, pierderea în greutate etc.) în timp ce altele nu puteți. Lucruri precum înălțimea, etnia și educația familială sunt foarte greu de schimbat într-un mod sănătos. În schimb, acceptați-le așa cum sunt și lucrează spre a face față lor.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine ești pasul 12
    8. Să se angajeze în activități auto-expresive. Acest lucru poate contribui la creșterea motivației intrinseci și a fericirii generale. Este important să fiți motivați în mod intrinsec, deoarece aceasta înseamnă că vă puteți motiva și vă bazați mai puțin la recompensele externe (laudă de la alții sau câștigul financiar) pentru a vă atinge obiectivele.
  • Protejați timpul și spațiul pentru a avea grijă de dvs. Fiind sigur de a dormi, dieta, exercitiul, aprecieaza natura, a incerca relații semnificative, și limita consumul social / mass-media, puteți evita arderea.
  • Astfel de activități expresive ar putea include pe aceia care vă fac să vă simțiți: în viață, complet, implicați, că este vorba de a face, că vă se potrivește cu dvs. și că sunteți cu adevărat în voi înșivă.
  • Definiți-vă scopul. Ce vrei să fii amintit pentru? Fiind un părinte bun, prieten, ajutându-i pe alții?
  • Fii persistent. Nu renunta vreodata. Nu evitați să luați șanse pentru că vă temeți că veți face o greșeală.
  • Metoda 3 din 3:
    Creșterea conexiunii sociale
    1. Imaginea intitulată Fii fericit cu cine ești pasul 13
    1
    Fi social. Lipsa contactului social poate duce la lipsa bunăstării. Nu vă concentrați prea mult pe dvs. - sunteți interesați de alții.
    • Echilibrați identitatea dvs. personală și socială. Puteți face acest lucru prin a fi autentic și cinstit. Fii tu și nu puneți o identitate falsă.
    • Sărbătoriți-vă realizările cu ceilalți. Acest lucru poate crea un sentiment comun de fericire. Sărbători realizări precum: locuri de muncă, promoții, scoruri de testare, case noi, angajamente, căsătorii etc.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine ești pasul 14
    2. Înconjurați-vă cu oameni pozitivi și de susținere. Obținerea de sprijin este o componentă importantă de a fi mulțumită de cine sunteți. Avem nevoie de oameni din jurul nostru să ne construim și să credem în noi.
  • Dacă sunteți în jurul oamenilor negativi care vă pun în jos sau vă tratați prost, este posibil să trebuiască să decideți dacă aceste relații sau merită să continuați.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine ești pasul 15
    3. Obțineți ajutor de la un prieten. Prietenii buni vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele, indiferent de ce ar putea fi. Prietenii buni vă vor spune adevărul și puteți lucra împreună la modalități de a vă face să vă simțiți mai bine despre voi înșivă.
  • Discutați cu prietenul dvs. despre ce aspecte vă aflați nefericit.
  • Dacă vă place să discutați cu prietenii, întrebați-i dacă se simt vreodată inferiori sau nemulțumiți de ei înșiși, și puteți fi surprins.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine ești pasul 16
    4. Inspirați și ajutați pe alții. Fiți inspirați pentru altcineva - aceasta poate fi o calitate virtuoasă care poate crește identitatea dvs. pozitivă.Dacă radiază pozitivitatea și fericirea altora, puteți internaliza această pozitivitate.
  • Când vă aflați pe pescuit pentru complimente, întoarceți-l!Când observați cum arată părul drăguț cineva sau cât de drăguț este cămașa ei, spune-i! Acest lucru poate să o facă doar să se simtă bine despre ea însăși, dar, de asemenea, vă poate ajuta să vă simțiți mai fericiți.
  • Imaginea intitulată Fii fericit cu cine ești pasul 17
    5. Consultați un consilier. Dacă vă simțiți nemulțumiți de cine sunteți și nu vă puteți muta, ați putea beneficia de ajutor profesional. Psihologii și terapeuții vă pot ajuta adesea să stabiliți obiective specifice - au o varietate de intervenții psihologice de utilizat care vă pot ajuta să lucrați spre iubirea de sine și fericirea.
  • Contactați furnizorul de asigurări medicale pentru o listă de terapeuți aprobați.
  • Dacă nu aveți asigurări medicale, puteți contacta administrația locală sau agenția de servicii sociale pentru asigurarea de sănătate cu costuri reduse. Sau, puteți efectua o căutare pentru centrele de sănătate mintală cu costuri reduse în zona dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar