Cum să se ocupe de a fi o precedentă supraponderală

Fiind supraponderali în timpul preteenilor tăi, vârsta de 10-12 ani, poate fi o provocare. S-ar putea să fiți în școala de mijloc și încercați să vă potriviți cu colegii de clasă sau să încercați să faceți prieteni, dar găsiți că este supraponderal vă face să vă simțiți conștienți de sine. Puteți să vă ocupați de faptul că este supraponderal ca Preteen, concentrându-se pe construirea încrederii și a stimei de sine și prin adoptarea unui stil de viață mai sănătos. Dacă încă mai lupți să vă ocupați de greutatea dvs., puteți căuta ajutor vorbind cu o asistentă medicală sau cu nutriționist.

Pași

Metoda 1 din 3:
Construirea încrederii și a stimei de sine
  1. Imagine intitulată face față de a fi o precedentă supraponderală Pasul 1
1. Concentrați-vă pe obținerea mai bună la o abilitate sau un hobby. Deși vă puteți lupta cu greutatea dvs., vă puteți construi stima de sine, luând timp să vă concentrați mai bine la o abilitate sau pe un hobby pe care sunteți bun și vă bucurați de a face acest lucru. Aceasta ar putea fi o dragoste pentru desen sau pictura, grădinărit, croșetare sau tricotat, dans sau învățare cum să facă prelucrarea lemnului. Lucrul la obținerea mai bună la un hobby sau o abilitate vă va ajuta să obțineți mai multă încredere și să vă simțiți bine despre voi înșivă.
  • Discutați cu părinții sau tutorii dvs. despre luarea unei clase într-o anumită abilitate sau obținerea de bunuri și materiale pentru a lucra la un anumit hobby. Uită-te la ei pentru sprijin și îndrumare în timp ce încerci să-ți îmbunătățești stima de sine.
  • Vedeți dacă vreunul dintre prietenii dvs. împărtășesc un interes în hobby-ul dvs. Dacă da, ar putea fi distractiv să lucrați la hobby ca un grup.
  • Imagine intitulată face față de a fi o supraponderare Preteen Pasul 2
    2
    Setați obiectivele personale. De asemenea, poate fi motivant pentru a stabili obiectivele personale pentru dvs., unde enumerați cinci la zece obiective specifice pe care le veți realiza într-o perioadă de timp stabilită. Aceste obiective pot fi mici, cum ar fi mergeți la o plimbare în fiecare zi timp de 30 de minute. Puteți scrie obiective care se concentrează pe fitness, socializați, de a se obține mai bine la un hobby sau o abilitate sau să facă mai bine academic la școală.
  • Asigurați-vă că creați obiective care sunt specifice, dar și realiste. De asemenea, trebuie să stabiliți o dată scadentă pentru fiecare scop, astfel încât să aveți un cadru de timp setat pentru a verifica obiectivul din listă. Acest lucru vă va ajuta să vă motivați să atingeți obiectivul și să vă simțiți un sentiment de realizare atunci când utilizați în cele din urmă pe listă.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi o precedentă supraponderală Pasul 3
    3. Alăturați-vă unui club sau unui grup unde vă puteți întâlni cu alți pre-adolescenți care vă împărtășesc interesele sau hobby-urile. Lucrați pe stima de sine prin faptul că sunteți mai sociali cu alții și obținerea mai confortabilă a persoanelor noi. Căutați un club sau un grup în zona dvs. unde puteți întâlni și alți pre-adolescenți care sunt, de asemenea, într-un anumit joc de cărți sau o abilitate specifică și vă alăturați acestui club sau grup. O întâlnire a clubului săptămânal vă va permite să socializați cu alții care au interese comune cu dvs. în mod regulat.
  • Relațiile de construire cu prietenii apropiați vă poate ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai siguri și să vă conștient de sine.
  • Imagine intitulată face față de a fi o precedentă supraponderală Pasul 4
    4. Implicați-vă în activități școlare sau evenimente. Mai degrabă decât să evite activitățile școlare sau evenimente, concentrați-vă pe implicarea și conectarea cu colegii dvs. la școală. Acest lucru poate însemna aderarea la comitetul de anuare sau participarea la activitățile școlare cu alți studenți. Concentrați-vă pe implicarea în oameni care sunt buni pentru dvs.
  • Petrecând timp cu oamenii care spun și fac lucruri negative pentru dvs. nu vă vor face fericiți și sănătoși. Căutați cele care sunt utile și bune pentru tine.
  • Imagine intitulată face față de a fi o preteen de greutate peste 5
    5. Voluntariați timpul cu o organizație pe care o credeți. Revenind altora poate fi, de asemenea, un alt mod de a vă construi stima de sine și de a vă permite să vă conectați cu alții într-un mod generos și deschis. Voluntariați timpul dvs. la o bucătărie de supă cu părinții dvs. sau invitați prieteni să vă oferiți voluntari la spitalul pentru copii din zona dvs.
  • De exemplu, dacă vă place să tricotați sau croșetați, luați în considerare un grup care face pălării și pălării pentru nou-născuții.
  • Metoda 2 din 3:
    Adoptarea unui stil de viață sănătos
    1. Imagine intitulată face față de a fi o supraponderală Preteen Pasul 6
    1. Aflați despre nutriție și creați un plan de masă. Ajustați dieta dvs. astfel încât să se bazeze pe un plan de masă sănătos. Planul dvs. de masă ar trebui să țină cont de trei mese pe zi și să includă cele cinci grupuri de alimente: fructe, legume, boabe, carne slabă sau proteine ​​pe bază de plante (cum ar fi fasole, nuci și tofu) și lapte.
    • Lucrați cu părinții dvs. pentru a crea un plan de masă săptămânal pentru întreaga gospodărie, unde vă concentrați pe o mâncare sănătoasă în fiecare zi. Crearea planurilor de masă împreună vă va ajuta să vă simțiți sprijinită.
    • Chiar dacă familia dvs. nu este capabilă să lucreze cu dvs. pentru a crea un plan de masă, luați timp pentru a deveni un expert în nutriție. Citiți despre el și veți fi capabili să vă ajutați și pe cei din jurul vostru care vor să învețe, de asemenea, cum ar fi prietenii dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi o preteen de greutate Preteen 7
    2. Aflați cum să gătiți cu părinții sau tutorii tăi. Oferiți-vă să ajutați părinții dvs. să pregătească mesele sau să gătească o parte din masă împreună. Implicarea în acest proces vă va permite să cunoașteți fiecare ingredient care intră în masă și să fie o parte activă a mâncării sănătoase la domiciliu.
  • De asemenea, puteți găti suficientă hrană pentru a lua resturile la școală a doua zi. Împachetarea propriului prânz în fiecare zi vă va ajuta să rămâneți sănătoși și să evitați alimentele mașinilor sau alimentelor de înaltă calorii prelucrate.
  • De asemenea, puteți găti cu prietenii dvs., formați un grup, aflați despre nutriție și gătit împreună și faceți și mâncați masa împreună.
  • Luați în considerare luarea unei clase de economie la școală, unde puteți afla și dezvoltați abilități de gătit în plus față de alte abilități de gestionare a gospodăriilor, cum ar fi coaserea.
  • Imagine intitulată Deal cu a fi o preteen de greutate supraponderală 8
    3. Aduceți gustări sănătoase la școală. Dezvoltați obiceiuri alimentare sănătoase la școală prin ambalarea gustărilor sănătoase, cum ar fi un sac de nuci sau fructe proaspete, și aducerea lor la școală. În acest fel, dacă vă înfometați între clase sau după școală în drum spre casă, puteți scoate gustările sănătoase și vă puteți satisface foamea cu alimente care sunt bune pentru dvs.
  • Dacă aveți o dulap la școală, puteți păstra și gustări sănătoase în dulapul dvs. pentru a scoate între perioade sau când aveți timp liber între clase. Asigurați-vă că stocați numai gustări non-perisabile, cum ar fi nuci, bare de proteine ​​sau covrigi, în dulapul tău, astfel încât ei nu merg rău.
  • Este mult mai ușor să mănânci sănătos atunci când planificați înainte. Planificați gustările înainte de timp, mai degrabă decât să obțineți o bară de bomboane sau o pungă de jetoane de la automobilul.
  • Imagine intitulată face față de a fi o precedentă supraponderală Pasul 9
    4. Alăturați-vă unei echipe sportive la școală. Fiți mai activi fizic prin aderarea la o echipă sportivă la școala dvs., cum ar fi echipa de cale și de câmp sau echipa de înot. Discutați cu antrenorul în prealabil dacă doriți. Antrenorul va fi cel mai probabil foarte susținut și vă poate oferi sfaturi de-a lungul drumului. Acest lucru va permite antrenorului să înțeleagă mai bine nivelul de fitness și să vă sprijine în timp ce jucați în echipă.
  • Imagine intitulată face față de a fi o preteen de greutate peste 10
    5. Integrați activitatea fizică în rutina dvs. zilnică. Acest lucru înseamnă întotdeauna încercând să lucrezi la corpul tău în timp ce faci activități zilnice, cum ar fi mersul pe jos de la școală, luând scările în loc de lift, dansând în jurul casei, făcând treburi de uz casnic, și mergând la plimbări cu familia sau cu prietenii. Integrarea activității fizice în rutina zilnică vă poate ajuta să obțineți obiceiul de a face ceva fizic în fiecare zi.
  • Ajungeți la părinții dvs. și discutați despre modalități de a obține întreaga familie care să fie mai activă din punct de vedere fizic împreună. Acest lucru ar putea însemna să meargă în jurul blocului în fiecare seară după cină ca o familie sau făcând o politică de ore de zi, în cazul în care întreaga dvs. familie joacă afară împreună după școală și în weekend, decât să rămână în interior și să facă lucruri inactive cum ar fi televiziunea de vizionare.
  • Imagine intitulată face față de a fi o precedentă supraponderală Pasul 11
    6. Concentrați-vă pe îmbunătățirea sănătății, mai degrabă decât greutatea dvs. Poate fi greu să te simți bine despre tine când vezi modelele slabe în reviste sau bărbați și femei subțire la televizor, care sunt considerate frumoase sau de dorit. Amintiți-vă că scopul acestor anunțuri la televizor sau în reviste este pur și simplu de a vinde produse - nu este lumea reală. Frumusețea dvs. fizică va deveni în mod natural mai evidentă pentru dvs. pe măsură ce lucrați la obținerea de potrivire și să rămâneți sănătoși.
  • Metoda 3 din 3:
    Căutarea îndrumării profesionale
    1. Imagine intitulată face față de a fi o preteen peste 12 ani
    1. Adresați-vă părinților sau tutorilor pentru sprijinul profesional. Dacă vă luptați cu anxietate, depresie sau singurătate din cauza problemelor dvs. de greutate, ar trebui să luați în considerare obținerea unui ajutor profesional. Discutați cu părinții sau tutorii dvs. despre programarea unei întâlniri cu un terapeut profesionist care se specializează în ceea ce privește consumul de probleme pentru pre-adolescenți.
  • Imagine intitulată face față de a fi o precedentă supraponderală Pasul 13
    2. Vorbiți cu un consilier școlar. De asemenea, puteți solicita îndrumări profesionale vorbind cu consilierul școlar, care ar trebui să fie instruit să ajute pre-adolescenți cu probleme de mâncare. Configurați o întâlnire și fiți cât mai cinstită și mai deschisă posibil. Fii direct despre luptele tale și ascultă sugestiile consilierului cu privire la modul de a face față problemelor dvs. de greutate.
  • Școala dvs. ar putea avea un asistent social mai degrabă decât un consilier de orientare. Dacă este cazul, căutați ajutor de la asistentul social al școlii dvs.
  • Imagine intitulată face față de a fi o supraponderare Preteen Pasul 14
    3. Ajungeți la un mentor sau unui profesor. Deși mentorul sau profesorul dvs. nu poate fi un consilier profesionist, ei pot fi în continuare un bun ascultător și oferă sfaturi. Confideți într-un mentor în care aveți încredere în școală sau acasă și întrebați-i dacă credeți că aveți nevoie de ajutor profesional. Uneori poate fi util doar pentru a vorbi cu cineva despre sentimentele tale și știi că îmi pasă de bunăstarea voastră, chiar și atunci când aveți de-a face probleme cu greutatea și imaginea corpului.
  • sfaturi

    Din moment ce tot crește, nu uitați să subliniezi consumul unei diete bine echilibrate și menținând un stil de viață activ pe pierderea în greutate. Focalizarea pe aceste obiceiuri vă va ajuta să dezvoltați o relație cu dieta și exercițiile care promovează atât sănătatea fizică, cât și cea mintală.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar