Cum să se ocupe de durerea unei uși care sunt închise pe deget

Ouch! Slamming O ușă pe deget nu este o glumă! Vestea bună este că marea majoritate a timpului, degetul tău se va vindeca foarte bine pe cont propriu. Dar cum poți să te ocupi de durerea chiar acum? Nu vă faceți griji. Există de fapt o mulțime pe care o puteți face pentru a ajuta la face față durerii și pentru a trata rănirea. Pentru a vă face ușor, am pus împreună o listă de lucruri utile pe care le puteți face pentru a ajuta la rezolvarea durerii după închiderea unei uși pe deget.

Pași

Metoda 1 din 13:
Luați câteva respirații adânci.
  1. Imaginea intitulată face față de durerea unei uși de închidere pe degetul dvs. pasul 1
1. Aceasta poate ajuta la scoaterea durerii inițiale. Nu există nici o cale de a închide o ușă pe degetul tău doare! Înainte de a reacționa cu mânia sau începeți să strigați, faceți un moment rapid pentru a respira. Inspirați profund prin nas, țineți respirația timp de câteva secunde, apoi eliberați-o încet. Luați câteva respirații pentru a vă liniști înainte de a vă adresa rănirii.
  • Dacă vă ajută, încercați să vă concentrați pe un cuvânt sau pe o frază în timp ce respirați. De exemplu, puteți imagina cuvântul "calm" sau "relaxat" în mintea ta în timp ce luați respirațiile mari.
Metoda 2 din 13:
Încercați să vă distrageți mintea de durere.
  1. Imaginea intitulată se ocupă de durerea unei uși de închidere a degetului 2
1. Faceți o plimbare, gândiți-vă la altceva sau faceți tot ce puteți. Dacă sunteți cu adevărat frustrați după rănirea degetului, puteți reduce durerea, luându-vă mintea de pe ea pentru un pic. Faceți ce funcționează pentru dvs. Puteți face o scurtă plimbare în jurul blocului, concentrați-vă pe ceva ce trebuie să faceți mai târziu sau orice altceva pe care îl puteți folosi pentru a vă distrage atenția. Vă poate ajuta să vă rezolvați mintea.
Metoda 3 din 13:
Îndepărtați orice inele pe care le purtați.
  1. Imaginea intitulată face față de durerea unei uși fiind închisă pe degetul pasul 3
1. Degetul dvs. poate începe să se umfle. Deși ar putea să nu înceapă să se umfle la început, dacă vă loviți degetul suficient de greu, este foarte probabil ca acesta să mai fie mai târziu. Dacă se umflă prea mult, ar putea fi dificil să eliminați orice inele pe care le purtați, deci este mai bine să le eliminați cât mai curând posibil.
  • Să nu fie dramatic, dar este posibil ca degetul să se umezească atât de mult încât inelele dvs. ar putea întrerupe circulația. Este mai bine să le scoateți pentru a fi în siguranță.
Metoda 4 din 13:
Înmuiați un deget zdrobit în apă rece.
  1. Imaginea intitulată se ocupă de durerea unei uși care este închisă pe degetul dvs. Pasul 4
1. Scoateți degetul timp de până la 20 de minute pentru ameliorarea durerii. Un deget zdrobitor poate fi super dureros, dar puteți obține o ușurare pur și simplu prin răcirea. Umpleți un castron cu apă rece și fixați-vă mâna în ea timp de până la 20 de minute la un moment dat. Vă puteți înmuiau degetul rănit de câte ori doriți, dar încercați să nu faceți acest lucru pentru mai mult de 20 de minute la un moment dat pentru a evita constrictarea fluxului de sânge prea mult.
  • Dacă aveți o rană deschisă, nu vă înmuiați degetul în apă sau ar putea afecta cât de bine vindecă.
Metoda 5 din 13:
Luați ameliorator de durere OTC.
  1. Imaginea intitulată se ocupă de durerea unei uși de închidere pe degetul dvs. Pasul 5
1. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pot ajuta. Acetaminofen (Tylenol), Naproxen (Aleve) și Ibuprofen (Advil) fac parte din familia AINS și pot ajuta cu adevărat cu durerea și inflamația. Alegeți ceva de la farmacia dvs. locală și luați-le în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj pentru a vă ușura simptomele.
  • Dacă aveți durere severă, contactați-vă medicul. Ei vă pot prescrie medicamente mai puternice de durere.
Metoda 6 din 13:
Aplicați un pachet de gheață timp de 15 minute la un moment dat.
  1. Imaginea intitulată se ocupă de durerea unei uși de închidere a degetului pasul 6
1. Glazura degetul poate ajuta la reducerea durerii si umflarea. Înfășurați pachetul de gheață într-o cârpă curată, astfel încât nu este în contact direct cu pielea, ceea ce ar putea să-l deterioreze. Țineți ușor pachetul de gheață împotriva zonei rănite pentru a vă ajuta să vă ameliora durerea și să reduceți orice umflare, ceea ce poate accelera procesul de vindecare.
  • Evitați utilizarea unui pachet de gheață mai mult de 15-20 de minute la un moment dat, astfel încât să nu faceți o vătămare la rece a pielii.
Metoda 7 din 13:
Ridicați-vă mâna deasupra nivelului inimii voastre.
  1. Imagine intitulată face față de durerea unei uși fiind închisă pe degetul dvs. pasul 7
1. Elevația poate ajuta la reducerea presiunii și umflarea degetului. Încercați să vă odihniți degetul rănit cât de mult posibil pentru a evita rănirea ulterioară. Păstrați-o ridicată deasupra înălțimii inimii, care poate limita cantitatea de sânge care curge spre regiune pentru a menține umflarea de a se înrăutățea.
  • De exemplu, vă puteți susține mâna pe o pernă când vă culcați.
Metoda 8 din 13:
Aplicați o presiune fermă timp de 10 minute față de orice tăiet de sângerare.
  1. Imaginea intitulată face față de durerea unei uși fiind închisă pe degetul Pasul 8
1. Apăsați tifon steril peste orice tăiet pentru a opri sângerarea. Dacă v-ați lovit degetul atât de tare încât a împărțit de fapt pielea și a început sângerarea, trebuie să abordăm mai întâi sângerarea. Luați niște tifon sterile și aplicați-o direct în zona de sângerare. Continuați să aplicați presiunea fermă timp de cel puțin 10 minute sau până când se oprește sângerarea.
Metoda 9 din 13:
Curățați toate tăieturile cu săpun și apă.
  1. Imaginea intitulată face față de durerea unei uși fiind închisă pe degetul dvs. Pasul 9
1. Petreceți un bun 5 minute, îndepărtând orice murdărie de la rană. Odată ce sângerarea se oprește, trebuie să curățați rana deschisă pentru a preveni o potențială infecție. Spălați zona rănită cu apă frumoasă și caldă și săpun pentru ao curăța bine.
  • Poate să-i spală orice tăieturi de pe degetele dvs. la început, dar merită într-adevăr pe termen lung.
Metoda 10 din 13:
Aplicați unguent antibiotic și înfășurați tăieturi într-un bandaj.
  1. Imaginea intitulată se ocupă de durerea unei uși de închidere pe degetul Pasul 10
1. Poate ajuta la prevenirea infecțiilor și protejarea zonei rănite. Utilizați un unguent antibiotic simplu, supra-the-contor (OTC) și aplicați-l generos la rana deschisă. Apoi, luați un bandaj (ca un ajutor de bandă) și înfășurați-l în siguranță, dar nu prea strâns peste zonă pentru ao menține protejat și pentru ao ajuta să se vindece.
  • Nu aveți nevoie să utilizați un unguent antibiotic sau un bandaj dacă nu aveți tăieturi sau zgârieturi.
  • Dacă pielea este deschisă și nu va opri sângerarea, trebuie să vedeți un medic.
Metoda 11 din 13:
Nu încercați să evacuați sângele sub unghie.
  1. Imaginea intitulată face față de durerea unei uși de închidere pe degetul dvs. Pasul 11
1. Contactați mai întâi medicul pentru a vedea ce recomandă. Dacă sângele începe să se bazeze sub unghie, după ce o ușă este închisă, ajungeți la medicul dumneavoastră. Ei vă pot spune să o lăsați în pace și să vă lăsați corpul să se vindece. Dar dacă presiunea și durerea sunt prea mult, vă pot cere să veniți în biroul lor, astfel încât să se poată scurge în siguranță.
Metoda 12 din 13:
Vedeți medicul dacă credeți că degetul este rupt.
  1. Imaginea intitulată se ocupă de durerea unei uși de închidere pe degetul pasi 12
1. Obțineți degetul examinat dacă durerea este severă sau nu vă puteți îndrepta. Un deget îndoit pe care nu îl puteți extinde pe deplin este un semn al unei fracturi. Medicul dumneavoastră va fi capabil să vă examineze degetul pentru a vedea cât de gravă este daunele. Ei pot să-ți spună degetul și să prescrie medicamente pentru durere. Este important să adresați problema cât mai repede posibil, astfel încât daunele să nu fie permanente.
  • Întreabă întotdeauna medicul înainte de a folosi o aripă. Amentinții sunt dispozitive medicale care păstrează un os din mișcare și pot fi utile pentru fracturi minore care pot apărea dacă vă loviți degetul într-o ușă. Dar ele pot provoca, de asemenea, probleme viitoare dacă utilizați unul când nu a fost necesar.
Metoda 13 din 13:
Urmăriți febră și o creștere a durerii și umflăturii.
  1. Imaginea intitulată face față de durerea unei uși fiind închisă pe degetul Pasul 13
1. Aceste simptome ar putea fi semne de infecție sau o fractură mai gravă. Dacă degetul începe să vă rănească mai mult sau dacă umflarea continuă să se înrăutățească, vătămarea poate fi mai gravă decât credeți inițial. În plus, dacă dezvoltați o febră sau dacă vedeți dungi roșii în piele în jurul vătămării dvs., acesta ar putea fi un semn al unei infecții. A se vedea un medic pentru tratament înainte ca problema să devină mai rău.

sfaturi

Luați confort în faptul că, de cele mai multe ori, degetul dvs. va vindeca pe cont propriu.

Avertizări

Nu luați niciodată medicamente pe bază de prescripție medicală decât dacă ți-a fost dat medicului dumneavoastră.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar