Cum să se ocupe de orgasmele dureroase: simptome, cauze și tratamente

Dacă aveți de-a face cu orgasme dureroase, nu sunteți cu siguranță singur. Este complet valabil dacă vă simțiți puțin confuz sau jenat, dar nu aveți nimic de rușine. Aruncați o privire la unele dintre fapte și vedeți ce opțiuni sunt disponibile - meritați o viață sexuală de îndeplinire și confortabilă!

Pași

Întrebarea 1 din 7:
Sunt orgasme dureroase normale?
  1. Imagine intitulată Deal cu orgasmele dureroase Pasul 1
1. Nu, nu sunt. Orgasmele ar trebui să fie plăcute și nu ar trebui să rănească deloc. Dacă aveți de-a face cu orgasme dureroase, nu sunteți singuri - cel puțin 20% dintre femei s-au ocupat de ei la un moment dat. Și bărbații le pot experimenta, de asemenea.
Întrebarea 2 din 7:
Care sunt unele simptome comune?
  1. Imagine intitulată Deal cu orgasmele dureroase Pasul 2
1. Zona stomacului sau pelvianului ar putea afecta foarte mult. Unii oameni găsesc că orgasmele dureroase se simt foarte mult ca crampele menstruale. Durerea ar putea fi scurtă sau ar putea fi în curs de desfășurare - într-adevăr depinde de persoana.
  • 2. S-ar putea să simțiți durere ori de câte ori ejaculați. O mulțime de bărbați se confruntă cu un sentiment incomod, dureros sau ars ori de câte ori ejaculează. Nivelul de durere poate fi diferit în funcție de persoană.
  • 3. S-ar putea să experimentezi o mulțime de dureri în apropierea organelor genitale, anus sau uretra. Din păcate, această durere este mai gravă pentru unii decât alții.
  • Întrebarea 3 din 7:
    Cum îmi diagnosticați orgasmele mele dureroase?
    1. Imagine intitulată Deal cu orgasmele dureroase Pasul 5
    1. Adresați-vă unui medic pentru a diagnostica orgasmele dureroase. Orgasmele dureroase pot fi cauzate de o mulțime de factori diferiți și nu este o idee minunată de auto-diagnosticare. Releu toate simptomele la medicul dumneavoastră, astfel încât acestea să poată identifica posibila problemă. Planul dvs. de tratament va depinde de diagnostic.
    • Ar trebui să sunați la un medic dacă aveți durere în timpul orgasmelor de mai multe ori.
    • Dacă un STI provoacă orgasme dureroase, medicul dumneavoastră poate prescrie un antibiotic.
    • Medicul dumneavoastră ar putea recomanda comutarea medicamentelor dacă consideră că anumite pastile, cum ar fi antidepresive, vă provoacă durerea.
    • Chisturile ovariene ar putea provoca problema. Medicul dumneavoastră vă recomandă să luați controlul la naștere sau să sugerați că aveți o intervenție chirurgicală.
    Întrebarea 4 din 7:
    Poate orgasme dureroase să fie psihologice sau mentale?
    1. Imagine intitulată Deal cu orgasmele dureroase Pasul 6
    1. Da, ei pot. Trauma trecută, cum ar fi asaltul sexual sau abuzul sexual, pot juca o mare parte în capacitatea dvs. de a vă bucura de sex. În plus, dacă aveți de-a face cu o mulțime de stres în viața de zi cu zi, puteți purta și simți că stresul se aprinde în jurul pelvisului sau vaginului.
    Întrebarea 5 din 7:
    Cum adresez orgasme dureroase cauzate de problemele psihologice?
    1. Imagine intitulată Deal cu orgasmele dureroase Pasul 7
    1. Faceți cunoștință cu un consilier sau un terapeut de sex. Programați o întâlnire cu un profesionist de sănătate mental sau sexual, care poate asculta și oferă sfaturi bazate pe experiențele dvs. trecute. În terapie, veți concentra, de asemenea, asupra durerii pe care o experimentați chiar acum, în loc să vorbiți exclusiv despre trecut. Prin terapie, s-ar putea să fiți în măsură să lucrați prin intermediul luptelor dvs. trecute și actuale.
    • Dacă terapia este în afara gamei dvs. de prețuri sau a zonei de confort, o carte de auto-ajutorare ar putea fi o opțiune mai bună.
    Întrebarea 6 din 7:
    Cum mă pot mă recupera să mă bucur de sex?
    1. Imagine intitulată Deal cu orgasmele dureroase Pasul 8
    1. Programați terapia cu podele pelvine. Un terapeut de podea pelviană poate ajuta la vizarea unor nervi sau mușchi strânși și vă ajută să vă simțiți mai confortabil din punct de vedere fizic data viitoare când sunteți intim. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru o sesizare sau căutați online pentru terapeuți din apropierea dvs.
    • De asemenea, puteți încerca Relaxarea podelei pelvine acasă.
    • Terapia pelviană și terapia sexuală merg adesea în mână.
    Întrebarea 7 din 7:
    Există o modalitate de a preveni durerea înainte sau după?
    1. Imagine intitulată Deal cu orgasmele dureroase Pasul 9
    1. Luați un analgezic dacă spasmele musculare cauzează orgasmele dureroase. Dacă medicul dumneavoastră crede că crampele musculare sau spasmele cauzează durerea, ia Ibuprofen sau un alt analgezic înainte de a obține intim.
    • Dacă mușchii dvs. se contractă în momente greșite, medicul dumneavoastră poate prescrie un relaxant muscular.
    • De asemenea, puteți lua analgezice după sex dacă încă mai experimentați o anumită durere. Sticlele de apă caldă sunt, de asemenea, o opțiune excelentă.

    sfaturi

    Verificați site-ul Societății Internaționale pentru Durerea Pelviei pentru medici din zona dvs. Acești profesioniști din domeniul medical pot ajuta: https: // pelvicpain.Org.
  • Anumite antidepresive, creme de control al nașterii și spermicide sunt asociate cu orgasme dureroase. În timpul întâlnirii, spuneți medicului dumneavoastră ce tipuri de pastile și medicamente pe care le utilizați.
  • Nu încercați să rulați și să o purtați! Dacă vă confruntați cu o mulțime de durere, lăsați partenerul să știe.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar