Cum să fixați un nerv ciupit în umăr

Dacă aveți un nerv ciupit în umăr, durerea este probabil primul lucru pe care îl veți observa. Din fericire, există o mulțime de modalități de a ușura durerea, deși nu există nici o cale reală "fixați" problema imediat. Încercați să vă relaxați cât mai bine puteți și să vă odihniți umărul - nervul tău ciupit va avea grijă de ea însăși și va începe să se simtă mai bine în câteva zile. Dacă durerea devine insuportabilă sau nu pare să se îmbunătățească, consultați medicul pentru tratamentul medical.

Pași

Metoda 1 din 12:
Utilizați gheață pentru a reduce inflamația.
  1. Imaginea intitulată fixează un nerv ciupit în pasul de umăr 6
1. Plasați un pachet de gheață înfășurat pe umăr timp de 10-15 minute. Inflamația este cel mai probabil la debutul nervului tău ciupit și pentru următoarele 36-48 de ore. Utilizați un prosop pentru a înfășura pachetul de gheață, astfel încât gheața să nu atingă direct pielea. Repetați la fiecare 2 până la 3 ore după cum este necesar.
  • De asemenea, puteți alterna între frig și căldură și puteți vedea dacă aveți mai mult beneficiu în acest fel.
  • După primele 36-48 de ore, probabil că nu veți beneficia de gheață.
Metoda 2 din 12:
Ia un medicament antiinflamator.
  1. Imaginea intitulată Fixați un nerv ciupit în pasul de umăr 4
1. Utilizați NSAID-uri supra-contra, cum ar fi Tylenol, pentru a reduce inflamația. Dacă nu aveți deja, cumpărați o sticlă la farmacie locală, magazin alimentar sau reducere. Urmați instrucțiunile de pe pachet cu privire la dozare pentru a ușura temporar durerea și inflamația în umăr.
  • Verificați cu medicul dumneavoastră în prealabil pentru a vă asigura că este bine să luați aceste medicamente, mai ales dacă luați altceva.
Metoda 3 din 12:
Încercați întinde pentru a crea spațiu pentru nervi.
1. Întinderea ajută la scăderea presiunii asupra nervului. Se întinde cel mai bine dacă durerea din umăr se radiază de la gât în ​​umăr. Dacă o mișcare specială provoacă durerea de a radia de pe umăr pe braț sau înapoi, această mișcare nu vă ajută și ar putea fi mai rău condiția. Opriți exercițiul și treceți la altceva. Iată câteva întinderi pe care le puteți încerca:
  • Chin Tucks: Stați în sus cu spatele pe spate pe un scaun și împingeți-vă bărbia înapoi în gât fără să vă coborâți capul. Țineți tuckul timp de 3-5 secunde, respirația profundă. Repetați 10-20 ori.
  • Chin tucks cu extensie: Când faci exercițiul Chin Tuck, extindeți-vă înapoi cât mai confortabil, aruncându-vă spatele. Țineți extensia timp de 3-5 secunde, respirația profundă. Repetați 10-20 ori.
  • Scapă scapulară: în timp ce stați sau așezați drept, stoarceți lamelele umărului în jos și înapoi în spatele dvs. Țineți 3 secunde, apoi relaxați-vă. Faceți 3 seturi de 10 repetări o dată sau de două ori pe zi.
Metoda 4 din 12:
Evitați activitățile intense și ridicarea puternică.
  1. Imaginea intitulată fixează un nerv ciupit în pasul umărului 1
1. Luați timp să vă odihniți și să utilizați umărul cât mai puțin posibil. Cu odihnă, nervul tău ciudat se va vindeca probabil pe cont propriu. În special, doriți să evitați activitatea care a condus la nervul ciupit în primul rând.
  • Acest lucru poate fi dificil dacă ați prins un nerv la locul de muncă sau faceți o sarcină necesară. Încercați doar să o ușurați câteva zile și să căutați alternative la utilizarea umărului.
  • Mișcarea repetitivă, de asemenea, pune presiune pe umăr și vă poate comprima nervii. Dacă trebuie să faceți activități repetitive, rupeți repetarea. De exemplu, dacă aveți 100 de cutii pentru a vă ridica capul pe un raft, faceți o pauză la fiecare 10 cutii sau cam asa ceva.
Metoda 5 din 12:
Păstrați-vă umerii înapoi atunci când stați sau în picioare.
  1. Imaginea intitulată Fixați un nerv ciupit în pasul umărului 2
1. Hunching umerii îți poate comprima nervii și poate provoca durere. Stați și stați cu umerii în jos și înapoi, astfel încât lamelele umărului să cadă chiar pe ambele părți ale coloanei vertebrale. Când stați sau stați, asigurați-vă că greutatea dvs. este distribuită uniform și nu vă sprijiniți într-o parte sau cealaltă.
  • Dacă sunteți obișnuiți să faceți legătura, poate lua unele practici pentru a obține obiceiul de postură bună. Faceți un efort pentru a începe în poziția corectă, apoi verificați și reglați poziția o dată la fiecare câteva minute până când devine automată.
Metoda 6 din 12:
Treceți la cealaltă parte în timpul somnului.
  1. Imaginea intitulată fixează un nerv ciupit în pasul de umăr 3
1. Încercați să adormiți într-o poziție care nu pune presiune pe umăr. Acest lucru poate fi dificil dacă sunteți obișnuiți să dormiți pe partea laterală cu nervul ciupit, dar va ajuta nervul tăiat să se vindece mai repede. Când vă așezați pe umăr în timp ce dormiți, puneți presiune pe ea și comprimați mai departe nervul.
  • Punerea pernelor în jurul dvs. vă va ajuta să vă împiedicați pe umăr în timp ce dormiți.
  • Dacă dormiți în mod normal pe stomac sau înapoi, ar trebui să fiți bine. Dacă poziția dvs. pune presiuni nejustificate pe umăr, veți simți și probabil că nu veți fi confortabil să dormiți în acest fel.
Metoda 7 din 12:
Încercați un placă de încălzire pentru a vă relaxa mușchii.
  1. Imaginea intitulată fixează un nerv ciupit în pasul de umăr 5
1. Setați tamponul de încălzire la nivel scăzut sau mediu și îl utilizați timp de 15-20 de minute. Puteți repeta acest lucru la fiecare 2 până la 3 ore dacă vă simțiți ca și cum ați beneficia de ea. Un duș cald ar putea ajuta, de asemenea, ameliorarea tensiunii și ușurați durerea în umăr.
  • Dacă căldura vă face umărul să se simtă mai bine, ați putea dori să cumpărați Wraps Heat online sau la farmacia dvs. locală. Le-ai pus dimineața și sunt concepute pentru a oferi până la 8 ore de relief.
Metoda 8 din 12:
A se vedea un medic după 3-4 zile.
  1. Imaginea intitulată fixează un nerv ciupit în pasul de umăr 8
1. Dacă durerea dvs. persistă pentru mai mult de câteva zile, trebuie să vă uitați medicul. În timp ce poate dura câteva săptămâni pentru un nerv ciupit să se vindece complet, durerea ar trebui să disipeze după câteva zile. Dacă aveți în continuare aceeași cantitate de durere după 3-4 zile, sau dacă durerea voastră se înrăutățește, adu-ți medicul să-ți examineze umărul.
  • Medicul dumneavoastră vă va vorbi despre ceea ce ați făcut până la debutul durerii în umăr și întrebați dacă ați avut vreodată această problemă înainte.
  • Pe baza descrierii problemei și a unui examen fizic, medicul dumneavoastră poate comanda teste imagistice, cum ar fi un RMN, pentru a identifica mai bine problema.
Metoda 9 din 12:
Purtați un guler de col uterin pentru durere care radiază de la gât.
  1. Imaginea intitulată fixează un nerv ciupit în pasul umărului 7
1. Un nerv ciupit în gât poate radia la umăr. Colierele sunt adesea recomandate de un medic după o examinare, dar puteți cumpăra, de asemenea, un guler moale supra-the-contor la farmacia dvs. locală. Dacă credeți că durerea radiază de la gât, vezi dacă gulerul vă ajută umărul să vă simțiți mai bine.
  • Gulerul vă împiedică să vă mișcați capul, așa că are cel mai mult beneficiu dacă simțiți doar durerea când vă mutați capul într-un anumit mod.
  • Un guler de col uterin este o soluție pe termen scurt - nu purtați una pentru mai mult de o săptămână, cu excepția cazului în care medicul vă spune altfel. Utilizarea pe termen lung vă va face să pierdeți forța în mușchii gâtului, ceea ce poate crește probabil probabilitatea de a avea o nervură ciudată din nou.
  • Medicii recomandă de obicei un guler de col uterin pentru durerea care radiază de la gât. De exemplu, dacă ați avut un RMN care arată că nervul ciupit este în gât, un guler de col uterin ar putea ajuta.
Metoda 10 din 12:
Încercați corticosteroizi orali sau injectabili pentru durere.
  1. Imaginea intitulată Fix un nerv ciupit în pasul umărului 9
1. Corticosteroizii oferă o ușurare dacă durerea dvs. nu răspunde la alte tratamente. Dacă nimic altceva nu vă ajută durerea, medicul dumneavoastră vă poate prescrie corticosteroizi după examinarea umărului. Corticosteroizii orali pe care îl luați în formă de pilule în urma dozei recomandate. Medicul dumneavoastră vă poate oferi, de asemenea, o injecție direct în umăr.
  • Dacă primiți o injecție, ați putea găsi că umărul dvs. se simte mai bine aproape imediat. Nu lăsa asta să te păcălească! Leziunea este încă acolo și revenind la activitatea normală vă poate agrava starea.
  • După ce ați luat corticosteroizi, continuați să vă odihniți umărul până când medicul dumneavoastră vă oferă toate. De obicei, veți începe să aveți o gamă sporită de mișcare în câteva zile.
Metoda 11 din 12:
Lucrați cu un terapeut fizic.
  1. Imaginea intitulată fixează un nerv ciupit în pasul umărului 10
1. Aflați exerciții pentru a vă întări și întinde umărul. Se întinde și o gamă de exerciții de mișcare pot ajuta la durere și vindecare, precum și prin prevenirea rănilor viitoare. Medicul dvs. este cel mai probabil să vă facă trimitere la un terapeut fizic dacă ați restricționat utilizarea umărului dvs. pentru o perioadă lungă de timp sau dacă obțineți nervi ciupiți pe o bază recurentă.
  • Dacă nervul tăcut a rezultat din mișcarea repetitivă, un terapeut fizic vă poate ajuta să vă întăriți umărul, precum și să vă arătați diferite modalități de a vă deplasa, care sunt mai puțin susceptibile de a provoca din nou aceeași problemă.
Metoda 12 din 12:
Discutați cu medicul despre chirurgie.
  1. Imaginea intitulată fixează un nerv ciupit în pasul umărului 11
1. Medicul dumneavoastră ar putea recomanda o intervenție chirurgicală dacă starea dvs. nu se îmbunătățește. Chirurgia este mai frecventă atunci când durerea dvs. este legată de un disc herniat în coloana vertebrală. Chirurgia îndepărtează întreaga sau o parte a discului apăsând pe rădăcina nervoasă, astfel încât să nu mai aveți durere.
  • În cazuri mai extreme, chirurgul ar putea avea nevoie să înlăture părți ale vertebrelor sau vertebrele de siguranțe împreună.
  • Dacă nervul ciupit este direct în umăr, intervenția chirurgicală ar putea implica rasul unei părți a osului care comprimă nervul.

sfaturi

Un nerv ciupit va dispărea de obicei pe cont propriu în 4-6 săptămâni. Între timp, tratamentul se concentrează asupra relaxării simptomelor durerii și inflamației.

Avertizări

Dacă aveți o debut brusc de amorțeală, slăbiciune sau paralizie care nu dispare, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră. Acesta ar putea fi un semn al unei condiții mai grave decât un nerv ciupit.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar