Cum să confirmați o lacrimă parțială acl

Poate fi greu să se determine dacă ACL dvs. este sau nu parțial rupt, mai ales că o lacrimă parțială vă menține ACL să prezinte semne normale de a fi rupte, ca și genunchiul dvs. "Buckling". Din fericire, există încă modalități prin care puteți să vă auto-diagnosticați un acc parțial rupt înainte de a merge la biroul medicului. Pentru a face acest lucru, va trebui să știți ce simptome de căutat, să înțelegeți cum funcționează ACL și apoi faceți o excursie la biroul medicului pentru un diagnostic profesional.

Pași

Metoda 1 din 3:
Recunoașterea simptomelor și a factorilor de risc
  1. Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială de lacrimă 1
1. Luați notă dacă auziți un zgomot "popping" când se întâmplă rănirea. Majoritatea oamenilor afirmă că au auzit un zgomot de popping atunci când ACL este rănit. Dacă ați auzit un zgomot "popping" sau "snipping" atunci când ați experimentat vătămarea dvs., este probabil ca ACL să fie cel puțin parțial rupt. Ar trebui să mergeți la medic pentru a obține acest diagnostic confirmat.
  • Deși cel mai probabil veți fi în durere, încercați să vă amintiți sunetul exact al genunchiului. Descrierea zgomotului, genunchiul dvs. poate ajuta de fapt medicul dumneavoastră să vă diagnosticați rănirea.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială ACL
    2. Monitorizați orice durere pe care o simțiți. Răniți genunchiul, indiferent dacă este o lacrimă parțială sau doar o entorsă minoră, poate purta cu adevărat. În special, veți simți cel mai probabil o durere radiantă sau gnawing atunci când încercați să faceți orice activitate fizică.
  • Când suferiți o lacrimă parțială a ACL, receptorii de durere din genunchi sunt activați. Acest lucru poate duce la o durere moderată până la severă.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială de lacrimă ACL 3
    3. Urmăriți orice umflare care apare. Umflarea este modul de reparare a structurilor interne ori de câte ori a suferit un prejudiciu. Dacă observați că genunchiul dvs. a devenit umflat după accidentul dvs., cel mai probabil ați suferit cel puțin o lacrimă parțială.
  • De asemenea, trebuie să luați notă dacă genunchiul devine umflat după oricând faceți o activitate fizică. În timp ce este posibil să nu fi observat umflarea imediat după accidentul dvs., umflarea după activitatea fizică este un semn clar că genunchiul a fost rănit și ar putea fi parțial rupt.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială de lacrimă ACL 4
    4. Verificați dacă genunchiul dvs. este mai cald decât în ​​mod normal și are o culoare roșie. Împreună cu umflarea, genunchiul dvs. se va încălzi la atingere și roșiatic în culoare. Corpul dvs. va crește temperatura la fața locului în care a apărut prejudiciul pentru a preveni infecția, deoarece bacteriile nu pot prospera într-un mediu cald.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială de lacrimă ACL 5
    5. Vedeți dacă vă puteți mișca genunchiul. Dacă ați suferit un ACL rupt parțial, cel mai probabil veți avea probleme cu mișcarea genunchiului de la o parte la alta și înainte și înapoi. Acest lucru se datorează faptului că ligamentul a fost rănit, deci probabil că veți avea un timp greu de mers pe jos.
  • Chiar dacă puteți merge, genunchiul dvs. se va simți cel mai slab slab.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasiune parțială ACL
    6. Cunoașteți cauzele comune ale rănilor ACL. O vătămare ACL apare întotdeauna când este implicată mișcarea. S-ar putea să fi schimbat brusc direcția într-un joc de baschet sau ați fi putut ateriza în mod ciudat în timp ce mergeți la un salt pe pârtiile de schi. Dacă credeți că ați pornit parțial ACL, este important să cunoașteți instanțele în care ACL-urile sunt în general rănite. Aceste instanțe includ:
  • Brusc schimbarea direcției.
  • Brusc oprirea în timp ce erați în mișcare.
  • Având o forță grea sau o presiune pusă pe genunchi, cum ar fi atunci când se ciocnește cu cineva în fotbal.
  • Sărind și să aterizeze incorect sau ciudat.
  • Brusc încetinesc când rulează.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială ACL
    7. Fiți conștienți de factorii de risc care pot duce la leziuni ACL. În timp ce oricine poate obține un prejudiciu ACL, unii factori sau activități vă pot predispune la răniți. Sunteți mult mai probabilți să obțineți un prejudiciu ACL când:
  • Vă angajați în sporturi atletice care implică utilizarea activă a picioarelor. Sportul care implică contactul fizic poate, de asemenea, să vă măriți șansele de rănire ACL.
  • Aveți oboseală musculară. Oboseala musculară poate face, de asemenea, o persoană predispusă la rănirea ACL. Din moment ce mușchiul lucrează împreună cu oasele, ligamentele și tendoanele, exercitarea mușchilor și făcându-i obosiți, pot duce la un risc mai mare de rănire. De exemplu, un jucător obosit de fotbal este mai susceptibil la prejudiciul ACL decât un jucător energetic care tocmai a început să joace.
  • Aveți o afecțiune medicală care vă determină să aveți mușchi sau oase slabe. De exemplu, având oase slabe și fragile, având o dezvoltare ineficientă a cartilajului dvs. sau a fi obezi, vă poate mări șansele de a vă rupe ACL.
  • Metoda 2 din 3:
    Având o examinare fizică
    1. Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială ACL
    1. Mergeți la un medic dacă observați oricare dintre simptomele enumerate în acest articol. În timp ce este posibil să puteți utiliza acest articol ca ghid pentru a vă ajuta să vă dați seama dacă sunteți rănit, trebuie să mergeți la medic pentru a obține un diagnostic profesional. Ar fi rău să credem că sunteți în regulă, doar pentru a pune presiuni asupra genunchiului dvs. și vă răniți mai departe.
    • Programați o întâlnire cât mai curând posibil după prejudiciu. Dacă puteți, puteți merge și la spital pentru a face față rănirii imediat.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială ACL
    2. Fiți conștienți de faptul că există trei grade de rănire ACL. Când ACL-ul dvs. devine rănit, este numit mai degrabă o entorsă decât un os rupt, deoarece este un ligament (deși se poate simți atât de dureros ca ruperea unui os). Termenul "entorsă" se referă la mai mult decât întinderea ligamentului, este de fapt clasificarea utilizată pentru a se referi la leziunile ligamentului. Există trei niveluri de leziune ACL.
  • O entorsă ACL de gradul 1 implică o vătămare ușoară a ligamentului. A fost ușor întins, dar nu sfâșiat. Poate susține în continuare articulația genunchiului și va ajuta piciorul să rămână stabil.
  • O entorsă ACL de gradul 2 este atunci când ligamentul este întins dincolo de capacitatea sa până la punctul în care devine liber. Aceasta este atunci când se utilizează termenul tehnic "lacrimă parțială a ACL". Acest lucru poate însemna că o parte a ACL este ruptă, dar majoritatea este intactă, fie că unul dintre pachete este rupt, dar celălalt este intact. În prima, chirurgia nu poate fi necesară, ci în acesta din urmă, probabil va fi necesar.
  • O entorsă ACL de gradul 3 face ca articulația genunchiului să fie instabilă și ligamentul este complet rupt.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasiune parțială ACL
    3. Au un medic să efectueze testul Lachman. Trebuie să aveți un medic face acest test - nu încercați singur. Acesta este testul preferat pentru a imagina dacă aveți o lacrimă parțială ACL deoarece poate arăta că aveți o lacrimă parțială chiar și atunci când restul ligamentelor și tendoanele din genunchi sunt neinvonate. Un doctor va:
  • Te-ai culcat pe o masă. Medicul dvs. vă va uita mai întâi la genunchiul dvs. uninjurat pentru a vedea cât de departe se mișcă strălucirea când genunchiul este îndoit. ACL îți păstrează strălucirea de a se deplasa foarte departe înainte. Medicul vostru se va uita apoi la genunchiul tău rănit și va vedea cât de departe se mișcă mâna când genunchiul este îndoit. Dacă se mișcă mai departe decât normal, dar medicul dumneavoastră poate simți încă rezistență, înseamnă că aveți o lacrimă parțială. Dacă nu există rezistență, ACL dvs. a fost complet rupt.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială de lacrimă ACL 11
    4. Fiți pregătiți pentru testul de schimbare a pivotului. Acest test este menit să determine cât de multă presiune poate fi pusă pe genunchiul rănit înainte de a deveni instabil. Medicul dvs. vă va mișca piciorul rănit câteva căi departe de corpul dvs. (aceasta se numește răpirea șoldului). Apoi:
  • Îndreptați piciorul în timp ce apăsați simultan spre partea superioară a genunchiului și răsuciți piciorul spre exterior. Acest lucru va arăta cât de bine funcționează ACL, deoarece este o mișcare care implică numai ACL.
  • Piciorul dvs. va fi încet îndoit în timp ce presiunea continuă este pusă pe ea. Când genunchiul este îndoit la un unghi de 20 până la 40 °, medicul dumneavoastră se va uita la osul tău. Dacă oasele se alunecă înainte, înseamnă că ACL dvs. a fost parțial rupt.
  • Dacă aveți o lacrimă parțială, în cazul în care majoritatea ACL este încă intactă pentru ambele pachete, atunci acea schimbare de pivotare va fi negativă.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială ACL
    5. Au o radiografie luată de genunchi. În timp ce ACL nu poate fi văzută printr-o radiografie, medicul dumneavoastră poate căuta alte dovezi că ACL a fost parțial rupt. O radiografie a ambelor genunchi este necesară pentru a detecta semne de rănire, cum ar fi fractura, alinierea necorespunzătoare a structurilor osoase și îngustarea spațiilor dintre articulații.
  • Toate cele trei leziuni sunt asociate cu o lacrimă parțială ACL.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială de lacrimă ACL 13
    6. Știți că ar trebui să se facă un RMN. Spre deosebire de o radiografie, un RMN va ajuta medicul dumneavoastră să examineze structurile de țesuturi moi în genunchi, inclusiv ACL. Medicul dvs. vă va uita, de asemenea, la meniscurile și alte ligamente genunchi pentru a vă asigura că acestea nu sunt rănite.
  • Medicul dumneavoastră ar putea solicita, de asemenea, o imagine coronală oblică dacă el sau ea încă nu este sigur de amploarea prejudiciului. Această imagine va da medicului o viziune mai bună a genunchiului în plus față de RMN.
  • Metoda 3 din 3:
    Tratarea unei lacrimi aclate parțiale
    1. Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială de lacrimă ACL 14
    1. Protejați genunchiul cu o braț sau aruncat. Dacă aveți o lacrimă acl parțială, medicul dumneavoastră vă va oferi cel mai probabil o bretele sau aruncați să purtați în timp ce ACL se recuperează. Din fericire, cele mai multe lacrimi ACL parțiale nu necesită o intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, veți trebui să vă protejați genunchiul de la vătămarea ulterioară. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este de a purta o bretele sau ars care va păstra genunchiul stabilizat în timp ce vindecă.
    • Medicul dumneavoastră vă poate da cârje pentru a utiliza împreună cu brațul dvs. Crupele sunt folosite pentru a vă menține de la punerea presiunii sau a prea multă greutate pe genunchi în timp ce se vindecă.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasare parțială de lacrimă ACL 15
    2. Odihniți genunchi cât mai mult posibil. În timp ce genunchiul tău vindecă, va trebui să se odihnească cât mai mult posibil. Încercați să păstrați greutatea de pe ea în orice moment. Ar trebui să stați cu genunchiul ridicat, astfel încât să poată începe să se repare. Când stai jos, susține genunchiul în sus, astfel încât să fie ridicată deasupra șoldului.
  • Dacă vă culcați, susține genunchiul și piciorul, astfel încât să fie deasupra inimii și pieptului.
  • Imaginea intitulată Confirmați o treaptă parțială ACL
    3. Gheață genunchiul tău. Pentru a controla umflarea și durerea cauzate de ACL rupt parțial, va trebui să ghiciți genunchiul în fiecare zi. Scrieți o pungă de gheață sau un pachet de gheață într-un prosop pentru a menține gheața să atingă direct pielea, deoarece acest lucru ar putea provoca o arsură. Păstrați gheața pe genunchi timp de 15 până la 20 de minute pentru cele mai bune rezultate.
  • Orice cantitate de timp mai scurtă de 15 minute nu va face prea multe pentru a controla umflarea sau durerea. Păstrarea gheții pe genunchi timp de mai mult de 20 de minute poate duce la gheața care arde pielea.
  • Imagine intitulată Confirmați o pasare parțială de lacrimă ACL 17
    4. Luați în considerare operația ca o ultimă soluție. Dacă ACL-ul dvs. este complet rupt, sau dacă lacrimă se cade între o lacrimă parțială și completă, este posibil să aveți nevoie de intervenție chirurgicală pentru ca genunchi să fie complet reparate. Dacă este cazul, va trebui să aveți o grefă făcută pentru a înlocui ligamentul sfâșiat. Cea mai obișnuită grefă folosită este tendonul genunchiului sau hamstringului. Cu toate acestea, dobândirea tendoanelor de la genunchiul donatorului este, de asemenea, o opțiune.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre cea mai bună opțiune pentru cazul dvs. specific.
  • Imaginea intitulată Confirmați o pasiune parțială de lacrimă 18
    5. Du-te la terapie fizică pentru a-ți întări genunchiul. Discutați cu medicul dumneavoastră despre a merge la terapia fizică. După ce ați lăsat genunchiul să se vindece, va trebui să începeți să vă reabilitați genunchiul astfel încât rănirea să nu apară din nou. Du-te la un terapeut fizic care vă poate ajuta cu creșterea gama de mișcare, de antrenament de forță și exerciții de stabilitate.
  • sfaturi

    Pentru a reduce șansele de a suferi o lacrimă acl parțială, practicați formarea de forță pentru a vă face genunchii cât mai puternici posibil.

    Avertizări

    Dacă credeți că ați susținut o lacrimă acționată parțială sau plină, du-te la medic imediat.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar