Cum să diagnosticați și să tratați febra stacojie

Febra de eșardă este cauzată de grupul de bacterii strep. De obicei, se manifestă ca o durere în gât, o febră, glandele umflate în gât și o erupție cu febră caracteristică. Dacă bănuiți că dvs. (sau altcineva) poate avea febră stacojie, este important să vezi imediat un medic. Diagnosticul prompt și tratamentul cu antibiotic este esențial pentru a preveni complicațiile potențiale pe termen lung ale febrei stacojii.

Pași

Metoda 1 din 3:
Recunoașterea semnelor și a simptomelor
  1. Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 1
1. Recunoașteți semnele și simptomele unei infecții streptococice. Febra de stacojie este cauzată de grupul de bacterii un strep, care este aceeași bacterii care provoacă gât strep. Cele mai frecvente simptome timpurii sunt o febră și o durere în gât, precum și glandele dureroase și umflate (ganglionii limfatici) în gât. Acest lucru poate sau nu să fie urmat de dureri abdominale, vărsături și / sau frisoane.
  • Cu un grup o infecție cu strep, amigdalele dvs. sunt adesea acoperite cu bucăți albe (numite "Exedate") care pot fi văzute dacă vă deschideți gura foarte largă și căutați într-o oglindă.
  • O durere în gât cauzată de grupul un strep nu are de obicei o tuse, care este o modalitate prin care îl puteți diferenția de alte infecții.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 2
    2. Să fie în căutarea cu erupție cu erupție cu febră caracteristică. În plus față de o durere în gât, semnul distinctiv al modului în care prezintă o febră stacojie este ca o infecție a pielii. Erupția cu erupție de febră scarlată cauzată de grupul este de obicei roșie cu o senzație brută, similară cu șmirghelul. Erupția cutanată poate fi primul simptom care apare sau poate apărea până la șapte zile după apariția altor semne și simptome.
  • Erupția începe de obicei prin a afecta gâtul, alarmele și zona voastră.
  • Erupția cutanată se poate răspândi pentru a afecta alte zone ale corpului.
  • Erupția este adesea însoțită de o limbă foarte roșie (numită a "Limba de căpșuni"), o față spălătorie și linii roșii în diferite pliuri de piele, incluzând îngrozile, axile, genunchii și coatele.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 3
    3. Știți cine este la un risc mai mare. Febra de eșardă este cea mai frecventă la copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între cinci și 15 ani. Prin urmare, dacă copilul dvs. dezvoltă aceste simptome, este important să-l aduceți imediat unui medic. Țineți cont, totuși, grupul de infecții cu strep și o febră stacojie se pot dezvolta la persoanele de orice vârstă.
  • Metoda 2 din 3:
    Diagnosticarea febrei stacojii
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 4
    1. Vedeți medicul dumneavoastră. Dacă aveți o durere severă în gât fără tuse și exudatul alb pe amigdalele dvs., ar trebui să rezervați cu siguranță o întâlnire pentru a vedea medicul dumneavoastră cât mai curând posibil. O durere în gât care prezintă în acest fel este posibil să fie cauzată de grupul de grup. Medicul dvs. va efectua teste de diagnosticare pentru ao confirma și vă va oferi tratament după cum este necesar.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 5
    2. Obține un tampon de gât. Dacă medicul dumneavoastră este de acord că durerile tale în gât este îngrijorătoare pentru grupul o strep, ea va juca un tampon de gât atunci și acolo în birou. Este o procedură care nu durează mai mult de câteva minute. O probă este luată din partea din spate a gâtului și trimisă în laborator pentru a testa prezența bacteriilor streptococice. Dacă testul revine pozitiv, va trebui să continuați cu tratamentul cu antibiotice.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 6
    3. Vedeți imediat medicul dumneavoastră dacă ați dezvoltat erupția caracteristică a febrei stacojii. Medicul dvs. va efectua un examen fizic pentru a evalua erupția cutanată și a potențialelor semne de febră stacojie în detaliu. Dacă sunt prezente semne și simptome suficiente, vă va oferi tratament antibiotic imediat.
  • Metoda 3 din 3:
    Tratarea febrei stacojiei
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 7
    1. Luați analgezicele. Pentru a gestiona durerea gâtului tău și, de asemenea, pentru a controla febra, cel mai bun pariu este să ia acetaminofen (tylenol), care este disponibilă supra-the-contor la farmacia dvs. locală sau farmacie. Dozarea tipică este limitată la un total de 3000 mg într-o perioadă de 24 de ore - urmați instrucțiunile specifice de dozare de pe sticlă și acordați atenție ajustărilor dozei (la cantități mai mici) pentru copii.
    • Un alt medicament de control al durerii de durere pe care îl puteți încerca este Ibuprofen (Advil). Urmați instrucțiunile de dozare de pe sticlă, care este de obicei de 400 mg la fiecare patru până la șase ore după cum este necesar. Din nou, veți dori să ajustați dozarea pentru copii.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 8
    2. Utilizați pastile de gât. O altă modalitate de a controla durerea unei dureri de gât este de a cumpăra pastile - acestea pot fi găsite adesea la un magazin alimentar, fie la o farmacie. Multe pastile conțin proprietăți anti-microbiene pentru a ajuta la combaterea infecțiilor, precum și proprietățile anestezice (amorțitoare) pentru a diminua durerea unei dureri de gât. Nu luați mai multe pastile pe zi decât numărul recomandat pe etichetă.
  • O altă modalitate de a calma durerea durerii în gât este de a încerca a Saltwear Garlate, care se poate face de mai multe ori pe zi.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 9
    3. Bea o mulțime de fluide. Oricând, corpul tău este în mijlocul luptelor de la o infecție, deveniți mai predispuși decât normal pentru deshidratare. Prin urmare, este esențial să consumați cel puțin opt până la zece pahare de apă pe zi și mai mult dacă vă simțiți sete. O febră agravează, de asemenea, deshidratarea, deci este important să se facă un efort de a rămâne hidratat corespunzător.
  • Imagine intitulată diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 10
    4. Cereți o rețetă pentru penicilină. Penicilina este, de obicei, antibioticul de alegere în tratamentul infecțiilor streptococice (bacteriile responsabile pentru febra stacojie). Dacă tamponul dvs. de gât se întoarce pozitiv pentru gruparea unui strep sau dacă aveți erupția caracteristică a febrei stacojii, este important să urmați cu un curs complet de tratament cu antibiotice din mai multe motive. Acestea includ:
  • Antibioticele vă vor ajuta simptomele să clarifice mai repede și vă vor ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva infecției.
  • Tratamentul cu antibiotice va diminua riscul de răspândire a infecției dvs. către alții.
  • Cel mai important, completarea întregului curs de antibiotice, chiar dacă par să vă îmbunătățiți pe cont propriu, este esențial pentru a preveni dezvoltarea tulpinilor bacteriene rezistente la antibiotice.
  • Cel mai mare risc cu febra de eșardă nu este infecția însăși, ci mai degrabă, riscul de complicații pe termen lung.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea și tratarea febrei stacojii Pasul 11
    5. Înțelegeți riscul de a dezvolta complicații pe termen lung din partea febrei stacojii. Cel mai important motiv pentru a primi antibiotice nu este acela de a trata infecția inițială, ci mai degrabă, pentru a preveni dezvoltarea unor complicații grave pe drum. Potențialul complicațiilor pe termen lung ale febrei stacojii includ:
  • Boală de rinichi
  • Infecții mai grave ale pielii
  • Pneumonie
  • Febra reumatică (o boală inflamatorie care poate duce la deteriorarea valvulară a inimii care duce la insuficiență cardiacă)
  • Infecții ale urechii
  • Artrita în articulațiile dvs
  • Abcesele gâtului (infecții grave în zona gâtului care poate fi foarte dificil de tratat)
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar