Cum de a repara dureri sciatice proaste

Experții spun că durerea sciatică, numită Sciatica, este de obicei cauzată de un disc herniat, un stimulent osos sau o îngustare a coloanei vertebrale. În mod tipic, sciatica provoacă dureri radiante care pornește în partea inferioară a spatelui poate radia prin fese, șold și coapsă. Cercetările sugerează că majoritatea oamenilor cu dureri sciatice se îmbunătățesc în câteva săptămâni cu auto-îngrijire. Între timp, ameliorarea durerii de durere și odihnă vă pot ajuta să vă gestionați durerea.

Pași

Metoda 1 din 2:
Coping cu dureri sciatice la domiciliu
  1. Imaginea intitulată împinge o hernie înapoi în pasul 2
1. Odihniți-vă spatele. Pentru prima zi sau două după apariția durerii sciatice, ar trebui să vă simțiți liberi să o faceți ușor.Acest lucru ar trebui să vă acorde o ușurare a durerii, permițându-vă mușchilor să vă relaxeze și să evite agitarea nervului dvs. sciatic cu prea multă activitate. Cu toate acestea, nu trebuie să rămâneți în pat mai mult de o zi sau două. Inactivitatea prelungită va slăbi mușchii responsabili pentru susținerea oaselor din spate, făcându-l mai ușor să vă irită mai mult nervul sciatic și ducând la creșterea durerii în timp.
  • Deși este important să rămâneți activi după perioada de odihnă inițială, aveți grijă să nu vă agitați nervul sciatic. Evitați activitățile intense, cum ar fi ridicarea obiectelor grele sau răsuciți-vă brusc spatele.
  • Imagine intitulată Shrink Hemoroizii interne Pasul 6
    2. Luați medicamente antiinflamatorii. Iritarea nervului sciatic poate duce la inflamație, care se poate agrava și prelungește durerea sciatică. Multe medicamente antiinflamatoare superioare sunt disponibile și vă pot ajuta să vă reduceți durerea sciatică. Ibuprofenul și Naproxen sunt două alegeri populare și eficiente. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de dozare pe ambalajul produselor.
  • Imagine intitulată Alimentarea durerii de spate în mod natural Pasul 13
    3. Tratați durerile ascuțite cu frig.Majoritatea pacienților constată că terapia rece este cea mai eficientă în reducerea durerii sciatice atunci când durerea este cea mai clară, de obicei 2-7 zile după apariția durerii sciatice. Aplicați un pachet de gheață (sau o sursă alternativă de frig, cum ar fi o pungă de blocare zip de cub de gheață, pungă de mazăre înghețată etc.) la locația durerii dvs. timp de 20 de minute la un moment dat, repetând la fiecare două ore.
  • Asigurați-vă că ați înfășurat pachetul de gheață într-o cârpă sau un prosop. Aplicarea gheaței direct pe piele poate provoca disconfort similar cu o arsură.
  • Imaginea intitulată Scapă de dureri de spate rău Pasul 4
    4. Utilizați căldură pentru a calma durerea plictisitoare. Mulți pacienți constată că durerea lor devine mai puțin ascuțită la 3-7 zile după apariția durerii sciatice. Căldura, mai degrabă decât rece, poate fi mai eficientă în reducerea durerii în această fază. Aplicați căldură la locația durerii dvs. utilizând o sticlă de apă caldă, un tampon de căldură electric sau cu microunde sau luând o baie caldă. Aplicați căldura timp de 20 de minute la un moment dat, repetând la fiecare două ore.
  • Asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului pentru sursa dvs. de căldură.
  • În timp ce mulți pacienți raportează o preferință pentru terapia la rece la începutul durerii sciatice și căldură în etapele ulterioare, aceasta nu este universală.Dacă unul sau celălalt nu pare să fie eficient în reducerea durerii, încercați alternând terapii calde și reci la fiecare două ore.
  • Imaginea intitulată Scapă de spasme extreme în dimineața 7
    5. Întindeți spatele inferior. Întinderea blândă a picioarelor, a capului și a mușchilor din spate va ajuta la reducerea tensiunii, ceea ce duce la scăderea iritației nervului dvs. sciatic. Cel mai bine este să vă consultați medicul sau terapeutul fizic pentru îndrumări privind întinderile sigure și eficiente.În timp ce multe variații sunt disponibile, întinderea cea mai simplă și cea mai populară pentru ameliorarea durerii sciatice este un simplu la genunchi la piept:
  • Așezarea plat pe spate, ridicați un genunchi până când vă puteți înfășura mâinile în jurul genunchiului sau în spatele genunchiului sau coapsei, prindeți-l cu degetele de interblocare.
  • Trageți ușor genunchiul spre piept până când vă simțiți un tugging blând în fundul tău și înapoi înapoi.
  • Țineți-vă timp de 20 de secunde, asigurați-vă că respirați profund.
  • Îndepărtați încet piciorul, permițându-i să se întoarcă la poziția de pornire pe podea.
  • Repetați întinderea de până la trei ori, apoi întindeți-vă celălalt picior în același mod.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o noapte de băut Pasul 4
    6. Faceți o întâlnire pentru a vedea medicul dumneavoastră. Majoritatea durerii sciatice disipează pe cont propriu după câteva săptămâni. Dacă durerea dvs. nu se reduce pe cont propriu sau dacă durerea este foarte intensă, iar metodele la domiciliu nu au reușit să o atenueze, să facă o întâlnire pentru a vorbi cu medicul dumneavoastră despre opțiunile de tratament. Rareori se vor dezvolta simptome mai grave care necesită o atenție medicală imediată. Contactați asistența medicală de urgență dacă aveți:
  • Amorțeală în unul sau ambele picioare
  • Slăbiciune pronunțată în unul sau ambele picioare
  • Pierderea bruscă de control al vezicii urinare sau intestine sau incapacitatea de a urina sau de a avea o mișcare intestinală
  • Metoda 2 din 2:
    Tratarea sciaticii
    1. Imaginea denumită ameliorarea durerii fără droguri Pasul 15
    1. Consultați-vă medicul dumneavoastră. Durerea sciatică poate fi cauzată de multe condiții ale spatelui inferior și coloanei vertebrale. Medicul dvs. va ști cum să vă testeze pentru aceste condiții. Tipurile de teste și examinări pe care medicul dumneavoastră le alege vor depinde de simptomele și starea de sănătate, dar pot include atât examinări fizice simple, cât și tehnici de imagistică, cum ar fi o raze X sau RMN. Fi cât mai detaliat cum puteți atunci când descrieți simptomele dvs. la medicul dumneavoastră, deoarece acest lucru îi va ajuta să determine ce teste de efectuare.
    • Cauzele comune includ: discul herniat sau alunecat, sindromul piriformis, stenoza spinării sau spondilolisteza.
  • Imaginea intitulată Scapă de spasme extreme în dimineața 14
    2. Tratați durerea și inflamația cu medicamente pe bază de rețetă. În mod normal, durerea sciatică disipează după câteva săptămâni. Dacă medicul dumneavoastră determină că nu este necesară o intervenție chirurgicală, acestea pot recomanda în continuare medicamente pentru a oferi scutire de durere în timp ce vă recuperați de la sciatica dvs. Opțiunile tipice includ:
  • Steroizii orali, care oferă efecte antiinflamatorii puternice, reducând inflamația și iritarea din regiunea înconjurătoare a nervului sciatic.
  • Relaxante musculare sau medicamente de durere narcotice pentru a reduce durerea.
  • Imaginea intitulată Scapă de dureri de spate rău Pasul 13
    3. Primiți injecții cu steroizi pentru o durere mai severă sau debilitantă. Injecțiile cu steroizi funcționează mult ca medicamentele de steroizi orale, reducând temporar inflamația și iritarea înconjurătoare a nervului sciatic. Injecțiile sunt mai invazive decât medicamentele obișnuite, dar sunt, de asemenea, mai eficiente. Medicul dumneavoastră poate recomanda injecții cu steroizi dacă durerea dvs. este suficient de severă.
  • Imagine intitulată ameliorarea durerii de spate în mod natural Pasul 16
    4. Luați în considerare chirurgia pentru cazuri grave. Durerea sciatică poate fi cauzată de o varietate de factori și condiții, dintre care majoritatea nu necesită o intervenție chirurgicală pentru a repara. Când durerea sciatică se datorează discurilor sau oaselor din coloana vertebrală, contactați fizic și "ciupit" nervul sciatic, cu toate acestea, medicul dumneavoastră poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru a corecta problema. Două tipuri de intervenții chirurgicale sunt cele mai frecvente:
  • Pentru discurile herniate (aceasta este atunci când discurile care perturbă mișcările importante ale coloanei vertebrale dezvoltă o zonă slabă și miezul interior împinge), poate fi efectuată microdiscectomia. În această procedură, piesa discului herniat care este în contact cu și iritantă, nervul este îndepărtat.
  • Pentru stenoza spinării lombare (îngustarea discurilor coloanei vertebrale, determinându-le "Pinch" nervul), poate fi recomandat laminectomia lombară. Aceasta este o intervenție chirurgicală mai serioasă în care discul este remodelat pentru a permite nervului să se odihnească confortabil încă o dată.
  • Imagine intitulată Scapă de dureri de spate rău Pasul 7
    5. Vizitați un terapeut fizic. După ce medicul dumneavoastră a recomandat medicamente și soluții chirurgicale potențiale pentru durerea sciatică, pot recomanda să începeți să lucrați cu un terapeut fizic. Terapeutul dvs. vă va ajuta să învățați exerciții și rutine de întindere pentru a vă întări miezul și pentru a vă susține coloana vertebrală. Crearea forței și a stabilității în coloana vertebrală inferioară este primul pas spre ameliorarea permanentă a durerii sciatice.
  • Imagine intitulată atenuează durerea de spate în mod natural Pasul 1
    6. Vizitați un chiropractor. Mulți suferinzi de sciatică constată că tratamentul de către un chiropractician ajută la ameliorarea durerii. Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma eficacitatea îngrijirii chiropractice, studiile recente au arătat rezultate promițătoare pentru mulți pacienți cu sciatică.
  • Imaginea intitulată Scapă de dureri de spate rău Pasul 9
    7. Explorați opțiunile alternative de tratament. Dacă metodele tradiționale de tratament nu au reușit să vă atenueze durerea sciatică, discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile mai puțin tipice. Iată câteva sugestii de terapii alternative pentru a vorbi cu medicul dumneavoastră despre:
  • Masaj terapeutic pentru ameliorarea tensiunii și a inflamației
  • Clasele de yoga, pentru a promova puterea și flexibilitatea principală
  • Terapia comportamentală cognitivă pentru a preda strategii pentru gestionarea durerii
  • Acupunctura sau alte metode terapeutice tradiționale
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar