Cum să dezvolți o perspectivă asupra vieții voastre

Dezvoltarea perspectivei asupra propriului dvs. viață vă poate face viața mai semnificativă. De asemenea, vă poate ajuta să vă înțelegeți mai bine ca persoană și altele. Prin studierea dvs., precum și a lumii din jurul dvs., puteți descoperi noi adevăruri despre viața și identitatea voastră. Un astfel de efort poate fi nevoie de mult timp și de energie, dar va merita.

Pași

Partea 1 din 4:
Știind-te
  1. Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 1
1. Practicați mintea. Studiile demonstrează că majoritatea oamenilor au locuri uriașe orb despre ei înșiși, comportamentele lor și dorințele lor. Este ușor să vă pictați ca erou al propriei povesti, dar luați în considerare ceea ce este să fiți ignorați despre dvs. De practicând mintea, Poți să te uiți la tine și la viața ta mai obiectiv. Mindfulness implică două componente:
  • Acordarea atenției asupra dvs. Gândiți-vă la cine sunteți în acest moment. La ce te gandesti? Ce simti? Cum ți-ai descrie comportamentele? Învățarea de a acorda atenție cine sunteți și ceea ce vă gândiți la fiecare moment vă poate face mai conștienți de emoțiile și reacțiile voastre.
  • Observând fără judecată. Când aveți o reacție emoțională puternică, poate fi utilă să acționați ca un observator obiectiv al propriilor tale comportamente. Este reacția dvs. emoțională în valoare de ea? Mai degrabă decât să vă lăsați sentimentele să vă conducă viața fără griji, luați câteva momente pentru a vă gândi la care vin aceste sentimente și cum ar trebui să le reacționați la ei.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 2
    2. Luați în considerare modul în care acțiunile dvs. respectă valorile dvs. Persoanele care sunt introspective sunt mult mai probabil să se comporte din punct de vedere moral și empatic. Cheia este de a compara modul în care comportamentele dvs. măsoară până la principiile dvs. de bază. Îți îndepliniți standardele pe care le considerați că toată lumea ar trebui să o dețină pentru ei înșiși? Faceți o listă a calităților care vă sunt cele mai importante pentru dvs. în altele - apoi întrebați-vă cum ați putea să vă împingeți aceste calități.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 3
    3. Rezistați activitățile escapiste. Mulți oameni care se incomod cu modul în care își trăiesc viața caută să scape de introspecție și de cunoaștere de sine. Ei fac acest lucru prin alcool, droguri, divertisment fără minte sau alte comportamente problematice. Nu dați aceste ispite. Spune-ți că cunoașterea ta este o muncă grea pe care nu trebuie să încerci să scapi sau să scape.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 4
    4. Luați în considerare cine vă comparați. Când oamenii încearcă să învețe mai multe despre ei înșiși, încep să se comporte în mod instinctiv cu ceilalți. De exemplu, cineva care a schimbat recent locurile de muncă va fi probabil să se compare atât pentru noii ei colegi, cât și pentru cei vechi colegi pentru a-și da seama cât de competentă este ea. Să înțeleagă că aceste comparații reprezintă o modalitate normală pentru ca oamenii să dezvolte o perspectivă asupra cine sunt. Cu toate acestea, mai degrabă decât să devină gelos orb de cei care sunt superiori față de tine sau de a deveni smug despre cei care sunt inferiori pentru tine, fiți atenți la comparațiile instinctive pe care le faceți. Spuneți-vă că aceste comparații sunt un barometru mai util al a ceea ce este important pentru dvs. decât pentru abilitățile dvs. reale.
  • De exemplu, dacă vă aflați în mod constant comparând casa dvs. mai mică la casele mai mari ale prietenilor dvs., rezistă nevoii de a fi gelos. În schimb, înțelegeți că această comparație instinctivă vă oferă informații despre prioritățile dvs. în viață. Întrebați-vă de ce vă pasă de dimensiunea casei dvs.: doriți să fiți mai siguri din punct de vedere financiar? Sunteți interesat să vă dezvoltați familia? Sau doriți să fiți respectați de comunitatea dvs? Utilizați comparații ca sursă de informații despre prioritățile dvs., nu ca combustibil pentru gelozie.
  • Sfat de experți
    Nicolette Tura, Ma

    Nicolette Tura, Ma

    Life Coachnicolette Tura este un expert wellness și fondator al corpului iluminat, serviciul de wellness și relații de consultanță, cu sediul în zona San Francisco Bay. Nicolette este un profesor de 700 de ore de yoga cu o psihologie & Mindfulness Major, Academia Națională de Medicină Sportivă (NASM) specialistul de antreprenor certificat și este un expert în viața holistică. Ea deține o BA în sociologie de la Universitatea din California, Berkeley și a primit masterat în sociologie de la SJSU.
    Nicolette Tura, MA
    Nicolette Tura, Ma
    Antrenor de viață

    Expertul nostru este de acord: În loc să te compari cu altcineva, întreabă, "Ce pot învăța de la această persoană?" Dacă îți îmbrățișezi propria dvs. unicitate și ești deschis și dispus să înveți, vei fi uimit cât de mult poți crește.

  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 5
    5. Urmăriți un videoclip despre tine. Studiile arată că modul în care ne gândim la sinele nostru intern nu se potrivesc întotdeauna cu sinele noastre externe. Ca instrument de a dezvolta o perspectivă asupra propriei vii, înregistrați-vă vorbind sau interacționați cu altcineva, cum ar fi printr-un vlog sau un jurnal video. Fiți atenți la vocea dvs., limba corpului, ingerile dvs., expresiile faciale. Întrebați-vă dacă ceea ce vedeți în videoclip corespunde concepției dvs. de sine.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 6
    6. Amintiți-vă că viața dvs. nu este statică. Nu există nici un fel de sine unic, neschimbat. Viața ta va implica experimentarea, schimbarea și interacțiunile dinamice cu alții. Încercați să păstrați un echilibru sănătos între a rămâne adevărat la propriile valori și dorințe și admiterea atunci când aceste valori și dorințe trebuie să se schimbe. Încercați să vizualizați dezvoltarea personală nu ca un obstacol în calea conștientizării unui singur adevăr, ci mai degrabă ca o călătorie la mai multe adevăruri și perspective despre cine sunteți.
    Sfat de experți
    Nicolette Tura, Ma

    Nicolette Tura, Ma

    Life Coachnicolette Tura este un expert wellness și fondator al corpului iluminat, serviciul de wellness și relații de consultanță, cu sediul în zona San Francisco Bay. Nicolette este un profesor de 700 de ore de yoga cu o psihologie & Mindfulness Major, Academia Națională de Medicină Sportivă (NASM) specialistul de antreprenor certificat și este un expert în viața holistică. Ea deține o BA în sociologie de la Universitatea din California, Berkeley și a primit masterat în sociologie de la SJSU.
    Nicolette Tura, Ma
    Nicolette Tura, Ma
    Antrenor de viață

    Rețineți că puteți crește întotdeauna. Dacă doriți să vă îmbunătățiți, să fiți deschisi. Nu vă simțiți niciodată ca și cum sunteți expert sau știți totul, pentru că există întotdeauna ceva ce vă puteți îmbunătăți, atâta timp cât sunteți dispus.

  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 7
    7. Luați un test de personalitate. Testele de personalitate Ajutați-i pe cei care au făcut-o pe beneficiarii lor de personalitate, dorințele și păstraturile. Există multe tipuri diferite de testare a personalității, deși Inventarul Myers-Briggs este una dintre cele mai utilizate pe scară largă. Știința testelor și inventarelor de personalitate este șaptezecătoare și trebuie să luați rezultatele cu un bob de sare. Cu toate acestea, este, de asemenea, probabil că rezultatele testului dvs. de personalitate vă vor permite să vă gândiți dacă percepția dvs. de sine se ridică cu evaluarea testului. A făcut ceva neașteptat? Ați învățat ceva nou despre personalitatea dvs. sau despre percepția dvs. de sine? Puteți lua un test de personalitate gratuit la multe site-uri web.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 8
    8. Medita. Studiile arată că persoanele care se antrenează Tehnici de meditație sunt mult mai probabil să se cunoască într-un mod aprofundat, obiectiv. Luați un curs de meditație sau învățați tehnici de meditație pentru a vă instrui în conștiința de sine. Dacă nu vă simțiți confortabil cu meditația tradițională, ați putea avea, de asemenea, un beneficiu similar de a se angaja în activități concentrate, repetitive, cum ar fi rularea, ciclismul sau tricotarea. Când meditați, este util:
  • Să mențină o rutină. Meditează în același timp în același loc în fiecare zi.
  • Păstrați postura bună.
  • Respiră adânc.
  • Închideți distragerile, grijile și gândurile nagging.
  • Utilizați mantre pentru a vă menține focalizat.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 9
    9. Faceți o listă a obiectivelor dvs. de viață. Goluri sunt una dintre cheile pentru a trăi o viață fericită și satisfăcută. Oamenii care muncesc din greu pentru a atinge obiective care sunt importante pentru ei să raporteze să se simtă mai mult conținut cu viața lor și sunt mai încrezători în cine sunt. Ajută la stabilirea obiectivelor care sunt pozitive (cum ar fi învățarea unei noi calificări) în loc de negative (cum ar fi necalificarea necorespunzătoare). Pentru a înțelege obiectivele dvs. de viață, faceți următoarele:
  • Asigurați-vă că obiectivele dvs. sunt realizabile și rezonabile. Nu vă faceți obiectivul "deveniți un trilionar": În schimb, obiectivul dvs. să fie ceva ce puteți atinge în timpul vieții dvs., cum ar fi "să devină mai eficient la slujba mea."
  • Setați un scop pe care îl puteți controla. Există multe lucruri în viață, dar și în afara controlului nostru. De exemplu, un obiectiv de viață de a câștiga loteria nu este ceva ce puteți controla vreodată.
  • Gândiți-vă la locul în care doriți să fiți în 5 ani. Cum rămâne cu 10 ani? 20? Simțiți-vă libertatea de vis despre locul în care doriți ca viața voastră să fie îndreptată. Daydreaming este unul dintre cele mai importante instrumente pentru a ajunge la un viitor luminos în viața ta.
  • Gândiți-vă la toate aspectele vieții voastre. Cum doriți ca cariera dvs. să se uite? Familia ta? Viața voastră socială? Dezvoltarea dvs. personală? Hobbiurile tale? Nu vă limitați la o anumită zonă de viață: gândiți-vă la toate cele mai importante activități.
  • Spargeți obiectivele mari în sarcini mai mici și realizabile. Poate fi dificil să lucrați spre un obiectiv vag, mare, cum ar fi "devenind șeful meu." Cu toate acestea, dacă rupeți un gol mare în părțile componente, puteți constata că obiectivul este ușor de realizat. De exemplu, primul pas pentru a deveni propriul dvs. șef ar putea fi să vă extindeți rețeaua socială pentru a dezvolta o bază de bază potențială, ceea ce puteți face acum.
  • Elaborarea unui plan de acțiune. Odată ce aveți un sentiment de obiective mari, lucrați, precum și sarcinile mici implicate pentru a ajunge acolo, puteți începe să lucrați cu unul câte unul. Provocați-vă pentru a obține lucruri minunate și recompensați-vă ori de câte ori atingeți unul dintre obiectivele dvs.
  • Partea 2 din 4:
    Exprimându-vă singur
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 10
    1. Tine un jurnal. Jurnalizarea zilnică vă poate permite să vă gândiți la cele mai profunde dorințe, cele mai întunecate secrete și perspective asupra vieții. Să te cunoști mai bine prin scrierea gândurilor în fiecare zi. Setați un cronometru timp de 15 minute și asigurați-vă că scrieți pe întreaga perioadă. Jurnalul dvs. va fi un instrument valoros pentru a vă permite să vă dezvoltați o perspectivă asupra sinelui dvs. actual, precum și modul în care vă dezvoltați pe parcursul multor ani. Dacă constatați că aveți blocul scriitorului, luați în considerare utilizarea unui prompt de jurnalizare, cum ar fi:
    • Care este cel mai interesant lucru care mi sa întâmplat astăzi?
    • Ce am visat?
    • Ce subiecte mă fac inconfortabil să scriu despre?
    • Cine sunt cei 10 persoane pe care îmi pasă cel mai mult?
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă asupra propriului dvs. pas cu pasul 11
    2. Spune-ți povestea vieții tale. Amintirile noastre iau adesea forma unei narațiuni sau a unei povestiri, în același mod în care fac memoriile și autobiografiile. Articulând această poveste de viață vă poate permite să procesați aceste amintiri și să faceți sens dintr-o mare parte din informații haotice. Luați câteva minute să vă gândiți cum ați putea spune povestea propriei vii. Ce amintiri sunt cele mai semnificative? Ce evenimente de viață au modelat persoana în care sunteți astăzi? Ce arc are viața ta luată? Pur și simplu gândindu-se la povestea vieții tale sau vorbind despre asta cu prietenii este benefică. Cu toate acestea, s-ar putea să luați în considerare și modalități mai formale de a comunica povestea vieții, cum ar fi:
  • Un memoriu sau autobiografia
  • Un album foto
  • Un film scurt
  • Un roman grafic
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă asupra propriului dvs. viață Pasul 12
    3. Experimentați cu aspectul dvs. Aspectul dvs. este unul dintre primele modalități pe care le comunicați altora. În același timp, aspectul dvs. vă permite, de asemenea, să obțineți un mâner mai bun pe dvs. Într-adevăr, mulți oameni introspectivi, reflectorizanți să ia ceva timp să ia în considerare modul în care auto-prezentarea lor este legată de valorile lor, îi place și gusturile. Luați în considerare experimentarea cu modul în care arătați pentru a înțelege propriile gusturi și, prin extensie, propria dvs. viață. Poti:
  • Purtați o culoare pe care nu ați purtat-o ​​niciodată înainte
  • Experimentați cu A noua coafura
  • Luați în considerare obținerea unui tatuaj sau piercing
  • Încercați să găsiți un designer de modă sau accesoriu pe care îl admirați
  • Nu uitați să luați în considerare standardele de profesionalism atunci când experimentați. Unele locuri de muncă interzic de exemplu tatuaje vizibile și piercing-uri faciale.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă asupra propriului pas cu pasul 13
    4. Aflați o formă de artă. Mulți oameni sunt capabili să învețe despre ei înșiși prin angajarea într-un fel de activitate creativă. Făcând opere frumoase de artă, veniți să cunoașteți propriile preferințe. În același timp, vă aflați o abilitate care vă poate permite să vă spuneți mai eficient povestea proprie. Luați în considerare luarea unei clase la un studio de artă locală dacă sunteți un novice. Dacă practicați deja o ambarcațiune, asigurați-vă că aveți timp să lucrați în fiecare zi. Unele arte și meșteșuguri pe care le-ați putea lua în considerare sunt:
  • Sculptand
  • Pictură
  • Scriere creativă (poezie, ficțiune sau non-ficțiune)
  • Blogging
  • Fotografie
  • Dans
  • Prelucrarea lemnului
  • Ceramică-aruncare
  • Gradinarit
  • Partea 3 din 4:
    Ajungând la alții
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 14
    1. Cultivați relații puternice. Nu există în izolare: cine sunteți ca o persoană depinde în mare parte a modului în care dumneavoastră Interacționează cu alte persoane, Mai ales cei care sunt cei mai apropiați de dvs. Pentru a vă cunoaște mai bine, cunoașteți-vă mai bine pe cei dragi. Nu numai că veți descoperi lucruri surprinzătoare despre tine, dar cei dragi ar putea să vă ajute în timpul confuziei sau tulburărilor din viața voastră. Pentru a cultiva relații puternice cu ceilalți, trebuie:
    • Fi empatic
    • Practicați iertarea
    • Demonstrați abilitățile active de ascultare
    • Fiți dispuși să inițieze conversații și activități
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă asupra propriului dvs. pas cu pasul 15
    2. Găsiți un ascultător obiectiv. Pentru a dezvolta o perspectivă asupra vieții voastre, trebuie să recunoașteți că uneori s-ar putea să vă înșelați. Poate că sunteți orbi față de propriile prejudecăți sau, probabil, credeți că sunteți o persoană mai generoasă decât să demonstreze acțiunile dvs. Pentru a putea lucra prin petele dvs. orb și modelele pernicioase, va trebui să găsiți o persoană inteligentă, obiectivă care poate ajuta la dezvăluirea celor mai întunecate colțuri ale vieții voastre.
  • Mulți oameni găsesc asta vorbind cu un terapeut, psiholog sau psihiatru poate servi această funcție cheie.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 16
    3. Acordați atenție comportamentului altora. Un instrument cheie de auto-cunoaștere este informația pe care o obținem de la observarea comportamentelor celor pe care îi interacționăm. Gândiți-vă la indicii pe care sunteți trimis atunci când vorbiți cu prietenii vechi și la noi cunoștințe. Luați în considerare dacă le puteți interpreta pentru a dezvolta o perspectivă asupra vieții, a comportamentelor și a valorilor dvs.
  • Fiți conștienți de faptul că nu toată lumea poate (sau ar trebui) să se înțeleagă cu toți ceilalți. Să acorde o atenție deosebită reacțiilor celor pe care îi respectați, aveți grijă și admirați.
  • Partea 4 din 4:
    Explorarea lumii
    1. Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 17
    1. Fiți conștienți de lumea din jurul vostru. Oamenii pot fi afectați de împrejurimile lor în multe moduri subtile, subconștiente, dar semnificative. Nu vă spuneți că sunteți imun la lumea din jurul vostru: viața voastră a fost formată irevocabil de lumea în care locuiți. În timp ce nu puteți (și nu ar trebui) să scape de lume, ceea ce puteți face este să aflați mai multe despre lumea în care vă aflați. S-ar putea să puteți înțelege mai clar cum lumea ți-a modelat viața.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 18
    2. Recunoașteți că cultura afectează sinele. Studiile arată că unele culturi va vorbi discursul ca un instrument de auto-cunoaștere, în timp ce alții valoarea tăcerii. Luați în considerare dacă cultura proprie a dvs. a format modul în care vă vedeți și ceea ce prioritizați în viață. Citiți despre propria dvs. cultură, precum și despre alte culturi pentru a începe să înțelegeți cum te-a afectat cultura.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă asupra propriului dvs. viață Pasul 19
    3. Largeste-ti orizonturile. Rutinele pot fi importante și sănătoase în viața de zi cu zi. Dar, uneori, ne pot lăsa blocați într-o rutină, nu doresc să descopere noi locuri și idei. Scuturați-vă rutina prin căutarea activă a unor oportunități noi și diferite. Unele modalități excelente de a vă lărgi orizonturile includ:
  • Luând o clasă într-un subiect nou
  • Citirea despre o idee nouă
  • Vizitarea unui loc pe care nu l-ați mai văzut înainte
  • Avea Conversații cu străini
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă asupra propriului dvs. viață Pasul 20
    4. Voluntar. Gândiți-vă la cauzele pe care le aveți grijă de cele mai multe și dedicați câteva ore în fiecare săptămână ajutând acea cauză. Veți învăța despre propriul dvs. potențial, precum și despre lumea din jurul vostru. Veți întâlni oameni care vă împărtășesc idealurile și viziunea dvs., precum și oamenii care ar putea veni dintr-un fundal complet diferit. S-ar putea să descoperiți chiar o nouă cale de carieră, ajutându-i pe alții.
  • Imaginea intitulată Dezvoltați o perspectivă în propria dvs. viață Pasul 21
    5. Informați-vă pe "Goings-ons" a lumii. Citește știrile zilnic. Asigurați-vă că vă întoarceți la jurnaliștii de reputație și agențiile de știri, astfel încât să obțineți cele mai exacte și actualizate informații despre evenimentele locale, naționale și internaționale. Luați câteva minute în fiecare zi pentru a reacționa la aceste evenimente. Care sunt gândurile tale despre modul în care lumea se mișcă? Ce puteți face pentru a ajuta sau a schimba lucrurile? Ceea ce este cel mai important pentru dvs. acum?
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Găsiți un echilibru între căutarea spre interior pentru o perspectivă asupra vieții voastre (cum ar fi prin meditație) și privirea spre exterior (cum ar fi prin citirea lumii). Viața ta este o combinație de factori interni și externi și trebuie să știți despre amândouă pentru a vă cunoaște.
  • Discutați cu prietenii și membrii familiei dvs. despre scopul dvs. de a dezvolta o perspectivă asupra propriei vii. Acestea ar putea să vă ofere îndrumări sau obiectivitate necesară.
  • Nu fi singur. Perspectiva asupra vieții dvs. poate apărea prin interacțiuni sociale, hobby-uri, creativitate și voluntariat: nu se întâmplă de la tine forțând-o. Trăiți o viață normală, sănătoasă și fiți răbdători. Perspectivele se vor dezvolta în mod natural.
  • Avertizări

    Mulți oameni se tem sau nu doresc să se confrunte cu unele dintre părțile mai puțin plăcute sau mai puțin morale ale ei înșiși. Amintiți-vă că toată lumea are defecte, inclusiv tine. Fii cinstit despre defectele tale, astfel încât să puteți lucra pentru a le repara: nu fugi de tine.
  • Nu recurge la substanțe care modifică mintea pentru a dezvolta o perspectivă asupra vieții voastre. Aceste substanțe sunt escapiste: nu vă vor oferi răspunsurile de care aveți nevoie și multe substanțe de modificare a minții au consecințe negative asupra sănătății dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar