Cum să vă dați seama cine sunteți

Imaginându-vă cine sunteți puteți fi o sarcină dificilă. Pentru că întotdeauna creștem, schimbăm și învățând lucruri noi, ați putea constata că identitatea dvs. se schimbă întotdeauna și ea. Dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă cunoaște mai bine și dați seama cine sunteți.

Pași

Partea 1 din 3:
Luând măsuriDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imagine intitulată Pasul Examenelor finale Pasul 14
1. Ia un inventar personal. Luând un inventar al punctelor forte și a zonelor care au nevoie de îmbunătățire, veți începe să vedeți ce faceți bine și despre ce aveți nevoie pentru a lucra. Acesta poate fi un bun punct de plecare pentru a vă imagina cine sunteți. Când creați inventarul dvs., exprima lista dvs. astfel încât punctele forte să utilizeze declarațiile "I AM" și domeniile de îmbunătățire Utilizați declarațiile "Vreau".
  • De exemplu, pentru punctele forte, puteți include lucruri precum "Eu sunt un bun prieten" și "Sunt generos cu timpul meu."Pentru zonele de îmbunătățire, puteți include lucruri precum" Vreau să fiu un ascultător mai bun "și" Vreau să mă intereseze mai puțin despre ceea ce gândesc ceilalți despre mine."
  • Imagine intitulată Aflați o limbă Pasul 9
    2. Cereți oamenilor în care aveți încredere pentru ajutor. Pentru a vă face lista chiar mai mult, vă puteți întreba prietenilor dvs. ceea ce cred că sunt punctele dvs. forte și unde ați putea utiliza îmbunătățirea. Asigurați-vă că cereți oamenilor care vă cunosc bine și cine vă va oferi feedback constructiv și pozitiv.
  • Nu întrebați prietenii dvs. pentru ajutor cu lista dvs. dacă credeți că ar putea răni sentimentele.
  • Imagine intitulată Pasul examenelor finale Pasul 24
    3. Faceți timp pentru dvs. Programați un anumit timp, astfel încât să puteți privi pe lista dvs. Programarea unui singur timp vă va oferi și o șansă de a face o auto-explorare. Puteți chiar să doriți să faceți o singură dată programată o parte regulată a zilei dvs. pentru un timp, astfel încât să puteți avea timpul și confidențialitatea pentru a vă cunoaște mai bine.
  • Rețineți că nu aveți nevoie să vă petreceți timpul să meditați sau să fiți reflexibil. Puteți descoperi ceva nou despre tine, chiar dacă vă uitați doar la filmul dvs. preferat sau obțineți un exercițiu de lumină. Lucrul important este de a face timp care este doar pentru tine și de a vă bucura de ea.
  • Imagine intitulată Oprire Utilizarea comentariilor rasiste Pasul 1
    4. Începeți mici. Decideți ceea ce doriți să vă schimbați despre dvs. vă puteți spune și despre prioritățile dvs. și vă puteți ajuta să înțelegeți mai bine cine sunteți. Dacă ați identificat câteva zone pe care doriți să le îmbunătățiți, încercați să stabiliți un scop mic pentru dvs. Gândiți-vă la ce spune acest obiectiv despre dvs. Ce spune despre cine ești?
  • Asigurați-vă că obiectivul dvs. este mic și măsurabil.De exemplu, dacă ați decis că doriți să fiți mai asertiv, apoi stabiliți un obiectiv de a vorbi pentru dvs. o dată pe zi. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca și voinic alegerea dvs. pentru cină sau spuneți cuiva "nu."
  • Imagine intitulată Barter Pasul 2
    5. Creați art. S-ar putea să vă gândiți că sunteți cea mai mică persoană creativă de pe planetă, dar poate că nu ați dat niciodată o șansă. Încercați să scrieți o poezie, o poveste sau o melodie. Vopsea ceva sau schiță orice vedeți în afara ferestrei dvs. Luați o clasă de acțiune sau faceți videoclipuri cu prietenii dvs. Stai cu oameni creativi și vezi dacă te pot învăța ceva. Forțându-vă să fiți creativi vă va scoate din zona dvs. de confort și vă poate ajuta să descoperiți ceva nou despre dvs.
  • Nu fi prea critic față de arta voastră când începeți doar. Amintiți-vă că punctul este să explorați cine sunteți și să vă bucurați de voi înșivă.
  • Imaginea intitulată ia un salt de credință Pasul 16
    6. Provoaca-te. Faceți ceva pe care nu ați face-o niciodată pentru că vă sperie sau vă intimidează. Nu lăsați obstacolele să vă oprească. În schimb, începeți cu mici provocări și lucrați până la cele mai mari. Puteți descoperi că sunteți mai hotărâți decât ați crezut și puteți descoperi chiar și un talent pe care nu l-ați cunoscut că ați avut.
  • De exemplu, puteți merge până la un nou grup de oameni și încercați să vă faceți prieteni, să vă înscrieți pentru un 10K, deși nu ați rulat niciodată mai mult de două mile sau vedeți cât timp puteți merge fără să vă conectați pe contul dvs. Facebook.
  • Imagine intitulată act în jurul fetelor Pasul 12
    7. Petreceți timp cu oamenii care vă fac fericiți. Veți afla mai multe despre dvs. dacă oamenii din jur vă încurajează și vă vor face să vă simțiți bine despre voi înșivă. Distrează-te de oameni care sunt negativi de critici față de tine și caută oameni care te construiesc. Încercați să găsiți oameni care vă încurajează, trăiți viața lor într-un mod pe care îl admirați și care sunt distractiv să fie în jur.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind conștient de gândurile taleDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imaginea intitulată începe o jurnal de recunoștință Pasul 1
    1. Tine un jurnal. Scrierea într-un jurnal vă poate face mai responsabilă față de dvs., reduceți stresul și aduceți o schimbare pozitivă. Încercați să scrieți în jurnalul dvs. timp de cel puțin 20 de minute în fiecare zi.
    • De exemplu, ați putea scrie gândurile la sfârșitul fiecărei zile, scrieți când vă simțiți tulburați sau scrieți când aveți o idee bună. Asigurați-vă că includeți modul în care vă simțiți despre viața voastră, care sunt obiectivele dvs. și ce întrebări aveți despre a merge mai departe.
    • Când vă simțiți pierduți, puteți citi peste jurnalul dvs. și încercați să identificați lucrurile care vă ajută să vă găsiți din nou. De exemplu, dacă aveți o zi proastă, atunci citiți despre ceva care te-a făcut să vă simțiți fericit, vă poate ajuta să începeți să vă simțiți din nou.
  • Imagine intitulată Fii prieteni cu toată lumea Pasul 16
    2. Lăsați la perfecțiune. Perfecțiunea este un ideal pe care îl impunem pe noi înșine, care este imposibil de realizat.Iartă-te pentru greșelile din trecut și acceptați cine sunteți. Ceea ce contează nu este că ești perfect, dar că faci tot ce poți.
  • Imaginea intitulată Fii prieteni cu toată lumea Pasul 13
    3. Rețineți că identitatea dvs. se schimbă întotdeauna. Găsirea identității dvs. poate fi greu, deoarece se poate schimba în timp, în funcție de ceea ce faceți cu viața voastră. Amintiți-vă că aceste schimbări sunt o parte normală a vieții, așa că încercați să le întâmpinați și să vă acceptați identitatea în schimbare.
  • Chiar acum, s-ar putea să vă definiți ca fiu, un contabil și cineva care valorează onestitatea. Dar identitatea dvs. se poate schimba în timp, deoarece situația dvs. se schimbă. De exemplu, dacă aveți copii, atunci ați putea începe să vă identificați ca pe un tată. Dacă începeți o afacere, atunci ați putea începe să vă identificați ca antreprenor.
  • Imagine intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 5
    4. Faceți o listă a priorităților dvs. Acestea ar trebui să fie lucrurile care contează cel mai mult pentru dvs. Clasificați lista în ordinea importanței. Știind ce contează pentru tine vă poate ajuta să vedeți ce vă poate face viața să se simtă importantă și semnificativă, deci luați-vă timpul cu lista. Lista vă poate surprinde.
  • Unele lucruri pe care le prețuiți ar putea include: prietenii, familia, studiile, anumite clase sau slujba dvs. sau o abilitate. Luați în considerare ce valoare aceste lucruri sau oameni adaugă la viața ta. Ia mai mult timp pentru a le include în viața ta.
  • Imagine intitulată comunica eficient Pasul 25
    5. Acceptați responsabilitatea pentru acțiunile dvs. Este ușor să vă învinuiți toate eșecurile sau nerespectarea celorlalți. Dar odată ce acceptați că aveți control asupra vieții voastre, inclusiv eșecurile, veți putea să vă schimbați viața spre bine.
  • Asigurați-vă că acceptați și responsabilitatea pentru realizările dvs. Realizările dvs. sunt rezultatul unității și ambiției personale. Indiferent dacă sunteți un jucător de tenis de top în statul dvs. sau învățați o nouă limbă, asigurați-vă că vă dați credit pentru realizările dvs.
  • Imagine intitulată act în jurul fetelor Pasul 3
    6. Onorați-vă. Amintiți-vă că sunteți unic și că meritați dragostea și atenția. De aceea este important să vă oferiți lauda pe care o meritați. Faceți o listă a lucrurilor pe care le iubiți despre dvs. De asemenea, s-ar putea să vă ajute să vă uitați în oglindă și să identificați unele dintre caracteristicile fizice preferate. Complimentați-vă că ați compliment un prieten.
  • Partea 3 din 3:
    Continuând căutareaDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imagine intitulată Abordarea tipului pe care îl place Pasul 13
    1. Faceți o listă de 100 de lucruri pe care doriți să le atingeți. Obiectivele dvs. pot avea un impact asupra modului în care vă vedeți, așa că faceți o listă de 100 de lucruri (mari și mici) pe care doriți să le atingeți în timpul vieții dvs. Vedeți ce unește elementele de pe lista dvs. și faceți un plan pentru a obține cât mai multe dintre aceste lucruri pe care le puteți. Unele dintre obiectivele dvs. pot părea nerealiste, dar le scrieți oricum. Scrierea lor în jos vă poate ajuta să descoperiți ce vă excită.
    • Scrierea obiectivelor dvs., aveți mai multe șanse să le completați. Nu vă fie frică să schimbați sau să adăugați pe lista dvs., deoarece vă gândiți la lucruri noi pe care doriți să le faceți.
  • Imagine intitulată Fii prieteni cu toată lumea Pasul 4
    2. Lucrați la stimularea încrederii dvs. Încrederea clădirilor este o provocare constantă, dar dacă acordați atenție pentru a face mici pași și atingerea obiectivelor dvs., acest lucru vă va ajuta să vă sporiți încrederea și poate stime de sine. A fi încrezător vă va permite să vă provocați. Acest lucru vă poate ajuta să creșteți ca o persoană.
  • Dacă aveți probleme cu încrederea scăzută, opriți comparați-vă de ceilalți, apreciați realizările dvs. și stabiliți obiective realiste pentru dvs.
  • Imagine intitulată Fii o fată medie Pasul 10
    3. Încercați să fiți răbdători. Căutarea adevăratului dvs. sine este o călătorie pe tot parcursul vieții, așa că nu vă faceți griji dacă nu vă puteți da seama imediat. Dacă căutarea este copleșitoare, faceți o pauză pentru a încetini. Puteți descoperi ceva important despre tine doar, lăsându-vă că aveți o vreme.
  • Imaginea intitulată deveni un pasaj taoist 17
    4. Lăsați mintea să rătăcească. Starea ferestrei sau închideți-vă ochii și vedeți ce gânduri vin la dvs. Este bine acum pentru visul de vis acum și apoi să vă lăsați mintea acolo unde vrea să meargă în loc să vă forțeze să vă gândiți la ceva specific. S-ar putea să învățați chiar ceva despre dvs. în acest proces.
  • Daydreaming-ul vă poate ajuta să vă relaxați și vă poate ajuta să fiți mai creativi și productivi.
  • Imaginea intitulată Scrieți un discurs introducându-vă pasul 12
    5. Întrebați-vă singur. S-ar putea să vă gândiți că toate credințele voastre sunt așezate în piatră, dar faceți o clipă pentru a vă întoarce și gândiți-vă de ce credeți cum faceți așa cum faceți. Efectuarea unui efort constant de a vă pune la îndoială vă poate ajuta să fiți un gânditor curios. A fi curios despre tine te va ajuta să dai seama cine ești.
  • Imagine intitulată Scrieți un jurnal Pasul 11
    6. Scrieți ceea ce vă place și apreciați.Dacă faceți o listă a oamenilor și a lucrurilor pe care le aveți mai mult, puteți obține un sentiment de ceea ce este cu adevărat important pentru dvs.Utilizați această listă pentru a vă ajuta să definiți-vă cine sunteți.
  • sfaturi

    Fii sincer cu tine. Nu vă schimbați pentru a se potrivi cu ceilalți și nu vă comparați cu ceilalți.
  • Păstrați-vă morale și credințe. Nu lăsați pe altcineva să vă spună cum să gândiți sau să vă simțiți.
  • Nu lăsa pe nimeni să vă spună cine sunteți sau cum să fiți, adică de la tine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar