Cum de a determina tipul de personalitate myers briggs

Sistemul de tip de personalitate Myers-Briggs a fost inventat de Katharine Cook Briggs și Isabel Briggs Myers, o echipă mamă-fiică care caută modalități de a ajuta femeile americane să găsească locuri de muncă care să se potrivească cel mai bine personalităților lor în timpul celui de-al doilea război mondial. Ideea din spatele sistemului este că, la fel cum oamenii sunt dreptaci sau stângaci, suntem, de asemenea, înclinați să gândim și să acționăm în anumite moduri pe care suntem cele mai confortabile.Indicatorul de tip Myers-Briggs (MBTI) analizează patru preferințe, rezultând în șaisprezece combinații posibile. Care esti tu?

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea tipului dvs. prin dihotomies
  1. Imagine intitulată Girl cecuri pe prieten în timpul petrecerii.jpg
1. Determina dacă sunteți introvertit sau extrovertiți. Această preferință nu este atât de mult despre cum social Sunteți (care sunt acești termeni care sunt adesea asociați), la fel de mult cum se ocupă de tendința dvs. de a acționa. Când rezolvați o problemă, vă uitați mai întâi în interior pentru a rezolva problema sau în afara?
  • Extrovertes Găsiți activitatea socială energizantă. Ei tind să se bucure de socializare în grupuri și să se bucure de entuziasmul părților. În timp ce se pot bucura de un anumit timp, prea mult timp într-un mediu calm poate le purta.
  • Introvertes Găsiți energizarea timpului liniștit. În timp ce se pot bucura de socializare (chiar și în grupuri), petrecerea timpului singur sau unul pe unul cu cineva special îi ajută să se reîncărcați. Ei preferă medii liniștite, pașnice.

Știați? Timiditatea nu este întotdeauna un indicator al introversiunii sau extroversiunii. Există extroverti timizi și introverti bubble. Când aveți îndoieli, gândiți-vă la ceea ce vă energizează și ce tinde să vă purtați (chiar dacă este distractiv).

  • Imagine intitulată adolescent grijuliu cu părul curly.jpg
    2. Gândiți-vă la modul în care adunați informații. O faceți prin detectarea sau prin intuiție? Senzorii analizează copacii-intuitivii să ia în pădure. Senzorii sunt mai preocupați de întrebările "ce," În timp ce intuitivii se întreabă adesea "De ce."
  • Senzori Preferă detaliile și faptele concrete. Accentul lor este în fapte ale prezentului. Este mai probabil să spună "Nu voi crede că nu văd eu." Ei au tendința de a neîncropșirii hitchen-urilor sau ghiciilor atunci când nu sunt înrădăcinate în logică, observare sau fapte. Ele sunt, de asemenea, mai bune la detalii. De asemenea, sunt foarte conștienți de nevoile lor.
  • Intuitiv Bucurați-vă de idei abstracte și teorii. Ei tind să aibă imagini mai active și să se gândească la viitoare posibilități. Gândurile lor se rotesc în jurul modelelor, conexiunilor și luminozitățile de perspectivă. Acestea pot avea tendința de a avea o zi de vis și să fie uitați atunci când vine vorba de detalii practice (cum ar fi amintirea de a mânca masa de prânz atunci când se axează pe un proiect).
  • Imagine intitulată soții se confruntă reciproc
    3. Uită-te la modul în care luați decizii. Odată ce vă adunați informațiile, fie prin detectarea sau simțindu-vă, cum ajungeți la o decizie? Acest lucru tinde să fie sortat în "sentiment" (prioritizarea emotiilor și bunăstării oamenilor) și "gândire" (Prioritizarea logicii și a caracterului practic).
  • Sentiment Tipurile încearcă să analizeze problemele din perspectiva tuturor celor implicați în încercarea de a găsi cea mai echilibrată soluție armonioasă (e.G. a ajunge la un consens). Conflictul poate fi foarte stresant pentru ei.
  • Gândire Tipurile tind să caute cea mai logică și mai consistentă soluția, poate că o măsoară împotriva unui set de reguli sau ipoteze.
  • Bacsis: Rețineți că ambele tipuri pot fi echilibrate și rezonabile. Tipurile de sentimente pot înțelege logica și tipurile de gândire pot face față sentimentelor celorlalți în logica lor. Oamenii de oricare dintre tipuri pot experimenta emoții puternice și pot lua decizii înțelepte. Ambele tipuri sunt valoroase.

  • Imagine intitulată Femeie în scaun cu rotile cu o idee 1.jpg
    4. Gândiți-vă cum vă referiți la lumea exterioară. Tind să comunice judecăți sau percepții altora?
  • Judecând Tipurile tind să fie orientate spre decizii și organizate. Îi place să găsească rezoluții și sunt fericiți să explice de ce. Ei tind să fie planificatorii care fac liste și să se bucure de lucrurile făcute înainte de termenele limită.
  • Perceperea Tipurile sunt mai ezitante pentru a lua decizii, plăcerea de a lăsa lucrurile deschise și de a continua să facă observații. Ele sunt lente pentru a face alegeri, mai ales când lucrurile par a fi importante. Ei ar păstra mai degrabă lucrurile "Penciled in" În cazul în care găsesc un motiv pentru a face o schimbare. Ele pot amesteca munca și pot juca și sunt mai susceptibile de a se lupta cu amânarea.
  • Imagine intitulată creion și hârtie.jpg
    5. Utilizați cele patru dichotomii (litere) pentru a vă determina acronimul personalității. Aceasta este o combinație de patru litere, cum ar fi INTJ sau ENFP.
  • Prima literă este fie i (pentru introvertit), fie pentru e (pentru extrovertit).
  • A doua literă este fie (pentru detectare), fie n (pentru intuitiv).
  • A treia literă este fie t (pentru gândire), fie f (pentru senzație).
  • A patra scrisoare este fie J (pentru Judecing), fie P (pentru percepere).
  • Partea 2 din 3:
    Luând testul
    1. Imagine intitulată laptop pe site-ul Neurodiversity.jpg
    1. Încercați să luați un test online gratuit sau două. Tastare "MBTI Testul gratuit" într-un motor de căutare vă va oferi o mulțime de teste gratuite pe care le puteți încerca. Faceți clic pe întrebări și veți obține rezultate.
    • Dacă sunteți aproape de limită în una sau mai multe domenii, ați putea obține rezultate diferite pe baza modului în care testul este formulat sau care este starea dvs. de spirit în acea zi.
    • Nu uitați să răspundeți la modul în care acționați, nu modul în care doriți (sau altcineva vă dorește) să vă simțiți sau să acționați.
  • Imagine intitulată persoană în albastru Typing.jpg
    2. Luați testul Oficial MBTI dacă doriți detalii mai bune. Dacă nu sunteți sigur de calitatea a ceea ce găsiți online, este posibil să fiți interesați să luați testul MBTI de la un profesionist, ca un psiholog sau chiar un consilier de carieră. Mai mult de 10.000 de companii, 2.500 de colegii și universități și 200 de agenții guvernamentale folosesc testul pentru a înțelege angajații și studenții lor.
  • Imagine intitulată Hijabi Girl la Computer.jpg
    3. Căutați profilul tipului dvs. Profilurile online vă pot ajuta să dezvoltați informații despre cine sunteți și ce sunt unele dintre punctele forte și zonele de creștere. Vă poate ajuta să înțelegeți ce "Sensing" sau "perceperea" într-adevăr Rău. Ele sunt titluri atribuite, cum ar fi "Dătătorul," sau "Profesorul," etc.
  • Profilul complet abordează tipul de personalitate într-un număr de medii-lucrări, relații personale, acasă, și așa mai departe. În timp ce nu poate acoperi fiecare aspect, și nu fiecare aspect se poate aplica îndeaproape, unele dintre perspective pot fi utile.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind rezultatele dvs
    1. Imagine intitulată fată puternică posing.jpg
    1. Puneți tipul dvs. la acțiune. Când știi ce tip sunteți, puteți începe să înțelegeți cum vă puteți potrivi în lumea din jurul vostru. Dacă sunteți un Intj și sunteți un agent de vânzări, ați putea regândi linia de lucru! Există o mulțime de utilizări zilnice pentru acest test.
    • Învăţare: Cum luați și percepeți faptele și conceptele?
    • Relații: Ce trăsături cauți într-un partener? Ce trăsături sunt cele mai compatibile cu?
    • Crestere personala: Ce zone pozitive puteți valorifica? Care domenii de slăbiciune puteți crește?
  • Imagine intitulată patru tineri Chat.jpg
    2. Recunoașteți că toate tipurile sunt la fel de valoroase. Nici un singur tip de personalitate nu este superior altui. MBTI încearcă să identifice preferințele naturale, nu abilitățile. Când vă determinați tipul, uitați-vă de la ea din perspectiva a ceea ce tu tind să facă, nu ceea ce credeți că tu ar trebui să do. Recunoașterea propriilor preferințe este un instrument util în auto-dezvoltare.
  • MBTI este despre priorități, nu abilități. De exemplu, tipurile de sentimente pot fi inteligente, tipurile de judecată nu sunt neapărat judecători, iar tipurile de gândire pot avea și inteligență emoțională puternică.
  • Imagine intitulată doi prieteni care au făcut o plimbare.jpg
    3. Cereți altora despre tipul lor. Vorbind despre tipurile de personalitate poate fi interesant și vă poate învăța lucruri noi despre oamenii pe care îi cunoașteți. Este un test relativ comun, iar milioane de oameni o iau în fiecare an. Întreabă oamenii dacă au luat testul. Aceasta vă poate ajuta să vă referiți și să aflați mai multe despre reciproc.
  • Puteți învăța de la ambele persoane care sunt foarte diferite de tine și de la oameni care sunt similare.
  • Imagine intitulată SIBLINGS AUTICE adolescent Chatting.jpg
    4. Evitați stereotipurile. Nu presupuneți că știți tipul cuiva pe baza a ceea ce arată sau cum acționează într-o singură zi. Și chiar dacă știți tipul lor, nu-l folosiți pentru a atribui trăsături negative sau a scuze comportamentul rău. Puteți utiliza tipuri de personalitate pentru a vă ajuta să înțelegeți și să interacționați bine cu cineva, dar nu îl utilizați pentru a le limita.
  • Nu utilizați demografia ca genul sau invaliditatea de a-și asuma personalitatea. De exemplu, nu toți oamenii sunt tipuri de gândire, și nu toți oamenii cu autostoli sunt intuitivi introversibili.
  • Evitați să faceți comentarii negative despre tipul de personalitate al cuiva. Dacă sunteți supărat de comportamentul lor, descrieți-l ca un comportament rău în loc de o personalitate inevitabilă care nu reușește. De exemplu, tipurile de gândire pot și ar trebui să învețe să respecte sentimentele altora și să percepeti tipurile și ar trebui să-și îndeplinească responsabilitățile.
  • Nu presupuneți că slăbiciunile asociate frecvent cu tipul dvs. de personalitate sunt stabilite în piatră. Puteți învăța și crește.
  • Imagine intitulată Femeie cu un ajutor auditiv Gândire pozitiv.jpg
    5. Amintiți-vă că un test nu vă definește întreaga viață. Acest lucru consideră doar câteva aspecte ale modului în care vedeți lumea și ceea ce preferați. Există multe aspecte ale identității dvs. care nu sunt acoperite de testare. Rezultatele dvs. nu sunt aici pentru a vă limita, doar pentru a vă informa puțin.
  • Există o mulțime de diversitate în personalitate care depășește cu mult 16 combinații posibile. Aceste scrisori captează numai câteva aspecte ale cine sunteți - cu siguranță nu totul.
  • Rezultatele dvs. de personalitate nu sunt setate în piatră. Uneori puteți obține rezultate diferite pe baza testului pe care l-ați luat sau care este starea dvs. de spirit. De asemenea, unii oameni constată că personalitățile lor se schimbă în timp.
  • Adăugați o nouă întrebare

    sfaturi

    Dacă aveți probleme cu determinarea preferinței dvs., încercați să vă imaginați ce ați ales când ați fi mai tânăr, cum ar fi înainte de a avea 12 ani. Ideea este de a afla ce preferința dvs. naturală a fost înaintea dvs învățat să se comporte sau să răspundă în moduri alternative și "hrăni" se ridică unde "natură" rămas.

    Avertizări

    Nu utilizați tipul dvs. pentru a justifica comportamentul iresponsabil sau nedorit. Fiind un tip de percepție nu este o scuză pentru refuzul de a vă trage greutatea în proiecte de grup, nici nu este o gândire sau un tip introvertit o scuză pentru a fi nepoliticos față de ceilalți. Faceți tot ce este mai bun pentru a fi natură și respectuos în orice moment.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar