Cum să vă definiți

Toată lumea se străduiește să-și dea seama cine sunt cu adevărat oameni. Adesea, atunci când se definesc, se concentrează pe negativ sau cum se compară cu alte persoane. Nimeni, dar puteți defini cine sunteți, dar acest articol are câteva sfaturi despre cum să vă uitați la modalitățile în care vă definiți și cum să o faceți pozitiv.

Pași

Metoda 1 din 2:
Descoperirea identității tale
  1. Imaginea intitulată Definiți-vă pasul 1
1. Cunoaste-te. Auto-cunoașterea, în special cunoașterea necondiționată, este o abilitate incredibil de importantă pentru a vă ajuta să vă definiți. Va trebui să înțelegeți ce vă face să bifați și ce sunt procesele de gândire înainte de a vă putea defini cine sunteți ca persoană.
  • Mintea înseamnă a acorda atenție la ceea ce gândești și observi pe modelele de gândire. De exemplu, vă puteți da seama că aveți o tendință de a simți că oamenii nu le pasă de ceea ce credeți și că opiniile dvs. sunt neimportante. Recunoscând că aveți aceste gânduri și prindeți-le înainte de a începe să vă provină anxietate, vă poate ajuta să faceți pielea împreună a părților importante ale identității dvs.
  • Când începeți să acordați atenție proceselor și modelelor dvs. de gândire, veți avea nevoie să practici o hotărâre atentă. Acest lucru înseamnă să fiți conștienți de modelele dvs. de gândire și să le recunoaștem, dar nu vă bateți peste ele. Toată lumea are modele și procese de gândire negative. Prin acordarea atenției acestora, le puteți elimina din mintea voastră.
  • Imaginea intitulată Definiți pasul 2
    2. Observați cum vă identificați. Odată ce începeți să acordați atenție modului în care vă gândiți la dvs. și despre lume, uitați-vă în mod specific pentru modul în care vă identificați. Vedeți ce grupuri și comunități pe care le utilizați pentru a vă crea identitatea. Toate acestea informează modul în care vă vedeți și vă spuneți ceea ce vă lăsați să vă definească.
  • De exemplu, uitați-vă la lucruri precum religia, naționalitatea, identitatea sexuală și vedeți dacă acestea sunt modalități în care vă definiți.
  • Uită-te la rolurile pe care le iei, cum ar fi slujba ta, poziția ta în familia ta (mamă, tată, sora, frate), statutul tău romantic (singur, cuplu, etc.).
  • Imaginea intitulată Definiți pasul 3
    3. Jot Procese de gândire și auto-definiții. Pentru a deveni adept la vederea proceselor și definițiilor de gândire și modul în care acestea determină modul în care acționați și cine sunteți, le scrieți într-un notebook pe măsură ce le identificați. Veți putea vedea cum vă considerați dvs. și va facilita eliminarea asociațiilor negative.
  • Vorbind și de a lucra cu un psiholog clinic poate ajuta foarte mult la descoperirea modelelor de gândire și de a fi. Ele vă pot ajuta, de asemenea, să vă ocupați de aspectele mai negative ale gândirii dvs.
  • Metoda 2 din 2:
    Crearea de auto-definiție
    1. Imaginea intitulată Definiți pasul 4
    1. Înregistrați definițiile negative. Înregistrarea acestora și acordarea atenției acestora vă va ajuta să renunțați la ele. Ieșiți-i în aer liber vă poate ajuta să vă luați unele dintre ei în mintea lor și de sine.
    • Nu vă limitați în moduri negative. Definiția auto determină acțiunea. Deci, de exemplu, dacă vă definiți ca pe cineva care are relații romantice rău, ați pierdut deja potențialul pentru o relație romantică bună. Este o poveste pe care o spui tu, și apoi pentru că tu crezi povestea, vei fi deja comportament în moduri care fac povestea adevărată.
  • Imaginea intitulată Definiți pasul 5
    2. Identificați valorile dvs. de bază. Nu doriți să vă definiți pe baza forțelor exterioare, deoarece forțele externe sunt volatile și sunt supuse unei schimbări constante. Bazându-vă auto-definiția asupra valorilor de bază, veți avea o șansă mai bună de a avea o auto-definiție stabilă.
  • Nu vă veți pierde identitatea de sine dacă o bazați pe valori pe care le țineți la miezul dvs., cum ar fi compasiunea, curajul, integritatea.
  • Scrieți o listă a acestor valori și conștient și legați-le în viața de zi cu zi. Prin urmare, dacă curajul este una dintre valorile dvs. de bază, ridicați-vă că cineva fiind hărțuit la stația de autobuz, sau dacă onestitatea este o valoare de bază, febs până la pierderea ceasului preferat al tatălui tău. Dacă compasiunea este pe această listă, petreceți timpul de voluntariat la un adăpost fără adăpost.
  • Imaginea intitulată Definiți pasul 6
    3. Definiți-vă în moduri pozitive. Acest lucru nu înseamnă că nu recunoașteți evenimentele și acțiunile negative care s-au întâmplat în viața voastră. Ele sunt la fel de multă parte din partea dvs. ca fiind pozitivă, dar nu vă definesc.
  • Acest lucru înseamnă că nu lăsați circumstanțele din afara regulate identitatea ta. Care vine din interior, din valorile de bază pe care le-ați identificat deja ca fiind importante pentru identitatea dvs.
  • Înțelegeți că experiențele negative din viața voastră au oferit cunoștințe. De exemplu, dacă ați avut experiențe negative cu romantismul, învățați din aceste experiențe. Ce te-au învățat despre tipul de persoană pe care vrei să o faci?
  • sfaturi

    Niciodată nu uitați că nimeni, dar vă puteți defini. Veți fi întotdeauna singurul care poate decide cine sunteți cu adevărat.
  • Fii sincer cu tine, dar nu fi prea critic. Acest lucru înseamnă că nu vă spuneți: "sunt urat," sau "sunt prost."
  • Avertizări

    Nu încercați să vă comparați cu ceilalți, nu puteți fi corectă, pentru ei sau pentru dvs., pentru că aveți medii diferite, nesiguranțe diferite, așteptări diferite ale vieții și ale dvs. Comparând două persoane este ca și cum ați scoate toate aceste lucruri și plasându-le ca produse, pentru a vedea care este mai bine.
  • Nu vă puneți într-o categorie, gândindu-vă că ar trebui să rămână în ea.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar