Cum să vă detoxificați rinichii în mod natural

În acest buzunar rapid, viața plină de stres sunteți expus la o varietate de toxine. S-ar putea să vă întoarceți la indulgențe nesănătoase sub formă de fast-food, stimulente ca băuturile de cofeină și petrecerea pentru a vă menține. Rinichii tăi, o pereche de organe în formă de fasole situate într-un colț al cavității abdominale, poartă greutatea excretorului acestor toxine. Când sarcina de toxine devine prea mult pentru ca rinichii să se ocupe, funcționarea lor încetinește, făcându-vă susceptibilă la pietre de rinichi, infecții, chisturi, tumori sau insuficiență renală. Din fericire, puteți îmbunătăți sănătatea rinichilor cu metode naturale, cum ar fi consumul unei diete sănătoase.

Pași

Metoda 1 din 3:
Detoxificarea dietei
  1. Imagine intitulată Detoxificarea rinichilor În mod natural pasul 1
1. Beți loturi și o mulțime de apă. Cel mai important lucru pentru o detoxifiere renală obișnuită este să aibă un aport ridicat de apă naturală și curată. Având în jur de 8 pahare de apă pe zi (sau mai mult dacă transpirați foarte mult sau sunt atletice) ajută la filtrarea toxinelor acumulate. O bună indicație că obțineți suficientă apă ar fi urină clară sau galben pal, care nu este foarte puternică mirositoare. Dacă urina este ceva mai profund decât un galben pal, înseamnă că este concentrat (care este normal pentru prima urinare a dimineții). Trecerea urină clară este o indicație a unui sistem de filtrare curat.
  • Fluidele sub formă de colas, cafelei și băuturi carbogazoase nu sunt un bun înlocuitor al apei naturale.
  • Unele ceaiuri și sucuri pot conține vitamine și minerale care sunt utile pentru rinichi. Cu toate acestea, ele pot conține, de asemenea, concentrații mari de cofeină sau zahăr, care pot fi dăunătoare pentru rinichi. Amintiți-vă că apa este încă cea mai bună.
  • Imagine intitulată Detoxificarea rinichilor în mod natural Pasul 2
    2. Umpleți fructele bogate în potasiu. Fructe și legume care sunt bogate în ajutorul de potasiu în curățarea rinichilor. Fructe precum strugurii, limes, portocale, cantaloupe, banane, kiwis, caise și prune sunt toate sursele bogate de potasiu. Laptele și iaurtul sunt, de asemenea, surse bune de potasiu.
  • Inclusiv aceste fructe în dieta dvs. zilnică ajută la menținerea nivelului de electroliți din sângele dvs., care apoi păstrează funcționarea renală la optimul său.
  • Un pahar de suc de cireș TART consumat zilnic dimineața sau după-amiaza este cunoscut pentru a șterge acumularea de acid uric în exces, un produs secundar al filtrării renale.
  • Trebuie să aveți a echilibrat Aportul alimentelor bogate în potasiu. Consumul excesiv de potasiu poate duce la o afecțiune cunoscută sub numele de hiperkalemie, care se poate dovedi fatală și poate provoca stop cardiac. Oamenii care au probleme renale precum insuficiența renală nu pot avea prea mult potasiu. O persoană sănătoasă are dreptul să aibă până la 4.7 grame de potasiu pe zi.
  • Imagine intitulată Detoxificarea rinichilor în mod natural Pasul 3
    3. Mânca o mulțime de afine. Cranberries ajută la curățarea rinichiului. Cranberries conțin un nutrient numit Quinine care se transformă în acid hipuric printr-o serie de schimbări metabolice în ficat. Acidul hipuric elimină excesul de spațiu de uree și acid uric în rinichi. O cupă de afinei este suficientă pentru a curăța rinichiul în fiecare zi.
  • Studiile științifice au demonstrat că afulasul este, de asemenea, foarte util în tratarea ca prevenirea infecțiilor tractului urinar, deoarece are proprietăți antibacteriene.
  • Imagine intitulată Detoxificarea rinichilor în mod natural Pasul 4
    4. Includeți mai mult orz în dieta ta. Orzul este un boabe excelent care este folosit pentru a curăța rinichii. De asemenea, poate ajuta la prevenirea deteriorării în rinichi datorită diabetului necontrolat. Rețineți că orzul nu este un tratament, dar poate fi utilizat împreună cu alte metode pentru a menține funcționarea optimă a rinichilor. Orzul este un cereale integrale, iar substituirea făinii de orz în loc de făină rafinată este o modalitate bună de a include orz în dieta ta.
  • O altă modalitate de a obține mai mult orz este să înmuiați o mână de orz în apă pe timp de noapte și să beți același lucru primul lucru în dimineața. Acest lucru curăță și repară acumularea de toxine de rinichi.
  • Consumul regulat de orz poate ajuta, de asemenea, la menținerea nivelului de creatinină sau să le aduceți în mod normal în cazul în cauză.
  • Imagine intitulată Detoxificarea rinichilor în mod natural Pasul 5
    5. Păstrați departe de lucruri cum ar fi alcoolul, cofeina și ciocolata. Deși oamenii de știință încă susțin despre acest lucru, posibila listă de lucruri de evitat include alcool, cofeină, ciocolată, nuci și alimente prelucrate. Acestea pot fi rele pentru rinichi și pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra sănătății dvs. generale. Indiferent dacă detoxifiați sau nu, ar putea fi o idee bună să vă limitați aportul de toate aceste lucruri.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre dacă trebuie să vă limitați aportul de alcool, ciocolată sau cofeină.
  • Imagine intitulată Detoxificarea rinichilor în mod natural Pasul 6
    6. Limitați aportul de proteine ​​dacă medicul dumneavoastră o recomandă. Dacă aveți o boală de rinichi, consumul unei diete bogate în proteine ​​vă poate face această stare. Rinichii nesănătoși au un timp greu de filtrat deșeurile pe care corpul le produce atunci când metabolizează proteina. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă ar trebui să limitați cât de multă proteină mâncați pentru a vă proteja rinichii.
  • Pentru adulții cu boală renală, cum ar fi insuficiența renală cronică, Fundația Națională de Rinichi recomandă limitarea aportului zilnic de proteine ​​la 0.8 grame (0.028 oz) Pe 1 kilogram (2.2 lb) de greutate corporală. Deci, pentru omul mediu de 60 kg (130 lb) adult, doar 48 de grame (1.7 oz) Grame de proteine ​​sunt permise pe zi. Acest lucru este aproximativ echivalent cu doar o felie de tăiere de porc și 1 felie de brânză!
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre acest lucru în prealabil. Proteina este un element foarte important al dietei dvs. și nu ar trebui evitat pentru majoritatea persoanelor.
  • Imagine cu titlu de fum Pasul 4
    7. Renunțe la fumat Dacă sunteți fumător. Fumatul poate crește tensiunea arterială, ceea ce poate duce la probleme renale. Fumatul are, de asemenea, multe alte efecte negative asupra sănătății, deci dacă doriți să deveniți mai sănătoși și detoxifianți corpul, renunțarea la țigarete poate ajuta.
  • Metoda 2 din 3:
    Explorarea medicinii alternative
    1. Imagine intitulată Detoxificarea rinichilor În mod natural pasul 7
    1. Încercați păpădie. Dandelion este o plantă care este folosită ca aditiv alimentar în diferite preparate cum ar fi salate, pansamente, ceaiuri, cafea și ciocolată. Dandelion este bogat în potasiu și are o acțiune asemănătoare diuretic, adică ajută la îndepărtarea excesului de apă din corp. Prin urmare, este foarte util în creșterea producției urinare.
    • Ca agent de curățare, luând aproximativ 10-15 picături de tinctură mamei de păpădie de 3 ori pe zi este utilă pentru a detoxida rinichii și poate fi continuată în siguranță timp de până la 6 luni.
  • Imagine intitulată Detoxificarea rinichilor în mod natural Pasul 8
    2. Experimentați cu Uva Ursi sau Grapele lui Bear. Acesta este un supliment natural excelent pentru detoxifierea rinichilor. Ajută la repararea inflamației și a rănirii cauzate țesuturilor din rinichi ca urmare a infecțiilor sau a pietrelor. Conține o glicozidă cunoscută sub numele de arbutină care are proprietăți antimicrobiene, ajutând astfel la tratarea infecțiilor tractului urinar.
  • De asemenea, are o acțiune asemănătoare relaxantă a mușchilor care ajută la reducerea umflăturii în tractul urinar sau a mușchilor. Neutralizează conținutul acid al urinei, reducând astfel durerea arzătoare cauzată de infecții.
  • Este, în general, sigur să luați acest supliment. Cu toate acestea, nu trebuie să o luați dacă sunteți pe medicamente antipsihotice cum ar fi litiu. Uva Ursi poate interfera cu modul în care corpul scapă de litiu. Acest lucru ar putea duce la un nivel ridicat de litiu în sânge, care poate fi toxic sau fatal.
  • Imagine intitulată Detoxificarea rinichilor în mod natural Pasul 9
    3. Luați în considerare utilizarea gokshura. Acesta este un supliment ayurvedic care sporește sănătatea renală și este benefică celor care suferă de infecții recurente ale tractului urinar, precum și de pietre renale recurente. Ajută la menținerea fluxului de urină și, de asemenea, răcește și calmează membranele urinare, ameliorează astfel durerea. De asemenea, posedă proprietăți antibiotice și poate ajuta cu infecțiile vezicii urinare.
  • O capsulă de gokshura poate fi consumată o dată sau de două ori pe zi pentru a menține funcția renală.
  • Imagine intitulată Detoxificarea rinichilor în mod natural Pasul 10
    4. Uită-te la folosirea bară europeană. Acesta este un supliment vechi de vârstă cunoscut pentru a elimina pietrele renale. În homeopatie, o tinctură mamă pregătită din această plantă, cunoscută sub numele de Berberis vulgaris, poate ajuta la ameliorarea pacienților din colicul renal. Cu toate acestea, dimensiunea pietrelor ar trebui să fie mai mică decât diametrul uretrei, altfel o piatră mai mare poate afecta epiteliul uretrei atunci când încearcă să iasă.
  • 10-15 picături ale tincturii mame amestecate cu puțină apă luată de 3 ori pe zi poate elimina pietrele în câteva săptămâni.
  • Metoda 3 din 3:
    Când să solicitați îngrijire medicală
    1. Imagine intitulată ameliorarea durerii din spate în mod natural Pasul 17
    1. Consultați medicul dumneavoastră dacă aveți simptome de boală renală. Dacă sunteți îngrijorat că ați putea avea o problemă cu rinichii dvs., este important să obțineți un diagnostic medical și un tratament cât mai curând posibil. Apelați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți simptome precum:
    • Greață, vărsături sau modificări ale apetitului
    • Oboseală, slăbiciune sau dificultate de somn
    • Dificultatea de a urina sau o schimbare în cât de mult urinei
    • Twitch-uri musculare sau crampe
    • Dificultate de concentrare
    • Umflarea picioarelor sau a gleznelor
    • Piele iritata
    • Durere toracică sau dificultăți de respirație
  • Imaginea intitulată știe dacă aveți probleme de rinichi Pasul 2
    2. Solicitați asistență medicală dacă aveți dureri de rinichi. Durerea în rinichi ar putea fi un semn de pietre la rinichi, o infecție sau o altă complicație gravă. Apelați-vă imediat medicul dacă aveți simptome, cum ar fi o durere persistentă, plictisitoare în partea dvs. sau într-o parte a spatelui, o febră, dureri de corp, oboseală sau greață și vărsături și vărsături. Lăsați-i să știe dacă ați avut recent o infecție a tractului urinar.
  • Sunați serviciile de urgență Sau mergeți la camera de urgență dacă aveți dureri de rinichi severe care se aprinde brusc sau dacă aveți dureri de rinichi împreună cu sângele în urină.
  • Imagine intitulată Evitați iritarea unui ulcer Pasul 1
    3. Consultați medicul înainte de a efectua modificări în dieta dvs. Nevoile dietetice ale persoanelor cu boală renală sunt diferite de cele ale persoanelor cu rinichi sănătoși. Înainte de a începe să faceți modificări în dieta dvs., discutați cu medicul dumneavoastră despre sănătatea rinichilor și aflați ce alimente sunt sigure și benefice pentru dvs.
  • De exemplu, majoritatea oamenilor pot beneficia de a adăuga mai mult potasiu la dieta lor, și obținerea suficientă a potasiului poate ajuta la prevenirea dezvoltării pietrelor de rinichi. Cu toate acestea, dacă aveți o boală de rinichi, consumul de alimente bogate în potasiu poate fi dăunător.
  • Imagine intitulată Evitați hiperemeza Gravidarum Pasul 10
    Imagine intitulată Evitați hiperemeza Gravidarum Pasul 10
    4. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre luarea ierburilor și a suplimentelor. Înainte de a lua orice alimentație sau supliment sau plante medicinale, este foarte important să discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilele riscuri și beneficii. Unele suplimente pot interacționa periculos cu medicamentele și vă pot face, de asemenea, starea dvs. mai rău dacă aveți deja o boală de rinichi. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă suplimentele care vă interesează sunt susceptibile de a fi sigure sau utile pentru dvs.
  • Înainte de a încerca un supliment, dați medicului dvs. o listă completă a oricăror alte medicamente pe bază de prescripție medicală, medicamente, vitamine sau suplimente pe care le luați.
  • Lăsați-i să știe dacă aveți alte condiții de sănătate, deoarece acest lucru poate afecta și ce suplimente sunt în siguranță pentru dvs.
  • Imagine intitulată Evitați hiperemeza Gravidarum Pasul 21
    5. Urmați cu atenție instrucțiunile de îngrijire a medicului dumneavoastră. Dacă ați fost diagnosticat cu o condiție de rinichi sau sunteți în pericol de a dezvolta unul, este important să lucrați îndeaproape cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că starea dvs. este sub control. Vizitați medicul dumneavoastră ori de câte ori recomandă verificări și teste de laborator și nu ezitați să le numiți între întâlniri dacă simptomele dvs. se schimbă sau aveți orice preocupare.
  • Luați orice medicamente conform instrucțiunilor medicului dumneavoastră și urmați cu atenție recomandările lor pentru îngrijirea la domiciliu.
  • Aceștia pot recomanda modificarea dietei și a stilului de viață împreună cu utilizarea tratamentelor medicale.
  • sfaturi

    Ia-ți tensiunea arterială verificată în mod regulat, deoarece există o legătură între hipertensiunea arterială și problemele renale.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar