Cum să vă iertați după ce ați rănit pe cineva

Când răniți pe cineva pe care îl iubiți, este important să căutați iertarea lor în speranța de a vă deplasa. Cu toate acestea, pentru a vă deplasa complet, trebuie să vă iertați, ceea ce poate fi puțin mai greu. Am pus împreună câteva sfaturi pentru a începe pe calea spre auto-iertare, astfel încât să puteți lăsa să vă dați vinovăția și să vă păstrați viața.

Pași

Metoda 1 din 14:
Luați responsabilitatea pentru acțiunile dvs.
  1. Imaginea intitulată să vă iertați după ce ați rănit pe cineva pasul 1
1. Recunoașteți-vă că ați fost în greșeală. În timp ce se poate simți dureros acum, vă va ajuta să vă deplasați mai repede și să vă iertați mai repede. Dacă există cineva în viața voastră că aveți încredere, ați putea chiar să vă deschideți despre ce sa întâmplat.
  • Poate fi la fel de simplă spunând: "Da, am făcut asta", sau "îmi asum responsabilitatea pentru ceea ce am făcut."
  • Este important să nu faceți nici scuze. Chiar dacă credeți că ați avut un motiv bun, nu neagă faptul că răniți pe cineva.
Metoda 2 din 14:
Cereți persoanei rănite pentru iertare.
  1. Imaginea intitulată să vă iertați după ce ați rănit pe cineva pasul 6
1. Dacă vă iartă, va fi mai ușor să vă iertați. Ajungeți la ei și întrebați dacă vă puteți întâlni cu discuții. Sincer scuze și recunosc că ceea ce ați făcut a fost greșit și recunoașteți că vă răniți sentimentele.
  • Cere scuze în persoană dacă este posibil.A se vedea dacă există o modalitate de a vorbi cu ei unu-la-unul, mai degrabă decât în ​​public.Dacă în persoană nu este posibil, atunci un apel telefonic este cel mai bun lucru următor.
  • De exemplu, să spunem că ați ignorat cel mai bun prieten al dvs. care trecea printr-un timp foarte greu cu familia, pentru că ați vrut să petreceți weekend-ul cu noul dvs. iubit. Când vorbești cu ea, spuneți-i, "Îmi pare rău că nu am fost acolo pentru tine. Îmi dau seama acum că ignorând apelurile și nu-ți spun ceea ce făceam a fost greșit."
Metoda 3 din 14:
Fă ce poți pentru a repara daunele.
1. Uneori, cuvintele nu sunt suficiente. Dacă ați cerut persoanei de iertare și nu sunt încă pregătite, încercați să le faceți în alte moduri în alte moduri. Dacă nu sunteți sigur cum, întrebați-i dacă există ceva ce puteți face acest lucru, îi veți face să se simtă mai bine.
  • De exemplu, dacă ați uitat să alegeți fratele dvs. mic de la școală, ați putea promite să-l luați în fiecare zi și să-i aduceți înghețată timp de o săptămână.
Metoda 4 din 14:
Întrebați-vă de ce ați purtat modul în care ați făcut-o.
  1. Imaginea intitulată să vă iertați după ce ați rănit pe cineva pasul 2
1. Aflați motivele dvs., astfel încât să puteți evita în viitor. Ai fost supărat cu persoana sau cu tine însuți?Au fost nevoile dvs. de întâlnire sau nu sunt întâlnite, de persoana pe care o răniți? Explorarea comportamentului dvs. vă va ajuta să mergeți mai departe.
  • Luați în considerare scrierea despre motivele dvs. ca o modalitate de a vă deschide emoțiile și comportamentul dvs.
  • De exemplu, să spunem că ați mințit asupra altora semnificativ. Ai simțit că ai vrut să-i protejezi, dar, în schimb, îi rănești mai rău. Aveți dificultăți de a vorbi cu partenerul dvs? Vă este frică să le deschideți pe deplin pentru că credeți că vor pleca?
Metoda 5 din 14:
Amintiți-vă că toată lumea face greșeli.
  1. Imaginea intitulată să vă iertați după ce ați rănit pe cineva pasul 4
1. Acceptarea poate fi greu, dar vă va ajuta să vă vindecați.Amintiți-vă că nimeni nu este perfect. Uneori le-am rănit pe alții accidental și trebuie să găsim o modalitate de a trece. Mai degrabă decât reprimarea sau ignorarea a ceea ce simțiți, consultați acceptarea ca formă de catharsis.
  • De exemplu, să spunem că ați avut o zi foarte ocupată la locul de muncă și ați uitat că ați avut planuri de a vă întâlni cu sora după muncă. Când îți dai seama ce sa întâmplat, îți spui sora ta. Luați proprietatea asupra greșeștii dvs.
  • Când aveți gânduri negative despre tine și despre cine răniți, spuneți-vă: "Accept greșelile mele. Am învățat de la ei."
Metoda 6 din 14:
Invata din propriile greseli.
  1. Imaginea intitulată să vă iertați după ce ați rănit pe cineva pasul 7
1. Transformați-o într-o lecție, astfel încât să nu o faceți din nou în viitor. Ceea ce te-a dus să faci greșeala pe care ai făcut-o? Ai făcut-o din frică sau furie? Dacă vă puteți prinde înainte de a răni pe altcineva, poate că nu a fost totul pentru nimic.
  • De exemplu, poate ați spus ceva insultător pentru partenerul dvs. în timpul unui argument. Dacă ați reacționat din mânie, luați-o ca un semn pentru a încetini și a vă calma emoțiile înainte de a reacționa data viitoare.
  • Sau, poate că ai suflat pe cineva când au cerut să stea pentru că ți-a fost frică să faci o legătură strânsă cu cineva nou.
Metoda 7 din 14:
Întoarceți vinovăția în recunoștință.
  1. Imagine intitulată Construirea încrederii în fetele tinere Pasul 10
1. Fiți recunoscător pentru oportunitatea de a învăța din greșeli. Acest lucru poate părea ciudat, dar refurește modul în care vă uitați la greșeli sau vinovăția vă poate ajuta să vă iertați și să crească. Amintiți-vă că fiecare greșeală este o oportunitate de a învăța și de a fi recunoscător pentru acest instrument ca o modalitate de creștere. Spune-ti, "Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a face greșeli, de a învăța, de a crește și de a deveni o persoană mai bună."
Metoda 8 din 14:
Provocați gândurile dvs. negative.
  1. Imagine intitulată act pe o dată de film la prietenul tău
1. Creierul tău ar putea să-ți spună lucruri care nu sunt adevărate. Dacă vă aflați gândindu-vă la lucruri precum "Sunt o persoană teribilă" sau "nu sunt suficient de bună", întrebați-vă dacă există vreo dovadă a acestui lucru. Când vă prindeți gândurile negative și împingeți-le înapoi, puteți lucra spre tratarea cu bunătate.
  • Gândurile tale negative nu sunt neapărat adevărul. Doar pentru că crezi "Sunt un prieten teribil," Asta nu face adevărat. Încercați să faceți o listă cu toate căile pe care ați fost un bun prieten în trecut.
  • Își înmoaie critici. Este bine să fii uneori de sine critică, dar nu până la punctul în care nu poți să te avanci și să te ierți, sau dacă îți distruge stima de sine. Cand te gandesti "Sunt un prieten teribil," opriți-l și resetați-l într-un mod mai moale (și mai adevărat). "Mi-am rănit sentimentele prietenului meu, dar a fost neintenționat și mi-am cerut scuze. Sunt un om și fac greșeli."
  • Când începeți să vă criticați, întrebați-vă dacă ați spune acele lucruri unui prieten. Ai spune vreodată prietenului tău că erau o persoană teribilă pentru că au făcut o greșeală? Bucurați-vă ca voi sunteți cel mai bun prieten al tău.
Metoda 9 din 14:
Concentrați-vă pe viitor în loc de trecut.
1. Reluarea trecutului va face să vă iertați mai greu. În timp ce nu puteți schimba ceea ce sa întâmplat deja, puteți aștepta cu nerăbdare viitorul. Încercați să vă perfecționați la pașii următori în loc să vă reluați greșeala din nou în mintea voastră.
  • Amintiți-vă că doar pentru că ați încurcat acest timp nu înseamnă că trebuie să vă încurcați din nou în același mod.
Metoda 10 din 14:
Scrie despre sentimentele tale.
  1. Imagine intitulată să vă iertați după ce ați rănit pe cineva pasul 8
1. Jurnalizarea poate fi foarte terapeutică. Lăsându-ți sentimentele de vinovăție, remușcare și ură de sine vă pot ajuta să renunțați în cele din urmă. A rezervat 5 până la 10 minute pe zi pentru a obține totul și pentru a lucra prin sentimentele dvs. unul câte unul. Nu aveți nevoie să vă faceți griji cu privire la ortografie, gramatică sau chiar să aveți sens atunci când vă gândiți la el ca o modalitate de a lucra ceea ce vă simțiți, ceea ce poate fi murdar.
  • Jurnal despre incident și despre cine răniți. Gândiți-vă la orice alte incidente similare care s-au întâmplat recent și consecințele acestora.
Metoda 11 din 14:
Îmbunătățiți relațiile cu ceilalți.
  1. Imaginea intitulată să vă iertați după ce ați rănit pe cineva pasul 9
1. Concentrați-vă pe a le face mai puternici și mai buni decât au fost înainte. În timp ce nu puteți schimba trecutul, puteți controla propriile acțiuni pentru viitor. Prioritizați prezentul și arătați-vă dragostea față de ceilalți.
  • Comunicați că vă pasă de cei mai importanți din viața voastră.
  • Fă-i să se simtă special prin complimentarea lor și le-a spus în cuvinte ceea ce credeți că se descurcă bine.
  • Petreceți mai mult timp cu cei pe care îi prețuiți în viața voastră.Discutați cu ei despre ceea ce vă simțiți. Obțineți sfatul lor despre cum să mergeți mai departe.
Metoda 12 din 14:
Discutați cu cineva în care aveți încredere.
1. Ajungeți la prieteni sau membri ai familiei. Ele pot fi o ureche bună de ascultare pe măsură ce lucrați prin emoțiile din jurul iertării. Niciodată nu știi - ar putea chiar să aibă sfaturi solide pentru a vă oferi, de asemenea.
  • Încercați să discutați numai cu persoane în care aveți încredere 100%. Nu este distractiv să fii centrul de bârfe, care s-ar putea întâmpla dacă vărsați fasolea la cineva care nu este demn de încredere.
Metoda 13 din 14:
Voluntar pentru a da înapoi comunității.
  1. Imaginea intitulată să vă iertați după ce ați rănit pe cineva pasul 11
1. Compensați-vă acțiunile în alte domenii ale vieții. Dacă vă simțiți că nu puteți face modificări cu persoana pe care ați rănit-o, dar încă vă rănești emoțional, apoi renunțați la alții ca o modalitate de a face modificări. Vă oferă timp, bani sau resurse pentru comunitățile care au nevoie și cei care ar putea beneficia de sprijinul dvs. Chiar dacă nu puteți repara rănirea între tine și persoana, puteți face o diferență în viața altcuiva. Luați în considerare modalitățile de a vă oferi voluntar și de a da înapoi acestor grupuri:
  • Non-profituri locale
  • Vecinii sau persoanele care au nevoie în cartierul dvs
  • Grupuri de credință, cum ar fi biserica dvs. locală sau locul de cult
  • Colegii sau colegii de clasă care au un timp dificil
Metoda 14 din 14:
Discutați cu un profesionist de sănătate mintală.
  1. Imagine intitulată Iartă-te după ce a rănit pe cineva pasul 10
1. Poate fi foarte greu să ne iertăm pentru greșeli. Dacă continuați să vă simțiți deprimați, supărați sau vinovățiți de săptămâni sau mai mult, luați în considerare vorbind cu un profesionist care vă poate ajuta să vă confruntați cu sentimentele dvs. și să oferiți căi pentru auto-iertare. Terapeuții și consilierii vă pot ajuta să lucrați prin emoțiile dvs. într-un mod sănătos.
  • Găsiți dacă furnizorul dvs. de asigurări de sănătate are o listă de terapeuți care sunt în rețea. Este posibil să puteți obține câteva opțiuni accesibile prin asigurarea dvs. de sănătate.
  • Căutați terapeuții locali sau centrele de consiliere în comunitatea dvs. Întrebați despre scala de alunecare sau despre opțiunile cu costuri reduse.
  • Luați în considerare aderarea la un grup de asistență.Există multe tipuri de grupuri de sprijin în funcție de ceea ce vă confruntați-depresia, durerea și pierderea, divorțul și multe altele. Acest lucru vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin în sentimentele vină.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar