Cum să se ocupe de părinții care arată favoritismul

Deci, fratele sau sora ta primește toată atenția, nu?Poate că întotdeauna primesc tot ce cer, dar nu ai făcut vreodată.Sau poate că părinții dvs. le-au lăsat pe cârlig pentru lucrurile în care încă mai aveți probleme. Având părinții care arată favoritismul pot fi dur și se pot simți într-adevăr nedrept, dar există modalități de a face față acestuia.Discutați cu părinții dvs., păstrați-vă emoțiile în verificarea și concentrați-vă că sunteți responsabil.

Pași

Metoda 1 din 3:
Având o discuție cu părinții tăi
1. Luați în considerare sentimentele dvs. înainte de a avea o discuție. Faceți un pas înapoi și evaluați emoțiile atașate experienței dvs. percepute de favoritism. Adunați faptele și faceți tot posibilul pentru a elimina orice emoții brute. Determinați-vă pe baza acestui fapt, dacă ați experimentat un favorit original sau dacă poate căciuri percepute au fost suflate din proporție de sentimentele tale.
  • Evaluați, de asemenea, dacă comportamentele sau acțiunile dvs. au contribuit la percepția dvs. de favoritism. De exemplu, dacă sora dvs. a avut un interes în hobby-ul preferat al mamei dvs. pentru a petrece mai mult timp cu ea, acest lucru poate explica de ce sunt mai aproape.
  • Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 1
    2. Abordați-vă părinții când ambii sunteți în stare bună, liniștită. Întrebați dacă puteți vorbi cu ei despre ceva important.Evitați să vorbiți așa cum au venit de la serviciu sau în timp ce se află în mijlocul de a face ceva.În schimb, alegeți un timp când sunteți gratuit.
  • Încercați să întrebați după o masă, când toată lumea este relaxată.
  • Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 2
    3. Deschideți vorbirea cu un exemplu.Odată ce v-ați așezat pentru a discuta problema, deschideți discuția cu cel mai recent spectacol de favoritism.Furnizarea părinților dvs. cu un exemplu concret de propria lor părtinire este o modalitate excelentă de a le ajuta să înțeleagă perspectiva dvs.
  • Spuneți "Mama și tata, a doua zi când am cerut să merg la filme, mi-ai spus că nu, dar când a întrebat Sarah, ai spus da.Sunt mai în vârstă decât ea și nu am ajuns în necazuri, așa că sunt foarte confundat de ce primește mai multe privilegii decât mine."
  • Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 3
    4
    Explicați cum vă simțiți, folosind alte exemple pentru a vă sprijini. Nu uitați să nu vă supărați sau să utilizați exemplele ca acuzații. Odată ce te-ai supărat, ei pot să-l prindă și să oprească ascultarea. Vrei ca aceasta să fie o discuție în care ambii vă puteți împărtăși părțile laterale ale povestirii, nu un argument cu privire la ceea ce fac greșit.
  • Spune ceva de genul "Când mă pedepsiți pentru lucrurile pe care Mark a făcut-o, mi-a doare sentimentele și mă face să-l respingă."
  • Imagine intitulată Deal cu părinții care arată favoritismul pasului 4
    5. Concentrați-vă pe sentimentele dvs. și utilizați declarațiile "I".În loc să faci comentarii ca "niciodată" sau "întotdeauna", concentrați-vă pe propria perspectivă.Spune "simt..." in schimb.Nu-i face să fie băieții răi tot timpul, dar le-ai lăsat să știe cum lucrurile sunt din punctul tău de vedere.
  • Dacă simțiți că nu puteți vorbi personal, scrieți o scrisoare sau vorbiți în schimb.
  • Ai putea spune, "Mă simt singură când luați Sarah în parc și lăsați-mă să-mi termin temele."
  • Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 5
    6. Ascultați perspectiva lor.Odată ce ați vorbit piesa, ascultați opiniile lor pe această temă.S-ar putea să existe motive pe care le prezintă favoritismului fraților dvs., ca o problemă la școală, este posibil să nu știți.Evitați să utilizați telefonul sau visul de vis în acest timp.
  • Nu le întrerupeți, strigați sau blestemați.
  • Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 6
    7. Rămân calm.Deși situația pare nedreaptă și vă face supărată, rămâneți liniștiți cu părinții dvs.Luați respirații adânci în și afară pentru a vă menține centrate.Dacă deveniți prea emoțional, părinții dvs. nu vă pot lua în serios.
  • Sunt de acord să urmărească de la conversație dacă lucrurile devin agitate.
  • Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 7
    8. Vorbește cu fratele tău.Deși s-ar putea să simțiți o mică frustrare cu fratele tău, să ajungi la ei să vorbească dacă te simți confortabil.Ei sunt singura altă persoană care știe cum este să aveți aceiași părinți ca și dumneavoastră, chiar dacă experiența lor este diferită de a ta.
  • Dacă nu puteți vorbi cu un frate, discutați cu un alt membru al familiei.
  • Încercați să contracareze efectele negative ale favoritismului parental și posibilele rivalități de frate prin cultivarea unei relații puternice cu fratele dvs. independent de părinții dvs. Puteți face acest lucru prin petrecerea timpului de calitate împreună în afara funcțiilor familiale sau realizarea unei date pentru a merge la prânz.
  • Având o relație pozitivă cu fratele dvs. poate contribui la creșterea sprijinului emoțional pe care îl considerați că nu veți obține întotdeauna de la părinții dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Coping cu sentimentele tale
    1. Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 8
    1. Luați în considerare dacă este într-adevăr favoritism, privindu-se la toate părțile problemei. Părinții tăi se pot referi în mod diferit față de fratele tău și să acționeze diferit în jurul lor, dar nu le favorizează. Ei nu pot să-și dea seama că te fac să te simți ca și cum îți favorizează fratele.Siblingul dvs. ar putea fi, de asemenea, mult mai tânăr sau poate fi bolnav și aveți nevoie de mai multă atenție.
    • Dacă unele dintre aceste probleme sunt prezente, considerați că l-au lăsat să meargă acum.
  • Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 9
    2. Aerisire într-un jurnal.Uneori, furia va ajunge la tine și va trebui să aerisiți. Nu vă faceți griji, luați-vă sentimentele, astfel încât să vă puteți permite să vă deplasați de la ei.Notați cum vă face favoritul.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții care arată favoritismul pasului 10
    3. Discutați cu prietenii dvs. despre experiențele lor.Prietenii tăi ar putea avea, de asemenea, părinți care îi favorizează pe frații lor peste ei, prea vorbesc cu ei și afla cum se luptă sau doar să-i aerisi.
  • Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 11
    4. Face ceva frumos pentru tine.Poate fi într-adevăr sensibil la faptul că părinții tăi favorizează fratele sau sora ta peste tine.Bucurați-vă de ceva frumos în zilele care sunt dure.Ieșiți și aveți înghețată cu prietenii sau urmăriți noul film pe care ați așteptat-l pentru a vedea.Nu lăsați această situație să vă scape.
  • Metoda 3 din 3:
    Fiind responsabil
    1. Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 12
    1. Urmați toate regulile lor.Deși nu vă puteți forța părinții să vă favorizeze, vă puteți asigura că păstrați toate regulile lor și că rămâneți în afara necazurilor.Nu le dați nici un motiv să găsiți vina cu dvs.S-ar putea să găsiți că părinții dvs. nu vă favorizează cu adevărat fratele, ci că pur și simplu doresc să fiți mai responsabili.
    • Dacă Curcuw-ul dvs. este la ora 10:45, vino acasă la ora 21:45.Dacă nu aveți voie să vizionați anumite spectacole sau să ascultați o anumită muzică, nu faceți acest lucru, chiar și atunci când sunteți singuri.
    • Dacă simțiți că regulile sunt nedrepte, discutați cu părinții dvs.
  • Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 13
    2. Finalizați-vă treburile și temele la timp.Asigurați-vă că vă faceți griji înainte de a ajunge acasă în fiecare zi, așa că nu trebuie să vă reamintească.Completați toate treburile atribuite bine și fără a fi spus.
  • Luați în considerare cererea de responsabilitate suplimentară în jurul casei, de asemenea.
  • Cu toate acestea, dacă aveți treburi de făcut, dar fratele mai mare nu este, acest lucru este nedrept.Discutați cu părinții dvs. despre această regulă și întrebați dacă fratele dvs. vă poate ajuta.
  • Imagine intitulată face față părinților care arată favoritismul pasului 14
    3. Au maniere bune.Întotdeauna respectați părintele dvs. și al altora.Spune te rog si multumesc."Să-i salute cu un zâmbet când le vezi.Ajutați-i dacă le vedeți că se luptă cu ceva.
  • Imagine intitulată Deal cu părinții care arată favoritismul pasului 15
    4. Mențineți o relație cu fratele dvs.Deși părinții dvs. îi favorizează, încercați să nu țineți acest lucru împotriva fratelui dvs.Ei nu pot ajuta cum simt părinții tăi.În schimb, vorbiți și petreceți în mod regulat, astfel încât să nu deveniți îndepărtați.Puneți probleme între voi doi pe masă, astfel încât să puteți trece peste ele.
  • Dacă cei doi ați avut recent un argument, spuneți ceva de genul "Hei, doriți să mergeți pentru înghețată cu mine? Vreau să vorbesc despre ce sa întâmplat noaptea trecută."
  • sfaturi

    Amintiți-vă că este complet normal să simțiți că frații dvs. sunt favorizați peste voi. Este o parte naturală de a crește cu frații.
  • Încercați să vă gândiți la momente când părinții dvs. ți-au dat privilegii speciale sau atenție pe care frații tăi nu au primit-o. Există o șansă că frații tăi s-au simțit la fel ca tine în trecut.
  • Ori de câte ori discutați cu părinții dvs. despre această problemă, fiți atenți la ceea ce spuneți. Dacă sunteți prea agresiv, părinții dvs. pot deveni defensivi și nu răspunde.
  • Avertizări

    Dacă începeți un jurnal, părinții sau frații dvs. îl pot găsi. Fiți atenți la ceea ce scrieți acolo dacă vă temeți că poate fi descoperit.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar