Cum să dezvolți o relație mai bună cu părinții dvs

Problemele dintre părinți și copii sunt comune și fără sfârșit. Dacă doriți să vă îmbunătățiți relația cu părinții dvs., nu sunteți singuri. Dezvoltarea unei relații mai bune cu părinții dvs. implică evaluarea cauzei subiacente a problemelor, favorizând o relație mai matură cu ei și concentrându-se pe schimbarea modului în care vă gândiți și vă comportați. Dacă aveți în prezent o relație negativă cu părinții dvs. sau o relație așa de asa, dar dorința de ao îmbunătăți, există un număr de pași care pot fi luați pentru a face acest lucru.

Pași

Metoda 1 din 2:
Schimbarea ta
  1. Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 2
1. Acționează mai întâi. Nu așteptați ca părinții dvs. să încerce să îmbunătățească relația. Dacă doriți să vă îmbunătățiți relația cu părinții dvs., ar trebui să începeți imediat și să acționați mai întâi.
  • Imagine intitulată Vă rugăm părinților dvs. Pasul 8
    2. Fi apreciativ. Luați în considerare toți părinții dvs. au făcut pentru dvs. - toate căile pe care le-au ajutat - toate modalitățile pe care le-au influențat cum credeți. S-ar putea să vă simțiți să vă simțiți recunoscători pentru părinții dvs. și mai dispuși să îmbunătățim relația sau compromisul sau să fiți mai iertați când părinții dvs. vă deranjează.
  • Lăsați părinții dvs. să știe că sunteți apreciativ pentru tot ce au făcut pentru dvs. Poate să rănească să se simtă luată de acord, chiar și pentru părinți.
  • Arătați aprecierea dvs. cu acțiunile dvs. Luați-le un cadou frumos sau, dacă locuiți împreună cu părinții dvs., faceți o gospodărie suplimentară fără a fi întrebat. Probabil că vor fi mulțumiți de dvs. pentru asta.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 22
    3. Separat de părinții dvs. emoțional. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să-i pasă și să-ți iubești părinții. Dar, dacă sunteți mai puțin atașați emoțional părinților dvs., este posibil să fiți mai puțin investiți în argumente sau dezacorduri cu ei. În acest fel, puteți pleca de la o situație mai ușor și nu lăsați-o să deterioreze relația. Vă puteți separa emoțional de părinții dvs. în două căi principale.
  • Concentrați mai puțin la căutarea aprobării acestora. Fiți dispuși să vă definiți pe voi înșivă și în valoare de sine prin ochii voștri.
  • Recunoașteți trecutul dvs., apoi treceți mai departe. Relația dvs. cu părinții dvs. ar fi putut fi dură înainte. Amintiți-vă acest lucru și evaluați rolul pe care l-ați jucat în relația dvs. cu părinții dvs., dar nu lăsați-l să definească relația dvs. înainte.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta împotriva pasului 12
    4. Ia perspectiva lor. Adesea, oamenii nu se înțeleg, deoarece nu reușesc să ia în considerare perspectivele altora. Odată ce puteți empatiza cu poziția altcuiva și puteți vedea motivele din spatele ei, probabil că veți fi mai dispuși să compromită și să îmbunătățească relația.
  • Acceptați că părinții dvs. sunt diferiți. Ei au crescut într-o generație diferită, cu diferite norme și reguli de conduită, cu tehnologii diferite și modalități de gândire, părinții care le-au tratat anumite căi, probabil că este mult diferit faptul că modalitățile de părinți astăzi. Gândiți-vă la modul în care viața lor ar fi putut fi diferită de viața voastră și modul în care aceste istorii diferite pot contribui la problemele din relație.
  • Încercați să utilizați aceste informații atunci când vorbiți despre îmbunătățirea relației dvs. cu ei. Să le reamintească că timpul schimbă și le cere să se gândească la relația lor cu părinții lor. A se vedea dacă pot aminti orice probleme în relația lor cu părinții lor, care se datorează acestor diferențe "generații".
  • De exemplu, dacă relația dvs. cu părinții dvs. este stâncoasă pentru că vă dezaprobă să vă mișcați cu ceilalți dvs. semnificativi înainte de căsătorie, încercați să le reamintim că, în generația lor, oamenii erau și mai conservatori și că, de fapt, se schimbă și este de fapt destul de comun pentru a vă deplasa cu un alt număr semnificativ, fără a fi căsătoriți.
  • Imaginea intitulată Schimbați-vă viața pentru mai bine pasul 14
    5. Dezvoltați-vă propria identitate. Este ok și chiar sănătos pentru tine să te gândești la tine și să ai propria dvs. opinie cu privire la chestiuni. În obținerea unui sentiment nou de autonomie și separare de părinții dvs., puteți constata că relația dvs. se îmbunătățește organic.
  • Angajați în auto-descoperire. Țineți deoparte ceea ce gândește toți ceilalți și cum ar trebui să vă trăiți viața, inclusiv părinții voștri și să vă întrebați câteva întrebări serioase despre dvs. Asigurați-vă că răspundeți sincer la întrebări cum ar fi "Ce sentimente vreau să mă simt cel mai mult?" sau "Ce vreau să-mi petrec mai mult timpul?" sau "Care sunt talentele mele?" sau "ce fel de persoană sunt eu?"
  • Luați în considerare dacă vă aflați împreună cu opinia părinților dvs., deoarece credeți, de asemenea, că înclinația dvs. automată este să vă gândiți la ceva (cum ar fi relațiile, politica sau chiar lucrurile simple, cum ar fi echipa dvs. preferată de sport, de exemplu).
  • Imagine intitulată Te rog părinții dvs. Pasul 9
    6. Gândiți-vă la ei ca și alți adulți, nu părinți.Dacă veți continua să le vedeți ca părinți, vă puteți comporta în mod obișnuit într-un mod care este asemănător copilului și promovează o relație dinamică pe care încercați să o îmbunătățiți.
  • De exemplu, dacă continuați să vă așteptați să vă sprijine financiar, este posibil să lăsați ușa deschisă părinților dvs. pentru a vă oferi sfaturi prea mari sau vină în timpul petrecerii timpului cu ei cu ei.
  • Metoda 2 din 2:
    Schimbarea relației dinamice
    1. Imaginea intitulată împiedică sarcina de adolescență Pasul 1
    1. Aflați cauza de bază. Evaluați ce vă tulbură în special despre relația dvs. cu părinții dvs. Există mai multe motive pentru care doriți să vă îmbunătățiți relația.
    • S-ar putea să simți că părinții dau prea multă sfat nedorit, te-ai tratat ca un copil, nu-ți respectați opiniile, v-ați vina în petrecerea timpului cu ei, sau să nu respectați prietenii sau soțul / soția. Asigurați-vă că aveți un bun simț al aspectului particular al relației dvs. pe care doriți să le îmbunătățiți.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 6
    2. Fii respectuos. Chiar dacă nu sunteți de acord cu stilul lor de părinți, valori sau principii, fiți amabili pentru părinții dvs. - în a face acest lucru, veți fi mai puțin probabil să le puneți într-un mod de părinți defensiv.
  • Există o serie de moduri în care puteți fi respectuos. Încercați să utilizați limba politicoasă (cum ar fi "Îmi pare rău" sau "ți-ar deranja dacă"), vorbind modest ("s-ar putea" in loc de "cu siguranță este") și lăsându-i să termine să vorbească înainte de a vă întoarce rândul.
  • Imaginea intitulată nu mai iubesc pe cineva care nu are
    3. Nu lăsați lucrurile să se folosească. Dacă aveți o luptă cu părinții dvs., faceți tot ce puteți pentru a repara relația mai repede decât mai târziu. Acest lucru vă va arăta că vă pasă de relația. De asemenea, va însemna că veți lupta pentru mai puțin timp total.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 17
    4. Păstrați-vă calmul. Nu reacționați la reacție la părinții dvs., puteți ajunge să spuneți lucruri pe care le regreți, ceea ce vă va afecta mai mult relația și vă va face să pari imatur.
  • Când interacționați cu părinții dvs. și simțiți un val de emoție puternică, re-evaluați situația care a dus la sentimentele voastre puternice, întrebându-vă câteva întrebări.
  • De exemplu, dacă vă aflați într-un dezacord cu părinții dvs. despre cosirea gazonului, ați putea cere: "În marea schemă a lucrurilor, cât de rău va fi într-adevăr să cosi gazonul?"
  • Sau, dacă nu trăiți cu părinții dvs., dar ei sunt prea implicați, vă întrebați întrebări detaliate despre locul de muncă și oferiți sfaturi nedorite, ați putea cere: "Care este motivația lor pentru că dorința de a fi atât de implicată? Este că o pasă de mine și sunt îngrijorați de securitatea mea financiară?" Întrebându-vă întrebările ca aceasta, vă poate duce să vă simțiți mai puțin supărați și vă poate oferi o perspectivă asupra modului în care ar trebui să răspundeți părinților dvs. În acest caz, puteți încerca să vă îmbunătățiți relația prin relaxarea îngrijorărilor despre viitorul dvs. financiar.
  • Dacă re-evaluarea situației dvs. nu funcționează pentru a reduce cât de emoțional vă simțiți, încercați să întrebați politicos dacă puteți continua discuția după ce ați răcit jeturile. Explicați-vă că vă simțiți foarte supărați și nu doriți să spuneți accidental ceva nepoliticos sau regret.
  • Imagine intitulată depășește depresia Pasul 16
    5. Fii pozitiv. Zâmbiți la părinții voștri. Stați pozitiv și cald. Lăsați-i să știe cu limbajul corpului că sunteți bucuroși să le vedeți și că vă pasă de bunăstarea lor. Acest lucru va stabili tonul pentru comunicarea dvs. și va contribui la îmbunătățirea relației. Fără gândirea, părinții tăi pot chiar să-ți imite emoțiile pozitive. Această mimică emoțională va ajuta la stabilirea unei dispoziții care va stimula schimbarea relațiilor pozitive.
  • Imaginea intitulată discutați cu părinții, astfel încât ei
    6. Nu cereți sfatul lor dacă nu doriți cu adevărat. Uneori apar probleme în relațiile dintre părinți și copii, în special la anii adolescenți și dincolo, deoarece părinții pot încerca să dea sfaturi într-un mod excesiv care încalcă sentimentul de autonomie.
  • Pentru a obține acest lucru, încercați să întrebați doar sfatul lor atunci când sunteți sigur că doriți cu adevărat. Dacă vă simțiți leneș să vă gândiți la lucrurile pe cont propriu, așa că întrebați părinții voștri, puteți deschide ușa la frustrare din partea dvs.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 3
    7. Fi deschis și cinstit. O modalitate de a vă îmbunătăți relația dinamică este să fiți mai dispuși să discutați cu părinții dvs. despre lucrurile pe care le puteți simți că sunt inconfortabile. Acest lucru va ajuta la construirea încrederii în relația dvs. cu părinții dvs., care vă va îmbunătăți relația cu ei.
  • Păstrați în contact regulat, astfel încât părinții dvs. pot obține o perspectivă mai bună asupra vieții voastre, ceea ce vă faceți și ce vă face fericiți. Dacă nu vă cunosc bine, va fi dificil pentru ei să încerce să îmbunătățească relația. Dacă ascultați părinții dvs., vor fi mai probabil să vă asculte, deschizând ușa pentru a încerca să discutați despre îmbunătățirea relației.
  • Imaginea intitulată Pune un prieten sau relativ din casa ta Pasul 12
    8. Să stabilească limite și să facă reguli.Dacă doriți să mențineți o relație pozitivă cu părinții, dar găsiți că întotdeauna ajungeți la dezacorduri, luați în considerare înființarea unor subiecte ca off-limite. Acest lucru poate funcționa mai bine dacă sunteți mai în vârstă sau nu mai trăiți cu părinții dvs. De asemenea, încercați să creați reguli că atât dvs., cât și părinții dvs. sunteți de acord să respectați.
  • Stați cu părinții dvs. și spuneți-i că doriți să vă îmbunătățiți relația cu ei, dar că pentru a face acest lucru, credeți că ar fi de ajutor dacă ar exista câteva reguli. Cereți ca ei să facă o listă a regulilor pe care le-ar plăcea implementate și faceți același lucru.
  • Dacă sunteți un adolescent sau un copil, regulile pot include că nu aduceți anumite subiecte, oferindu-vă o șansă să încercați lucrurile pe cont propriu sau să vă lăsați să stați mai târziu noaptea atâta timp cât vă verificați prin text sau apelați și puteți dovedi acest lucru Sunteți responsabil.
  • Dacă sunteți un adult, regulile pot include cererea părinților să nu interfereze cu modul în care alegeți să vă părinți copii sau să vă cereți părinților dvs. să nu comenteze negativ despre cealaltă semnificativă.
  • Discutați diferitele reguli și îngroșați-le pe o listă pe care toți sunteți de acord. Verificați ocazional pentru a vedea dacă dvs. și părinții dvs. sunteți încă mulțumiți de respectarea regulilor pe care le-ați convenit asupra.
  • Imaginea intitulată discutați cu părinții, astfel încât ei
    9. Evitați argumentele inutile. Uneori, argumentele sunt inevitabile, dar fac tot ce e mai bun pentru a se abține de la Shabbles inutile. Acest lucru poate însemna că trebuie să vă mutați limba când unul dintre părinții dvs. spune ceva controversat. Determinați dacă nevoia de a răspunde este cu adevărat necesară. Dacă este, faceți punctul clar și modest pentru a evita un argument prea emoțional.
  • Imaginea intitulată Opriți-vă părinții din lupta cu pasul 5
    10. Păstrați interacțiunile mature.Fiți echitabil și logic cu privire la problemele și să demonstrați părinților dvs. că sunteți matur și probabil că vor reciproc prin acționarea lor. De multe ori dacă părinții vă văd că acționați maturi, vă vor trata în consecință.
  • sfaturi

    Recunoașteți că probabil că nu vă puteți schimba prea mult părinții. Dacă doriți să mențineți o relație pozitivă cu părinții dvs., înțelegeți că în mare măsură, va trebui să vă ocupați de ei așa cum sunt. Deși vorbind cu ei, puteți lucra la schimbarea relației dvs. dinamică, acest lucru va dura timp și poate fi dificil să se schimbe comportamentul oamenilor în moduri drastice, în special pe termen scurt. Amintiți-vă să păstrați pacientul în timp ce navigați în îmbunătățirea relației dvs!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar